ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΤΣΑ-ΜΠΟΥΜΠΛΗΣ: Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ



Ξεκινάμε σήμερα την παρουσίαση της υπόθεσης ''Ρότσα-Μπουμπλής''. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ίσως το μεγαλύτερο. Αφού πρώτα διαβάσουμε το πολύ καλό άρθρο του Alex Pesetero, στο οποίο καταγράφονται τα σημαντικότερα περιστατικά της υπόθεσης με αρχή, μέση και τέλος, θα πάμε στο τέλος της ιστορίας. Εκεί που έγινε η δίκη του Ρότσα για την πλαστογραφία από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο και παρουσιάστηκε το θέμα συνοπτικά, μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-1-1985
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο παράγοντας του Ολυμπιακού Αδριανός Ντάνος, απαντώντας στις ερωτήσεις του συνηγόρου του Ρότσα Καραμανλή, ξεκαθαρίζει πως αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική από άλλες ελληνοποιήσεις του παρελθόντος, γιατί εκεί δεν υπήρξαν πλαστογραφίες. Ο εισαγγελέας πρότεινε τη φυλάκιση του παίκτη, που καταδικάστηκε πρωτοδίκως, αλλά αθωώθηκε στο Εφετείο, ενώ ο ίδιος ο Ρότσα δεν ήξερε καν τι θα πει ''Μπουμπλής'', με αποτέλεσμα να γελάει όλο το δικαστήριο μαζί του. Κάποια ''πανέξυπνα'' βαζελάκια εμφανίζονται και μας λένε πως ''και ο Ολυμπιακός παλιότερα είχε φέρει ως Έλληνες διαφόρους παίκτες''. Μπλέκουν τους Υβ-Ρομαίν, μόνο που αυτοί οι δύο έχουν ελληνική καταγωγή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-7-1971
 

 

 
Όσον αφορά την ιστορία με το Λοσάντα και το αν ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Μπουμπλή, ας δούμε την επίσημη απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-1-1982
 

 

 

 
Σε πρώτη φάση, κρατάμε τα παρακάτω.
 
α) Όλες οι ελληνοποιήσεις του παρελθόντος, Άλτσιμπαρ-Πολέτι-Νικολάου-Βιέρα-Λοσάντα για τον Ολυμπιακό, Βερόν-Γκραμάχο-Ντεμέλο-Ιράλα για τον ΠΑΟ, Ερρέα-Ζερ για την ΑΕΚ, Κιρόγα για τον Εθνικό, δεν έγιναν με πλαστογραφήσεις στοιχείων. Κανείς δεν παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία της ταυτότητάς του, όπως ο Ρότσα-Μπουμπλής, που εμφανίστηκε ως γιος κάποιου άλλου από τον πραγματικό του πατέρα.
 
β) Ο Ρότσα δεν ήξερε καν τι θα πει ''Μπουμπλής''.
 
γ) Ο Λοσάντα έγινε Έλληνας κανονικά, με βάση την προβλεπόμενη νομοθεσία. Μάλιστα πήγε και φαντάρος. Παρ'όλα αυτά, τιμωρήθηκε μαζί με το Ρότσα, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα βαζελάκια.
 
δ) Την υπόθεση ξεκίνησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά την ολοκλήρωσε το ΠΑΣΟΚ, σε ένα θέμα που πολιτικοποιήθηκε από το ξεκίνημά του, με πολιτικούς και των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, αλλά ιδίως του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, να αποδεικνύονται μαριονέτες του κυρίου Βαρδινογιάννη.
 
Αυτά για αρχή. Μια αρχή που έγινε το Μάιο του 1975, με την ''Αθλητική Ηχώ'' να μιλάει για ''το διεθνή Αργεντίνο Μπούμπλις, που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-5-1975
 

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Δεν είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκιο. Όταν μιλάμε για τους πατεράδες των βάζελων, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Μπορεί να ήταν ο Μπουμπλής, ο Μητσάρας πριν πάει στη Γκορέα, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ή οποιοζδήποτε άλλος. Χώργια που μπορεί να ήταν ήδη αδερφοποιημένος βάζελος, καθώς δεν αποκλείεται να κατέβαινε και στη μπόλη του ο αμερικανικός στόλος

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κλαίω από τα γέλια ρε μπαγάσα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είναι, σίγουρα για μένα, η μεγαλύτερη αλητεία αυτής της ομάδας. Πιο ξεκάθαρη, πιο βρώμικη, μπλέκει κράτος, δικαστήρια, ΕΠΟ, Αργεντίνο. Της πουτάνας το κάγκελο. Η θεία δίκη, όμως, μίλησε στο Βόλο.

Ο Νταϊφάς πρέπει να ήταν πολύ κωλόφαρδος άνθρωπος. Έβαζε λιγότερα λεφτά από τον Καρκινογιάννη, ήταν έρμαιο του παρακράτους του Καρκινογιάννη σε κέντρα εξουσίας και παρ' όλα αυτά του έπαιρνε τους τίτλους με πολλούς τρόπους και τον... Παναγούλια προπονητή! Πραγματικά, πρέπει να είχε βγάλει καρκίνο τότε ο Καρκινογιάννης.

Φαντάζεσαι να ήταν πρόεδροι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού τότε οι Αγγελόπουλοι; χαχαχα! Τα σώβρακα θα τους έπαιρνε ο "Ρίνγκο"!

http://www.youtube.com/watch?v=sbjaorUrALg

Εικόνα savvas gridlock

Ο Νταϊφάς μπορεί να ήταν καβουρομάνα και να μας έβγαζε τον καρκίνο κάθε καλοκαίρι με το 3 το λάδι, 3 το ξίδι, 6 το λαδόξιδο, αλλά έδινε μάχες και υπεραπσιζόταν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Στο πρωτάθλημα του 1982 καθοριστική ήταν η συμβολή του πατέρα του Βαγγέλαρου, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Ανέλαβε έφορος εκεί τέλη 1981-αρχές του 1982 και τους πήρε τις κυλώτες, απαντώντας σε όλες τις βρωμιές τους και προασπίζοντας τα συμφέροντα της ομάδας. Όποτε πάω να αναφερθώ σε αυτό το σίχαμα τον Καρκίνο, το δουλεύω να μην αρχίσω τη λειτουργία, αλλά δεν γίνεται. Σε αυτήν την υπόθεση, δεν φτάνει που χρησιμοποιούσαν για 3 και βάλε χρόνια παίκτη με πλαστά στοιχεία, σε εποχές που επιτρέπονταν οι ξένοι (όχι φερ'ειπείν επί χούντας που σε καμία ομάδα δεν επιτρέπονταν γενικά μεταγραφές, πόσο μάλλον ξένων), δεν φτάνει που δεν τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, δεν φτάνει που δεν κατέληξε φυλακή ο Ρότσα με την εξαπάτηση των ελληνικών Αρχών, δεν φτάνει που δεν μηδενίζονταν κάθε φορά που τον χρησιμοποιούσαν μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, κατάφεραν να εξομοιώσουν την περίπτωσή του με αυτήν του Λοσάντα, που'χε πάει και φαντάρος και έπαιζε 10 χρόνια στην Ελλάδα. Τα βαζελάκια πρέπει να τα πατάς χάμω και να τα σακατεύεις στη φάπα από μικρά, γιατί αλλιώς μεγαλώνουν και πουστεύουν.

Εικόνα nikos michalopoylos

Eγω Σαββα ειχα διαβασει(μαλλον στο γαβαθιωτη δεν ειμαι σιγουρος)οτι η ιστορια με το μπουμπλη μεχρι β εθνικη σηκωνε απ τους κανονισμους!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι. Φυσικά και έδινε μάχες. Δεν είναι λίγο να έρχεσαι σε ανοιχτή διένεξη με τον κουμπάρο και χρόνιο φίλο σου. Αν δεν κάνω λάθος, και ο Πατέρας και ο Αλ Αφούζ ήταν συνέταιροι και φίλοι με τον Βαγγέλα. Παρ' όλα αυτά, ο Βαγγέλας μας τους έδωσε μία κλωτσιά στον κώλο και από 'κει παν' κι οι άλλοι.

Επίδειξη δύναμης έκανε, με λίγα λόγια, ο πουσταράς στην περίπτωση Ρότσα. Και για πολλά χρόνια μάλιστα.

Είναι αυτό που λέμε "φταίω εγώ που δε σε γάμησα μικρό..."

Εικόνα V0R4D0R

Ρε καλά λένε τα βαζέλια! Πάντα κόκκινη ήταν αυτή η ρημάδα η ΕΠΟ. Όπως η ΕΠΟ του Μαρινάκη και του Σώκου δηλαδή, έτσι και η ΕΠΟ του Νταιφά κατέτρεχε τον κακόμοιρο τον ΠΟΑ και δεν τον άφηνε σε ησυχία. Έσκαγε ο καημένος ο Ρίγκο από τον πόλεμο που του κάνανε. Μου άρεσε πάντως που ο Νταιφάς το τράβηξε το θέμα και δεν περιορίστηκε σε τίποτε ανακοινώσεις, γιατί αλλιώς όντως ο φαλακρός τροβαδούρος "ακόμη θα ήταν...Μπουμπλής".

1) Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος την έχει ακουστά άραγε την υπόθεση? Ή ξέρει μόνο το Γουέμπλευ?
2) Τον Μπουμπλή έχεις στη φωτό ή τον Κοινούση?

Εικόνα savvas gridlock

Μέγας αρτίστας ο Κοινούσης. Και Πειραιώτης γαύρος...