H ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΝΕΡ...ΤΟΥ ΠΑΟ



Τέλη Αυγούστου 1974 η διοίκηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ φέρνει στον Θρύλο το Λατινοαμερικάνο Ιγκνάθιο Πένια από τη γαλλική Ρεμς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-8-1974
 

 
Ο ανυπέρβλητος πρόεδρος της Ολυμπιακάρας μας δεν λογάριαζε τα εκατομμύρια. Λόγω της συμμετοχής του παίκτη όμως στο γαλλικό πρωτάθλημα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου 1974-75, το δελτίο του στην ΕΠΟ αργεί να εκδοθεί και τελικά από τον Οκτώβριο του 1974 αποκτά δικαίωμα συμμετοχής με τη φανέλα του Θρύλου στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.
 
Κάνουμε τώρα ένα άλμα στον χρόνο και πάμε στις 18 Ιουνίου 1975. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στο Καραισκάκη, Ολυμπιακός-Παναθηναικός. Η διοίκηση του Παναθηναικούλη, αντιδρώντας στον απολύτως νόμιμο, με βάση τους κανονισμούς, ορισμό ως έδρα του Σταδίου Καραισκάκη, που ήταν το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα θεατών Στάδιο/γήπεδο, θεωρώντας πως ευνοείται ο Ολυμπιακός που θα έπαιζε στον Πειραιά, αποφασίζει να παραταχθεί το κρατικοδίαιτο καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού με αρκετούς αναπληρωματικούς. Δεν ήταν όλοι όσοι έπαιξαν αναπληρωματικοί. Τα γερόντια της Πανάθας δεν αγωνίστηκαν. Τελικά τη φάπα δεν την γλύτωσαν και με μία ΓΚΟΛΑΡΑ του συγχωρεμένου του Δαβουρλή, ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ.
 

 
Τι έκανε ο Παναθηναικούλης μετά το ματς? Ενστάσεις. Όχι μία. Πολλές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-6-1975
 

 
Προσοχή στην τρίτη ένσταση της Πανάθας. Ανακάλυψαν τον...Ιούνιο πως ο Πένια, που έβγαλε δελτίο με τον Ολυμπιακό τον προηγούμενο...Οκτώβριο, είχε παίξει 5 ματς στη Γαλλία με τη Ρεμς και κακώς, κατά την γνώμη τους, αγωνιζόταν στις ελληνικές διοργανώσεις. Δυο μέρες μετά διαβάζουμε πως ο Παναθηναικούλης θα υποστηρίξει την ένσταση, περιμένοντας την ετυμηγορία της FIFA.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-6-1975
 

 
Τελικά ως συνήθως έκατσαν στον άξονα και τους έμεινε η γλύκα. Το δίκιο ήταν με το μέρος του Θρύλου για τη συμμετοχή του Πένια, με βάση τους τότε διεθνείς κανονισμούς. Μήπως όμως σας θυμίζει κάτι η ιστορία? Να ξαναδούμε την υπόθεση Βάλνερ το 2008?
 
Μήπως μιλάμε για ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ? Μήπως κρίθηκαν και οι δύο ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ''ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΠΟ'' και δικαιώθηκε πανηγυρικά και στις δύο ο Θρύλος? Θυμάστε όλοι το τι ακούγαμε από τα λαγουδάκια πριν 5 χρόνια. ''Χαρτονάτοι πρωταθλητές οι γαύροι'', ''ενστασιακός ο γαύρος'', ''έτσι ξέρουν να κερδίζουν οι γαύροι'' κτλπ.. Όταν αυτοί προσπαθούσαν να πάρουν στα χαρτιά το Κύπελλο που έχασαν μέσα στο γήπεδο, ήταν...έντιμοι. Τι μας μένει λοιπόν, για μία ακόμη φορά?
 
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΕΡΔΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Στον αγώνα του Πρωταθλήματος ο Πένια τούς το είχε καρφώσει πάντως το γκολάκι - αυτό μάλλον το είχαν λησμονήσει, επειδή είχαν αποσπάσει τιμητική ισοπαλία. Ο συμπαθέστατος Πένια μπορεί να μην άφησε (αυτό που λέμε "εποχή"), αλλά τα βαζέλια τα "τιμώρησε"... Νά 'ναι καλά όπου και αν είναι...

Εικόνα V0R4D0R

Ρε για δες που άδικα είχα ανησυχήσει ότι σου έσβησε η φλόγα και σταμάτησες τα ιστορικά! Εδώ πάντως είναι πράγματι να κλαις από τα γέλια: Άντε, να κάνουν ένσταση για κακή συμμετοχή, έστω και 8 μήνες μετά. Ένσταση όμως για οφσάιντ, πέναλτυ και... πλεονέκτημα δεν είχα βάλει με το νου μου! Μην το δει ο Τουήτυ μόνο και κάνει ένσταση για κανένα πλάγιο άουτ.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν μου έσβησε η φλόγα. Το λάπτοπ μου έσβησε και μας γάμησε. Μέχρι κι αυτό τρελάθηκε με τις βρωμιές των λαγών που το'χα γεμίσει...

Εικόνα red apple

Aυτή δεν είναι γραφίδα.. Είναι ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ... Θα υπερθεματίσω, Σάββα, λέγοντας πως παρακολούθησα τα τότε τεκταινόμενα με ατελείωτα χάχανα για τα αδικεμένα Βαζέλια και πανηγύρισα, έξαλλα, τη γκολάρα της Δαβούρλας