''ΟΛΗ Η ΓΗ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΜΑΟΥΝΙΕΡΗ...''



Τώρα το καλοκαίρι, για να ζεσταινόμαστε εν όψει χειμώνα, θα αρχίσουμε τα αφιερώματα σε ωραίες στιγμές του κόσμου μας από το παρελθόν. Το πολύ μακρινό, αλλά και το πρόσφατο οπαδικό μας παρελθόν. Ξεκινάμε με ένα ιστορικό πλακάτ, που έγινε και πανί αργότερα, από τους γαύρους στην υποδοχή των θριαμβευτών του Βαλκανικού Κυπέλλου του 1963.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 24-1-1965
 

 
Το καμάρι του Πειραιά μας, της ομορφότερης πόλης της Γης. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ, η ομάδα του λαού...

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Έκτακτος.

Εικόνα Εν Αθήναις

Πολύ cult το πανό. «Πειραιώτη μαουνιέρη»...
Όλη Γη σε ξέρει ρε Θρύλε. Όλη Γη.
Για να λέμε και την αλήθεια, ήθελε κι ένα «να' ούμ» το πανό για να απογειωθεί. Θα άγγιζε το τέλειο. Μπορεί έτσι να προτεινόταν και στα αντικείμενα που πήραν μαζί τους οι Άρμστρονγκ και Ώλντριν για να αφήσουν στη Σελήνη (εάν ποτέ πήγαν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), για να αναδείξουν σε τυχόν εξωγήινες μορφές ζωής τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη μεγαλοσύνη του.
Τί αμερικάνικες σημαίες και μαλακίες, μία ερυθρόλευκη φανέλα του Βαλκανιονίκη έπρεπε να χωθεί στο σεληνιακό έδαφος, για να αλλάξουν χρώμα τα πράσινα ανθρωπάκια με τα μεγάλα μάτια και τα μικρά ρουθούνια και να γίνουν κι αυτά κόκκινα. Πιο Χουντέμπλεϋ και μαλακίες. Βαλκανικό και Σάντος λέμε...

Συμφωνάω πάντως στο ότι ο Μπειραιάς είναι η πιότερο έμορφη πόλη ολάκερης της Γαίας.
Συστήνω τα εξωτικά Ταμπούρια και τη μαγική Καλλίπολη. Όμορφο, αλλά λιγότερο γραφικό, το Φάληρο.
Έχω κι εξοχικό εκεί. Αρκετά μεγάλο. Απέναντι από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Καλό καλοκαίρι, συνεχίστε να μας διασκεδάζετε αδέρφια.

Εικόνα Hank

Eισαι και χιουμορίστας. Βέρος εξυπνακιζων βάζελος.

Κοιτα να δεις φίλος, τους γαύρους δε μας ενδιαφέρει η ομορφιά οπως την αντιλαμβάνεστε οι ζελέδες.
Η ομορφιά μπορεί να είναι επίκτητη, να ειναι φτιασιδωτή, και σε κάθε περίπτωση, είναι σχετική.
Πριν, μας ενδιαφέρει ό,τι είναι αλήθεια.
Καποιοι είπαν πάντως, που σίγουρα δεν ηταν βάζελοι, πως η ομορφιά, ενέχεται στη αλήθεια.

Βεβαια, σας καταλαβαίνουμε. Γαλουχηθήκατε με το Γιάννη το Βογιατζή, με καργα μπριγιαντινη στα μαλλιά, τα ασορτί με το clean-cut προσωπάκι του, να τραγουδάει το "πως τον λεν τον ποταμό Ιλισό-Ιλισό". Η, τον ύμνο σας, το ίδιο είναι.

Για μας, είναι πιο ενδιαφέρουσες εικόνες όπως το να τραγουδάει ο ανώνυμος ρεμπέτης, ο χαρακωμένος και στο προσωπο και χαρακωμένος απο κάθε άποψη (που μπορεί να είναι και μαουνιέρης στ αλήθεια) "του μουνιού σου το γλωσσίδι, μου δωσε κλωτσά στ' αρχίδι".
Ξέρεις πόση ομορφιά μπορείς να βρείς μεσα σε όλο αυτο; Οχι, δε γκζερεις, κι ουτε θα μάθεις ποτε.

Και μιας και πιάσαμε τα ρεμπέτικα, θυμήθηκα κι ενα άλλο:

"Η κυρία με τη γούνα
θέλει πούτσο με κουδούνα"

Οντως, η κυρία, εδικά με τη γουνα της, απ τα ΒΠ η τα Κολωνάκια, μπορεί να είναι πολυ όμορφη.
Ομως, η απόλυτη και αδιαμφισβήτητη αλήθεια, είναι οτι θέλει πούτσο με κουδούνα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Τί να κάνουμε...Δεν είχαμε όλη την τύχη να γαλουχηθούμε με γαβρίλα-βαρβατίλα, παρακολουθώντας τον άξιο πρεσβευτή της και γνήσιο Περαιώτικο σερνικό, Αντώνη Γλύκα.

Γιατί η κόκκινη μαγκιά πρέπει να συνοδεύεται κι από το αντίστοιχο χρώμα μαλλιώνε.

Γουστάρω ρεμπέτικο με φούστα στη Γιουροβίζιον λέμε. Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός...

Εικόνα Hank

Tωρα βαζελίζεις. Πανω που θα σε βαφτιζαμε. Τη μπας αλλου τη δουλεια, και θα σου κοτσαρω τη φωτο του Vasileios Kostetsos στα 4, βαμμενο στα καταπρασινα να φωνασκει με ναζι οτι "εμαι Παναθηναϊκός"

Το αλλο δε ντο καταλαβα. Ο Σισες ο φουστης (συντομια του φουστανατος), που η λαγνεια που ασκουσε (και ασκει: ειναι διαχρονικο φετιχ σας, αρχετυπο) πανω σας σας εκανε να ουρλιαζετε απο ηδονη σα γκρουπις, πηγε στη γιουροβιζιον; Εγω σα ντι τζει τον ηξερα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Άρα, αφού έχουμε και οι δύο παρατάξεις φούστηδες που μας υποστηρίζουν, τότενες πως ο Ολυμπιακός είναι η ανδροπρεπής ομάδα και ο Παναθηναϊκός η φούστικη;

Ο Κωστέτσος πάντως στην τελευταία φορά που μίλησε για κάτι τέτοιο, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Θεοδωράκη, δήλωσε πως στην Ελλάδα δεν είναι με κανέναν και υποστηρίζει Γιουβέντους γιατί...του άρεσε ένας παίκτης της.

Για τον Σισέ, βρες μία φωτογραφία ή κάτι που να αποδεικνύει πως την κουνάει την αχλαδιά. Γιατί π.χ. για τον Ντάρκο υπάρχουν αρκετές.

Τώρα εάν ο Σισέ είναι φούστης κι εσύ το απόλυτο αρσενικό, τότε μάλλον καλύτερα να γίνεις κι εσύ φούστης, μπας και μαμήσεις τα θηλυκά που μαμάει ο Σισές και που εσύ δεν έχεις δει ούτε στα καλύτερα σου όνειρα.

Έτσι είναι η ζωή. Άλλοι μαμάνε τις καλύτερες μενεςγκό κι άλλοι την παίζουν ακόμα για τη Σαμ Φοξ...

Εικόνα Hank

Εγω ξέρω πως ο Κωστέτσος, έχει κάνει φωτογράφιση βαμμένος με τα πράσινα χρώματα (του πολέμου..) και πασπαλισμένος με λαχανί φωσφορίζων γκλιτερ, δήλωνε "είμαι Παναθηναικός". Και το ξέρεις κι εσυ αυτό.

Για το Σισέ, αφού το γύρισες στην νηπιακού επιπέδου επιχειρηματολογία, κάποιες δηλώσεις του σου έβαλε ο Σαββας. Είναι τόσες οι αποδείξεις οτι ο τύπος είναι "εκκεντρικός" (ο Ελτον Τζων να δεις εκκεντρικότητα) που εναι σα να μου ζητας αποδείξεις για το οτι ο Αλαφουσκος ειναι απατεωνας και σας δουλευει ψιλο γαζι.

Παντως, στο σχόλιο για το Σισέ, άλλο ήταν το κυρίως θέμα: Το οτι ένας ολοκληρος λαος, τον εκανε το απολυτο ερωτικο φετιχ του. Οπότε, μαλλον το να ειναι φουστης, είναι η καλύτερη εκδοχή για σας.

Τωρα για αυτο με τη Σαμ Φοξ, τι να σου πω ρε φίλος. Το σχόλιο ξεπερνάει σε γελοιότητα, ακόμα κι εκεινο που εκανες για την πριν τα 13 του δραστηριότητα του Γουλανδρή.

Εικόνα savvas gridlock

''Αν μπορούσα να ήμουν ο οποιοσδήποτε για μια μέρα θα ήμουν μια γυναίκα. Θα ήθελα να ξέρω πως είναι να είσαι γυναίκα''

''Αν ήμουν γυναίκα, θα φορούσα σέξι ρούχα. Κοντές φούστες, ψηλές μπότες, τέτοια πράγματα''

Ποιος τα δήλωσε αυτά? Ξέρεις πολλούς άνδρες να έχουν τέτοιες ''ανησυχίες''? Κι αν ποτές δεις παίκτη του Ολυμπιακού με φούστα κι εμάς όχι μόνο να μην τον κάνουμε χορεύτρια σε κάνα ''Πέτρινο'' ή κάνα Silver για να κονομήσουμε, αλλά να τον κάνουμε σύνθημα, έλα και κάνε συγκρίσεις για το πώς γίνεται να έχουμε και οι δύο πισωκίνητους ποδοσφαιριστάς, αλλά εμείς μοναχά τη φήμη της ανδροπρεπούς ομάδας...

Εικόνα Εν Αθήναις

Έχεις μπερδέψει το «εκκεντρικός» με το «φούστης«.

Μπαδεγουέι, και ο Καραϊσκάκης φορούσε φούστα, και οι Σκωτσέζοι φορούν φούστες, σημαίνει πως είναι φούστηδες;

Εικόνα Hank

Η σύγχυση είναι προφανής. Οπως και το να ψάχνεις καταφύγιο σε ανόητα επιχειρήματα του στυλ το τρομπονι ειναι όργανο, ο μπατσος ειναι όργανο κλπ κλπ, επιρρωνύει ένα πράγμα: Τον διαχρονικό και απελπισμένο σας έρωτα για τον ποζερά. Τι σχεση εχουν οι φουστικες ενδυματολογικές επιλογές ενός αμφιλεγόμενου ανδρα, και αμφιλεγόμενου σταρ, και αμφιλεγόμενου ποδοσφαιριστή τον 21ο αιώνα, με τις φουστανέλες και τα κιλτ;
Αλλα έτσι κάνουν οι τρελλα ερωτευμενοι: υπερασπιζονται το αντικειμενο του ποθου τους κοντρα σε κάθε λογική.

Δηλ, αμα έκανε και καμια δηλωση οτι του αρεσει να φοραει στρινγκακια, γιατι του αρεσει η αισθηση που του αφηνει πισω το λεπτό κορδόνι που τριβεται, τι θα μας έλεγες; Οτι τετοια φοράνε και οι κατι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο;
Επιχειρήματα δεν ειχες ποτε για να ξεμείνεις, αλλα εχεις αρχισει να ξεμενεις κι απο εξυπνακισμούς.

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή είναι εκκεντρικός αυτός που θέλει να γίνει γυναίκα? Μόνος του το λέει, δεν του το έβαλε άλλος στο στόμα. Για τον Καραισκάκη και τους Σκοτσέζους, δεν έχω αντίστοιχες δηλώσεις, πως θέλουν να γίνουν γυναίκες. Η φούστα μονάχη της πες ότι είναι ένδειξη εκκεντρικότητας, όλο το πακέτο όμως?

Και για πάμε και στο ζουμί. Αν ο Σισές ήταν παίκτης του Ολυμπιακού, θα τον έβγαζες πούστη ή εκκεντρικό?

Εικόνα Εν Αθήναις

Δεν είπε ότι θέλει να πάει κάποια στιγμή με άνδρα. Ούτε έχουμε ακούσει κάτι μεμπτό για αυτόν.
Εάν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού θα τον παραδεχόμουν γιατί είναι παικταράς, όπως παραδέχομαι και τον Ριβάλντο ή τον Τζιοβάνι.

Εικόνα savvas gridlock

Παικταράς κατά την άποψή μου από τη δική σου ομάδα ήταν ο Πάουλο Σόουζα. Ήταν ο Ολιζαντέμπες. Ο Σισές δεν ήταν, γιατί δεν ήξερε καθόλου μπάλα. Τον βαφτίσατε παικταρά, λόγω πολυμετοχικότητας και εσωτερικής κόντρας με τον Τζίγκερ. Καλός εκτελεστής ήταν, παικταράς με την καμία.

Εικόνα clark gheibol

βίοι παράλληλοι, Σισέ, Ριβάλντο

Εικόνα clark gheibol

είστε πάντως τυχεροί που δε μπήγε η σημαία στη Σελήνη, έτσι υπάρχουν ακόμα κανα δυο μέρη που τα πράσινα ανθρωπάκια με το μεγάλο στόμα υπερέχουν αριθμητικά

Εικόνα savvas gridlock

Καλά, το ότι αν σε αφήσει κανείς στα Ταμπούρια ή στην Καλλίπολη που λες θα χαθείς, είναι το μόνο σίγουρο απ'όσα γράφεις.

Εικόνα μαουνιέρης

Φίλε καλέ, πας γυρεύοντας ν' ακούσεις τι θα σου έλεγε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά δεν θα σου το πω, όχι. Γιατί; Γιατί δεν θα το καταλάβεις - είναι ξένη γλώσσα για τα Βαζέλια.

Μα επειδή είσαι χιουμορίστας, λάβε μια δόση χιούμορ, και δη à la manière de la Vazèle:

- Ωραίες κόρες οι Βαζέλες, αλλά μπαταχτσούδες. Θέλουν να τις έχουμε πελάτισσες, αλλά μας έχουν ταράξει στα βερεσέδια. Άσε που χρησιμοποιούν -μη σου πω πού- το γνωστό τρίτο από το τέλος υποπροϊόν του πετρελαίου (: βαζελίνη, παραφίνη, άσφαλτος).
- Όχι, όχι, μη μου πεις, σε παρακαλώ, όχι μη μου πείς!... Μη μου το πεις... Μη μου το λες... Α, τα παλιοκόριτσα!

Κανονικά, φίλε, εμείς οι Γαύροι δεν μιλάμε έτσι - τα λέμε αλλιώς. Αλλά μη πας να μας "την πεις", διότι και στη μίμηση (σας) σκίζουμε.

Εικόνα red apple

χιιχιιχιιι...Με γλύτωσες από περιττές λέξεις....ΑΞΙΟΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Χαχαχαχα...