ΣΙΚΕ ΜΑΤΣ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΟ ΤΟ 1962



Σεζόν 1961-62, πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α' Εθνικής Κατηγορίας στην Ελλάδα. Για την 21η αγωνιστική πρόκειται να αναμετρηθούν ο Απόλλων Αθηνών με τον Παναθηναικό στη Ριζούπολη. Ας δούμε τη βαθμολογία πριν από αυτό το παιχνίδι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-3-1962
 

 
Παίζουν επομένως ο πρώτος με το δεύτερο, που τους χωρίζουν 5 βαθμοί. Το σύστημα βαθμολόγησης είναι 3-2-1, ήτοι 3 βαθμοί η νίκη, 2 η ισοπαλία, 1 η ήττα, επομένως με μία νίκη του Απόλλωνα η διαφορά θα έπεφτε στους 3 πόντους και θα έμεναν 9 ματς για να καλυφθεί ως το τέλος της διοργάνωσης. Για να δούμε όμως το τι έγινε στο παιχνίδι που διεξήχθη την τελευταία αποκριάτικη Κυριακή, πριν την Καθαρά Δευτέρα του 1962.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-3-1962
 

 

 

 

 

 

 
Τα παραπάνω γράφονται στη φιλοπαναθηναική Ηχώ, από ένα δημοσιογράφο-φίλο του Παναθηναικού, το Νίκο Γκούμα, που κάποια χρόνια αργότερα διετέλεσε και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στον ΠΑΟ. Δεν ισχύει λοιπόν το επικό ''τα λένε οι γαύροι αυτά''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-2-1972
 

 
Το παιχνίδι αυτό προκάλεσε πολύ έντονες συζητήσεις και σε κύκλους πέραν των αθλητικών. Χαρακτηριστική η παρακάτω ιστορία με την οπαδό του ΠΑΟ, ηθοποιό Σπεράντζα Βρανά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-3-1962
 

 
Όλος ο κόσμος πήρε στο μεζέ τα λαγουδάκια και τις βρωμιές του ''βαλιτσοφόρου'' αρχηγού τους, του Μαντζεβελάκη.
 
Υ.Γ. Το κείμενο γράφεται στην κατεύθυνση ''Ο ΠΑΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ'', όπως έχουμε δει εδώ.
 
Φυσικά θα έχουμε και συνέχεια...