Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ 1983



Κυριακή, 26 Ιουνίου 1983, Στάδιο Καραισκάκη. Στα πλαίσια της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1982-83, ο Θρύλος υποδέχεται τη Δόξα Δράμας. Ο τίτλος έχει κατακτηθεί και μαθηματικά αρκετές αγωνιστικές νωρίτερα, οπότε το παιχνίδι μετατρέπεται σε φιέστα. Ο Αναστόπουλος θα καταφέρει να πάρει το χάλκινο παπούτσι, βγαίνοντας τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη για εκείνη την περίοδο, ενώ θα τιμηθεί η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ '50, σε μια πολύ συγκινητική βράβευση, με τους περισσότερους παλαίμαχους που έγραψαν την θρυλική ιστορία να βρίσκονται τότε στη ζωή. Μετά το τέλος του ματς, 3.000 γαύροι θα μπουκάρουν μέσα και θα γλεντήσουν όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα, σε ένα Καραισκάκη που είχε μετατραπεί σε Μαρακανά από τις εκδηλώσεις των οπαδών του Ολυμπιακού πολύ πριν ξεκινήσει το ματς. Έτσι σφραγίστηκε το τέταρτο σερί πρωτάθλημα από τότε που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε και επίσημα επαγγελματικό, αλλά έτσι δώθηκε και η απάντηση στο Βαρδινογιάννη που οργίαζε τότε παρασκηνιακά. Χαρακτηριστικό είναι το ότι τα αντικυβερνητικά συνθήματα, ακόμη και σε μια πανηγυρική για τον Θρύλο μέρα, έδωσαν και πήραν, αφού και η κουτσή Μαρία είχε καταλάβει μετά την εξέλιξη του θέματος Μπουμπλή από την προηγούμενη περίοδο πως ο πραγματικός ΠΑΣΟΚ-άρχης ήταν ο ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ 28-6-1983
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 28-6-1983
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ας δούμε την ΘΡΥΛΙΚΗ 11άδα του 24ου πρωταθλήματός μας.
 
σαργκάνης
 
ΓΟΥΝΑΡΗΣ
 
ΜΙΧΟΣ
 
ΚΡΙΜΙΤΣΑΣ
 
ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ
 
ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ
 
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΑΛΜΠΕΡΤΣΕΝ
 
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΛΕΜΟΝΗΣ
 
Προπονητής της ομάδος μας ήταν ο Κάζιμιρ Γκόρσκι, που μετά από αυτό το παιχνίδι έλυσε τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 

 
Υ.Γ. Μακάρι να υπήρχε και πιο μικρή γραμματοσειρά, για να γράψουμε όπως θα του άξιζε το όνομα αυτουνού που ένα στενό συγγενικό του πρόσωπο, επέλεξε εδώ και πολλά χρόνια για αναπαραγωγή το Λιμάνι. Όσο για κάτι άλλους στην τότε 11άδα, χαριστικά αναγράφονται με κεφαλαία. Μπορεί να μην είναι σαν τον από πάνω, αλλά δεν ξεχνιούνται κάποια πράγματα, ούτε θα ξεχαστούν ποτέ.
 

Σχόλια

Εικόνα vagio

Με τον Τασο μας πειραξε παααρα πολυ η φωτογραφια που εβαλες. Σιγουρα σπιλωσε την ιστορια του με αυτο που εκανε.. Αλλα επειδη υπηρξε το παιδικο μου ειδωλο και ο πρωτος αθλητης που ταυτιστηκα μαζι του, προσπαθω να το ξεχναω.. Και δε θα με χαλουσε καθολου να ειχα τωρα ΕΝΑΝ τετοιο στα αποδυτηρια μας. Γιατι τοση κακια ομως??

Επισης δεν θεωρω κορυφαιο προπονητη τον Τακαρο, αλλα δεν νομιζω να μας εβλαψε κιολας. Τουλαχιστον αφησε κατι πισω του, τα 2 διπλα. Εκτος κι αν υπαρχει παρασκηνμιο που δεν γνωριζω. Ειναι παντως αμφιλεγομενο προσωπο, ενα αρθρακι γι αυτον θα το γουσταρα!

Ασχετο..Κοκκαλης και Αρης???

Εικόνα savvas gridlock

http://www.sport-fm.gr/article/kokkalis-to-allo-me-ton-toto-to-ksereis/6...

Λες να μας διαβάζει ο Πέτρος?

Εικόνα savvas gridlock

Για το Μητρόπουλο, να πούμε ότι από πιτσιρικάς στην Πετρούπολη ήταν βάζελος. Ήρθε σε εμάς, προσέφερε, δέθηκε με την ομάδα, έβγαζε έναν ψυχισμό που γουστάραμε όλοι, αλλά από το 1992 και μετά που έφυγε για τη ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη, έριξε μια κλοτσιά και τα γκρέμισε όλα. ΟΚ, είναι μαζί μας έκτοτε, δίνει και μάχες ως αρχηγός αποστολής σε διάφορα γήπεδα, π.χ. στη Λαγοφλώρο το 2004 με το Δούρο που ήταν μόνος του και έβριζε τα βαζέλια, αλλά αυτό το ξεφτιλίκι του πρώτου μισού της περιόδου 1994-95, με την πατσαβούρα του λαγού απάνω του, δεν ξεχνιέται. Δεν τον σιχαίνομαι σαν τον παλαίμαχο Καστοριάς-Αθηναικού aka ψευτοφάντομ, αλλά τα ''Ράμπο'' και τα ''ψυχάρα'' περάσανε ανεπιστρεπτί.

Ο Τάκης προσέφερε ως προπονητής μας. Τα διπλά δεν ξεχνιούνται. Δυστυχώς όμως κάποια πράγματα δεν γίνεται να γραφτούν. Δυστυχώς γι'αυτόν, όχι για εμάς.

Δεν παίζει ο Σωκράτης να ανακατευτεί με άλλη ομάδα. Το ακούμε εδώ και πολλούς μήνες το σενάριο, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο.

Εικόνα pantzo

Σάββα έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι.
Ο Μητρόπουλος φόρεσε το λαγοφλώρο στο στήθος και αυτό δεν σβήνει π ο τ έ...
Το μετά για μένα περνάει ως μη γενόμενο. Απλώς επειδή τον ξεφτίλισε ο Βαρδινογιάννης ήρθε στο Θρύλο για να βγάλει τα απωθημένα του εναντίον του.
Που ήταν αυτά τα βρισίδια όταν υπέγραφε?Στην φωτογραφία όλο καμάρι τον κόβω τον "Ράμπο"...

Εικόνα μαουνιέρης

Την ωραία ιδέα της τιμήσεως των παλιών παικτών μας γιατί δεν τη συνεχίζουμε στον Πειραιά; Πώς θα μάθουν οι νέοι γαύροι την ιστορία του Συνδέσμου μας;

Εικόνα savvas gridlock

Κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι. Ειδικά παίκτες σαν τον Γόδα, τον Αριστείδη και το Μουράτη, θα έπρεπε να μνημονεύονται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τη μέρα που πέθαναν, ώστε να μάθουν όλοι την ιστορία τους. Δεν είναι μόνο αυτοί βέβαια, αλλά το να θυσιάζεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τον Ολυμπιακό, μέχρι και τη ζωή τους οι 2 πρώτοι, είναι το καλύτερο αντίδοτο σε φαινόμενα σαν κι αυτά που ολοένα πληθαίνουν στο Καραισκάκη, με τους λογής λογής ''χορτασμένους''...

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Σάββα, ο μικροπρασινογραμματούλης είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του θρασύδειλου και συνάμα γλείφτη. Αφού λοιδόρησε κατ' επανάληψη και χυδαία τον Θρύλο, επόθησε, μόλις τον πέταξαν από το βαζελοκλάμπ σαν στυμμένη λεμονόκουπα, να ξαναφορέσει ως βετεράνος την ερυθρόλευκη φανέλλα (για να τη βρωμίσει)... τη φανέλλα που ίδρωσαν και μάτωσαν και τίμησαν Βάζοι, Μουράτηδες και Αριστείδηδες... Και βεβαίως δεν ξεχνάμε και καναδυό άλλους από τους αναγραφόμενους, αλλά -εν πάση περιπτώσει- στο αίσχος του μικροπρασινογραμματούλη δεν το έφτασαν.

Και για να λέμε και τα καλά, διαβάζουμε ονόματα όπως Κουσουλάκης, Αναστόποουλος, Λεμονής και αισθανόμαστε δυό φορές γαύροι.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Και μέγα λάθος, φίλε Γιώργο, των λοιπών δικών μας παλαιμάχων που τον δεχτήκανε πίσω τον Νικολάκη. Και θεωρείται σήμερα από τους νέους γαύρους ως ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες που φόρεσαν την ερυθρόλευκη ριγωτή. Ντροπή. Είναι ντροπή να μπαίνει το όνομα του δίπλα στους Παπάζογλου, Γόδα, Μουράτη, Ανδριαννόπουλους και άλλους.
Υ.Γ. Δόξα και τιμή στην μεγάλη μου αδυναμία Βαγγέλη Κουσουλάκη!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς Γιώργαρε, συμφωνούμε σε όλα. Για τον Τάκη μόνο να προσθέσω, προπονητής να μην μας ξανάρθει και ως παλαίμαχος θα ακούει τα καλύτερα...