ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΑΟ-ΑΕΚ



Στην χθεσινή LIVE SPORT διαβάσαμε μία συνέντευξη του κυρίου Σγουρού σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και με το κρατικό κονδύλι για τη Λεωφόρο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVE SPORT 17-11-2013
 

 
Για λόγους ευκολίας, την αντιγράφουμε από εδώ. Θα σχολιάσουμε ορισμένα σημεία που μας έκαναν εντύπωση από τα λόγια του αγαπημένου μας Περιφερειάρχη Αττικής.
 

 
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν το ότι δεν προσφέρθηκε από μόνος του ο κύριος Σγουρός να βοηθήσει οικονομικά τον ΠΑΟ. Οι βάζελοι ζητιάνεψαν και ο Περιφερειάρχης μας ανταποκρίθηκε. Φανταζόμαστε επομένως ότι αν και άλλα σωματεία ζητούσαν λεφτά για ανακατασκευή και επέκταση του γηπέδου τους, ο κύριος Σγουρός θα ανταποκρινόταν με τον ίδιο τρόπο. Σωστά? Αν για παράδειγμα ο Ολυμπιακός ζητήσει καμιά 10αριά εκατομμύρια για να αυξήσει τη χωρητικότητα στο ΚΡΑΤΙΚΟ γήπεδο Καραισκάκη ή για έργα στο ΚΡΑΤΙΚΟ γήπεδο Καραισκάκη, που σε μια τελική ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ/ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, θα βρει συμπαράσταση στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη ΑΤΤΙΚΗΣ. Γιατί και ο Πειραιάς στην Αττική ανήκει και δεν νομίζουμε να πιστεύει ο κύριος Σγουρός ότι καλύφθηκε η περιοχή μας, επειδή θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του Εθνικού. Αν η ''λαοφιλής'' ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ μας, με τις 300 πινέζες οπαδούς, δικαιούται γήπεδο, ο Ολυμπιακός των εκατομμυρίων οπαδών τι δικαιούται κύριε Σγουρέ? Πολύ θα θέλαμε να δούμε και σε ποιον ακριβώς θα ανήκει το γήπεδο που προορίζεται για τις πινέζες. Θα ανήκει στο κράτος ή στο Δήμο Πειραιώς και θα παραχωρηθεί η χρήση του στο Εθνικάκι ή μήπως θα ανήκει στο Εθνικάκι? Το Εθνικάκι με τους 300 του Λεωνίδα (συν τον παπά με την ομπρέλα) και το 1,5 καφενείο στον Προφήτη Ηλία θα'χει δικό του γήπεδο, αλλά το γήπεδο που θα παίζει ο Θρύλος θα'ναι κρατικό και θα τρώμε τη λέζα κι από πάνω ότι ''υπήρξε σκάνδαλο στην παραχώρηση του γηπέδου Καραισκάκη στον Ολυμπιακό''?
 

 
Ο βάζελος λέει ζήτησε 9,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 προορίζονται για το γήπεδο. Τα υπόλοιπα 2,5 θα τα πάρει ο βάζελος? Κι αν ναι, πού θα πάνε κύριε Σγουρέ? Πολλά ακούμε γι'αυτά τα λεφτά, αλλά δεν μας το διευκρινίσατε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έχει και πολλά ανοίγματα ο ΠΑΟ του Τουίτη. Πέρα από τις προσφυγές των παικτών του, που σκάνε η μία μετά την άλλη, πέρα από την περίφημη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που όλο καλύπτεται κι όλο ακάλυπτη μένει (έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 9 εκ. ευρώ η εταιρεία, πρέπει ΑΜΕΣΑ να μπούνε τουλάχιστον τόσα χρήματα, αλλιώς το κράτος οφείλει να επέμβει), πέρα από τα φέσια στα νοίκια και στο ρεύμα στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΑΚΑ, διαβάζουμε κι άλλες ομορφιές του Παναθηναικού του Τουίτη, από τον έγκριτο κύριο Καρπετόπουλο.
 
Χωρίς ρεύμα
Καθώς η ΕΠΟ συνεχίζει να συζητάει με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την αγορά της Παιανίας, ας έχει υπ' όψιν της ότι αν την αποκτήσει, θα κληθεί να πληρώσει και τη ΔΕΗ, που έχει κόψει το ρεύμα! Αυτό το ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα προ ημερών: ο Βελλής νοίκιασε κάποια γήπεδα για προπονήσεις από τον Καπετάνιο, αλλά ρεύμα στην Παιανία δεν υπάρχει και οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι τεράστιοι. Ο Καπετάνιος λέει ότι τους άφησαν απλήρωτους οι νυν διοικούντες τον ΠΑΟ φεύγοντας κι αυτοί λένε ότι αυτός επίτηδες έκοψε το ρεύμα για να μην πληρώνει το χαράτσι. Κι ο μεν Βελλής έχει τρελαθεί, ο δε Καπετάνιος είναι με τον Αλαφούζο όλο νεύρα….
 
Ρε τους ''καλοπληρωτές'' βάζελους. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά και με τι χρήματα κύριε Σγουρέ? Ξέρετε κάτι εσείς?
 

 
Αφού εσείς δεν πετάτε λεφτά για γιορτές και πανηγύρια κύριε Σγουρέ και καταφέρατε να εξοικονομήσετε 280 εκ. ευρώ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ, από λεφτά των Ευρωπαίων δηλαδή, αλλά από ''Εθνικούς Πόρους'', επομένως από λεφτά όλων ημών των κατοίκων της Αττικής, γιατί δεν τα δίνετε σε θέσεις εργασίας? Να πάρουμε μιαν ιδέα του πόσοι θα μπορούσαν να προσληφθούν με αυτά τα χρήματα? Επιστρέφουμε στο Σεπτέμβριο του 2009, παραμονές εκλογών, όταν μάθαμε ότι τα γαλάζια παιδιά που βόλευε το παχύδερμο ο Κωστάκης στα stage δεν πληρώνονταν μέσω ΕΣΠΑ, όπως μας έλεγε ο ίδιος, αλλά πληρώνονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 28-9-2009
 

 

 
Αν 50.000 προσλήψεις είχαν κόστος 532 εκ. ευρώ, με 280 εκ. ευρώ στα χέρια του ο κύριος Σγουρός θα μπορούσε να προσλάβει καμιά 20αριά χιλιάδες κόσμο. Ας μην ήταν 20.000, ας ήταν 15.000. Ας ήταν 10.000. Θα'ταν πάρα πολλοί και αυτή είναι η ουσία. Θα ανακουφίζονταν αρκετές οικογένειες που κανένα μέλος τους δεν βρίσκει δουλειά τη σήμερον ημέρα. Εφόσον αυτά τα 280 εκ. ευρώ δεν προέρχονται από ΕΣΠΑ, οπότε θα'ταν υποχρεωτικό να πάνε σε έργα, αλλά από δικά μας λεφτά, άρα τα κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί δεν αξιοποιούνται με αυτόν τον τρόπο και κατευθύνονται σε έργα που θα τα εκμεταλλευτούν συγκεκριμένες ομάδες και ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ? Ειδικά το γήπεδο της ΑΕΚ, ανήκει στην ΑΕΚ. Δεν θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες ή έστω σε όλους τους κατοίκους ενός Δήμου, όπως ας πούμε το ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Σωστά κύριε Σγουρέ? Πολύ θα θέλαμε να δούμε όμως και το πώς θα δικαιολογήσετε στην τρόικα αυτές τις δαπάνες. Η τρόικα που ψάχνει ευρώ με το τουφέκι στα Υπουργεία και στους Δήμους, δίχως να βρίσκει, πώς και ''ξέχασε'' αυτά τα χρήματα?
 

 
Ώπα. Εδώ αρχίζουν τα ωραία. Δηλαδή δεν συνωμότησε το σύμπαν για να βγει το γήπεδο της Νέας Φιλαδελφείας από το φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων? Εγώ ήξερα μέχρι τώρα, με βάση απόψεις έγκριτων νομομαθών οπαδών/αρθρογράφων της ΑΕΚ, όπως ο κύριος Κετσεντζόγλου φερ'ειπείν, ότι τα Νεφελίμ και τα τσιράκια τους, οι μασόνοι και ο διεθνής σιωνισμός, που καταδυναστεύουν τον πλανήτη, έβαλαν το όργανό τους, το Σωκράτη Κόκκαλη, να βγάλει το γήπεδο της ΑΕΚ από το φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων και να βάλει στη θέση του το γήπεδο Καραισκάκη. Τώρα μαθαίνουμε ότι ο κύριος Σγουρός της τότε Πολιτείας πίεζε τον κύριο Γρανίτσα να μην γκρεμίσει το γήπεδο, αλλά αυτός δεν τον άκουσε. Κι επειδή δεν τον άκουσε τότε ο κύριος Γρανίτσας, αποφάσισε φέτος ο κύριος Σγουρός να αυξήσει σε 20 τα αρχικά 10 εκ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για το γήπεδο της ΑΕΚ. Η αιτιολόγηση είναι ότι ''αυτό το έργο θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση όλης της περιοχής''. Πώς θα συμβάλει ακριβώς κύριε Σγουρέ? Στην ΑΕΚ δεν θα ανήκει? Θα είναι κρατικό γήπεδο? Θα είναι δημοτικό? Θα μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να πάνε εκεί να αθληθούν, για παράδειγμα? Αν δεν μπορούν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδελφείας και των όμορων δήμων να το επισκεφθούν όποτε θέλουν, πώς ακριβώς θα νιώσουν στο πετσί τους την ''αναβάθμιση'' της περιοχής τους? Μήπως θεωρείτε πως όλοι οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδελφείας ασχολούνται με το ποδόσφαιρο? Μήπως πιστεύετε ότι όλοι εκεί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, υποστηρίζουν την ΑΕΚ?
 
Πού θα πάει. Κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές. Να δούμε πώς θα βγούνε στους δρόμους τα πασοκόσκυλα και τα ''γαλάζια παιδιά'' να ζητήσουν την ψήφο του λαού...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Μία στο Καρφί και Μία στο ...Πέταλο, (την παλιά 21!!!)

Αμ πού να τα πεις αυτά και να σ ακούσουν οι κουφοί;
Πού να τα δείξεις αυτά και να δούν οι τυφλοί;

Θα πάει η ΕΠΟ την Καβουροπαιανία και θα πληρώσω, εγώ ο άνεργος, το ρεύμα; Θα φτιάξει γήπεδο ο Γατούλης και θα ανήκει στην Κούλα και θα τόχω πληρώσει, εγώ ο άνεργος;
Όπως πλήρωσα και πληρώνω- για τη λειτουργία του - το...ΠΑΟΚ ΑΡΕΝΑ;
Όταν σαν Ολυμπιακός θα φτιάχνω θα οικοδομώ και πάλι άστεγος θα είμαι; Και θάχω όλους αυτούς δίπλα μου, στη γειτονιά μου, να μου τη λένε διαρκώς και να μου λένε τσαμπουκαλίδικα, ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣς