ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΖΗ



Μάιος του 1974. 2 μήνες πριν ολοκληρώσει τον σκοπό της η ''Επανάσταση της 21ης Απριλίου'', δηλαδή να χαρίσει τη μισή Κύπρο στους Τούρκους (έτσι ''έσωσε την Ελλάδα'', όπως μας λένε οι απολογητές της), η διοίκηση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ του Θρύλου στέλνει μία επιστολή προς το διορισμένο ΓΓΑ Πρίντζη, τον αχυράνθρωπο του Ιωαννίδη. Όπως ο Ιωαννίδης ήταν μέλος του ΠΑΟ και ανεβοκατέβαζε διοικήσεις στον αγαπημένο του Σύλλογο, χαρίζοντάς του λεφτά και παίκτες με μεταγραφές, έτσι και ο Πρίντζης ήταν γέννημα-θρέμμα του Παναθηναικού. Επί ''Επαναστάσεως'' και πριν τον κάνει ΓΓΑ ο ''μαύρος ταξίαρχος'' των ΕΑΤ-ΕΣΑ Ιωαννίδης, αλώνιζε σε διάφορα πόστα κρατικών Ομοσπονδιών, όπως διαβάζουμε για παράδειγμα στα έγκριτα ''Παναθηναικά Νέα''.
 

 
Ας δούμε τη διπλή επιστολή της διοίκησης ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ προς τον Πρίντζη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-5-1974
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Πέρα από τις διαμαρτυρίες της διοίκησης του Ολυμπιακού λοιπόν για το ότι δεν παίρνανε φράγκο από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ούτε καν τις νόμιμες, που δικαιούνταν όλοι οι Σύλλογοι (τα έχουμε δει εδώ, εδώ κι εδώ), με αποτέλεσμα να σκέφτεται ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ να διαλύσει όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα, πέρα από διαμαρτυρίες για το ότι η Χούντα είχε σταματήσει να δίνει λεφτά για το γήπεδο στου Ρέντη που η ίδια αποφάσισε να κτίσει, με αποτέλεσμα να απειλείται συνεχώς με κατασχέσεις και με χρέη προς διάφορες κρατικές υπηρεσίες ο Ολυμπιακός, δίχως να φταίει, υπήρχε και μία αναφορά σε ένα θέμα-καραμέλα στο στόμα διαφόρων αντιολυμπιακών και τότε, αλλά ακόμη και σήμερα (φωστήρες-ερευνητές οι σημερινοί). Μιλάμε για τα λεφτά που βούτηξε από τα ταμεία του γηπέδου Ρέντη η διοίκηση Μπουζάκη του Θρύλου το 1969 και τα χρησιμοποίησε για μεταγραφές, επειδή η χουντική ΓΓΑ δεν της έδινε φράγκο. Ξαναβάζουμε τα αποκόμματα.
 

 

 
Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ανέλαβε πρόεδρος στις 4 Σεπτεμβρίου 1971, επειδή παραιτήθηκε ο διορισμένος Βαρδάνης και ο κυρ-Νίκος ήταν αντιπρόεδρος μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή. Προκηρύχθηκαν εκλογές, έγινε Γενική Συνέλευση των μελών στις 18 Δεκεμβρίου και εξελέγη πρόεδρος ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ με την ψήφο των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να ρυθμίσει αυτά τα 10 εκ. δραχμές που χρωστούσε η διοίκηση του Ολυμπιακού προς το ταμείο του γηπέδου Ρέντη. Όχι μόνο δεν έφταιγε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ γι'αυτά, επομένως, αλλά δέχτηκε να παρακρατούνται κάθε μήνα 400.000 δραχμές από τις εισπράξεις των εισιτηρίων φιλικών/επισήμων αγώνων του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα σε 2,5 χρόνια, Δεκέμβριος 1971-Μάιος 1974 που εστάλη η επιστολή, το χρέος των 10 εκ. δραχμών να έχει πέσει στα 8 εκ. δραχμές. Βεβαίως, το θέμα αυτό κάθε άλλο παρά άγνωστο ήταν στον προηγούμενο του Πρίντζη ΓΓΑ, τον Ασλανίδη. Όπως έχουμε δει εδώ και συγκεκριμένα εδώ, ο ίδιος ο Ασλανίδης το είχε αποκαλύψει, σε συνέντευξη Τύπου στο REX στις αρχές Σεπτεμβρίου 1970. Ήξερε πολύ καλά ότι ο Μπουζάκης πήρε λεφτά από τα ταμεία του γηπέδου για να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι του 1969, λίγους μήνες πριν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
 
Αφού κρατήσουμε όλα τα παραπάνω, προχωράμε στον Ιούλιο του 1974. Στις 24 του μηνός επιστρέφει ο ''εθνάρχης'' Καραμανλής στην Αθήνα από το Παρίσι. Είναι ξεκάθαρο στα μάτια όλων πως οι χουντικοί δεν στέκονται καλά στα πόδια τους και οι θέσεις τους στην κρατική μηχανή κινδυνεύουν. Ο γίγαντας Πρίντζης όμως δεν μασάει. Λίγο πριν φύγει από τη θέση του ΓΓΑ, τι κάνει?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-7-1974
 

 

 

 

 
Ο Πρίντζης τσαντίστηκε με αυτές τις αποκαλύψεις, γιατί δεν είχε συνηθίσει οι αβάντες του προς το Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο να αποκαλύπτονται από το χουντικό Τύπο, που βασίλευε η λογοκρισία. Ούτε δυο μέρες δεν είχαν περάσει από την πτώση του καθεστώτος και η αλλαγή πάντοτε είναι δύσκολη. Έτσι, διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου και προέβη σε ''αποκαλύψεις''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-7-1974
 

 

 
Δεν φτάνει λοιπόν που άρχισε τις μούφες για ''τον Ολυμπιακό που πήρε τα περισσότερα χρήματα επί χούντας'', όταν ακόμη και ο Εθνικός πήρε τα πενταπλάσια, πέταξε και το παραμύθι που μόνο στα ''Παναθηναικά Νέα'', το συλλογικό όργανο του Χαλκιόπουλου βλέπαμε να αναπαράγεται. ''Ο Γουλανδρής πήρε 10 εκ. δραχμές από το ταμείο του γηπέδου Ρέντη και με αυτά έκανε μεταγραφές''. Την επομένη, το ΦΩΣ έβαλε εκ νέου τα πράγματα στη θέση τους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-7-1974
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ψέμα, ψέμα, ψέμα. Η ιστορία της βαζελο-χούντας, με τις αβάντες της προς το αγαπημένο της παιδί, τον Ασλανιδιακό-Ιωαννιδικό-Πριντζιακό Παναθηναικούλη...