ΕΓΚΥΡΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ



Κλάμα και σκούξιμο τα βαζελάκια από χθες το βράδυ. ''Το γκολ με το οποίο μας ισοφάρισε η Βέροια, ήταν οφσάιντ''. Ο Τουίτης και οι υπάλληλοί του κάνουν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν τους νοιάζει ούτε το κωλόφαρδο γκολ του βάζελου, ούτε το ότι γλύτωσαν από του Χάρου τα δόντια με το δοκάρι της Βέροιας μετά το 1-1 και τσίμπησαν το πολύτιμο ''χ'', μπας και καταφέρουν και δεν υποβιβαστούν. Φωνάζουν πως τους έκλεψαν τη νίκη που και καλά δικαιούνταν. Τα ΑΡΔάκια, που μια ζωή παίζουν το παιχνίδι του λαγού, είναι από κοντά. Την πρώτη αγωνιστική, που σφάχτηκε ο Παναιτωλικός στη Λεωφόρο, δεν είδαν τίποτε, ούτε για το ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του λαγού, ούτε φυσικά για τη γελοία αποβολή Δάρλα, που δεν κάνει φάουλ καλά καλά και βγήκε με απ'ευθείας κόκκινη. Σήμερα όμως, έγιναν καθηγητές διαιτησίας όλοι τους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 1-9-2013
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVE SPORT 1-9-2013
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY 1-9-2013
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 1-9-2013
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-9-2013
 

 
Στο χορό του Ενιαίου Αντιολυμπιακού Μετώπου μπήκε και το ΦΩΣ, η υποτιθέμενη εφημερίδα του Ολυμπιακού, που μας βγάζει το γκολ της Βέροιας οφσάιντ. Για να δούμε όμως, τι λένε οι ειδικοί? Ήταν οφσάιντ?
 
Καμία βάση δεν έχουν οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για το γκολ της Βέροιας. Ο κανονισμός όπως έχει διαμορφωθεί είναι ξεκάθαρος και είναι χαρακτηριστικό ότι ο παρατηρητής Μιχάλης Καλαθενός ούτε που ασχολήθηκε. Και δεν ήταν ο μόνος. Ουδείς στα αποδυτήρια ασχολήθηκε. Αργότερα άρχισε η παραφιλολογία. Το γιατί είναι κανονικό το γκολ εξήγησε και στο facebook ο συνάδελφος Παναγιώτης Κουτάκος, παλαίμαχος ρέφερι ο ίδιος, μέσα από ένα πινγκ πονγκ που παίχθηκε. Ιδού λοιπόν τι γράφει ο συνάδελφος: "Μπορεί στον Παναθηναϊκό να λένε ότι το γκολ της Βέροιας είναι οφσάιντ, αλλά η δική μου άποψη είναι πως με βάση την αλλαγή στον κανονισμό ο Βερρής ενήργησε σωστά. Το στηρίζω στο γεγονός πως κανείς επιθετικός δεν μαρκάρει στην αρχική εκτέλεση φάουλ, ούτε διεκδικεί μπάλα, όπως απαιτεί πλέον μετά την τροποποίησή του από 1η Ιουλίου ο κανονισμός στο οφσάιντ, ενώ μετά υπάρχει μεταβίβαση από αντίπαλο, αφού πλέον και το τσαφ λογίζεται ως πάσα από αντίπαλο. Δεν την διεκδικεί μαρκάροντας αντίπαλο όπως πλέον αναφέρει ο κανονισμός. Είναι οφσάιντ στην πλάτη της άμυνας. "επηρεάζει έναν αντίπαλό του" σημαίνει ότι εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να "παίξει" ή να του επιτραπεί να "παίξει" την μπάλα, εμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή μαρκάροντας έναν αντίπαλο για την μπάλα". Αυτή είναι η τροποποίηση για το οφσάιντ που ισχύει από 1/7.  Ούτε οπτικό πεδίο περιορίζουν οι οφσάιντ παίκτες, ούτε μαρκάρουν αντίπαλο. Ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και δέχεται την μπάλα από έναν αντίπαλο, ο οποίος εκ προθέσεως παίζει την μπάλα (και από εκ προθέσεως απόκρουση), δεν θεωρείται ότι αποκτά πλεονέκτημα. Διότι ο Κουτρουμπής έχει πρόθεση να παίξει την μπάλα και να τη διώξει και αυτό πλέον θεωρείται μεταβίβαση από αντίπαλο. Μόνο η καραμπόλα είναι πλέον μη μεταβίβαση από αντίπαλο. Θα ήταν οφσάιντ αν από το πόδι του Κουτρουμπή η μπάλα κτύπαγε σε παίκτη της Βέροιας ή αν αντί για τον Κουτρουμπή είχε βρει την μπάλα παίκτης της Βέροιας και γινόταν καραμπόλα, όπως έγινε, σε παίκτη του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη φάση ο Γάλλος της Βέροιας δεν μαρκάρει και δεν διεκδικεί, επαναλαμβάνω, ώστε να θεωρηθεί ενεργητικό οφσάιντ.".
 
Ποιον να πιστέψουμε άραγε? Τον Τουίτη και τα ΑΡΔάκια που παίζουν το παιχνίδι του λαγού, ή ένα διαιτητή που ερμηνεύει τον κανονισμό με συγκεκριμένες παραπομπές σε εδάφιά του?
 
Υ.Γ. Όποιος δεν είδε τις φάσεις του ματς, εδώ. Γελάστε ελεύθερα με το τσίρκο του λαγού, την ομαδούλα που ούτε για Β' Εθνική δεν κάνει και κατά τα άλλα σκούζει και μυξοκλαίει για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και τον κακό το γαύρο που την κυνηγάει...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Δεν υπάρχει καν υποψία οφσάιντ. Μόνο "βαρεμένοι" Βάζελοι βλέπουν τέτοια.

Εικόνα savvas gridlock

Και καλά οι άλλοι, αλλά και το ΦΩΣ? Μου ανάψαν τα λαμπάκια σήμερα που πήρα την εφημερίδα πρωί πρωί...

Εικόνα V0R4D0R

Και γιατί να μπούμε εμείς στη διαδικασία να διαλευκάνουμε αν ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ το γκολ της Βέροιας? Ας τα βρουν οι αντικειμενικοί, το Φως, ο Περικλής Βασιλάκης και η μολόχα. Στην τελική, κι αν ήταν, ας ήταν. Μην ξεχνάμε το πέναλτυ στο 50ο δευτερόλεπτο, ή το γκολ του Μήτρογλου που ακυρώθηκε με τον Ατρόμητο και μας βγήκε η χρυσή ως το 94΄. Ας τους να ξεσκίζουν τα λαρυγγάκια τους με κραυγές βιαζομένης παρθένου. Το βιξ κυκλοφορεί ακόμα στην αγορά.

ΥΓ: Τον Νικολάκη τον Νταμπίζα ποιοί τον άρπαξαν σήμερα, αλήθεια? Μήπως ήταν καμιά από αυτές τις εγκληματικές συμμορίες που λέει ο Τουήτυ?

Εικόνα savvas gridlock

Ας ρωτήσει τους φίλους του απ'το τριόροφο ο Τουίτης για το πέσιμο στο Νταμπίζα, αυτούς στους οποίους πήγαινε να βαρέσει προσοχή με τρίωρες συνεντεύξεις. Ωραίο πέσιμο πάντως. Βαζέλικο από πάνω μέχρι κάτω. Πολλοί με έναν...