ΟΙ ''ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ'' ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ



Πριν λίγους μήνες, στο site που ανήκει στον όμιλο DPG MEDIA του κυρίου Δημητρίου Γιαννακόπουλου, μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΠΑΟ, διαβάσαμε τα παρακάτω.
 
 
Τα ''στοιχεία'' που χρησιμοποιεί η ανάρτηση, προέρχονται από το βιβλίο του κυρίου Δημοσθένη Κούκουνα ''Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια''. Το βιβλίο αυτό έχει παρουσιαστεί με δόξα και τιμή στην εκπομπή ''Μακελειό'' του έγκριτου Στέφανου Χίου. Παρεμπιπτόντως ο κύριος Χίος πλέον και επισήμως συνδέεται επαγγελματικά με την εφημερίδα NEWSBOMB του κυρίου Δημητρίου Γιαννακόπουλου.
 

 
Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ιδρυτής πολλά χρόνια πριν την Κατοχή της εταιρείας-προδρόμου της σημερινής Χαλυβουργικής, ''Ελληνικά Συρματουργεία Θ. Αγγελόπουλος Α.Ε.'' και προπάππος των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, εμφανίζεται πολύ συχνά στις εφημερίδες της προ-Κατοχικής περιόδου ως δωρητής του μεγάλου αγώνα των Ελλήνων κατά των φασιστών, μετά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Παράδειγμα το παρακάτω δημοσίευμα, έναν μήνα πριν καταλάβουν την Αθήνα οι Ναζί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 24-3-1941
 

 
γ
 
Κατά την περίοδο της Κατοχής, 1941-44, η επιχείρηση διατηρήθηκε, αλλά με τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν το εργοστάσιο και να αφήνουν ένα τμήμα μόνο της προυπάρχουσας δουλειάς στην οικογένεια. Ακόμη και τότε ήταν πάντοτε δίπλα στο προσωπικό τους οι Αγγελόπουλοι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 20-1-1942
 

 
Με το που έφυγαν οι Γερμανοί από την Αθήνα, ο γιος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Άγγελος Αγγελόπουλος, ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου. Ας δούμε το πώς αντιμετώπισε αυτήν την είδηση ο ''Ριζοσπάστης'', η εφημερίδα που αποτελεί το επίσημο όργανο του ΚΚΕ εδώ και δεκάδες χρόνια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 16-11-1944
 

 

 
Κατά το ''Ριζοσπάστη'', λοιπόν, ο Άγγελος Αγγελόπουλος υπήρξε ''συναγωνιστής''. Κατά τον κύριο Κούκουνα υπήρξε μέτοχος της επιχείρησης που συνεργάστηκε με τους Ναζί. Ας δούμε και το κείμενο που αφιέρωσε στον Άγγελο Αγγελόπουλο ο ''Ριζοσπάστης'' μετά το θάνατό του.
 
Πέθανε χτες το πρωί στο νοσοκομείο "Υγεία", όπου νοσηλευόταν, ο ακαδημαϊκός και τέως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Αγγελος Αγγελόπουλος ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Αγγελος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1904 στη Βλαχόραφτη Αρκαδίας. Ηταν πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα πανεπιστήμια της Λειψίας και του Παρισιού. Διετέλεσε διευθυντής του Ανώτατου Οικονομικού Συμβουλίου της Ελλάδας από το 1931 ως το 1945 και καθηγητής της Δημόσιας Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1932 ως το 1947, όταν απολύθηκε λόγω των πολιτικών του φρονημάτων. Στη διάρκεια της Κατοχής, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και συμμετείχε στην ΠΕΕΑ (Κυβέρνηση του Βουνού) σαν γραμματέας Οικονομικών. Το 1944 διορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Από το 1946 ως το 1967, ήταν εκδότης της μηνιαίας επιθεώρησης "Νέα Οικονομία". Το 1961 εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής της Εφηρμοσμένης Οικονομικής στην Πάντειο. Στη θέση αυτή, παρέμεινε μέχρι το 1967, οπότε παραιτήθηκε, διαμαρτυρόμενος για το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη. Το 1974, αμέσως μετά την πτώση της χούντας, ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, θέση που διατήρησε ως το 1979. Από το 1975, ήταν τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ηταν παντρεμένος με την Ελλη Σεφεριάδη, με την οποία απέκτησε έναν γιο και μια κόρη. Από το πλούσιο συγγραφικό του έργο, ξεχωρίζουν οι μελέτες: "Το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας" (1934), "Ο Σοσιαλισμός" (1945), "Το Οικονομικό Πρόβλημα της Ελλάδας" (1946), "Ο Τρίτος Κόσμος απέναντι στις πλούσιες χώρες" (1972),"Οικονομικά" (1974), "Από την Κατοχή στον Εμφύλιο" (1994) κ.ά. Συλλυπητήρια μηνύματα Συλλυπητήρια για το θάνατο του Αγγελου Αγγελόπουλου εκφράστηκαν από όλο το πολιτικό φάσμα. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του ακαδημαϊκού, εξέφρασε με τηλεγράφημά της τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένειά του. Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε προς την οικογένεια του Αγγ. Αγγελόπουλου ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης. Τη θλίψη του για το θάνατο του "κορυφαίου οικονομολόγου και πνευματικού ανθρώπου", εξέφρασε, με δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος.Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Αγγ. Αγγελόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε "δάσκαλο και διαμορφωτή της οικονομικής σκέψης", εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου.Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα "προσωπικότητα του πνεύματος, αλλά και άνθρωπο της δράσεως με ενεργό συμμετοχή στην πολυτάραχη πορεία της χώρας μας από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ως σήμερα". "Σεβαστό δάσκαλο, κορυφαίο οικονομολόγο και σπουδαίο άνθρωπο", χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ,ενώ ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαράς μίλησε για το "δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε", εξαίροντας "το πολυσχιδές και σημαντικό έργο που επετέλεσε για όλους μας". Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αγγ. Αγγελόπουλου εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του "ΣΥΝ" Ν. Κωνσταντόπουλος,ο Λ. Κύρκος,ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος κ.ά.
 
Γραμματέας Οικονομικών της κυβέρνησης του Βουνού (ΠΕΕΑ), λοιπόν, ο Άγγελος Αγγελόπουλος και διακεκριμένο στέλεχος της Εθνικής Αντίστασης, που κατακεραύνωνε όλους όσοι πλούτισαν παρανόμως κατά την Κατοχή, εκμεταλλευόμενοι τον πληθωρισμό. Κατά τον κύριο Κούκουνα, βεβαίως, μεριμνούσε για τα συρματοπλέγματα στα στρατόπεδα που κρατούνταν αιχμάλωτοι οι Έλληνες από τους Γερμανούς. Ο καθένας μπορεί να δει το πόσο εγκωμιαστικά παρουσιάζει τον κύριο Αγγελόπουλο ο ''Ριζοσπάστης'', η εφημερίδα που έκραζε όλους τους συνεργάτες των Ναζί εκείνη την περίοδο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 31-10-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-11-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 31-10-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19-11-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 23-11-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ 2-12-1944
 

 
Για ποιο λόγο λοιπόν δεν έγραφε τα ίδια εκείνη την περίοδο ο ''Ριζοσπάστης'' για τον -κατά τον κύριο Κούκουνα- συνεργάτη των Ναζί κύριο Άγγελο Αγγελόπουλο, αλλά τον αποκαλούσε ''συναγωνιστή''? Πολιτικοί, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι πολίτες, στηλιτεύονταν για την δράση τους κατά την περίοδο της Κατοχής μέσα από τις στήλες της εφημερίδας. Για ποιο λόγο δεν γράφονταν τα ίδια για τον πατέρα του Άγγελου, έστω, τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο?
 
Φυσικά το θέμα ξεφεύγει από τα αθλητικά. Μια μερίδα ''ιστορικών'' προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία του τόπου και να τα φέρει όλα τούμπα. Κατ'αυτούς οι ΕΑΜίτες-ΕΛΑΣίτες ήταν προδότες και συνεργάτες των Ναζί, ενώ οι Χίτες-Ταγματασφαλίτες, μαζί με το Ζέρβα του ΕΔΕΣ, ήταν ''παλληκάρια που κυνηγούσαν τους Ναζί''. Η συγγραφική δραστηριότητα του κυρίου Κούκουνα περιλαμβάνει ''αντικειμενικά'' ιστορικά βιβλία για τον ''αμφιλεγόμενο Άρη Βελουχιώτη'' και την ''άγνωστη'' ιστορία του Νίκου Ζαχαριάδη του ΚΚΕ, που ο χώρος δεν προσφέρεται για να εξετάσουμε το περιεχόμενό τους. Δεν θα κάνουμε μαθήματα ιστορίας για τον Εμφύλιο από εδώ μέσα. Απλώς θα παραθέσουμε κάποια στοιχεία για την ιστορία του ΕΔΕΣ, του ΕΛΑΣ, των Χιτών και των Ταγματασφαλιτών, μέσα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες συνθημάτων σε τοίχους της Αθήνας κατά την Κατοχή.
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 24-11-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 8-11-1944
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 9-11-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 3-11-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 26-11-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 27-2-1945
 

 
Φυσικά, τα στοιχεία προς αυτήν την κατεύθυνση είναι εκατοντάδες και δεν θα τα εξαντλήσουμε εδώ, απλώς παραθέτουμε κάποια ενδεικτικά, ώστε να φανεί το ποιος είναι αυτός που πάει να βγάλει ''δωσιλόγους'' τους Αγγελόπουλους και για ποιο συγκεκριμένο λόγο. Εμάς εδώ μας αφορά πρώτα και κύρια το γιατί η ΚΑΕ Ολυμπιακός κωφεύει. Το να σύρετε στα δικαστήρια όλους αυτούς, προστατεύοντας την τιμή και την υπόληψη της οικογενείας σας, θα είναι παράνομη πράξη κύριοι Αγγελόπουλοι? Θα είναι ανήθικη πράξη? Μήπως θα λερώσετε τα χέρια σας? Θα ανεχτείτε από τον κύριο Χίο, που διέσπειρε ΨΕΥΔΕΙΣ ειδήσεις για ντόπα πριν τους τελικούς των play off μπάσκετ, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα πριν λίγες μέρες, όχι μόνο να σπιλώνει την δραστηριότητά σας στο χώρο του αθλητισμού, αλλά να πιάνει στο στόμα του και τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ προγόνους σας? Εμάς μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με τον ''ίστορικό'' Χίο και το πάνελ της συμφοράς του, κάτι Χάντζους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Εσείς γιατί δεν αντιδράτε? Γιατί αφήνετε το μηχανισμό του ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ να αλωνίζει παντού και να κάνει το άσπρο-μαύρο? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ? Μόνο τα λεφτά και οι αγνές προθέσεις δεν αρκούν. Στον Ολυμπιακό είστε και εδώ έχουμε ΠΟ-ΛΕ-ΜΟ. Εκτός αν τα παραπάνω που σας ζητάμε να κάνετε σας φαίνονται ανήθικα ή βρώμικα...
 
Υ.Γ. Την ώρα που κάποιοι δεν πλήρωναν τα χρέη τους επί Κατοχής, σε αγαστή συνεργασία με τους Ράλληδες (οπαδός του ΠΑΟ ο Ράλλης, όπως και ο γιος του), κάποιοι άλλοι είτε δεν υπήρχαν καν ως ομάδα, είτε απολογούνταν στα Ες Ες για κάποια...φιλικά. Δεν μιλάμε για τους παίκτες ή τους φιλάθλους του ΠΑΟ εδώ. Προφανώς και ο Παναθηναικός, αλλά και όλες οι ομάδες, είχαν στις τάξεις τους αγωνιστές της Αντίστασης. Μιλάμε για τους παράγοντες του ΠΑΟ σε σύγκριση με τους παράγοντες του Ολυμπιακού. Την ιστορία του ΠΑΟ την έγραφαν, την γράφουν και θα την γράφουν μια ζωή οι παράγοντές του. Αντίθετα, την ιστορία του Θρύλου την γράφει ο λαός του. Πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση, μετά τον Άγγελο Αγγελόπουλο, θείο του πατέρα των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ας δούμε και κάτι ακόμη από την περίοδο μετά την Κατοχή, μέσα από τον Τύπο της εποχής. Αναφορά στον Πέτρο Κόκκαλη, τον πατέρα του ΣΩΚΡΑΤΗ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-11-1944
 

Σχόλια

Εικόνα TARZANIARHS

Στου Αγγελοπουλου τα στοιχεια στηριζεται ο Γλεζος κατα βαση στο τελευταιο βιβλιο του "Εστω ενα ευρω" περι καταστροφων και ολοκαυτωματων στην κατοχικη Ελλαδα. Και μαλλον ειναι απο τα λιγα που ειναι κοντα στην πραγματικοτητα.
Ενα ενδιαφερον βιβλιο να διαβασει ο ρουκουνας ειναι το http://greg61.gr/pdfs/Ivannhs_Rallhs_ek_tou_tafou.pdf, βιβλιο που εγραψε ο Γεωργιος Ραλλης για να απολογηθει για την εγκληματικη πολιτεια του μπαμπα Ιωαννη.

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ ωραίο το βιβλίο του γιου Ράλλη. Λέγανε και καμιάν αλήθεια οι μεγαλο-βαζελο-οικογένειες πού και πού. Όλοι οι Ράλληδες ήταν πολύ γνωστοί Παναθηναικοί, πάππου προς πάππου που λέμε. Η φάση ποια είναι? Σύμφωνα με το βιβλίο του Κούκουνα, τα ''στοιχεία'' για το ότι ήταν δωσίλογος ο Άγγελος Αγγελόπουλος, είναι πρώτον το ότι ''μιλούσε με τον Τσολάκογλου τον πρώτο καιρό μετά τη γερμανική εισβολή στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1944'', πώς λέμε ''ο Μαρινάκης μιλάει με τον Μπέο'', δεύτερον το ότι ''ο κουνιάδος του ήταν ο σύζυγος της κόρης του Χατζημιχάλη, του υπουργού Οικονομικών επί Κατοχής'', πώς λέμε ''ο μπατζανάκης του κουνιάδου του τρίτου μου ξαδέρφου έχει έναν γνωστό, που μου'πε...'' και τρίτον ότι η εταιρεία-πρόδρομος της Χαλυβουργικής, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Άγγελου Αγγελόπουλου πολύ πριν το 1941, ο Θόδωρος, φαίνεται πως έχει πληρωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος για κάποια δουλειά προς όφελος των Γερμανών κατακτητών. Αν διαβάσεις αυτό το τρίτο ''στοιχείο'' στο Κουκουνο-βιβλίο, θα σκάσεις στα γέλια. Σε επόμενη ανάρτηση αυτά.

Εικόνα k1p

Χωρίς να θέλω να παίρνω πολιτική θέση,είναι η φύση του μεγαλου κεφαλαίου τέτοια να συνεργάζεται με την κάθε λογής άρχουσα τάξη έτσι ώστε να διατηρεί προνόμια και εξουσίες.
Απο την άλλη,η κουτοπονηριά του τράκεως αρκέστηκε στο αρπακολλατζίδικο "τζάκι πολλών δεκαετιών οι αγγελόπουλοι στη χώρα οπότε λογικά στην κατοχή σιγά μην δεν είχε δωσιλογική δράση" και έριξε άδεια μπας και πιάσει γεμάτα.Έπεσε στην εξαίρεση δυστυχώς για εκείνον.Η αλήθεια είναι πως τέτοιες εποχές έτσι και τις αναμοχλεύσεις μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως.Οπότε ελπίζω να είναι σίγουρος για την δράση των δικών του προγόνων μην τυχόν και προκύψουν τίποτα μαργαριτάρια απο κάποιον που ξέρει ή ψάχνει πράγματα της τότε εποχής.

Άλλά να βλέπεις σε εκπομπή του Χίου να κατηγορούνται οι αγγελόπουλοι ως δωσίλογοι και δίπλα ο χάντζος δημόσιος κατήγορος ενώ σε άλλες εκπομπές να κλαίγεται πως έχασε συγγενείς του στον μελιγαλά(όλοι όσοι ξέρουν λίγη ιστορία γνωρίζουν ποιανών στρατηγείο υπήρχε εκεί και επηρέαζε όλη την ΝΔ πελοπόννησο),είναι κωμικοτραγικό...

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι μπράβο. Πολύ ωραία τα λες μάγκα...

Εικόνα mike the red

Respect ρε Σαββα,βαλε τους ανιστορητους στην θεση τους.

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος -ό,τι και να λένε οι διάφοροι εντεταλμένοι "αναθεωρητές" της ιστορίας- ήταν πατριώτης και κορυφαίος επιστήμονας (κάτι που αναγνώρισε -έστω και με μισή καρδιά- το μετεμφυλιακό ψευδοαστικό καθεστώς). Αλλήθεια, για τους διάφορους κουήσλινγκ και για τους απογόνους τους θα μας πει κανάς "αναθεωρητής" τίποτα; Γιατί αγωνιούμε...

Για τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, παρακαλώ διαβάστε εδώ

http://erythrolefkometerizi.blogspot.gr/2009/06/blog-post_873.html

όπου και σχετικό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου.

Εικόνα savvas gridlock

Oι Κούκουνες, οι Ρούκουνες και ο Στέφανος Χίος, ξαναγράφουν την ιστορία της Ελλάδας.

Πολύ ωραία ανάρτηση για τον Πέτρο Κόκκαλη, Γιώργο. Να μένουν αυτά, να τα διαβάζει ο κόσμος, γιατί θα μας τον βγάλουν κι αυτόν συνεργάτη των Ες Ες, ότι έστηνε συρματοπλέγματα για τους Ναζί. Περιβλημένος την σβάστικα, αντί την ελληνική σημαία, που λέει ο Ρίτσος. Μπράβο.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Σάββα, και μόνο που το σκληρό μετεμφυλιακό και ψυχροπολεμικό καθεστώς "επέτρεψε" / "ανέχτηκε" να γίνει η κηδεία του Πέτρου Κόκκαλη στην Ελλάδα μαρτυράει πολλά. Ο γιατρός ήταν πάνω από όλα έλληνας - και αυτό το ήξεραν ακόμα και οι εχθροί του, και το ίδιο το Παλάτι. Ό,τι λένε, πάντως, οι διάφορες ιστορικάντζες και οι πληρωμένοι κάλαμοι, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, πρέπει να λαμβάνει τη δέουσα απάντηση - αλλιώς περνάει και εδραιώνεται "ως η μοναδική αλήθεια". Και ο καθένας μας ας απαντά κατά τις δυνάμεις του και από το πόστο του.

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ πάντως επιμένω ρε Γιώργο. Πώς δεν τρελαίνονται οι Αγγελόπουλοι με όλα αυτά? Πού είναι οι αγωγές και οι μηνύσεις τους? Αυτοί δεν λένε πως δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους, βουτώντας στο παρασκήνιο? Ε, ορίστε. Νόμιμα και ηθικά, ταράξτε τους στις αγωγές. Να ακούνε Αγγελόπουλους και να λερώνουν το σωβρακάκι τους. Διότι αν δεν αντιδρούν καθόλου, ούτε με τον απολύτως νόμιμο τρόπο, μάλλον δεν θέλουν να αντιδράσουν. Μάλλον δεν τους νοιάζει να αντιδράσουν...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια Σάββα. Παραθέτεις την αλήθεια και ξεφτιλίζεις, δίχως αμοιβή και άμεσο συμφέρον, δημοσιογράφους έμμισθους και εντεταλμένους των αφεντικών τους, που δεν είναι άλλοι από το ψέμα, τη συκοφάντηση και την προβοκάτσια. Απλώς το ψέμα αλλάζει προσωπεία ανάλογα με τον καιρό. Τα προσωπεία τώρα φοριούνται από πολλούς "ανώνυμους" κι' επώνυμους. Εννοείται πως οι διοικούντες την πράσινη αρμάδα έχουν τα πρωτεία.
Υ.Γ. Οι Αγγελόπουλοι είναι φανερό ότι διαφέρουν από αυτό που γνωρίσαμε μέχρι τώρα στη θέση του προέδρου του Ολυμπιακού, άρα είναι πολύ δύσκολο να δούμε τόσο οξείες αντιδράσεις. Θα αρκεστούν σε κάποιες διαμαρτυρίες, υποδείξεις και παρακλήσεις, μέχρις εκεί. Είναι λίγο χαϊβάνια, τι να κάνουμε. Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι είμαι εμπαθής μαζί τους, ίσα-ίσα.
Υ.Γ.2 Πέραν του αγωνιστή Πέτρου Κόκκαλη, ο μέγιστος Σωκράτης στάθηκε στο πλευρό του Κ.Κ.Ε., όσο του επιτρέπει βέβαια η θέση του στον καπιταλιστικό μικρόκοσμο, βοηθάει οικονομικά το κόμμα, πληρώνει καλά τους εργαζόμενους, τους οποίους μάλιστα διαλέγει με οικονομικά κριτήρια (παίρνει φτωχούς) κ.α..
Υ.Γ.3 Βοηθήστε με ρε παιδιά σε κάτι. Η Χαλυβουργική των Αγγελόπουλων είναι αυτή που έγινε η μεγάλη απεργία του ενός έτους σχεδόν ή είναι του Μάνεση;

Εικόνα savvas gridlock

Στου Μάνεση έγινε η απεργία που λες, στην ''Ελληνική Χαλυβουργία''.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ευχαριστώ.