ΠΑΟΚ-ΛΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟ 1973



Νοέμβριος 1973. Στα πλαίσια της φάσης των ''16'' του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης της σεζόν 1973-74, ο ΠΑΟΚ, που έχει αποκλείσει ήδη την πολωνική Λέγκια, υποδέχεται στην Τούμπα τη γαλλική Λιόν. Το πρώτο ματς στη Γαλλία έληξε ισόπαλο με σκορ 3-3 και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 1973, διεξήχθη ο επαναληπτικός. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 4-0 και προκρίθηκε στους ''8'' της διοργάνωσης, σε μία ''πορεία'' που ακόμη μνημονεύεται από τους οπαδούς του ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της ομάδας τους. Το παιχνίδι δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά, μετά από μία κόντρα της τότε διοίκησης του ΠΑΟΚ με το ΕΙΡΤ, την τότε χουντική κρατική τηλεόραση. Έτσι, η εικόνα που έχουμε γι'αυτό το ματς, περιορίζεται στις περιγραφές των εφημερίδων. Ας δούμε μία ωραία ιστορία μετά τη λήξη του αγώνα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-11-1973
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-11-1973
 

 

 
Έτσι γίνονταν οι πορείες των ελληνικών ομάδων επί χούντας, από τον Ασλανιδιακό του Νότου ΠΑΟ με το Χουντέμπλευ και από τον Ασλανιδιακό του Βορρά ΠΑΟΚ. Άντε και το γλέντι στο Μινόρε...

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

Αυτός ο Γκονέλα ο διαιτητής... υποπτεύομαι οτι είναι ο ίδιος Γκονέλα με τον διαιτητή του τελικού του Μουντιάλ του 1978 Αργεντινή - Ολλανδία... όπου η Ολλανδία εσφάγη.....Χούντα είχε και η Αργεντινή τότε!
Θυμάμαι ακόμα τον τίτλο μιας Αθλητικής εφημερίδας : "ΒΙΝΤΕΛΑ και ΓΚΟΝΕΛΑ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ"..
όπου Βιντέλα ο Παπαδόπουλος της Αργεντινής...

Εικόνα savvas gridlock

Σωστά κατάλαβες. Έτσι ανεβαίνεις τα σκαλιά της ιεραρχίας στην UEFA. Πώς αλλιώς θα γίνεις ''κορυφαίος''? Ας ρωτήσουμε και το Μαυροκουκουλάκη.

Εικόνα ΔΙΑΣ

δηλαδη σε καθε βρωμια υπαρχει ενας ζελες? δε το πιστευω....