ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΜΗ ΡΗΓΑ



Μεταφερόμαστε στο 1973, για να εξετάσουμε μία υπόθεση που αποτελεί καραμέλα στο στόμα πολλών αντιολυμπιακών ακόμη και σήμερα. ''Το σκάνδαλο Ρήγα ήταν το μεγαλύτερο της χούντας και ήταν του γαύρου'', λένε κάποιοι και μάλιστα το προχωρούν σε σημείο να μας πουν ''τότε έκανε πίσω ο ΠΑΟ και δεν τιμωρήθηκε όπως έπρεπε ο Ολυμπιακός, γι'αυτό και 2 χρόνια μετά ο Ανδριανόπουλος στην υπόθεση λουλουδιών ξηγήθηκε όπως ξηγήθηκε''. Φυσικά, αυτά τα ΠΙΚΠΑ βαζελάκια που μας λένε αυτά τα τελευταία, δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι ομολογούν πως στη χούντα η ομάδα τους έκοβε κι έραβε και κανόνιζε το ποιος θα τιμωρηθεί και με ποια ποινή. Μόνοι τους το κάνουν. Εμείς θα πιάσουμε την ιστορία από την αρχή και θα δούμε ότι τα πράγματα όχι απλώς δεν είναι όπως μας τα περιγράφουν οι αντιολυμπιακοί, αλλά θα βάλουμε τα γέλια στο τέλος με το πώς διαστρέφουν τις πηγές.
 
Κυριακή 22 Απριλίου 1973. Στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1972-73, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την 4η στη βαθμολογία Παναχαική και ο Ολυμπιακός που ισοβαθμεί στην κορυφή με τον ΠΑΟΚ, έχει μία επικίνδυνη έξοδο στην Καβάλα, όπου αντιμετωπίζει την 8η στη βαθμολογία τοπική ομάδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 16-4-1973
 

 
Η Παναχαική τότε ήταν πολύ δυνατή ομάδα, αλλά προφανώς μέσα στην Τούμπα φαβορί για τη νίκη ήταν ο ΠΑΟΚ. Το φυσιολογικό λοιπόν θα ήταν να πάρει τη νίκη ο ΠΑΟΚ και να περιμένει γκέλα του Ολυμπιακού στην Καβάλα, ώστε να μείνει μόνος στην πρώτη θέση. Το σύστημα τότε ήταν 3-2-1, ήτοι 3 βαθμοί η νίκη, 2 η ισοπαλία, 1 η ήττα. Τελικά θα γίνει η μεγάλη έκπληξη και η Παναχαική θα κερδίσει με το εντυπωσιακό σκορ 3-5 τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζοντας μία διαιτησία-καρμανιόλα, προσφορά του χουντικού Δέδε της ΕΠΟ, θα έρθει ισόπαλος με σκορ 1-1 στην Καβάλα, αφού θα του ακυρωθεί κανονικό γκολ. Παρά την απώλεια του ενός βαθμού όμως, εκμεταλλευόμενος την ήττα του ΠΑΟΚ, θα μείνει μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ας δούμε μία σύντομη περιγραφή του 3-5 της Τούμπας από την ''αντικειμενική'' ΟΜΑΔΑ και τον τότε ανταποκριτή της από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, μετά την 28η αγωνιστική.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 2-5-1973
 

 

 
4 μέρες μετά το ματς της Τούμπας, η διοίκηση της Παναχαικής ανακοινώνει τη διαγραφή του Ρήγα από παίκτη της, επειδή πήρε 300.000 δραχμές από ''κάποιους φιλάθλους'' του Ολυμπιακού, ώστε η απόδοση των παικτών της ομάδας της Πάτρας μέσα στην Τούμπα να μην είναι μειωμένη. Τα χρήματα αυτά μοιράστηκαν σε αρκετούς παίκτες της Παναχαικής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-4-1973
 

 

 
Όπως είναι φυσικό, τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης σηκώνουν θόρυβο γύρω από το θέμα, ζητώντας την πλήρη διερεύνησή του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 27-4-1973
 

 

 

 

 
Από την πρώτη στιγμή, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ξεκαθαρίζουν πως η πράξη αυτή, ακόμη κι αν έγινε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Δεν υπήρχε κανένας κανονισμός που να απαγορεύει την πριμοδότηση παικτών μιας ομάδας, ώστε να χτυπήσουν το ματς και να μην κάτσουν να χάσουν. Όσον αφορά το ''ηθικόν'' του θέματος, εκτός του ότι ο σκοπός ενός παιχνιδιού είναι η διεκδίκηση της νίκης από τις 2 αντίπαλες ομάδες και εδώ δεν καταστρατηγείται, εκτός του ότι αυτή η πρακτική ήταν συνηθισμένη στην Ελλάδα και διατηρείται ακόμη και σήμερα σε πολλές χώρες του εξωτερικού, υπήρχε και το ''γελοίον'' της υπόθεσης. Αν για παράδειγμα δώσει κάποιος λεφτά σε παίκτες του Παναιτωλικού, τυχαία η αναφορά και αυτοί έρθουν μέσα στο Καραισκάκη και πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την ''τετράγωνη'' λογική των αντιολυμπιακών, εμείς πρέπει να κατηγορούμε αυτόν τον ''κάποιον'' που έδωσε τα χρήματα και όχι τους παίκτες της ομάδας μας. Ας δούμε όμως το τι έγραφαν τότε οι εφημερίδες για τον κανονισμό που ίσχυε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-4-1973
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-4-1973
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 2-5-1973
 

 

 

 
Ο ΠΑΟΚ πατάει σε μία εγκύκλιο του 1972, που είχε εκδωθεί από την ΕΠΟ, αλλά σύμφωνα και με την ''αντικειμενική'' ''ΟΜΑΔΑ'', αυτή η εγκύκλιος αφορούσε την περίοδο 1971-72 και όχι τη σεζόν 1972-73. Το ίδιο αναφέρει και η φιλοπαναθηναική ''Αθλητική Ηχώ'', που δεν σηκώνει τους τόνους. Το ''ΦΩΣ'' θα αναλύσει κι άλλο την υπόθεση, με παραπομπές σε συγκεκριμένα εδάφια του τότε ισχύοντος Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, ενώ παραθέτουμε και τις δηλώσεις του Δέδε, του τότε προέδρου της ΕΠΟ, που μνημονεύονται πιο πάνω. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην εφημερίδα ''Απογευματινή'' και σύμφωνα με το εν ενεργεία μέλος του ΠΑΟ, σύμφωνα δηλαδή με τον ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΔΕΔΕ, ο Ολυμπιακός δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-4-1973
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-4-1973
 

 
Τότε είναι που ο κόσμος του Ολυμπιακού θα αρχίσει να καταλαβαίνει τη χουντική μεθόδευση κάποιων Μακεδονομάχων. Οι πένες θα λυθούν και θα έρθουν στην επιφάνεια αντίστοιχες προσπάθειες πριμοδότησης από ανταγωνιστικές του Ολυμπιακού ομάδες, σε κατά καιρούς αντιπάλους του Θρύλου στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, αρκετοί Μακεδόνες παράγοντες θα αναδείξουν το ρόλο που βαρούσε και βαράει μιαν ολόκληρη ζωή το παοκάκι, η πουτάνα του Βορρά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4-5-1973
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-5-1973
 

 
Με εντολή του τότε ΓΓΑ Βλαδίμηρου, θα συσταθεί ανακριτική επιτροπή από την ΕΠΟ, ώστε να διερευνηθεί το θέμα. Πρόεδρος της επιτροπής θα οριστεί ο επί σειρά ετών παράγοντας του Εθνικού Καρέλλας, δηλωμένος αντιολυμπιακός και φιλοπαναθηναικός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-5-1973
 

 
Σε αυτό το χρονικό σημείο, θα αρχίσουν και οι διαρροές για το πόρισμα της επιτροπής. Η ''αντικειμενική'' ''ΟΜΑΔΑ'', που κάποιες μέρες πριν έγραφε πως δεν προκύπτει από πουθενά τιμωρία του Ολυμπιακού, προαναγγέλει εξοντωτικές ποινές. Είναι η ίδια εφημερίδα που πολλά χρόνια πριν, έβγαζε στη φόρα την πριμοδότηση της ΑΕΚ στον Εθνικό, στο πρωτάθλημα του 1963, δίχως φυσικά εκεί να προαναγγέλει ή πόσο μάλλον να απαιτεί τιμωρία για το αεκάκι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 29-5-1973
 

 
Λίγες μέρες αργότερα, θα ανακοινωθούν οι ποινές της ΕΠΟ. Διαγραφή του παίκτη Ρήγα, ώστε να μην ξαναπαίξει ποτέ ποδόσφαιρο σε ελληνική ομάδα και παραπομπή στη ΓΓΑ των υπολοίπων θεμάτων που εκκρεμούσαν, για τον παίκτη της Παναχαικής Λεβεντάκο, τους εμπλεκόμενους ''φιλάθλους''-παράγοντες στην πριμοδότηση, αλλά και για τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού Πετρόπουλο, που αρνήθηκε να προσέλθει στην επιτροπή της ΕΠΟ για να καταθέσει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 5-6-1973
 

 
Εκείνη την περίοδο, φυσικά, είχαμε χούντα. Έτσι, οι όποιες αποφάσεις μιας ομοσπονδίας, έπρεπε να επικυρωθούν από τη ΓΓΑ. Ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Βλαδίμηρος ανακοινώνει τα παρακάτω, στις 19 Ιουνίου 1973.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-6-1973
 

 

 

 

 
Αποδεδειγμένα λοιπόν, δεν υπήρχε κανονισμός που να απαγορεύει την πριμοδότηση. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, παραπέμπονται σε δίκη. Ας δούμε τα πρακτικά αυτής της δίκης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-4-1974
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-4-1974
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Έτσι ''κουκούλωσε'' η χούντα το ''σκάνδαλο'' Ρήγα. Όχι μόνο δέχτηκε πλήρως το πόρισμα της επιτροπής της ΕΠΟ, μιας επιτροπής που ορίστηκε από τον οπαδό του Παναθηναικού Δέδε και είχε πρόεδρο το φιλοπαναθηναικό Καρέλλα, αλλά έσυρε και σε δίκη όλους όσοι εμπλέκονταν στην υπόθεση. Στη δίκη φυσικά ΟΛΟΙ αθωώθηκαν πανηγυρικά, με τον εισαγγελέα ούτε λίγο ούτε πολύ να λέει, με απλά λόγια, ''τι τους φέρατε αυτούς εδώ? Δεν έχουν κάνει κάτι παράνομο''.
 
3,5 μήνες μετά τη δίκη, η χούντα έπεσε. Τότε έπαψε να ισχύει και η τιμωρία του Ρήγα και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στα ματς της Παναχαικής. Για τη σεζόν 1973-74, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του συνόλου του Τύπου για να αρθεί η ΑΔΙΚΗ ποινή στον παίκτη και να ενισχύσει την Παναχαική έστω στα ματς της Ευρώπης, οι τότε χουντικοί ΓΓΑ Βλαδίμηρος-Πρίντζης ήταν ανένδοτοι. Μόνο ο Βλαδίμηρος του έδωσε άδεια να παίξει με την ολλανδική Τβέντε και μετέτρεψε την ποινή του από ισόβια διαγραφή, σε απαγόρευση συμμετοχής σε παιχνίδια ελληνικών διοργανώσεων μέχρι το τέλος του 1974. Τον Αύγουστο του 1974, ο ΓΓΑ της δημοκρατικής κυβέρνησης Καραμανλή, ουσιαστικά αθώωσε το Ρήγα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-8-1974
 

 
Η εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ'', σε δύο ''κολλητά'' τεύχη της, αποκάλυψε ορισμένες άγνωστες πτυχές της υπόθεσης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-8-1974
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-8-1974
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 3-9-1974
 

 
Σύμφωνα με την ''αντικειμενική'' ΟΜΑΔΑ, λοιπόν, πολύ σωστά δεν τιμωρήθηκε κανείς από αυτούς που εμπλέκονταν στην πριμοδότηση των παικτών της Παναχαικής και πολύ σωστά δεν τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός. Απλώς ήρθαν στο φως τα πρακτικά του Δ.Σ. της Παναχαικής, όπου αποφασίστηκε η διαγραφή του Θέμη Ρήγα. Στο τελευταίο απόκομμα διαβάζουμε πως το όλο θέμα έφερε στη δημοσιότητα ένας ιδιωτικός αστυνομικός που προσέλαβε ο ΠΑΟΚ, ο κύριος Παναγιωτόπουλος. Ο ''ντετέκτιβ'' που έβαλε ο ΠΑΟΚ και πρόεδρος τότε του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Αστυνομικών, αποκάλυψε το ''σκάνδαλο'' Ρήγα. Άλλη μία απόδειξη του ότι ''η χούντα ήθελε να κουκουλώσει το θέμα, για να ευνοήσει το γαύρο''.
 
Το Φεβρουάριο του 1975 ο Ρήγας θα ανέβει για πρώτη φορά μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Τούμπα, για να αγωνιστεί ως παίκτης της Παναχαικής μπροστά στο κοινό του ΠΑΟΚ. Οι Μακεδονομάχοι της φάπας θα του επιφυλάξουν ''θερμή'' υποδοχή. Μπουγατσομαγκιές, αντικείμενα να εκτοξεύονται προς το μέρος του, κραυγές ''δώστε το Ρήγα στο λαό'', τραμπουκισμοί δίχως κανείς να τον πλησιάζει, για να μην πέσει φάπα και διάφορα άλλα, γνωστά σε όλους όσοι έχουν βρεθεί ως φιλοξενούμενοι στο συγκεκριμένο γήπεδο. ''Μάγκες'' από απόσταση μια ζωή τα παοκάκια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-2-1975
 

 

 

 

 
Συνοψίζουμε
 
α) Παράγοντες του Ολυμπιακού -όχι ο Γουλανδρής, αλλά ο Λαναράς μαζί με τον Πετρόπουλο- έδωσαν λεφτά σε παίκτες της Παναχαικής, ώστε να χτυπήσουν το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πριμοδοτήσεις γίνονταν πολλά χρόνια πριν το 1973 στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γίνονται ακόμη και σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα.
 
β) Δεν υπήρχε κανονισμός τότε που να απαγορεύει την πριμοδότηση ή να ορίζει ποινές για την ομάδα της οποίας οι παράγοντες έδιναν λεφτά σε αντιπάλους για να χτυπήσουν τα παιχνίδια. Ο κανονισμός που εξομοίωνε τις πριμοδοτήσεις με τις δωροδοκίες, θεσπίστηκε ΜΕΤΑ την αποκάλυψη της υπόθεσης Ρήγα, από το χουντικό ΓΓΑ Βλαδίμηρο. Απόδειξη γι'αυτό, οι πολλές αναφορές στον Τύπο της εποχής για χρήματα που έταζαν οι συνδιεκδικητές του τίτλου στους κατά καιρούς αντιπάλους του Θρύλου στο ίδιο πρωτάθλημα, στη σεζόν 1972-73 δηλαδή.
 
γ) Το να δίνεις λεφτά σε μία υποδεέστερη ομάδα, ώστε να μην ανοίξει τα πόδια στην έδρα ενός ισχυρότερου από αυτήν αντιπάλου, όπως ακουγόταν ότι θα κάνει τότε η Παναχαική μέσα στην Τούμπα και αναφέρεται στα πρακτικά της δίκης του Απριλίου 1974, δεν είναι ανήθικο. Απλώς εξασφαλίζεις πως το ματς θα παιχτεί επί ίσοις όροις.
 
δ) Η ΕΠΟ του βάζελου γιατρού Δέδε όρισε ανακριτική επιτροπή με πρόεδρο τον αντιολυμπιακό παράγοντα του Εθνικού Καρέλλα, ώστε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Αυτή η επιτροπή αποφάσισε πως έπρεπε να τιμωρηθεί μόνο ο Ρήγας με την ποινή της οριστικής διαγραφής κι αυτό γιατί έτσι αποφάσισε το τότε Δ.Σ. της Παναχαικής. Η ΓΓΑ του Βλαδίμηρου έσυρε σε δίκη όλους όσοι είχαν την παραμικρή εμπλοκή στην ιστορία. Κανένα ''κουκούλωμα'' δεν υπήρξε.
 
ε) Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στον Τύπο της εποχής, ακόμη και στον φιλοπαναθηναικό, για τιμωρία του Ολυμπιακού που κακώς δεν επεβλήθη. Μόνο τα παοκάκια το πίστευαν και το πιστεύουν αυτό. Μάλιστα θεωρούν πως ''με τα λεφτά του ο Γουλανδρής αγόρασε το πρωτάθλημα'', την ώρα που 6 αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν ένα βαθμό πίσω από την κορυφή και αντιμετώπισαν πολλές ομάδες με ανοικτά πόδια σε εκείνο το πρωτάθλημα. Μετά το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναικού του Μαρτίου του 1973 για παράδειγμα και το μηδενισμό του ΠΑΟ για 3 ματς, επειδή έφυγε από το γήπεδο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε το παιχνίδι με τον ΠΑΟ στα χαρτιά. Αυτά όλα θα τα εξετάσουμε σε προσεχή ανάρτηση, όπου θα πάμε βήμα-βήμα στη συγκεκριμένη σεζόν, 1972-73.
 
στ) Το πώς μετά τα παραπάνω κάποιοι φωστήρες-ερευνητές οπαδοί του ΠΑΟ ανακάλυψαν ''μέγα σκάνδαλο Ρήγα'' και διάφορες άλλες παπαριές τέτοιου είδους, πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και στο τότε όργανο προπαγάνδας τους, την ''Αθλητική Ηχώ'' aka gazzetta.gr της εποχής, αφορά αυτούς και μόνον. Το ότι όμως θα φτάναμε να διαβάσουμε στις μέρες μας πως ''γι'αυτό ο Ανδριανόπουλος έκανε πίσω στην υπόθεση λουλουδιών το 1975. Ξεχρέωνε γραμμάτια από το σκάνδαλο Ρήγα'', ειλικρινά δεν περνούσε από το μυαλό μας. Και για ποιον τα λένε αυτά? Για τον Ανδριανόπουλο, που τον έδιωξε κακήν κακώς η χούντα από την προεδρία του Θρύλου και πήγαινε και κατέθετε στο δικαστήριο για να αθωωθούν οι καταχραστές των ταμείων του ΠΑΟ Πανουργιάς-Νικολαίδης. Μέχρι και τα ψέματα έχουν ένα όριο.
 
Άντε να δούμε τι άλλο θα ανακαλύψουν τα βαζελάκια, μπας και βρούνε κάτι να πουν εναντίον του Θρύλου κι αυτοί. Κλείνουν έναν αιώνα γεμάτο σκάνδαλα και βρωμιές. Δεν αντέχεται εύκολα αυτό το πράγμα. Πρέπει να κατεβάσουν και τους άλλους στον υπόνομο το δικό τους, έστω κι αν δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από πουθενά. Βέβαια, είναι τόσο ψεύτες, που μπλέκουν μέσα και το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, έναν άνθρωπο που τους έδινε και λεφτά στην πορεία του Χουντέμπλευ ως πριμ και τους κερνούσε τα τραπέζια στο Λονδίνο. Τα λεφτά στο Ρήγα βαζελάκια τα έδωσε ο Λαναράς και όχι ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.
 
ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΘΑ ΠΛΕΝΕΣΤΕ ΠΡΩΤΑ. ΠΑΝΤΟΥ.

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

Το αντιολομπιακό μέτωπο που πάντα υπήρχε προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα αλλά μάταια! Πρέπει να καταλάβουν όμως οι οπαδοί μας ότι πόλεμο ανάλογο με αυτόν που δέχεται ο Μαρινάκης έχουν δεχτεί κατά καιρούς όλοι ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Εικόνα μαουνιέρης

Θυμάμαι ότι είχαν λυσσάξει όλοι οι αντιολυμπακοί τότε. Τρέμανε την επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους. Ο ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ομάδα, αλλά εμείς ήμασταν καλύτεροι και μονίμως κυνηγημένοι. Οι Παοκτσήδες είχαν σίγουρη τη νίκη επί της Παναχαϊκής και είχαν εκδράμει στην Καβάλα για να βοηθήσουν την εκεί ομάδα που υποδεχόταν τον Θρύλο. Τίποτα από τα δύο δεν τους "κάθησε"!

Εικόνα savvas gridlock

Τα μισά ματς που έδωσαν οι Μακεδονομάχοι πάντως σε εκείνο το πρωτάθλημα, 1972-73, τα έδωσαν απέναντι σε ομάδες με ανοιχτά πόδια. Ο ΠΑΟΚ ακολουθούσε εκείνη τη σεζόν το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και επειδή αυτές οι ομάδες διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία του παιχνιδιού τους με τον Θρύλο, κατέβαζαν τα δεύτερα και τα σώβρακα μαζί κόντρα στον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική. Θα τα δούμε αναλυτικά αυτά σε λίγες μέρες.

Εικόνα V0R4D0R

Εγώ πάλι γιατί θυμάμαι ότι ο Άγγελος (ο γνωστός κοσμοκαλόγερος) μοίραζε κάτι λεφτά στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ από πριμ που ήρθε έξωθεν της ομάδας και είχε γίνει σχετικός θόρυβος? Χρονιά δε θυμάμαι, αλλά κάτι μου λέει ότι ήταν τη χρονιά του Βοκόλου. Θυμάμαι καθαρά πάντως, ότι μια από τις θέσεις του Τζίγκερ σαν πρόεδρος της Super League ήταν να θεσπιστεί το δικαίωμα να πριμοδοτούν οι παράγοντες τρίτες ομάδες για να χτυπάνε παιχνίδια που τους ενδιαφέρουν (φαίνεται τους περισσεύανε τότε τα μπικικίνια, όχι σαν τώρα που κόβουν το σουσάμι στα δύο), όπως γινόταν στα προηγμένα πρωταθλήματα, σαν το ισπανικό. Βρε για δες τα παιδιά επιλεκτική κρίση. Άμα το κάνει ο Ολυμπιακός, φτου κακά. Άμα το κάνει άλλος, γεια στα χέρια του.

Εικόνα savvas gridlock

http://www.sport-fm.gr/article/4628

Το πρωτάθλημα του Βο-κώλου, το Δούρειο της σεζόν 2003-04, όπου ο Μανωλάκης και ο Δημητράκης ο Παπαδόπουλος αλώνιζαν μέσα στην Τούμπα και ο Βό-κωλος τους έβλεπε να περνούν από δίπλα του...

Εικόνα clark gheibol

Ρε φίλε, τα γάμησες πάλι τα γεροντάκια. Μη ρε φίλε, ντροπή, γέρους ανθρώπους, κάνει και ζέστη, τους βλέπω να ψοφάνε

Εικόνα savvas gridlock

Όντως είναι γέροι όμως? Ας έρθει ο kg να μας διαφωτίσει.

Εικόνα clark gheibol

έχω ακούσει ότι ένας απ' αυτούς είναι από τους ιδρυτές του ΠΟΑ. Βλέπει κόκκινα και ζητωκραυγάζει