ΔΟΜΑΖΟΣ: ''ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ''



Φεβρουάριος 1976. Για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1975-76, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, ο ΠΑΟ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Και οι δύο ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα με αρκετές πιθανότητες, αν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης μοιάζει κάπως πιο δυνατή. Την παραμονή του αγώνα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός του ΠΑΟ Μορέιρα, κατά την ανακοίνωση της αποστολής της ομάδας, επιφυλάσσει μία έκπληξη. Ο Δομάζος είναι εκτός. Το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1, μετά από δύο λάθη του διαιτητή και με τους παίκτες των δύο ομάδων να δείχνουν πως δεν καίγονται ιδιαίτερα να βάλουν γκολ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 16-2-1976
 

 

 

 

 
 

 

 
Ο Δομάζος, χολωμένος με την στάση του προπονητή του, αρνείται να κατέβει στα επόμενα ματς του ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 17-2-1976
 

 
Το θέμα θα φτάσει στα άκρα, γιατί οι δύο πλευρές, Δομάζος-διοίκηση ΠΑΟ, είχαν προηγούμενα από το καλοκαίρι. Ο Μίμης ζήτησε μεταγραφή στις ΗΠΑ, από όπου υπήρχε ενδιαφέρον με καλά χρήματα για τον ίδιο. Η διοίκηση του ΠΑΟ αρχικά δέχτηκε, αλλά στην πορεία υπαναχώρησε. Το καλοκαίρι του 1976 έληγε το συμβόλαιο του Δομάζου και θα έπρεπε είτε να μην του φέρουν εμπόδια για να κυνηγήσει την τύχη του αλλού, είτε να του κάνουν καινούριο συμβόλαιο, με καλύτερες αποδοχές, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του. Ο ένας προσπαθούσε να πιέσει τον άλλο προς την κατεύθυνση που ήθελε, με αποτέλεσμα έναν μήνα αργότερα ο ΠΑΟ να αποφασίσει να διακόψει το συμβόλαιο του παίκτη, στέλνοντας την υπόθεση στην αρμόδια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-3-1976
 

 
Λίγο πριν φτάσουμε εκεί, η διοίκηση του ΠΑΟ παρουσίασε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Δομάζος ανασκεύαζε δηλώσεις του κατά της διοίκησης και του προπονητή του, κάτι που ο ίδιος ο παίκτης αρνήθηκε κατηγορηματικά. Με τα πολλά, ήρθε η ώρα της απολογίας του Δομάζου. Εκεί έπεσε η ''βόμβα''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 14-4-1976
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-4-1976
 

 
Η ΑΕΚ, η μοναδική ομάδα που είχε απομείνει να κυνηγά τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αντέδρασε άμεσα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 15-4-1976
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-4-1976
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-4-1976
 

 
Αρκετές μέρες μετά τις δηλώσεις Μπάρλου, θα θυμηθεί να αντιδράσει η διοίκηση του ΠΑΟ, απειλώντας τον πρόεδρο της ΑΕΚ με μηνύσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 21-4-1976
 

 

 

 

 
Η ΕΠΟ αποφασίζει ανακρίσεις για τις δηλώσεις Δομάζου, ενώ και ο Μπάρλος θα απαντήσει στον ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 22-4-1976
 
 

 

 

 

 
Ο Δομάζος θα ανασκευάσει τις δηλώσεις του, μπροστά στην απειλή πολύ βαριάς τιμωρίας, μετά το θόρυβο που είχε ξεσπάσει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 5-5-1976
 

 

 

 
Η ''καμπάνα'' στο Δομάζο θα'ναι 10 αγωνιστικές τιμωρία. Η πρόταση που περίμενε ο παίκτης από τις ΗΠΑ δεν θα έρθει, η διοίκηση του ΠΑΟ θα αλλάξει, η νέα διοίκηση θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του Συλλόγου με το Δομάζο κι αφού τα βρούνε για την υπογραφή νέου συμβολαίου, θα ζήσουν όλοι αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ακόμη και σήμερα πάντως αναρωτιόμαστε το τι εννοούσε ο Δομάζος. Μήπως αυτό που πίστευαν αρκετοί ''κακοπροαίρετοι'', τότε, πως τα δύο αδερφάκια, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, αλληλοεξυπηρετήθηκαν, με τον Παναθηναικούλη να βοηθάει τη ΔΕΚΟ του Βορρά να πάρει τελικά το πρωτάθλημα και το καλοκαίρι ο Αχιλλέας Ασλανίδης του ΠΑΟΚ να παίρνει μεταγραφή για τον ΠΑΟ? Κανένας δεν πίεσε το Δομάζο να πει αυτά που είπε. Κανείς δεν του τα εκμαίευσε. Μόνος του το έκανε...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Σώπα τώρα που έκανε τέτοιο πράμα ο περήφανος Λαγός!