ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ''ΔΙΩΞ'ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΟΣΚΩΤΑ''



Τέλη Νοεμβρίου 1987. Ούτε 10 μέρες έχουν περάσει καλά καλά από την πώληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Νταιφά στον Κοσκωτά και ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει ήδη αρχίσει να αγοράζει τον έναν παίκτη μετά τον άλλον. Μπορεί το ΦΩΣ να γράφει πως ''ο Κοσκωτάς ετοιμάζει τον Ολυμπιακό του 2000''
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-11-1987
 

 
αλλά η ομάδα χρειάζεται άμεσα βαθμούς και παίκτες. Την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 1987, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1987-88, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή του Αλέφαντου, που έχει πρώτα βιολιά το μεγάλο Χατζηπαναγή και το Σάββα Κωφίδη. Και οι δύο φυσικά αποτελούσαν μεταγραφικούς στόχους του Κοσκωτά, ο οποίος στο περιθώριο της αναμέτρησης έκλεισε το Σάκη Μουστακίδη από τη Δόξα Δράμας, τον Κριεζή από την Ξάνθη, τον Πλίτση από τη Λάρισα, ενώ είχε ήδη συμφωνήσει με Νεντίδη και Τσαλουχίδη. 5 μεταγραφές σε 10 μέρες. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν άρρωστος. Η λαίλαπα Νταιφά, που ετοιμαζόταν να αποχωρήσει και είχε διώξει όλους τους καλούς παίκτες, φορτώνοντας το ρόστερ μας με απερίγραπτα σαπάκια, είχε φέρει τον Ολυμπιακό στον πάτο της βαθμολογίας, δίχως νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Ψεύτης, ο Τόγιας και ο Καπουράνης δεν γινόταν να σταματήσουν το Χατζηπαναγή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-11-1987
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 30-11-1987
 

 

 
Με ένα Χατζηπαναγή ''όνειρο'', που γράφει και το ΦΩΣ, ο Ηρακλής θα κερδίσει το πτώμα του Ολυμπιακού με σκορ 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Θρύλος ήταν ''για κλάματα και για λύπηση'', σύμφωνα με το μεγάλο δημοσιογράφο Μάκη Ευαγγελίου, που στην κριτική του αγώνα στο ΦΩΣ έγραψε κάποιες πικρές αλήθειες για την κατάντια της ομάδας. Ο Αλέφαντος στη συνέντευξη Τύπου θα κράξει τον Νταιφά, αρκετοί παίκτες θα παραδεχτούν δημοσίως τη δική τους ανικανότητα, ενώ οι 20.000, βαριά βαριά, γαύροι που βρέθηκαν στο βροχερό εκείνη την ημέρα ΟΑΚΑ θα αρχίσουν να φωνάζουν ρυθμικά ''διώξ'τους όλους Κοσκωτά''. Τελευταίος στο βαθμολογικό πίνακα ο Ολυμπιακός, με ενδεκάδα που την ξαναβάζουμε, για να συνειδητοποιήσει κάποιος το ότι ο Θρύλος είχε πάρει την ευθεία για τη Β' Εθνική.
 

 
Ο Κοσκωτάς ξεκίνησε να διώχνει τη σαβούρα, κάτι Καζιμιέρσκι και λοιπά παρτάλια, ενώ μοίραζε εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά. Οι Δραμινοί ακόμη λένε ιστορίες για τις βαλίτσες με τα λεφτά που τους αράδιασε ο Σταύρος Κοσκωτάς, ώστε να του δώσουν το Μουστακίδη. Τις επόμενες μέρες μετά το ματς όλες οι εφημερίδες είχανε πρώτο θέμα τη μεταγραφή Κωφίδη στον Θρύλο, που τελικά θα αργούσε κάποιους μήνες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-12-1987
 

 

 
Στην τελευταία φωτογραφία φαίνονται κατά σειρά από αριστερά οι Πλίτσης, Κριεζής και Μουστακίδης να υπογράφουν τα νέα τους συμβόλαια με τον Ολυμπιακό. Το βίντεο του αγώνα δείχνει κάποια πράγματα, αλλά δεν ήταν δυνατόν να αποτυπωθεί η αγωνιστική ανεπάρκεια του Θρύλου σε λίγα μόνο λεπτά.
 

 
Τα πέτρινα χρόνια, που μόλις είχαν αρχίσει, δεν ξεκίνησαν με την έλευση Κοσκωτά, αλλά με τα καβούρια στις τσέπες του Νταιφά το καλοκαίρι του 1987...

Σχόλια

Εικόνα nik7os

Μετά μία εβδομάδα τρώμε την εξάρα απο τους λαλαλάδες την ημέρα της γιορτής μου στις 6-12-1987...
Μεγάλη πίκρα τότε...
Ακόμα και τώρα που τα θυμάμαι ευγνωμονώ τον μεγάλο πρόεδρο ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ που μας λύτρωσε...

Εικόνα xristoforas

με παιχτη ΨΕΥΤΗ δεν μπορουσαμε να παμε πουθενα
οπως λεμε σημερα στα βαζελια...με ψεματα δεν πατε καπου!
ευτυχως που ανελαβε ο Κοκκαλαρας και μας εσωσε...αλλα ακομα και στα πετρινα νικησαμε αρκετες φορες ΑΕΚ και ΠΑΟ...βαλαμε και πολλες φορες 6 γκολ και ανω σε αντιπαλους μας...
στα πετρινα του ο παναθηναικος τα κανει αυτα?..οχι δα..
βεβαια δεν ειναι πετρινα αυτα που διανυει ο βαζελος..ειναι αιωνια πετρινα..στα και να ξαναφανε..στα ισα!
ρε τον αλεφα τον τρελακια :) ...απο αλεφα και ''τρελο'' μαθαινεις τις αληθειες!

Εικόνα savvas gridlock

Όποιος δεν έχει δει τον τιτάνα Μπονόβα να επελαύνει στο κέντρο του γηπέδου και η χαίτη να ανεμίζει, δεν μπορεί να αντιληφθεί το μεγαλείο του Θρύλου...

Εικόνα V0R4D0R

Ποιά χαίτη? Τον λασπωτήρα εννοείς, που άφηνε σαν τον Ιούλιο Καίσαρα για να σκεπάζει την καράφλα που έβγαινε απειλητικά από τους κροτάφους ως το μέσον της κεφαλής. Ωραίος ο Μπονό. Δίδυμος πύργος με τον αλλο μέγιστο τιτάνα, τον πωγωνοφόρο Παπαχρήστου.

Εικόνα savvas gridlock

Mέγαλύτερος όλων, Αγάπιος Καλταβερίδης. Δεν υπάρχει αυτό το άτομο. Πρέπει να βγήκε από μάνγκα...

Εικόνα V0R4D0R

Αυτός που είναι μπροστά από τα αρχίδια του Αλέφα στην πρώτη φωτό, είναι ο Κούγιας ή τα αρχίδια του Αλέφα? Πλάκα κάνω βέβαια. Κούγιας και αρχίδια δεν βρίσκονται σε κοινές χωροχρονικές συντεταγμένες. Συμπέρασμα: τα αρχίδια του Αλέφα μοιάζουν με τον Κούγια.

Εικόνα savvas gridlock

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Football-League/Notios-Omilos/item/361...

Στο site του Τράκη, ενώ ο Κούγιας είναι νομικός σύμβουλος του Τράκη. Γελάει το πανελλήνιο με τον κερατά...

Εικόνα red apple

ΌΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ

Εικόνα vagio

Χαχα..Οσο θυμαμαι εκεινο το πειραμα(του αλκετα νομιζω) με τον Ψευτη σεντερ φορ, με πιανει κλαυσιγελος.
Αμα σκεφτει κανεις τι περασαμε εκεινα τα χρονια ωσπου να (ξανα)γιγαντωθουμε..
Εκ του ασφαλους παντως, ενοιωσα μια καποια συμπαθεια για εκεινα τα χρονια. Εκ του ασφαλους.

Εικόνα savvas gridlock

Νιάτα ρε φίλε, τι να λέμε τώρα.

Εικόνα nikos michalopoylos

Eπειδη ρε Σαββα δεν τα θυμαμαι και πολυ καλα λογω ηλικιας, για πες μου σε παρακαλω τα 4 συνεχομενα στις αρχες της 10ετιας 80 ο νταιφας δεν ηταν προεδρος? Τοτε εβαζε λεφτα η απλα ηταν ανυπαρκτοι οι αλλοι?

Εικόνα savvas gridlock

O Bαρδινογιάννης έβαζε πιο πολλά λεφτά από τον Νταιφά. Ο Νταιφάς έβαλε 180 εκ. δραχμές από την τσέπη του σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου την περίοδο 1979-1981 και πήρε 200 εκ. δραχμές από τον Κοσκωτά, για να πουλήσει την ΠΑΕ το 1987. Ο Βαρδινογιάννης το διάστημα 1979-1985 έβαλε 290 εκ. δραχμές από την τσέπη του, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Ο Νταιφάς πρέπει να'ναι ο μόνος παράγοντας που έβγαλε λεφτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το ποδόσφαιρο και όχι από παράπλευρες δραστηριότητες. Του'παιρνε όλους τους καλούς παίκτες ο Βαρδινογιάννης, ήλεγχε διαιτησία-αθλητική δικαιοσύνη και τερμάτιζε τριτοτέταρτος ο ΠΑΟ. Μιλάμε για κατόρθωμα, όχι μαλακίες.