ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟ 1983



Όπως έχουμε παρατηρήσει στο ραδιόφωνο -κυρίως- αλλά και στο Internet, το κίνημα των ''αντιστασιακών'' Ολυμπιακών νέας κοπής, που ''δεν έχουν τσίμπλες στα μάτια'', συνεχώς κερδίζει νέα μέλη. Το νέο τσιτάτο τους είναι ''αυτά που κάνει ο Μαρινάκης, είναι αυτά που έκανε παλιότερα ο Βαρδινογιάννης, με διαιτησίες και παραρτήματα με δανεικούς παίκτες δεξιά κι αριστερά. Δεν τα γουστάρουμε αυτά, αλλιώς μεγαλώσαμε''. Συνήθως αυτοί που τα λένε είναι 20, βαριά βαριά 25 ετών, που τα'χουν μάθει όλα από το google κι από ''έγκριτους'' αντικειμενικούς ΑΡΔ και πουλάνε και πρόλογο ολυμπιακοφροσύνης. Ας δούμε λοιπόν μία ωραία ιστορία από το παρελθόν, για να ''δικαιώσουμε'' όλους αυτούς τους ''Ολυμπιακάρες''.
 
Το καλοκαίρι του 1983 έρχεται στην επιφάνεια ένα εσωτερικό θέμα του Ολυμπιακού. Η περιβόητη κλίκα Αναστόπουλου-Μητρόπουλου, που όπως πίστευαν διάφοροι ''έκανε κουμάντο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού'', σηκώνει μπαϊράκι, με τους 2 παίκτες να ανακοινώνουν πως δεν συμμετέχουν πλέον στις υποχρεώσεις της ομάδας κι ότι οι λόγοι γι'αυτό ''δεν είναι οικονομικοί''. Η κόντρα τους με τον Νταιφά για τα πριμ και τα δανεικά του κυρ-Σταύρου, για το ποιος θα επιβληθεί στον εκάστοτε προπονητή της ομάδας (εκείνη την περίοδο στον πάγκο του Θρύλου ήταν ο Χέερ), μα πάνω από όλα το κανάκεμα του Τύπου προς τους δύο αστέρες, τους είχε οδηγήσει στο να πάρουν ψηλά τον αμανέ. Η εφημερίδα ''Φίλαθλος'', με το δημοσιογράφο Ανδρέα Μαζαράκη, που υπέγραφε ως ''Αθέατος'', δημοσιεύει στα τέλη Ιουλίου ένα ρεπορτάζ που προξένησε αίσθηση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 30-7-1983
 

 
Το ρεπορτάζ του Μαζαράκη άφηνε υπονοούμενα για οικονομικό πάρε-δώσε των Βαρδινογιάννηδων με αρκετές ΠΑΕ, αλλά και με παίκτες άλλων ομάδων, που έτρεχαν για ''δανεικά'' κάθε τρεις και λίγο στους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΟ. Μία πιθανή επαφή των αστέρων του Θρύλου με τον πρόεδρο του Παναθηναικού, ο οποίος ήδη είχε πάρει Γαλάκο και ΚυρΠάστα από τον Ολυμπιακό το 1981, θα έκανε τους γαύρους να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Η ΠΑΕ ΠΑΟ την επομένη αντέδρασε με μία οργισμένη ανακοίνωση σε αυτό το δημοσίευμα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 31-7-1983
 

 

 

 

 

 

 

 
Η ανακοίνωση αυτή μοιράστηκε σε όλο τον Τύπο πλην ''Φιλάθλου'', ενώ το vazeletta.gr της εποχής, η ''Αθλητική Ηχώ'', έβαλε και την ανάλογη σάλτσα στο σερβίρισμά της στους οπαδούς του ΠΑΟ. Το σημαντικότερο σημείο της ανακοίνωσης, ήταν αυτό.
 

 
Αυτή η κυνική ομολογία των Βαρδινογιάννηδων, όπως και το γεγονός ότι αγνόησαν το ''Φίλαθλο'' στην ανακοίνωση που μοίρασαν σε άλλα ΜΜΕ, προκάλεσαν την απάντηση της εφημερίδας δύο μέρες μετά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 2-8-1983
 

 

 

 

 

 

 

 
Αν και υπάρχουν ορισμένες ανακρίβειες στο άρθρο, όπως το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ χρωστούσε λεφτά σε εταιρείες του Ομίλου Βαρδινογιάννη, εστιάζουμε στο ζουμί.
 

 
6 μέρες μετά, ο ''Φίλαθλος'' θα επανέλθει στο θέμα, με ανάλυση του τελευταίου (ως τότε) δημοσιευθέντα ισολογισμού της ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 8-8-1983
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αφήνουμε στην άκρη τη διαπίστωση του δημοσιογράφου του ''Φιλάθλου'' πως παρουσιάζοντας ζημίες στην ΠΑΕ ΠΑΟ, οι Βαρδινογιάννηδες πετύχαιναν φοροαπαλλαγές στα τεράστια κέρδη του Ομίλου των εταιρειών τους, στις υπόλοιπες επιχειρήσεις τους δηλαδή (ντροπή να αφήνει κανείς υπονοούμενα κρατικής αβάντας για τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας Όμιλο Βαρδινογιάννη) και κεντράρουμε στην ουσία.
 

 
33.9 εκ. δραχμές φέρεται να έχει δανείσει σε άλλες ΠΑΕ η ΠΑΕ ΠΑΟ το 1983. Αυτά δεν είναι στο ''και καλά'', καφενειακές αερολογίες. Δεν τα βγάζει από την κοιλιά του κάποιος δημοσιογράφος. Περιγράφονται στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟ, που είναι επίσημο έγγραφο του Κράτους, δημοσιευμένο σε ΦΕΚ και βεβαιώνονται από ορκωτό λογιστή, που ήλεγξε τα οικονομικά της εταιρείας.
 
ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΑΚΙΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ''ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΣΜΟ'' ΚΑΙ ''ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΝΕΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ''. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΦΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.
 
Υ.Γ. Η επιλογή της αρχικής φωτογραφίας δεν είναι τυχαία. Τη δεκαετία του '80 δεν βαράγανε προσοχές στον ''καπετάνιο'' μόνο οι πρόεδροι των υπολοίπων ελληνικών ομάδων, αλλά όλη η Ελλάδα. Όποιος ήθελε λεφτά, στους Βαρδινογιάννηδες έτρεχε και φυσικά όλο το ανφάν γκατέ της πασοκοκρατίας έκανε παρέλαση στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟ, κάτι που έχουμε ξεκινήσει να παρουσιάζουμε. Θα δούμε κι άλλα επ'αυτού, όπως το γιατί σταμάτησαν ας πούμε οι Βαρδινογιάννηδες να πληρώνουν έξοδα ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναικού, στις αρχές της δεκαετίας του '80 και διάφορες άλλες ωραίες ιστορίες από την εποχή του Βαρδινογιαννισμού. Το να έχεις πρόεδρο τον πραγματικό κυβερνήτη της Ελλάδος τα τελευταία 30τόσα χρόνια (δείτε ειδήσεις στο STAR και ειδικά ακούστε αυτήν τη σουπιά το Χατζηπαπαγαλάου, αν θέλετε να καταλάβετε το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές) και να κλαίγεσαι πως ''ο γαύρος είναι η ομάδα του συστήματος, όλοι γι'αυτόν δουλεύουν'', είναι βαζέλικο θράσος, κατανοητό ως ένα σημείο λόγω οπαδικής αντιπαλότητας. Το να είσαι όμως γαύρος και να τσιμπάς με αυτήν την παπάτζα που σου πετάνε τα βαζελάκια, μιλώντας για ''πράκτορες'' και ''Μαρινάκηδες φίλους του Σαμαρά'', είναι κατάντια.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Γι' αυτό, σύγγαυρε Σάββα, χρειάζεται επίσημη ολυμπιακή καθοδήγηση στους οπαδούς της ομάδας μας. Για να μάθουν τί είναι σε σχέση με τον ΠΑΟ ο "ΟΦΗ", η "Κόρινθος", η "Δόξα Δράμας" και άλλα ευαγή σωματεία. Πού να το ξέρουν;

Τέλος πάντων, με τη νίκη αύριο!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Από τη μία λέω κακώς που ασχολούμαστε με τις ηλιθιότητες που ακούμε δεξιά κι' αριστερά κι' από την άλλη σου βγάζω το καπέλο για την υπομονή που έχεις να τα βάζεις με τόση ηλιθιότητα. Πάντως, θα χάσεις. Το έχει πει κι' ο Αϊνστάιν ότι η βλακεία θα νικήσει.

Ευτυχώς έχουμε και τον Σαμαρά που υπερκαλύπτει την αγωνιστική και τη διοικητική μας ανυπαρξία και παίρνουμε κάνα πέναλτι και καμιά επιδότηση από την περιφέρεια Αττικής. Κωλόφαρδοι είμαστε.

Υ.Γ. Την ώρα που διαβάζω το άρθρο παρακολουθώ ταυτόχρονα τον αγώνα του βάζελου με τον Ίκαρο Χαλκίδας. Ρωτάει ο Χατζηπαπάρας τον ρεπόρτερ "ξέρεις γιατί πήγε ο Λάσμε στα αποδυτήρια"; και του απαντάει ο ρεπόρτερ μέσα σε χαμόγελα "ανθρώπινη ανάγκη"!!!!!!!! Δίχως ίχνος καχυποψίας, το μόνο που θα κάνω είναι να γελάσω.... Πρωτοφανές πραγματικά.

Εικόνα savvas gridlock

http://www.iatronet.gr/symptom-checker/diarroia.html

Διάρροια μπορούν επίσης να προκαλέσουν φάρμακα, ιδιαίτερα τα αντιβιοτικά, τα υπακτικά που περιέχουν μαγνήσιο και η χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Τι φάρμακα παίρνετε; Πρόσφατες αλλαγές στα φάρμακά σας;

Λες; Μπα. Μήπως πάει το μυαλό μας αλλού κακώς;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλώς; Κακώς; Δε θα μάθουμε ποτέ μάλλον, αφού ο Χάντζος προσπαθεί να ανακαλύψει τη σκευωρία του Ολυμπιακού. Ξέρεις, αυτό που στο σποτάκι της ευρωλίγκας οι ξένοι προπονητές προσπαθούν στα κρυφά να δουν τα χαρτιά του Μπαρτζώκα. Ε, ο μπασκετικός μικρόκοσμος της Ελλάδας ψάχνει τα βαθύτερα αίτια της επιτυχίας του Ολυμπιακού. Αυτά που οι ξένοι δεν αντιλαμβάνονται γιατί είναι χαζοί.

Τρέχα Λάσμε, τρέχα...