ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΛΑ ΟΚ?



Τον τελευταίο καιρό είμαστε δυστυχώς για την ομάδα μας στο ίδιο έργο θεατές. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές όσο αναφορά την αντίληψη και την αντιμετώπιση της  Διοίκησης της ομάδας μας σε θέματα που αφορούν την στήριξη και την εν γένει αντίληψή της σχετικά με τον ρόλο, την σημασία και την αναγκαιότητα στήριξης του εκάστοτε προπονητή της ομάδας, του προπονητή που πάντα είναι εντελώς δική της επιλογή.
 
Αν ξεπεράσουμε εξ απαλών ονύχων την απόλυση του Λίνεν, κι αυτό γιατί καταλαβαίνω ότι δεν ήταν επιλογή του προέδρου και τέλος πάντων ήρθε κάποιος μεγαλύτερης προπονητικής αξίας από τον Γερμανό που ταίριαζαν τα χνώτα του προέδρου με αυτόν, η υπόλοιπη θητεία του προέδρου έχει να επιδείξει τα παρακάτω.
 
Την εποχή Βαλβέρδε, που κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Ακόμα και μετά το παιχνίδι στα Πηγάδια που ουσιαστικά δυσκόλεψε απίστευτα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αμφισβητήθηκε ο Ερνέστο, αυτός ήταν η κολώνα πάνω στην οποία ο προπονητής μπόρεσε και δούλεψε απερίσπαστος, χωρίς γκρίνια και επιπλέον πίεση για την εκπλήρωση των στόχων. Το καλοκαίρι του 2012 όμως ο Ερνέστο για ακόμα μια φορά έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του, πράγμα απολύτως σεβαστό και  εξάλλου ήρθε όπως έφυγε και στις δύο θητείες του στον πάγκο της ομάδας μας. Σαν ΚΥΡΙΟΣ.
 
Κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Η επιλογή της Διοίκησης το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν ο Λ. Ζαρντίμ. Μια επιλογή που είχε λογική, μιας και ο Πορτογάλος είχε να επιδείξει Ευρωπαϊκές επιτυχίες με την τέταρτη παραδοσιακά ομάδα της χώρας του και σε κάθε περίπτωση ήταν ένας κανονικός προπονητής. Το συγκεκριμένο καλοκαίρι συνέπεσε η άφιξη του Πορτογάλου με την παραχώρηση – αποχώρηση αρκετών βασικών παικτών της ομάδας και την αντικατάστασή τους με άλλους χαμηλότερης αξίας ποδοσφαιρικής και χρηματιστηριακής. Παρ’ όλα αυτά και κόντρα σε όλες τις εγχώριες Κασσάνδρες που έβλεπαν διασυρμούς στην Ευρώπη και δυσκολία στην πραγματοποίηση των εγχώριων στόχων, η ομάδα δεν έπαιξε μεν το θεαματικό ποδόσφαιρο της προηγούμενης χρονιάς, αλλά στάθηκε παραπάνω από καλά στην Ευρώπη και ήταν μέχρι το σημείο που απολύθηκε ο Ζαρντίμ πρώτη στο πρωτάθλημα και αήττητη, με μια πρόκριση στην συνέχεια του europa league και σε κάθε περίπτωση μια άκρως επιτυχημένη χρονιά σε επίπεδο αποτελεσμάτων και εκπλήρωσης στόχων. Η συνέχεια γνωστή, μετά την πίεση των άμπαλων, νεόγαυρων  και επικίνδυνων πληρωμένων κονδυλοφόρων ο Ζαρντίμ έφυγε και τον διαδέχτηκε προσωρινά ο Νικοπολίδης. Για την συγκεκριμένη περίοδο της ομάδας δεν θα μιλήσω γιατί ο Νικοπολίδης δεν είναι προπονητής για να κριθεί, απλά θα δώσω το στίγμα. Σε τρία παιχνίδια προλάβαμε να χάσουμε το αήττητο (Ατρόμητος εντός) και να κάνουμε το χειρότερο παιχνίδι μας ίσως την τελευταία 3ετία (Πανθρακικός εκτός). Μετά από σκέψη και έρευνα η Διοίκηση αποφάσισε να προσλάβει για τον πάγκο της ομάδας, προσφέροντάς του ηγεμονικό συμβόλαιο για τα σημερινά δεδομένα της ομάδας και της χώρας, τον Ισπανό νυν προπονητή μας Μίτσελ. Η απόφαση της απομάκρυνσης του Ζαρντίμ ήρθε με το γελοίο επιχείρημα ότι η ομάδα δεν έπαιζε ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο, γιατί αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό…
 
Με την πρόσληψη του Μίτσελ η Διοίκηση πήρε και κάποιες αποφάσεις που φυσικά μόνο στα υπέρ της δεν μπορούν καταλογιστούν. Μια από αυτές ήταν η διαγραφή, η απαξίωση αν θέλετε, της μετέπειτα πορείας του συλλόγου στην Ευρώπη. Όταν ο νέος προπονητής αναλαμβάνει την ομάδα ούτε 10 ημέρες πριν το Ευρωπαικό παιχνίδι μας, συγγνώμη αλλά μόνο έτσι μπορώ να το εκλάβω. Πολλοί από εμάς είπαμε τότε ότι χαλάλι μια σεζόν, αρκεί να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ένα ανταγωνιστικό σύνολο για να πατήσει πάνω του ο προπονητής και φέτος να δούμε την ομάδα με τις κατάλληλες και αναγκαίες προσθήκες να αλλάζει, να ανεβεί αγωνιστικό επίπεδο. Στην διάρκεια της χρονιάς τα αποτελέσματα ήταν καλά αλλά αυτονόητα το θέαμα δεν βελτιώθηκε. Τότε, στα τέλη της αγωνιστική περιόδου και πριν τον τελικό κυπέλλου, είχαμε την παρέμβαση του προέδρου υπέρ του προπονητή, δίνοντας του ουσιαστικά τα κλειδιά της ομάδας.
 
Φέτος και από την αρχή της προετοιμασίας έχουμε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο στον προπονητή από δημοσιεύματα προερχόμενα κυρίως από μέσα επιρροής της ΠΑΕ, ή από ΑΡΔάκια που παίρνουν γραμμή από την ΠΑΕ στο τι να γράψουν. Γιατί κατηγορείται ο προπονητής? Απλά ότι ακόμα η ομάδα δεν είναι έτοιμη, δεν αποδίδει το ποδόσφαιρό που θέλουν εκεί στην πλατεία Αλεξάνδρας και οι απανταχού άμπαλοι νεόγαυροι, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι άλλο. Από την αρχή της προετοιμασίας, ο πρόεδρος προσωπικά ασκεί Διοίκηση με μοναδικό του γνώμονα να ευχαριστήσει όλους αυτούς του κάφρους που φώναζαν τα εμετικά συνθήματα εναντίον του στο ντέρμπι μα τον ποα. Σε αυτό το κύμα πλεύσης κινούνται στην ΠΑΕ όλο το καλοκαίρι, προκύπτουν όμως τα παρακάτω ερωτήματα, για την διαφαινόμενη (δεδομένη κατά όλους τους κονδυλοφόρους) απομάκρυνση και του Μίτσελ.
 
1. Η ΠΑΕ ενδιαφέρεται πια για τους υπόλοιπους οπαδούς που ΔΕΝ γκάριζαν πέρυσι εντός και εκτός γηπέδου για τις επιλογές τις Διοίκησης ή τέλος πάντων αυτούς που την απόφαση για την πρόσληψη Ζαρντίμ και την σφικτή περυσινή οικονομική πολιτική την θεώρησαν δεδομένη και αυτονόητη? Αν όχι πολύ καλά κάνουν, αλλά θα ήθελα μια ενημέρωση επ’ αυτού από την επίσημη ΠΑΕ, γιατί εγώ να ξαναπεράσω τα περυσινά γηπεδικά που γύρναγα στο σπίτι μου άρρωστος από την αρρωστημένη ατμόσφαιρα του Γ. Καραϊσκάκης μετά από κάθε εντός παιχνίδι μας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Έχω διαρκείας από το 1987 και δεν θα βγάλω τον καρκίνο το 2013.
2. Ο Καραπαπάς τι σχέση έχει με το ποδόμπαλο? Κανονικά δεν θα με ενδιέφερε η απάντηση γιατί ο ρόλος του δεν είναι τέτοιος που να δικαιολογεί αυτή την ερώτηση, αλλά αν αληθεύει ότι ο πρόεδρος τον συμβουλεύεται σε θέματα που αφορούν τα τεχνικά – προπονητικά τότε υπάρχει ΘΕΜΑ. Ειδικά αν είναι αυτός που προτείνει και την αντικατάστασή του προπονητή, τότε υπάρχει μέγιστο θέμα οργάνωσης και κατανομής ρόλων στην ΠΑΕ.
3. Ο Ζαρντίμ και ο Μίτσελ ποιανού επιλογές ήταν ρε παλικάρια? Δικές μου μήπως ή της Μαρίας της Πενταγιώτισας? Θα υπάρξει μια ενημέρωση γιατί αλλάζουμε σε τρίτο προπονητή μέσα σε πρακτικά μια αγωνιστική σεζόν, ή όπως πάντα να περιμένουμε καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια για εμάς τους ιθαγενείς? Υπάρχει ένας άνθρωπος που να έχει την ευθύνη για τις συγκεκριμένες επιλογές? Υπάρχει κάποιος που να ΄΄απολογηθεί΄΄ στο κόσμο για τις επιλογές αυτές? Αν θέλετε να συμπλέετε με τους νεόγαυρους που είναι πλέον πελάτες και όχι οπαδοί, τότε κι εγώ νομιμοποιούμε να ζητάω έναν απολογισμό των πεπραγμένων σας. Δεν μπορεί μονά ζυγά δικά σας.
4. Υπάρχει πιο απαράδεκτη ομιλία προέδρου στους παίκτες παρουσία του προπονητή, όπως αυτή η τελευταία του Βαγγέλη Μαρινάκη? Αντιγράφω αυτούσιο κομμάτι.
 «Πιστεύω πολύ σε όλους σας και είμαι βέβαιος ότι όταν δέσει η ομάδα και όταν παίξετε τακτικά όπως πρέπει και με τα συστήματα που σας ταιριάζουν, θα αποδώσετε το ποδόσφαιρο που θέλουμε». 
Προφανώς έχει δίπλωμα προπονητικής ο πρόεδρος και δεν το ξέρουμε. Μπορεί να αναλάβει κι αυτός με βοηθό το Καραπαπά για να εφαρμόσει επιτέλους αυτά τα συστήματα! Μια άλλη καλή επιλογή για το τεχνικό τιμ είναι και ο Κυρ Νίκος, ο Αλέφας που σε μια ακόμα χειμαρρώδης ΄΄αποκλειστική΄΄ συνέντευξη στον Σινάνογλου εκφράζεται για τον νυν προπονητή μας, σαν συνδεσμίτης της μπύρας 13. Άλλη καλή επιλογή είναι και ο Χαλάς, ο Τσώχος, ο Χελάκης, ο Πίκουλας, ο Νικολακόπουλος (τυχαία παραδείγματα) και τόσοι άλλοι που σήμερα πρακτικά ασκούν πολιτική στα του Θρύλου μας με προεδρικές πλάτες.
5. Αληθεύει ότι μετά την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας, οι Έλληνες αρχίζουν και μιλάνε σαν παπαγαλάκια στα ΑΡΔάκια κολητούς τους? Δυσανασχετούν λένε για τον προπονητή? Αυτό εμένα από μόνο του μου δείχνει έναν προπονητή που κάνει καλή δουλειά. Εκεί στην πλατεία Αλεξάνδρας μην ασχολείστε με τα ρουφιανάκια στην ομάδα, πως θα μπορούσατε άλλωστε αφού τις περισσότερες φορές εσείς του καλείτε για ιδιωτική κουβεντίτσα. Μην ασχολείστε γιατί ομιλίες σαν την τελευταία προεδρική στον Ρέντη, αυτά ακριβώς δημιουργούν, άρα αυτές οι αντιδράσεις είναι το ζητούμενο.
6. Ας μου απαντήσει παρακαλώ από του φωστήρες της διανόησης και του ποδοσφαίρου, πως είναι δυνατόν μια ομάδα που εμφανίζεται με μια ενδεκάδα κατά 8/11 (9/11 με την πώληση Φέισα, 10/11 αν πωληθεί ο Χολέβας) αλλαγμένη σε σχέση με αυτή που τελείωσε και χρησιμοποιήθηκε στο περυσινό πρωτάθλημα, καθώς επίσης ένα ρόστερ με 14-15 νέους παίκτες στην 25άδα να έχει ομοιογένεια σήμερα στα μέσα Αυγούστου? Θα παρακαλούσα μαζί με την απάντηση και παραδείγματα άλλων ομάδων που το έχουν καταφέρει αυτό. Έτσι βρε αδελφέ να καταλάβω όταν κάνουν υψηλή κριτική ΜΟΝΟ στον Ολυμπιακό αν έχουν κάτι σχετικό στο μυαλό τους που να ενδυναμώνει τα επιχειρήματά τους ή τα γράφουν και τα υποστηρίζουν απλά για να κάνουν κακό στην ομάδα.
7. Πότε κρίνεται ο χ προπονητής? Εγώ λέω στο τέλος μιας σεζόν έχοντας κάνει την προετοιμασία και τις μεταγραφές της αρεσκείας του. Εκεί στην ΠΑΕ τι γνώμη έχουν? Είναι πολύ κρίσιμο το ερώτημα γιατί αν η απάντηση είναι σε 1-2-3 μήνες από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του, τότε θα αξιολογήσουμε και κρίνουμε ανάλογα και την επόμενη προεδρική επιλογή.
 
Πρόεδρε πάρτο αλλιώς.
Από εδώ μέσα δεν θα ακούσεις καμιά ρητορική μηδενισμού στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσφορά σου αυτά τα 3 χρόνια. Θα ακούς όμως κριτική πάντα καλοπροαίρετη και οπαδική, διαφορετική πολύ από αυτή που έχεις συνηθίσει από τους γύρω σου αυλοκόλακες. Γνωρίζουμε όλοι πόσο τρελαμένος γαύρος είσαι, αλλά το να απολύσεις τον προπονητή Αύγουστο μήνα (δεύτερη φορά) δημιουργεί ένα πολύ κακό όνομα για την ομάδα στο εξωτερικό και γίνεσαι βορά χλευασμού απ’ όλους αυτούς που τώρα σε γλείφουν. Μόλις διώξεις τον κακό Μίτσελ (κακώς αλλά εκεί πηγαίνει το πράγμα) τουλάχιστον φρόντισε ο επόμενος να έχει την ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ στήριξή σου, γιατί αλλιώς πάλι μια από τα ίδια θα δούμε και φέτος. Δυστυχώς με τις ακατανόητες επιλογές σου θα ξαναχάσουμε μια σεζόν που τουλάχιστον τον Ιούλιο ξεκινούσε με μεγάλες προσδοκίες. Είναι αν μη τι άλλο αστείο και άδικο για το πρόσωπο και την προσωπικότητά σου, ένας παγκοσμίως πετυχημένος επιχειρηματίας όπως είσαι εσύ, να χρειάζεσαι αυλοκόλακες και σταυλικούς για την Διοίκηση της ομάδας και να άγεσαι και να φέρεσαι από τον κάθε έναν ΑΡΔάκο ή νεόγαυρο. Αν τελικά φύγει ο Μίτσελ ή όχι (παίζει ένα θέμα με την αποζημίωση) πολύ μικρή τελικά διαφορά θα κάνει στην κριτική μου για τους χειρισμούς σου στο θέμα προπονητή. Είναι ΞΕΦΤΙΛΑ αυτό που γίνεται με τον προπονητή. Είναι ΞΕΦΤΙΛΑ για το όνομα του συλλόγου και την προσπάθεια προσέλκυσης άλλων σοβαρών προπονητών.
 
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
 
 
ΥΣΤ 1. Ο Τζεμπούρ καλά θα κάνει να μην εμφανιστεί στου Ρέντη μετά την αλλαγή προπονητή. Επειδή κάτι τέτοιο ακούγεται, ελπίζω η Διοίκηση να μην φανεί και σε αυτό το θέμα κατώτερη των περιστάσεων.
ΥΣΤ 2. Αύριο το κλίμα στον ναό πρέπει να είναι θερμό υπέρ της ομάδας μας, χωρίς γκρίνιες και γιούχες. Άντε να δούμε…

Σχόλια

Εικόνα panos777

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΜΕΙΛ ΤΗΣ ΠΑΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ!

Εικόνα dono

ΠΑΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΝ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑ. ΕΝΑΝ ΑΡΩΣΤΟ ΓΑΥΡΟ, ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ