ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΟ CEV CHAMPIONS LEAGUE



3 χρόνια πέρασαν από την τελευταία συμμετοχή του Θρύλου στο Champions League του βόλλευ. Σήμερα έληξε αυτή η περίοδος αναμονής. Το σωματείο-ΘΡΥΛΟΣ, η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, με τα 2 Ευρωπαικά Κύπελλα και τους δύο τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου. Η επιστροφή ήταν θριαμβευτική. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών και την έλλειψη χημείας, η ομαδάρα του Καζάζη κέρδισε με 3-1 σετ μέσα στην Τσεχία την Μπάνικ Οστράβα, πήρε τους 3 βαθμούς κι έδειξε με το καλημέρα πως μόνο ''φτωχός συγγενής'' δεν θα'ναι στο θεσμό. Επιγραμματικά θα σταθούμε στους παρακάτω παίκτες μας.
 
- ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ. MVP μακράν. Με το σέρβις με άλμα διέλυσε την υποδοχή των Τσέχων, ενώ κέρδισε πολύτιμους πόντους και στα 3 δικά μας σετ.
 
- ΜΑΡΟΥΛΗΣ. Έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε μεγάλο πασαδόρο. Περιττό να πούμε πως αν στη θέση του ήταν ο Κουρνέτας, ιδίως εκεί που η μπάλα έκαιγε και φαινόταν ότι από τα άκρα δεν τελειώνουμε εύκολα επιθέσεις, αποκλείεται να βλέπαμε πρώτο χρόνο.
 
- ΓΙΟΡΝΤΑΝΟΦ. Η απουσία του στα προηγούμενα ματς ήταν καταλυτική. Τέλειωσε πολλές μπάλες, ενώ με την πολύ καλή διαχείριση του Καζάζη ήταν φρέσκος στο τέταρτο σετ, παίρνοντας όλες τις επιθέσεις μας από το 16-17 ως το 20-23.
 
- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Η ευχάριστη έκπληξη, αφού δυνάμωσε το μπλοκ μας εκεί που φαινόταν πως δεν θα βρίσκαμε λύσεις.
 
Στα αρνητικά, αν μπορούμε να βρούμε αρνητικά σημεία σήμερα, η εμμονή στο φλότινγκ σέρβις, που έδινε πολλούς εύκολους πόντους με καλές υποδοχές και πρώτο χρόνο στους Τσέχους. Αυτό καλό θα ήταν να αλλάξει, αλλά με τέτοιες νίκες έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Η διαιτησία επίσης ήταν σε ορισμένα σημεία εξοργιστική, όχι τόσο σε κάτι άουτ επιθέσεις των Τσέχων που βαφτίζονταν ''μέσα'', ή στα μπλοκ άουτ σε δικές μας επιθέσεις που βαφτίζονταν ''άουτ'', αλλά κυρίως στις πολλές υποδοχές με χέρια των Τσέχων, που ''περιέργως'' τους επετράπησαν. Ελπίζουμε να μην ήταν κάποιο μήνυμα για τη συνέχεια του θεσμού...
 
Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλω ευχαριστώ στο ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ, στον ΑΛΕΚΟ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ και σε όλα τα αδέρφια της 7, στον ΧΡΗΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ και στο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, που αν δεν υπήρχαν, δεν θα βρισκόμασταν και πάλι εδώ, να παίζουμε με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Το ''ευχαριστώ'' δεν πρέπει να μείνει στα λόγια. Την άλλη εβδομάδα έρχεται στου Ρέντη το φαβορί της διοργάνωσης, Μπελογκόριε. Καλό θα ήταν να γεμίσουμε το κλειστό και να βοηθήσουμε την ομάδα μας να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Θυμίζουμε πως βρισκόμαστε σε έναν από τους 7 ομίλους των 4 ομάδων της διοργάνωσης, μαζί με τη βέλγικη Νόλικο, την Οστράβα και το μεγαθήριο Μπελογκόριε. Προκρίνεται ο πρώτος από κάθε όμιλο και οι 6 καλύτεροι δεύτεροι, ενώ η νίκη με 3-0 ή 3-1 δίνει 3 πόντους, η νίκη με 3-2 2 πόντους και η ήττα με 2-3 1 πόντο. Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική ήταν η νίκη και οι 3, όχι οι 2 βαθμοί, με τόσα προβλήματα να μας ταλανίζουν, σε ένα εκτός έδρας ματς, όπου περιθώρια για αποτυχίες με τόσα λίγα ματς δεν υπάρχουν. Το σημαντικό είναι ένα.

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
 
Υ.Γ. Είμαστε σίγουροι πως οι παίκτες εγνωσμένης αξίας που έχουμε στο ρόστερ μας, με μεγάλη εμπειρία στα παρκέ, όπως ο Κουρνέτας, ο Καλντέιρα πλέον και φυσικά ο Χριστοφιδέλης, στην πορεία θα'ναι ακόμη καλύτεροι. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά στο θεσμό...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα red apple

ΒΟΛΛΕΪ-ΠΟΛΟ-ΜΠΑΣΚΕΤ, στην πρωτοπορία

ΠΡΟΣΕΧΩΣ.... και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ .....

Εικόνα nikos michalopoylos

Eνταξει ρε μαγκες ομως ΄πρωταθλητης σ ολα τα σπορ παντοτινος¨ειναι ενας!

Εικόνα vagio

Εξαρταται πως το εννοεις. Διοτι παντοτινος πρωταθλητης μπορει να ειναι ο ποα, αλλα στο παραλληλο συμπαν που ζουν οι μπαοκοακετζηδες οι τιτλοι ανηκουν σ'αυτους αλλα τους τους κλεβει το κατεστημενο του γαυρου στον οποιο ποτε δεν θελουν να μοιασουν γιατι αυτοι ειναι τιμιοι. Μπορει να χρωστανε σε οποιον μιλαει (σκετο μιλαει), μπορει να τους χαρτζηλικωνουν οι πολιτικαντηδες, αλλα η τιμιοτητα δεν διαπραγματευεται.
3 κατα φαντασιαν πρωταθλητες εκ των οποιων ο ενας ειναι και τραγουδισμενος με λιγα λογια. Πονεμενη ιστορια δηλαδη.
Βεβαια αλλουνου τα ραφια ειναι γεματα, αλλα ας μην τους ξυπναμε.

Εικόνα red apple

Παράλληλο Σύμπαν!!!!

Α χαααααααααααα!!!

Πρωταθλητής Παντοτινός στον Αστερισμό του Βέγα!!!