ΡΟΥ-ΛΑ-ΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΟΥΤΣΑΡΑ



Ο Νικόλας Πατέρας, ο ''καπετάνιος των ονείρων'' των επιδοτούμενων οπαδών της μπύρας 13, μαρτύρησε χθες χωρίς ξύλο για τις σχέσεις του με τον φυλακισμένο, σήμερα, Μάκη Ψωμιάδη και για το πώς του ανέθετε να ''ψαρεύει'' πληροφορίες από το παρασκήνιο. Πάνω σε αυτήν τη βάση, ας θυμηθούμε κάτι που είχαμε δει παλιά και το πώς μαρτύρησε ο Βουτσαράς κάτι πολύ χειρότερο. Κι αυτός μόνος του το έκανε.
 
Τον Ιούλιο του 1966 λοιπόν, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ Μιχάλης Βουτσαράς, με αφορμή μία μεγάλη διαμάχη που είχε ξεσπάσει στους κόλπους της ομάδας του, με ορισμένους παίκτες να έρχονται σε σύγκρουση με τον προπονητή Μπόμπεκ, επειδή είχαν με το μέρος τους το ''Δαλάι Λάμα'' Απόστολο Νικολαίδη και το Μαντζεβελάκη, που δεν άντεχαν να ακούν τη Λεωφόρο να φωνάζει ''Μπόμπεκ-Μπόμπεκ'', στέλνει την παρακάτω επιστολή στον Τύπο, για τα γεγονότα του πρωταθλήματος του 1963. Εν ενεργεία τερματοφύλακας του ΠΑΟ ο Βουτσαράς, έτσι? Ήταν στην ομάδα του ΠΑΟ και το 1963, αλλά και το 1966.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 8-7-1966
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-7-1966
 

 

 
Το επίμαχο σημείο της επιστολής Βουτσαρά, που την παίρνουμε από την ''Ηχώ'', όχι από το ''ΦΩΣ''.
 
Και ήλθε το πρωτάθλημα του 1962-63, το πιο άτυχο της ζωής μου. Αρχηγός ήταν ο κύριος Μαντζεβελάκης και προπονητής ο έξοχος αυτός άνθρωπος που ονομάζεται Γκέιμ. Ο τότε αρχηγός, τρεις μέρες πριν από το ματς με τον Εθνικό (για να μην αναφερθώ σε άλλους αγώνες της αυτής περιόδου) μας εδήλωσε στο ξενοδοχείο ότι ο αγώνας ήταν κερδισμένος πριν ακόμα μπούμε στο γήπεδο
 
Κερδισμένο το ματς με τον Εθνικό, λοιπόν, πριν μπουν στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΟ. Έτσι τους είπε ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Βουτσαράς μας λέει ''να μην αναφερθώ σε άλλους αγώνες της αυτής περιόδου'', όπου ο Μαντζεβελάκης, προφανώς, τους διαβεβαίωνε για το ότι η νίκη είχε κατακτηθεί εκτός γηπέδου. Φώναζαν ''Μπόμπεκ-Μπόμπεκ'' τα βαζέλια, νομίζοντας πως αυτός είναι ο υπεύθυνος για τις νίκες της ομάδας τους. Ήρθε ο Βουτσαράς, που ξαναλέμε ήταν ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, ΟΧΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ή ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Οι οπαδοί των υπολοίπων ομάδων της Ελλάδας, μετά από τις εκμυστηρεύσεις του Βουτσαρά, φλέγονταν από την επιθυμία να μάθουν το ποιοι ήταν αυτοί οι άλλοι αγώνες της περιόδου 1952-63, που είχε ''κανονίσει'' στο παρασκήνιο ο ''βαλιτσοφόρος''. Εκείνη την περίοδο, οι οπαδοί της μπύρας 13 λέγονταν ''Ρουλαλάδες'', επειδή σκάρωναν στιχάκια και τα τραγουδούσαν στο γήπεδο, ρου-λα-λα. Έτσι, για να τους πικάρουν οι αντίπαλοί τους, για πολλά χρόνια μετά το 1966, σε όποιο γήπεδο κι αν εμφανιζόταν ο ΠΑΟ, ακουγόταν το θρυλικό πλέον
 
ΡΟΥ-ΛΑ-ΛΑ ΡΟΥ-ΛΑ-ΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΟΥΤΣΑΡΑ

Σχόλια

Εικόνα nikos michalopoylos

Μια ζωη τα ιδια το κωλοσωματειο της πουστιας! Κατα τα αλλα φταιει ο κοκκαλης και ο μαρινακης για τα δεινα του ποδοσφαιρου μας κι αυτοι που διοικουσαν 35 χρονια το τσατσοσωματειο δεν εχουν καμμια ευθυνη!

Εικόνα savvas gridlock

Η Νέμεσις έρχεται για όσα έχουν κάνει. Για όλα τα εγκλήματα υπάρχει η τιμωρία. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν εκεί που τους αξίζει να είναι, όσες κρατικές αβάντες κι αν έχουν στο ενδιάμεσο.

ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΉΣ.

Εικόνα red apple

Φιλαράκο, για κοντά η γλώσσα σου για την Αλεπότρυπα...

Εκεί παίζει η ομάδα όπου διέπρεψα Ως ποδοσφαιριστής...

ΑΤΛΑΣ ΚΥΨΕΛΗΣ -πρώην ΑΤΛΑΣ ΘΥΜΑΡΑΚΙΩΝ!!!

μην μας πάρουν και την έδρα οι ούστηδες!