ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ...



Τον ξεφτίλισε.
 

 
Τον έστειλε για σπίρτα. Αυτά τα κάνει ο Τζιοβάνι και πριν από 40 χρόνια ο Πελέ...
 
10 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη την βραδυά στη Ριζούπολη. 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και ο Θρύλος με 0 βαθμούς υποδέχεται τη Γαλατά. Οι Τούρκοι είχαν προκαλέσει πολύ στο πρώτο ματς και με την κωλοφαρδία τους, σε ματς που κοιμήθηκε ο Θεός και το 1-5 έμεινε 1-0 υπέρ τους, αλλά και στην κερκίδα, με κάτι πανιά που σηκώνανε με περιεχόμενο άσχετο με τον αθλητισμό. Έτσι, πήρανε τις απαντήσεις τους. Με το που άρχισε το ματς, ξεκίνησαν και τα τσιμπούκια στον Κολοκοτρώνη. Το σύνθημα το έλεγε, όχι εγώ. Mε τη θύρα 7 στον αέρα
 

 
και με έναν Τζιοβάνι αρχηγό εντός γηπέδου, στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στα 6 χρόνια που έπαιξε στον Θρύλο, η Γαλατά ισοπεδώθηκε. Πραγματικά, όποιος δεν είδε από μέσα εκείνη τη μέρα το τι έκανε ο Τζιοβάνι, δύσκολα να καταλάβει το ποιο ήταν το πραγματικό ταβάνι της αγωνιστικής αξίας του συγκεκριμένου παίκτη και πόσες ελάχιστες, πραγματικά, φορές, το προσέγγισε στην 6ετία που τον είχαμε στα μέρη μας. Εκστασιασμένοι έμειναν και οι Τούρκοι με όσα είδαν εντός κι εκτός γηπέδου και εκεί που ήταν όλο μόστρα και κωλοκούνημα πριν το ματς, μετά άρχισαν τα ''τον νομίζαμε νάνο τον Ολυμπιακό, αλλά μας προέκυψε γίγαντας''. Κι όπως έγραψαν ΦΩΣ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ την επομένη, το Οθωμανικό Δίκαιο πήγε σύννεφο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-11-2003
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 6-11-2003
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 6-11-2003
 

 

 
ΟΣΟ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Η ΠΟΥΤΣΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
ΠΑΡΤΕ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

 
Υ.Γ. Για τους πολλούς που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο και δεν με ξέρουν προσωπικά, να πω ότι οι ύμνοι για τον Τζιοβάνι γράφονται από κάποιον που κάθε άλλο παρά λάτρης του υπήρξε. Αυτή είναι και η καλύτερη απόδειξη για το τι ΟΡΓΙΑ έκανε εκείνο το βράδυ ο Βραζιλιάνος, αφού έπεισε και τους αντιφρονούντες. Για τους λίγους που με γνωρίζουν προσωπικά και θα νομίσουν ότι βρήκανε την ευκαιρία να με βγάλουν κωλοτούμπα, σας γράφω εκεί που ξέρετε εδώ και χρόνια ρε κλώσσες...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Στις 5 Νοεμβρίου ποτέ δεν χάνουμε, σύγγαυροι! (Ούτε στις 2 Νοεμβρίου χάνουμε!)
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Γύρισα βραχνιασμένος (έκλεισε τελείως ο λαιμός μου) από το Καραϊσκάκη, αλλά χαλάλι!

Εικόνα red apple

εγώ, ορκισμένος Ζιοβανικός δεν θα ασχοληθώ με το τί μαγικά έκανε σε κείνο το ματς. Θα σας επισημάνω τις δύο αλητείες του Μοντραγκόν -έτσι δεν λεγόταν ο τέρμας της Γαλατάς; -, μια στη φάση του γκολ του Ζιο που πάει να τον κλωτσήσει εν ψυχρώ, ξεφτιλισμένος ων και μετά με τον Τζόρτζεβιτς. Και οι δύο παρέμειναν ατιμώρητες, με τον κόρακα να αποβάλει τον Τζόλε και να μας στερεί τη δυνατότητα να χτυπήσουμε το ματς με την Σοσιεδάδ...

Αυτά, για μια ακόμη μαύρη, διαιτητικά, για μένα, βραδιά για τον Θρύλο μας, αφού το 3-0 δεν μου έλεγε απολύτως τίποτα... Σαν τώρα θυμάμαι τί είπα μέσα μου, μετά την αποβολή του Τζόλε "Αντίο πρόκριση"

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το καταλάβαμε από ένα σχόλιο σου σε άλλο άρθρο που είπες για τον πονόδοντο... χεχεχε!

Εικόνα savvas gridlock

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_sport_2_22/02/2005_134690

O Ζιοβάνι θα απολογηθεί, διότι απουσίαζε από τις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας, λόγω της επέμβασης που έκανε (δίχως να έχει ενημερώσει σχετικώς κανέναν στον Oλυμπιακό) στα δόντια του, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή των αγώνων με τη Σοσό και τον Eργοτέλη.

Eκείνη την στιγμή που το διαβάζεις αυτό, τον φωνάζεις στα γραφεία της ΠΑΕ στην Αλεξάνδρας, του δείχνεις τη διαταγή από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον στέλνεις στην Βραζιλία, να παίζει ποδοβόλλευ με το Λουτσιάνο.

Α-ΠΕ-ΛΑ-ΣΗ.

Πώς έδιωξε η χούντα το Ρομαίν? Έτσι...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εντάξει, εσύ είσαι πολύ απαιτητικός από τους παίκτες! Μην ξεχνάμε τα καψώνια που του έκανε ο Μπάγεβιτς του Ζιοβάννι. Όπως και στον Ριβάλντο και στον Καστίγιο. Αμφότεροι οι τελευταίοι προβληματικοί χαρακτήρες και σίγουρα, δίχως την αγάπη για τον Θρύλο στα ίδια επίπεδα με τον Ζιοβάννι. Ο Ζιοβάννι διένυε την τελευταία του σεζόν και διαδραματίστηκαν πολλά κακώς κείμενα καθ' όλη τη χρονιά, με μοναδικό θύμα τον Ολυμπιακό. Κανένας δεν έβαλε κάτω το εγώ του και παραλίγο να την πληρώσουμε με την απώλεια του πρωταθλήματος. Η ουσία είναι ότι ο Ζιοβάννι είναι από τους ξένους που προσέφεραν στην ομάδα και δέθηκαν με τον κόσμο σε βάθος χρόνου. Σαν ποιότητα υπήρξε τιτανοτεράστιος και μην παραβλέπουμε ότι μόλις στους πρώτους του μήνες στην Ελλάδα δέχτηκε το δολοφονικό τάκλιν του Σέμου, που θα μπορούσε άνετα-θέλοντας να προστατέψει την καριέρα του- να πάρει τα μπογαλάκια του και να φύγει. Αντίθετα, αυτός έκατσε και δίδαξε μαγεία. Στα αρνητικά- που υπάρχουν σε κάθε μεγάλο ποδοσφαιριστή και καριέρα- είναι ο πονόδοντος, τα εκτός έδρας γκολ στο τσου-λου που δεν ήρθε ποτέ.

Καλή επιτυχία στην ομαδάρα μας απόψε!!!