ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ



Την ιστορία γύρω από το ''ιστορικό'' Κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το 1974, κερδίζοντας στα πέναλτυ τον Θρύλο, φανταζόμαστε πως λίγο πολύ την γνωρίζετε. Και να μην την γνωρίζατε δηλαδή, φρόντισαν αρκετές ''έγκριτες'' ιστοσελίδες να σας την θυμήσουν προχθές, που ήταν η επέτειος. Όταν έχουμε εμείς καμιάν επέτειο, κοκοκό οι ''αντικειμενικοί''. Όταν υπάρχει επέτειος ήττας του Θρύλου, νάσου τα πανηγύρια και οι χαρές. Τώρα το τι ακριβώς γιόρταζαν αυτοί οι ''δημοκράτες'' ΑΡΔ, δεν το πολυκαταλαβαίνουμε. Γιόρταζαν το ότι η ομάδα της χούντας από το Βορρά, αυτή που πριν την ''Επανάσταση'' δεν είχε πάρει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στην ιστορία της, κατάφερε και κέρδισε την ομάδα που έπαιρνε κούρσα όλους τους χουντικούς? Μιλάμε για μία ομάδα που κάθε καλοκαίρι έπαιρνε παράνομα λεφτά για μεταγραφές και έκανε κατ'εξαίρεσιν μεταγραφές, όπως ακριβώς ο Ασλανιδιακός του Νότου, ο Παναθηναικούλης. Μόνο που εκεί που ο Παναθηναικούλης έπαιρνε ας πούμε 5 εκ. δραχμές κρατικά λεφτά, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε 3 εκ. δραχμές ή 2 εκ. δραχμές. Το ότι ο Ολυμπιακός πονάει, είναι δεδομένο και διαχρονικό.
 
Πάνω σε αυτό το ''ο Ολυμπιακός πονάει'' κολλάει και το παρακάτω. Ας δούμε μία ''ωραία'' ιστορία για το πού οδήγησε το κόμπλεξ των αντιολυμπιακών έναν γαύρο μετά τον τελικό Κυπέλλου του 1974.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-6-1974
 

 

 
Κι επειδή διαβάζουν και ΠΙΚΠΑ τη σελίδα, φυσικά και ΔΕΝ επικροτούμε αυτό που έγινε. Απλώς το βάζουμε στη λογική του τι γίνεται μια ζωή στα γήπεδα και γύρω από αυτά. Την ώρα που κάτι Σωτηρακόπουλοι-Διακογιάννηδες προσπαθούν να μας πείσουν πως ''πριν 40 χρόνια έμπαιναν μαζί στα γήπεδα οι οπαδοί όλων των ομάδων, κάθονταν δίπλα δίπλα και δεν συνέβαινε τίποτε'', έρχονται τα στοιχεία και τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Σχόλια

Εικόνα lemmy

ΘΡΥΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ