Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Αναδημοσιεύουμε κείμενο από το σημερινό ''ΦΩΣ'' για τα οικονομικά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-11-2013
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τα παραπάνω καλούνται να τα διαβάσουν όλοι προσεκτικά. Κυρίως οι ''γνώστες'' ιντερνετικοί μαιντανοί, που λερώνουν το στόμα τους για τη θύρα 7, χρεώνοντάς μας πράγματα που ισχύουν μόνο στο κεφάλι τους.
 
ΘΥΡΑ 7, Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Όποιος έχει πάει ΝΑΟ και δεν έχει προσκυνήσει τον Θρύλο από την 7, δεν έχει καταλάβει τί εστί αυτός ο σύνδεσμος... Ρωτήστε κι εμένα τον παλιό που τώρα, στα αυγά μου λόγω απόλυτης ένδειας...

ΔΟΞΑ στη διαχρονική Γαυροσύνη πούβγαλε τέτοια παιδιά

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτό σημαίνει στην πράξη "Ολυμπιακός είναι ο λαός του". Δεν υπάρχει στην Ελλάδα -πιθανόν και σε ολόκληρο τον κόσμο- αντίστοιχο φαινόμενο. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει πρακτικά αυτή η κίνηση των οπαδών, θα πω το εξής: γαύροι από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο δίνουν από το υστέρημά τους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν προπόνηση και πρωταθλητισμό, δίχως άλλες έννοιες, οι αθλητές του συλλόγου μας! Αυτό παιδιά είναι μεγαλείο ψυχής!

Εικόνα savvas gridlock

Mισό εκατομμύριο από δωρεές συνδέσμων της θύρας 7 στα ταμεία του Ερασιτέχνη, δωρεές που προέρχονται από το καπέλο στα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αγώνων. Το οποίο καπέλο πώς προκύπτει? Αγοράζουμε φθηνότερα τα εισιτήρια από την ΠΑΕ και τα πουλάμε στην τιμή που τα πουλάει η ΠΑΕ στα εκδοτήρια. Αυτά τα 3-5 ευρώ της διαφοράς ανά εισιτήριο πάνε στο Σύλλογο. Δηλαδή σκόντο κάνει και ο Μαρινάκης. Πέραν του μισού εκατομμυρίου αυτού, έχουμε τα λεφτά που προσφέρουν τα μέλη της θύρας 7 στο Σύλλογο από ανανεώσεις μελών (60 ευρώ τον χρόνο ως πέρυσι, 50 από φέτος), από την κάρτα φιλάθλου (10 ευρώ υποχρεωτικά για να πάρεις εισιτήριο στα ματς στο Καρασικάκη, νέα διευκόλυνση από την ΠΑΕ του Μαρινάκη), από τα SMS που στέλναμε μαζικά παλιότερα και και και. Βάλ'τα όλα αυτά κάτω, αναλογίσου πόσες φορές σε αυτήν τη διετία έβαλε το χέρι στην τσέπη και ο Μαρινάκης, για να καλυφθούν τρύπες στα ταμεία του Ερασιτέχνη και σχολίασε όλους τους ιντερνετικούς τενεκέδες, που κάνουν αντίσταση στην ''κακή'' θύρα 7 από το Internet, επειδή είμαστε ''υπάλληλοι του Μαρινάκη''. Και δώσ'του ''πώς καταντήσαμε έτσι'' και ''πού είναι η παλιά θύρα 7'', από άτομα που αν τους αφήσεις στην Πειραιώς και τους πεις ''τράβα Καραισκάκη'', θα χαθούν. Simulacres et Simulation, που λένε και οι μορφωμένοι...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Την τελευταία πρόταση, σαν γνήσιος χωριάτης, δεν την κατάλαβα, γι' αυτό και το περιμένω ελληνιστί!
Κοίταξε, εγώ απορώ πώς κρατιέστε και δεν τους βρίζετε. Και άμα δεν καταλαβαίνουν, σίγουρα δηλαδή, τότε το χρειάζονται το χεράκι τους (μόνο που θα τους αρέσει σε μερικούς...). Η οικονομική προσφορά του μισού εκατομμυρίου, που λες, αφορά ΜΟΝΟ τις άμεσες δωρεές. Όλα τα άλλα είναι ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑ! Ο κόσμος και ο Μαρινάκης δώσανε απίστευτα πράματα.

Όσο για τους "δικούς" μας που αναπολούν την παλιά θύρα 7, είναι συνήθως έως 20 χρονών και εκτός του ότι όντως θα χαθούν στην Πειραιώς, δεν γνωρίζουν ούτε 10 παίχτες στο σύνολο στις ερασιτεχνικές ομάδες. Αν τους πεις για τον attilio θα σου πουν ότι είναι ringtone κτλ..

Εγώ, πάντως, έχω ένα παραπονάκι από τη διοίκηση του Κουντούρη και αφορά το τμήμα πάλης του Ολυμπιακού. Είναι ανενεργό εδώ και δύο χρόνια, παρά τις αρχικές υποσχέσεις. Είναι κρίμα και για τον προπονητή Σάββα Κούζηλο, που είναι από μικρός Ολυμπιακός και υπηρετεί το σύλλογο από τη δεκαετία του 90'. Έχει παραιτηθεί, μάλιστα, χάριν εξυγίανσης, από οικονομικές οφειλές που είχε η προηγούμενη διοίκηση του συλλόγου και το μόνο του μέλημα είναι η επαναλειτουργία του τμήματος. Είναι πραγματικά κρίμα ένα τμήμα που έχει χαρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο (cela cup 2006) και δύο πρωταθλήματα Ελλάδας να μην υφίσταται πλέον. Θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα από τη διοίκηση.

Εικόνα savvas gridlock

Εικονική πραγματικότητα. Ζούνε σε άλλο κόσμο οι ιντερνετικοί ''γνώστες'' από εμάς τους υπολοίπους. Για την πάλη όπως ξέρεις υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Καλά καλά δεν υπάρχουν χώροι άθλησης, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να παίζει θέμα και στον Άγιο Κοσμά με τις εγκαταστάσεις. Το τμήμα δεν έχει καταργηθεί, αλλά για να περάσει στην πρώτη γραμμή και πάλι, θα χρειαστεί χρόνος. Αν φύγει οριστικά ο βραχνάς των χρεών από τις πλάτες μας, θα στρώσουν πολλά πράγματα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δυστυχώς, φίλε μου Σάββα, έχει κατ' ουσίαν καταργηθεί. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2013 (για όσους δεν ξέρουν, πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται μία φορά το χρόνο) αγωνίστηκε μόνο ένας αθλητής του Ολυμπιακού και αυτός αυτούσια, δίχως προπονητή, συμπαίκτες κλπ.. Παλιότερα, όντως, το τμήμα στεγαζόταν στον Άγιο Κοσμά, γιατί δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις!!! στον Πειραιά. Εκεί οι συνθήκες ήταν άθλιες. Έφυγαν από 'κει όμως. Παίχτες και προπονητές ήταν και είναι ακόμα απλήρωτοι. Ο προπονητής του τμήματος, Σάββας Κούζηλος, είναι στον Ολυμπιακό από 13 χρονών και το μόνο που τον νοιάζει είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα. Υπήρξε η προοπτική να πάνε στον Πύργο του Πειραιά, όπου στεγαζόταν η πυγμαχία, αλλά χρειάζονταν ένα ποσό κοντά στα 500 με 1000 ευρώ για να καθαριστεί και να μπουν ορισμένα πράματα. Δεν δόθηκαν ούτε αυτά και τώρα οι παλαιστές κάνουν προπόνηση μόνοι τους όπου βρουν. Είναι κρίμα και για τα παιδιά, αλλά και για την ιστορία του συλλόγου. Πάντως, όταν υπήρξε συνάντηση του Κουντούρη με τον προπονητή, ζητήθηκε από τη διοίκηση να λειτουργήσει το τμήμα με νέα παιδιά και τμήμα υποδομής δυνατό, ενώ παράλληλα να υπάρχουν και διακρίσεις στο πανελλήνιο ανδρών και όχι μόνο. Αυτό ήταν εφικτό και επιθυμητό από πλευράς Κούζηλου, αφού υπάρχουν αθλητές όπως τα αδέρφια Κουτσιούμπα, ο Τζιόλας, ο Γκίκας που αποτελούν εγγύηση. Στη συνέχεια, όμως, κάπου στράβωσε το πράμα. Εύχομαι να ξαναβρεί το δρόμο του το τμήμα.

Υ.Γ. Γενικότερα στην πάλη, όπως λες κι' εσύ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και φυσικά δεν είναι ξέχωρο από την οικονομική κρίση και τις ατασθαλίες παλιών παραγόντων...

Υ.Γ.2 Οι πληροφορίες που αναφέρω προέρχονται από τον ίδιο τον Σάββα Κούζηλο.

Εικόνα savvas gridlock

Θωμά, αυτά που γράφεις τα διαβάζουν αυτοί που πρέπει, να'σαι σίγουρος. Θα τα μεταφέρω κι εγώ και μακάρι να βρεθεί άκρη. Να'σαι σίγουρος όμως πως όλοι, μα όλοι, θέλουμε να ξαναγίνει η πάλη του Θρύλου πρωταγωνίστρια. Κανείς δεν έχει σκοπό να διαλύσει το τμήμα. Χαιρετίσματα να δώσεις στο γίγαντα το Σάββα...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σάββα μου, είμαι σίγουρος ότι θα πιάσουν τόπο αυτά που λέμε εδώ μέσα. Και είμαι ευτυχισμένος γι' αυτό!

Με τον Σάββα έχουμε μιλήσει τηλεφωνικώς, μετά από δική του πρωτοβουλία, για να μου μεταφέρει επακριβώς την κατάσταση του τμήματος. Είχα γράψει ένα άρθρο για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τον Μιχάλη Κουντούρη, παρεμφερές με το δικό σου, πριν από κάποιους μήνες και τότε ήθελε ο Σάββας να ασχοληθώ και να γράψω για τα προβλήματα της Ολυμπιακής πάλης. Σε λίγες μέρες θα επικοινωνήσω ξανά μαζί του και θα του μεταφέρω τα χαιρετίσματά σου! Αν του πω Savvas Gridlock θα καταλάβει, ε; Θέλω να πω, για το gridlock. Είσαι ευρέως γνωστός έτσι ή με το επίθετό σου;

Εικόνα nikos michalopoylos

Tι να διαβασουνε ρε φιλε Σαββα? Αυτοι που λες εχουν την αποψη τους και δεν τους την αλλαζει κανεις και τιποτα.Ακομη κι αν τους στριμωξεις με επιχειρηματα και αποδειξεις καποια μαλακια θα σκαρφιστουν για να διαφωνησουν. ΄΄Πρεζακηδες΄΄ λεει ο αλλος για τη ΘΥΡΑ 7. Του εξηγεις, οτι μπορεις τελος παντων, και συνεχιζει το ιδιο τροπαρι ωσπου του σκας και καμια μες τα μουτρα και μετα γινεσαι και κακος!Η μεγαλυτερη μαλακια ειναι οτι ο συγκεκριμενος "κυρμαλακας" εχει και διαρκειας στο καραισκακη το οποιο χρησιμοποιει φυσικα σε επιλεγμενα, απ τον ιδιο,παιχνιδια.

Εικόνα savvas gridlock

Πρεζάκηδες-υπάλληλοι-μπράβοι της νύχτας-επαγγελματίες οπαδοί-χαρτζιλικωμένοι-πληρωμένοι δολοφόνοι-φασίστες. Ποτ πουρί αγαπημένων χαρακτηρισμών για εμάς. Γαύροι μας τα λένε, όχι μόνο αντιολυμπιακοί. Πλέον εμένα όχι μόνο δεν με χαλάνε όταν τα ακούω, αλλά μπορώ να σου πω ότι μου σηκώνεται κιόλας Νίκο...

Εικόνα nikos michalopoylos

Eγω παλι φιλε εχω αρχισει και τους, "την λεω"-ειρωνευομαι, με την πρωτη ευκαιρια και χωρις να μου απευθυνουν τον λογο!Να πανε να γαμηθουνε φιλε. Καλυτερα αυτοι που πρεπει. Οχι τιποτ αλλο αλλα κραζαν και τον κοκκαλη οτι εφτιαξε μικρο το καραισκακη και δεν θα χωραμε!