ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 1961, ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Κυριακή 2 Ιουλίου 1961, γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Ολυμπιακός συγκρούεται με τον Πανιώνιο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1960-61. Με δύο γκολάρες του ΓΙΩΡΓΑΡΟΥ ΣΙΔΕΡΗ και άλλη μία γκολάρα του Κώστα Παπάζογλου, ο Θρύλος κέρδισε με σκορ 3-0 τον Πανιώνιο και στέφθηκε Κυπελλούχος. Εκείνη την ημέρα γράφτηκε ιστορία. Ήταν το πέμπτο σερί Κύπελλο για τον Θρύλο και 10ο συνολικά για την ομάδα μας, ρεκόρ απλησίαστο ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Το προηγούμενο ρεκόρ, με 4 σερί κατακτήσεις, ήταν και πάλι του Ολυμπιακού από την περίοδο 1951-55, για να επιβεβαιωθεί ο αιώνιος κανόνας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΜΕΙΣ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΡΕΚΟΡ, ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.
 
Μία τέτοια κατάκτηση έπρεπε να γιορταστεί αναλόγως. Έτσι, οι γαύροι κάνανε ΑΛΛΗ ΜΙΑ παρέλαση στους δρόμους της Αθήνας. Όπως είναι κατανοητό, καλύτερα να τα δούμε αυτά από ένα μέσο που μια ζωή ήταν κοντά στον ΠΑΟ, παρά να βάλουμε υλικό από το ''ΦΩΣ''. Καθόλου ''ΦΩΣ'' λοιπόν. Μόνο ''Ηχώ''. ΜΑΡΤΥΡΑΤΕ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΑΣ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-7-1961
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-7-1961
 

 

 
Κι αφού είδαμε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του ΡΩΣΙΔΑΡΟΥ, που με ανοιγμένο κεφάλι έπαιρνε κούρσα τα Πανιωνάκια, πάμε να δούμε και τα πανηγύρια των γαύρων στην ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ Αθήνα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-7-1961
 

 

 

 
Μέσα στο σπίτι τους όλα αυτά. Μες στο σπιτάκι τους. 5 χρόνια πριν πρωτοπορήσει η ΜΠΥΡΑ 13 1966 και ''διδάξει οπαδισμό στην Ελλάδα'', εμείς κάναμε παρελάσεις. Συνηθισμένοι ήμασταν από τη δεκαετία του '50, που παίρναμε τα πρωταθλήματα μέσα στο σπίτι τους, μες στο σπιτάκι τους και κάναμε πορείες και παρελάσεις στην Αθήνα. Το υπόλοιπο Αττικής ΚΑΙ τότε ήταν εξαφανισμένο φυσικά.
 
Σε λίγες μέρες θα δούμε κι άλλα τέτοια από τις δεκαετίες του '40 και του '50. Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε την 11άδα των Κυπελλούχων Ελλάδος 1961, με προπονητή τον Τζίνα Σιμονόφσκυ.
 
ΤΣΑΝΑΚΤΖΗΣ
 
ΡΩΣΙΔΗΣ
 
ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ
 
ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ
 
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
 
ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ
 
ΓΚΑΒΕΖΟΣ
 
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
 
ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ
 
ΣΙΔΕΡΗΣ
 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Προπόνηση κάναμε για το ματς "με τη Σάντος του Πελέ", όπως διαβάζουμε στη λεζάντα της τελευταίας φωτογρφίας.

Συγκλονιστικός ο αρχηγός Ηλίας Ρωσσίδης. Παλιότερα ο Ανδρέας Μουράτης. Και λίγα χρόνια αργότερα ο Κώστας Πολυχρονίου. Τρεις ερυθρόλευκοι αρχηγοί με "δεμένα" τα κεφάλια.

Επαναλαμβάνω: Τρεις ερυθρόλευκοι αρχηγοί με "δεμένα" τα κεφάλια.

Εικόνα savvas gridlock

Είσαι γίγαντας Γιώργο. Φυσικά κι ετοιμάζουμε την ανάρτηση για το ματς με τη Σάντος, αύριο πια. Ας δούνε για μία ακόμη φορά αυτά που γράφεις και επισημαίνεις οι νεόκοποι Ολυμπιακοί...