''ΓΙΟΥΤΣΟ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ''



Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΤΣΟΣ, αυτός ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ-ΣΥΜΒΟΛΟ για τον Θρύλο του παγκόσμιου αθλητισμού Ολυμπιακό, ήρθε στην ομάδα μας το 1964. Η μεταγραφή του πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Μικρός την έκανε από την Καστοριά που γεννήθηκε για την Ουγγαρία, λόγω των φρονημάτων της οικογένειάς του. Στον Τύπο της εποχής, τις χρονιές 1964 και 1965, αναφέρεται πολύ συχνά ως Γιουτσώφ. Την κατάληξη αυτή στο επίθετό του την απέκτησε, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, στην τότε κομμουνιστική Ουγγαρία. Έτσι, με το που ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ουγγρική Τσέπελ, η φήμη του ''κομμουνιστή'' έδινε κι έπαιρνε. Μιλάμε για τα χρόνια που το παρακράτος οργίαζε, εντός κι εκτός γηπέδων, με τη δολοφονία του Λαμπράκη να είναι ο προάγγελος της επιβολής των Απριλιανών κάποια χρόνια αργότερα. Πώς ήταν δυνατόν λοιπόν να ανεχτούν οι παρακρατικοί χαφιέδες ένα ''παλιοκουμούνι'' στην λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας, να ζωγραφίζει μέσα στο γήπεδο και να της χαρίζει τίτλους, την ίδια ώρα μάλιστα που ένα άλλο ''παλιοκουμούνι'', ο ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ΜΠΟΥΚΟΒΙ, δίδασκε προπονητική στον πάγκο του Θρύλου? Οι δολιοφθορές έδιναν κι έπαιρναν. Η κύρια τακτική που επέλεγαν οι αντίπαλοι για να εκνευρίσουν και να αποσυντονίσουν τον ΓΙΓΑΝΤΑ ΓΙΟΥΤΣΟ, περιγράφεται από τον ίδιο, σε ένα χαρακτηριστικό απόκομμα της εποχής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 31-12-1965
 

 

 
Τι καταφέρνανε όλοι αυτοί οι ''πατριώτες''-''νοικοκυραίοι'' χαφιέδες? Κούρσα τους πήγαινε ο ΓΙΟΥΤΣΟΣ. Στη φάπα τους είχε. Αγωνιστική φάπα, δηλαδή γκολ, ντρίμπλες κτλπ., μην το παρεξηγήσει κάποιος και την πάει αλλού τη δουλειά...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Μέγας Νίκος Γιούτσος!

Βασιλείου, Σιδέρης, Γιούτσος, Αριστείδης, Μποτίνος.
Η ΠΕΝΤΑΔΑ!!!

ΥΓ. Το "Γιουτσώφ" δεν είναι ουγγαρέζικο, αλλά -με το συμπάθιο-... σλαβομακεδονικό. Έτσι λέγεται στο επώνυμο ο θείος του που ζεί στα Σκόπια.

Εικόνα savvas gridlock

Το ξέρω Γιώργο, αλλά είπα να μην αναφέρω τέτοια πράγματα. Είναι που είναι κάπως πολιτικοποιημένο το όλο σκηνικό, αν υπήρχαν και αναφορές στους Σλαβομακεδόνες, θα μπλέκαμε...

Εικόνα red apple

ΕΜΠΑΙΝΕΕΕΕΕΕ....

Εικόνα μαουνιέρης

Και το "Έμπαινε" είναι από γραμματικής απόψεως αφάνταστο. Περιέχει συλλαβική αύξηση στον Ενεστώτα! (κάτι σαν το πολύ γνωστό "Εποέστρεφε" του Καβάφη).