H ΘΥΡΑ 13 ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Το ότι τα λαγουδάκια της μπύρας 13 είναι θρασύδειλες κότες, το ξέρει όλη η οπαδική Ελλάδα. Δεν υπάρχει οπαδός ομάδος στη χώρα αυτή, αλλά και στο εξωτερικό, αν ήρθε σε επαφή μαζί τους, που να μην τους θεωρεί ''ντροπή των οπαδών''. Όποια ''μαγκιά'' κάνουν, θα'ναι εκ του ασφαλούς κι ενώ αυτοί είναι πολλαπλάσιοι. Είναι οι οπαδοί που αποδεδειγμένα έχουν επιτεθεί πάρα πολλές φορές σε παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Δεν μιλάμε τώρα για τα ψέματα που λένε οι ίδιοι, ότι και καλά '''χτυπήθηκαν ο Σιμάο με το Σισέ από γαύρους στο Καραισκάκη το 2011'', όταν μπήκαν να πανηγυρίσουν οπαδοί του Θρύλου στον αγωνιστικό χώρο τη νίκη-τίτλο εναντίον του ΠΑΟ (κακώς μπήκανε μέσα, εννοείται αυτό), άρχισαν να τους κοπανάνε ο Γκοβού με τον Καντέ και πριν προλάβουν να αντιδράσουν και να τους πάρουν κούρσα οι δικοί μας, οι λαγο-παίκτες φυγαδεύτηκαν από μέλη της διοίκησης του Θρύλου. Στο κάτω κάτω της γραφής, αν είχε ακουμπήσει, έστω, ένας οπαδός του Ολυμπιακού έναν παίκτη του ΠΑΟ, θα κάνανε τους ψόφιους κοριούς και θα έτρεχαν στους γιατρούς για να αποδείξουν πως χτυπήθηκαν, σαν τον κύριο Alexis Tzorvas στο παρελθόν. Τα βίντεο τα λένε όλα.
 

 
 
Θα μιλήσουμε για πραγματικά χτυπήματα εναντίον αθλητών μας σε αυτήν την ανάρτηση, που μπορεί να τα διαπιστώσει ο καθένας με τα μάτια του. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά και τα περισσότερα έρχονται από το παρελθόν. Επιλέξαμε τα πιο πρόσφατα, γιατί υπάρχει εικόνα και τα στοιχεία είναι αδιάψευστα, όχι π.χ. μόνο από εφημερίδες. Θα ασχοληθούμε με βία των λαγών εναντίον παικτών μας στα 4 βασικά ομαδικά αθλήματα, ποδόσφαιρο-μπάσκετ-βόλλευ-πόλο.
 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
 
Διαλέξαμε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά το ντέρμπυ ''του Ευθυμιάδη'', το 1-1 της σεζόν 2001-02, με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Γεωργίου να τρώει ξύλο στα αποδυτήρια της Λαγοφλώρου από μπράβους και να έρχεται ασθενοφόρο να τον παραλάβει έξω από το γήπεδο. Πραγματικοί μπράβοι, έτσι? Όχι και καλά ''μπράβοι'', όπως λένε τα λαγουδάκια ότι υπήρχαν στη Ριζούπολη έναν χρόνο μετά, όπου ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Ας δούμε το βίντεο που ετοιμάσαμε.
 

 
Το δεύτερο περιστατικό αφορά το ντέρμπυ του Νοεμβρίου 2006 στο ΟΑΚΑ, όπου ο ΠΑΟ, ως τυπικά γηπεδούχος, κέρδισε με σκορ 1-0 τον Ολυμπιακό, με ένα αυτογκόλ του Κωστούλα. Μετά τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του ΠΑΟ μπούκαραν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν και ορισμένοι εξ αυτών άρχισαν να κυνηγάνε τους παίκτες μας, οι οποίοι έτρεξαν στα αποδυτήρια για να γλυτώσουν. Ο Ζεβλάκοφ με τον Οκκά δεν πρόλαβαν να φύγουν και τις άρπαξαν. Διαβάζουμε από εδώ, από όπου πήραμε και τη φωτογραφία στην αρχή της ανάρτησης.
 
Επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να... πανηγυρίσουν, δέχθηκαν οι Μάρτιν Ζεβλάκοφ και Γιάννης Οκκάς. Ο Πολωνός χτυπήθηκε από κλωτσιά και ο Κύπριος στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το γεγονός εξόργισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού οι οποίοι έκαναν παράπονα στους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα ο παρατηρητής του αγώνα ανέφερε στην έκθεσή του το συμβάν.
«Λένε ότι μόνο στο Καραϊσκάκη γίνονται επεισόδια και σήμερα μας χτύπησαν εν ψυχρώ μέσα στο γήπεδο» έλεγαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού που σε γενικές γραμμές δεν είχαν παράπονα για την φιλοξενία των «πρασίνων».
 

 
Η θύρα 13, μάλιστα, όχι μόνο αποδέχτηκε το περιστατικό που είδε όλη η Ελλάδα, αλλά έβγαλε και ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη από Ζεβλάκοφ-Οκκά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-11-2006
 
 

 

 
Το καλύτερο από όλα, όμως, είναι η τιμωρία για αυτά τα χτυπήματα. Ας την διαβάσουν από την έγκριτη και αντιολυμπιακή, ακόμη και τότε (λόγω της επιχειρηματικής κόντρας Αλαφούζου-Κόκκαλη), ''Καθημερινή'' του Τουίτη, όλοι αυτοί που έσκουζαν για την ''προκλητική ατιμωρησία του γαύρου για το ξύλο στο Σισέ στο Καραισκάκη, όπου λίγο έλειψε να σκοτωθούν οι παικταράδες του πολυμετοχικού ΠΑΟ''. Αυτά δεν τα λέγανε μόνο χαρτζιλικωμένα λαγουδάκια του Φορέα, για να τα μηρυκάσουν τα ζώα που σέρνουν από πίσω τους και τους παίρνουν τα λεφτά στους συνδέσμους. Δημοσιογράφοι τα λέγανε και τα γράφανε. ΑΡΔικειμενικοί εννοείται, έτσι? Διαβάστε λοιπόν την ''ποινή'' του Παναθηναικούλη για το πραγματικό ξύλο σε παίκτες του Ολυμπιακού.
 
Στα πολύ μαλακά έπεσε ο Παναθηναϊκός για τον προπηλακισμό του Μίχαλ Ζεβλάκοφ και του Γιάννη Οκκά κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Η πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε τέλεση βιαιοπραγίας, καθώς δεν θεώρησε πειστικά τα στοιχεία ότι ο νεαρός που φαίνεται στη φωτογραφία με σηκωμένο το πόδι, κλώτσησε τελικά τον Πολωνό αμυντικό του Ολυμπιακού. Η κατηγορία περιορίστηκε όπως είχε εκφραστεί και στο κατηγορητήριο, δηλαδή απόπειρα βιαιοπραγίας. Ως εκ τούτου, το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν μόλις 10 χιλ. ευρώ, αντί για ένα ποσό από 40 μέχρι 80 χιλ. ευρώ, αν υπήρχε κατηγορία βιαιοπραγίας. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, ακόμα κι αν το δικαστήριο έκρινε ότι τελέστηκε βιαοπραξία, η μόνη συνέπεια για την ομάδα θα ήταν οικονομικής μορφής, με πολλαπλάσιο πρόστιμο.
 
ΜΠΑΣΚΕΤ
 
Είναι πολύ γνωστά σε όσους ασχολούνται με το άθλημα τα επεισόδια στον τρίτο τελικό των play off του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ το 2006. Βγήκανε αεροβόλα εναντίον παικτών και φροντιστών του μπασκετικού Ολυμπιακού, ενώ αρκετοί παίκτες μας φάγανε κλοτσιές, σφαλιάρες, μπουνιές και ό,τι πρόλαβαν να τους ρίξουν εκ του ασφαλούς θρασύδειλες κότες βαζελάκια. Ας δούμε το βίντεο.
 

 
ΒΟΛΛΕΥ
 
Μπορείτε να θαυμάσετε στο παρακάτω βιντεάκι άλλη μία ΚΟΤΑ λαγουδίνα της μπύρας 13, η οποία μπούκαρε μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ''Τάφου του Λαγού'' και χτύπησε ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ τον Κουρνέτα. Φυσικά ο Θρύλος τους πήρε κούρσα σε αυτό το ματς.
 

 
ΠΟΛΟ
 
Ματς για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-09, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στην τότε έδρα του τμήματος πόλο του ΠΑΟ, το παντελώς ακατάλληλο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου. Διαβάστε το τι έγινε από την ''Καθημερινή'' του Τουίτη και προσέξτε την αντίδραση του τότε εφόρου του Παναθηναικού, Νίκου ξε-Πλυτά. Σίδερο στην κνήμη του Ντόσκα, που έχασε τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού από αυτό το χτύπημα...

Την αποπομπή του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα πόλο της Α1, ζητεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ) ο Ολυμπιακός, που με χθεσινή ανακοίνωση καταγγέλλει «την αποτρόπαια, άνανδρη και μεθοδευμένη επίθεση των “γνωστών αγνώστων” οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, περιβαλλόμενοι από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν, επιτέθηκαν κατά της αποστολής της ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου και τραυμάτισαν σοβαρά τον προπονητή και έναν αθλητή της και ελαφρότερα άλλα μέλη της αποστολής». Ρωτάει δε, γιατί δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα για να αποδώσει ευθύνες.Τα θλιβερά γεγονότα κατά τύχη δεν προκάλεσαν σοβαρότερους τραυματισμούς ή θάνατο. Μετά τον αγώνα, και αφού υπήρξε φραστική διαμάχη του εφόρου του Παναθηναϊκού, Νίκου Πλυτά με ανθρώπους στον πάγκο του Ολυμπιακού, οπαδοί άρχισαν να πετούν σίδερα, πέτρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Μετά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Πάτερο. Ο Γ. Ντόσκας και ο Χρ. Αφρουδάκης προσπάθησαν να προστατεύσουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο μεν πρώτος να δεχθεί σίδερο στη δεξιά κνήμη, ο δε άλλος να χτυπηθεί ελαφρά από αντικείμενο, που του έριξαν στον αυχένα. Ο Ντόσκας έχει υποστεί αιμάτωμα και μάλλον δεν θα αγωνισθεί το Σάββατο στον αγώνα της Ευρωλίγκας με τη Σίμπενικ στην Κροατία. Ο κ. Πάτερος τραυματίσθηκε στο κεφάλι, όπου του έβαλαν δέκα ράμματα, και στα δόντια. Η αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από απλούς αστυνομικούς και όχι ειδικές δυνάμεις, ήταν μικρή και ανεπαρκής για τέτοιον αγώνα.Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σχετικά με το αίτημα αποπομπής του Παναθηναϊκού, μας είπε: «Αν ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει ότι η ΚΟΕ δεν έχει πειθαρχική αρμοδιότητα, τότε κακώς μετέχει στο πρωτάθλημα». Ο κ. Διαθεσόπουλος ζήτησε από την Αθλητικό Δικαστή την αυστηρή και πλήρη εφαρμογή όσων νομίμως προβλέπονται. Η ΚΟΕ εξέδωσε αυστηρότατη ανακοίνωση, όπου τονίζει «δυστυχώς κάποιοι μέσα από μικροσωματειακά και αχαρακτήριστα προσωπικά συμφέροντά τους, όλη την προσπάθεια που γίνεται, επιχειρούν να την κηλιδώσουν, να την αμαυρώσουν και να την μηδενίσουν». Καλεί δε τον αθλητικό εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στον Ολυμπιακό, τον οποίον χαρακτηρίζει «δήθεν αναμάρτητο σύλλογο του Πειραιά», υπενθυμίζει αγώνες διαφόρων αθλημάτων στους οποίους είχαν γίνει έκτροπα με ευθύνη οπαδών του Ολυμπιακού, καλεί το Δ.Σ. του τελευταίου σε κοινή συνεδρίαση παρουσία δημοσιογράφων και προτείνει ο επικείμενος αγώνας βόλεϊ γυναικών του Σαββάτου και ο αντίστοιχος του Β΄ γύρου, να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Ο Δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε να μην επιτρέψει ξανά στον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιήσει το κολυμβητήριο της πόλης.
 
Για μία ακόμη φορά θα πούμε ότι τις δεκαετίες '70 και '80, υπάρχουν πολλές αναφορές σε αντίστοιχα περιστατικά στις κατά καιρούς έδρες-κοτέτσια του βάζελου. Λόγω των γελοίων νόμων της γελοίας ελληνικής πολιτείας, εμείς δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε στο γήπεδο αύριο, για να περιποιηθούμε τα λαγουδάκια και να τα βάλουμε όπως πρέπει μέσα στη θύρα τους από νωρίς, κάτι που συνέβαινε κατά κόρον παλιότερα. Εμπιστοσύνη στην ''υπέροχη'' ελληνική Αστυνομία, της οποίας τα κεντρικά είναι καμιά 50αριά μέτρα από το γήπεδο της Λαγοφλώρου, φυσικά και δεν έχουμε. Αν θέλουν να επιτεθούν σε 50, βαριά βαριά, άτομα της αποστολής του Ολυμπιακού, θα επιτεθούν τα λαγουδάκια και κανείς δεν θα τους σταματήσει. Από αυτούς εξαρτάται. Επειδή όποτε είναι περισσότεροι τους βγαίνουν τα κόμπλεξ της φάπας και της τρεχάλας από τους δρόμους, όπου αντιμετωπίζουν άλλες αριθμητικές αναλογίες με εμάς απέναντί τους, υπάρχουν διάφορες φήμες για ''ομορφιές'' που ετοιμάζουν αύριο, είτε σε περίπτωση που το ματς ξεφύγει στο σκορ υπέρ μας, μια και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι ΧΑΩΔΗΣ, είτε αν νομίσουν ότι αδικούνται από το διαιτητή (επ'αυτού αναμείνατε βιντεάκι σε προσεχή ανάρτηση). Το προστατευτικό πλέξιγκλας πάνω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων δεν τοποθετήθηκε, αν και το ζήτησε η Αστυνομία (που εδρεύει 50 μέτρα από το γήπεδό τους, τονίζουμε) από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, οπότε το ντου στον αγωνιστικό χώρο από τις κερκίδες είναι πια υπόθεση της πλάκας, την ώρα που ο Τουίτης προκαλεί συνεχώς με κάτι περιοδικά τύπου ''Παράγκα και Όραμα''. Ας βάλουν λοιπόν καλά στο μυαλουδάκι τους, όσο διαθέτουν, το παρακάτω.
 
ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΧΙ ΧΩΡΑ, ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ''Η ΓΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ'' ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ.
 
Υ.Γ. Αν και είναι περιττό, για να'μαστε σωστοί προς αρκετούς που ίσως το πάρουν αλλιώς, ας το διευκρινίσουμε. Δεν εννοούμε με τα παραπάνω πως ΟΛΟΙ οι βάζελοι είναι κότες και θρασύδειλοι. Δεν είναι γονιδιακό το θέμα, ούτε κάποιος που αποφάσισε να υποστηρίζει τους πράσινους σε ένα άθλημα, μετατρέπεται ξαφνικά και υποχρεωτικά σε άνανδρη κωλοτρυπίδα. Αναφερόμαστε στο Φορέα της φάπας και της τρεχάλας. Επεισόδια, αν τελικά γίνουν, δεν θα γίνουν από τον απλό και ανοργάνωτο κόσμο του ΠΑΟ, που θέλει να δει την ομάδα του να κερδίζει στο ντέρμπυ (και πολύ καλά κάνει), αλλά από τους οργανωμένους της μπύρας 13. Και για να'μαστε κι εκεί σωστοί, όχι από όλους, αλλά από αρκετούς. Τα μηνύματα απευθύνονται σε αυτούς τους ''αρκετούς'', λοιπόν. Κανονίστε την πορεία σας και προσέξτε μέχρι πού θα το τραβήξετε, αλλιώς ψάξτε πύραυλο για το διάστημα...

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Πολύ σωστά όλα τα σχετικά με τους αντιεξουσιαστές της ΓΑΔΑ! Άντε, γιατί από την πολύ την ανοχή θα μας πούνε και μαλάκες.