ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ: ΠΑΡΤΕ ΛΕΦΤΑ ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΘΡΥΛΟΥ



Μετά τα χθεσινά, όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού βρισκόμαστε στα πρόθυρα εγκεφαλικού. Οι αβάντες του κράτους σε όλα τα σωματεία, πλην Ολυμπιακού, είναι ακόμη και τώρα, στην μνημονιακή Ελλάδα του 2013, προκλητικές. Μια ζωή αυτό συνέβαινε φυσικά. Έτσι, πάνω σε αυτήν τη βάση, γυρίζουμε 61 χρόνια πίσω στον χρόνο και εξετάζουμε την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον οπαδό και μέλος του ΠΑΟ Πλαστήρα.
 
Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πλαστήρα, ήταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟ, Μοάτσος. Όταν κάποιος αθλητικός Σύλλογος ήθελε κάτι, από αυτόν περνούσε. Πώς λέμε δηλαδή ότι σήμερα ο Αντωνάκης ο Σαμαράς έχει γενικό γραμματέα της κυβέρνησής του τον πρώην νομικό σύμβουλο και μέλος διοικήσεων της ΚΑΕ ΠΑΟ, Μπαλτάκο? Τότες ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Το αντίστοιχο με σήμερα θα'ταν να είχαμε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον ίδιο τον ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-3-1952
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 31-3-1952
 

 
Ξεκινάμε λοιπόν τις αβάντες με την ΑΕΚ, την αγαπημένη μας ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-2-1952
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-2-1952
 
 
 
Συνεχίζουμε με το συνοικιακό σωματείο Κολωνακίου-Αμπελοκήπων, τον Παναθηναικούλη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-3-1952
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-3-1952
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-4-1952
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-5-1952
 
 
Ολοκληρώνουμε με τις ΔΕΚΟ, υπο-ΔΕΚΟ και ανθυπο-ΔΕΚΟ του Βορρά, ΠΑΟΚ-ΑΡΗ-ΗΡΑΚΛΗ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-4-1952
 
 
 
Για τον Ολυμπιακό φυσικά δεν υπάρχει τίποτε, ούτε δεκάρα τσακιστή. Απλώς βλέπουμε για μία ακόμη φορά ότι ο Παναθηναικούλης, το σωματείο του στενού Ελληνικού Δημοσίου, παίρνει περίπου όσα όλοι οι άλλοι μαζί. Και επί Παπάγου τα ίδια ίσχυαν, όπως θα δούμε σε μελλοντική ανάρτηση. ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ, ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ εξ άλλου για τον Παναθηναικούλη κατά κύριο λόγο, αλλά και για τις άλλες ΔΕΚΟ του ελληνικού αθλητισμού. Αυτοί συμμάχησαν με τους δωσιλόγους επί Κατοχής για να μην πληρώνουν τα δάνειά τους. Όποιος και να'ταν απάνω, άκρες θα έβρισκαν για να ευνοηθούν.
 
ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.