ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 1959



5 Ιουλίου 1959, γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1958-59. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ισχυρότερη ομάδα της επαρχίας, τότε, την ιστορική Δόξα Δράμας. Πολύ δυνατός αντίπαλος οι ''Μαυραετοί του Βορρά'', αλλά η ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ '50 δεν παιζόταν. Με δύο γκολάρες του ΥΦΑΝΤΗ και του ΜΠΕΜΠΗ, ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ θα γράψει ιστορία, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δεκαετία και τη δική του χρυσή εξαετία. ΤΡΙΤΟ ΣΕΡΙ ΝΤΑΜΠΛ, ενώ σε 6 χρόνια υπήρχαν 6 πρωταθλήματα. Φυσικά, κάναμε και πάλι παρέλαση στο εξοχικό μας, το γήπεδο της Λαγοφλώρου (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-7-1959
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αγνοούμε τον ''Εθνάρχη'' του κώλου, που έσπευσε να πάρει λίγη από τη δόξα του ΘΡΥΛΟΥ, την ώρα που η κυβέρνησή του χάριζε αέρα πατέρα λεφτά στο βάζελο, για ''έργα στη Λεωφόρο'', όπως έχουμε δει εδώ και εστιάζουμε σε ένα παλιότερο κείμενό μας, για το τι σήμαινε για όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα αυτή η ΘΡΥΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ '50.
 
Ας το διαβάσουμε όλοι, τσεκάροντας και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες για τον κόσμο του Θρύλου, αυτό το μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο αφοσίωσης σε μία ποδοσφαιρική ομάδα.
 
Η ΘΡΥΛΙΚΗ 11ΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟ 1959
 
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
 
ΨΥΧΟΣ
 
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
 
ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ
 
ΣΟΥΛΗΣ
 
ΜΠΕΜΠΗΣ
 
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ
 
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
 
ΙΩΑΝΝΟΥ
 
ΥΦΑΝΤΗΣ
 
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Πολύ πάθος η πρώτη φωτογραφία...Με τέτοιο πάθος πώς να χαθεί το κύπελλο;

Εικόνα savvas gridlock

Πότε πρόλαβες ρε. Έχουμε πρόβλημα με το server και δεν φορτώνονται σωστά οι φωτογραφίες, αλλά βλέπω εσύ δεν πτοείσαι. Πρώτος πρώτος στα σχόλια...

Εικόνα Εν Αθήναις

Εντάξει, τόσο φανατικός αναγνώστης του ratm όσο εσύ είσαι των greenwebfans δεν είμαι, αλλά προσπαθώ...

Εικόνα savvas gridlock

Πιο πολύ μ'αρέσει να διαβάζω το χασοδίκη που'χετε για πρόεδρο εκεί μέσα. Τόση μαλακία συσσωρευμένη σε έναν άθρωπα, είναι όσο να πεις φαινόμενο.

Για το άλλο, ως φανατικός μας αναγνώστης, αυτά δεν τα'δες άραγες?

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Εικόνα ΔΙΑΣ

διαβαζω στην περιγραφη του αγωνα οτι στο δευτερο λεπτο η δοξα ανοιξε το σκορ "και οι παιχτες της φιλουν με χαρα το σκορερ ιωαννου" ..η ελληνικη επαρχια στη δεκαετια του 60 θα πρεπει να ηταν γεματη gay με τη λογικη του καλου επσικεπτη μας.. βαζελιες...

Εικόνα Εν Αθήναις

Στο μάγουλο ή στο στόμα;

Εικόνα ze ηλιας

μετά συγχωρήσεως

ΠΟΥΤΣΑ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΛΑ