Ο ΓΚΙΓΚΣ, Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ



Θυμάστε την ιστορία με τα μπινελίκια του Τοροσίδη στο διαιτητή Κωνσταντινέα, στη φυσούνα του γηπέδου της Ξάνθης πέρυσι το Φεβρουάριο? Μετά από ένα κραχτό πέναλτυ που δεν είχε καταλογίσει υπέρ μας, στο τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα να ηττηθούμε με σκορ 1-0 και να μείνουμε 5 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναικούλη, τα άκουσε για τα καλά ο διαιτητής.
 

 
Το βίντεο φυσικά το έβγαλε το vazeletta.gr, ένα site που σε τέτοια θέματα, τα οποία μπορεί να σπιλώσουν τον Ολυμπιακό -έτσι νομίζουν οι τενεκέδες που γράφουν εκεί, εν πάση περιπτώσει-, δείχνει πάντοτε μία ιδιαίτερη ευαισθησία. Θα θυμάστε όλοι το θόρυβο που δημιούργησαν οπαδοί και ΑΡΔ του Παναθηναικούλη, ζητώντας παραδειγματική τιμωρία του παίκτη του Ολυμπιακού, επειδή τόλμησε να φωνάξει στο διαιτητή μετά το ματς για μία καραμπινάτη αδικία που υπέστησαν αυτός και η ομάδα του.
 
Πριν δύο εβδομάδες, η Σίτυ συνέτριψε με σκορ 4-1 τη Γιουνάιτεντ για την Premier League, στο μεγάλο ντέρμπυ της πόλης του Μάντσεστερ. Λίγες μέρες αργότερα, η Σίτυ έβγαλε στο επίσημο κανάλι της το παρακάτω βίντεο.
 

 
Από το 10:30 και μετά φαίνεται πως στο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Ράιαν Γκιγκς της Γιουνάιτεντ, που πλέον είναι παίκτης-βοηθός του προπονητή Μόγες, κυνηγάει τον τέταρτο διαιτητή του ματς και του φωνάζει για διάφορα πράγματα. Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την αντίδραση της Γιουνάιτεντ και την καταγγελία στις ποδοσφαιρικές αρχές του Νησιού, όπως διαβάζουμε σήμερα εδώ.
 
Βεβαίως, δεν προκύπτει από πουθενά στο Νησί θέμα τιμωρίας του Γκιγκς. Κανείς δεν σκέφτηκε, έστω, κάτι τέτοιο. Η όποια συζήτηση γίνεται εκεί, αφορά το αν έχει δικαίωμα η εκάστοτε γηπεδούχος ομάδα να φέρνει στο φως της δημοσιότητας τέτοιες ποδοσφαιρικές στιγμές, όπως και το αν τέτοιου είδους βίντεο μπορούν να θεωρηθούν τεκμήρια για αποφάσεις της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας.
 
Αναρωτιόμαστε. Τα βαζελάκια και οι αγαπητικοί τους ΑΡΔ, που έσκουζαν πέρυσι για τη μη τιμωρία Τοροσίδη, πού ακριβώς είναι τώρα για να βροντοφωνάξουν ''μόνο στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό γίνονται αυτά''? Κατάπιαν την γλωσσίτσα/γραφίδα/πληκτρολόγιό τους?

Σχόλια

Εικόνα red apple

Σε παρακαλώ, κυρ συντάκτα, μην βάζεις το δάκτυλο επί τον τύπον των ...Νείλων!