ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4-0



Με μία πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, η ομαδάρα του Μίτσελ και του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ, η Ολυμπιακάρα μας, διέλυσε το υποτιθέμενο ''γαυροπαράρτημα'' της Τρίπολης με σκορ 4-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδος. Το παιχνίδι προδιαγραφόταν αρκετά δύσκολο, αφού ο Μίτσελ είχε αφήσει εκτός αποστολής αρκετούς παίκτες που έχουν φέτος γεμάτη σεζόν. Αβραάμ-Σαλίνο-Μιγκέλ Τόρες-Σάμαρης-Φουστέρ-Ρομπέρτο-Μήτρογλου και ο Σκέποβιτς είδαν τον αγώνα απ'την εξέδρα ή το σπίτι τους. Υπήρχε ένα ζήτημα για τα μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου, απέναντι σε μία θεωρητικά καλή ομάδα της Superleague, αφού έλειπαν Σάμαρης-Φουστέρ, ενώ δεν υπήρχε ρεζέρβα στα στόπερ, αφού με την απουσία Σαλίνο και Μιγκέλ Τόρες, που τραυματίστηκε σε τροχαίο (ευτυχώς όχι σοβαρά), ο Παπάζογλου αναγκαστικά πήγε δεξί μπακ και έμεναν μόνο Σιόβας-Μανωλάς για το κέντρο της άμυνας. Τι να καταλάβει όμως η ομαδάρα του Μίτσελ; Σαν οδοστρωτήρας διέλυσε τους παρλαπίπες του Αστέρα, που μας ήρθαν κουνάμενοι σινάμενοι και στο τέλος κάνανε τον σταυρό τους που γλύτωσαν την 8άρα.
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον θρύλο μας να παρατάσσεται με το Μέγιερι κάτω απ'τα δοκάρια (λόγω Κυπέλλου), τον Παπάζογλου δεξί μπακ, το Μανωλά με το Σιόβα στόπερ, το Χολέμπας αριστερό μπακ, κόφτης ήταν ο Εντινγκά, δίπλα του και κάπως πιο μπροστά ο Μανιάτης, οργανωτής ο Τσόρι, Κάμπελ-Βάις εξτρέμ και κορυφή ο Ολαϊτάν. Από την άλλη ο Αστέρας κατέβηκε με τερματοφύλακα τον Ερνάντεζ, δεξί μπακ τον Τσαμπούρη, αριστερό μπακ τον Κοντοέ, στόπερ τους Ζησόπουλο-Γκοϊάν, τριάδα χαφ τους Εντό-Ουσέρο-Μουνάφο, Κάφα-Ουρτάδο εξτρέμ και κορυφή τον Μπαράλες. Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε η διάθεση και η φρεσκάδα των παικτών μας. Η μάχη του χώρου του κέντρου είχε κερδηθεί για πλάκα, αφού Εντινγκά-Μανιάτης κλέβανε όλες τις μπάλες, ο Τσόρι είχε κέφια και μοίραζε σωστά το παιχνίδι, ενώ η τριπλέτα μπροστά με την ταχύτητά τους διέλυσαν τους Κοντοέδες και τους Ζησόπουλους, που τους αρέσουνε τα αστειάκια στα ματς Κυπέλλου,
 

 
προκαλώντας τους ζαλάδες και αυχενικό σύνδρομο. Όταν η ομάδα είναι καλογυμνασμένη και προπονείται με ένταση και με την μπάλα κάτω, ούτε βαριά φορ χρειάζονται, ούτε περισπούδαστες αναλύσεις για συστήματα ποδοσφαίρου. Πιάνει τον αντίπαλο απ'το λαιμό και τον πατάει χάμω. Αφού δεν έγινε αυτό με δύο ενέργειες του Τσόρι στο ξεκίνημα, ένα σουτ και μία ασίστ, έγινε με ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτυ στο 16', σε μαρκάρισμα του Τσαμπούρη στο Βάις. Το γκολ φαινόταν ότι έρχεται και δεν χρειαζόταν ο κύριος Μάνταλος, που έγινε διαιτητής Superleague τη σεζόν που καθάρισε την μπουγάδα ο κύριος Πατέρας, 2009-10, να επιχειρήσει να κλέψει την παράσταση όπως έκανε παλιά ο Κύρος Βασσάρας. Ο Αστέρας αμέσως μετά το 1-0 ζήτησε ένα πέναλτυ σε αστεία φάση βουτιάς, που είναι μόνο για να την συζητάνε στο vazeletta.gr οι ''αυθόρμητοι'' σχολιογράφοι και ο Θρύλος συνέχισε με το ρυθμό του να πνίγει τους αντιπάλους του. Σαν μία καλούτσικη ισπανική ομάδα, με την μπάλα κάτω, με ανάπτυξη από το πλάι αλλά και με πολλές καλές συρτές πάσες, δουλεμένες στην προπόνηση, άνοιγε όποτε γούσταρε την άμυνα του Αστέρα. Έτσι, σε μία πλαγιοκόπηση του Χολέμπα από αριστερά, ο Ερνάντεζ του Αστέρα δεν μπόρεσε να διώξει και σε κενή εστία ο Κάμπελ έκανε το 2-0. Στο τέλος του ημιχρόνου αποβλήθηκε σωστά ο Μπαράλες του Αστέρα με δεύτερη κίτρινη, αφού ενώ είχε κάρτα, έδιωξε μακριά την μπάλα μετά από φάουλ που του καταλογίστηκε. Το σφύριγμα είναι ορθότατο και όποιος αρχίσει να μιλάει για ''γράμματα του κανονισμού'' και ''πνεύματα του κανονισμού'', ας στείλει κάνα βιογραφικό στον Sport FM ή στο vazeletta.gr. Ψάχνουν τέτοιους ''αντικειμενικούς'' εκεί πέρα και οι ευκαιρίες για δουλίτσα δεν πρέπει να χάνονται στις μέρες μας. Υπήρξε όμως και μία άλλη φάση, ένα λεπτό μετά την αποβολή του Μπαράλες, με το Ζησόπουλο να κρατάει και να ανατρέπει τον Ολαϊτάν στη μικρή περιοχή του Αστέρα, αλλά το Μάνταλο να μην δίνει το πέναλτυ και την αποβολή, ίσως επειδή δεν θέλησε σε 1 λεπτό να αφήσει με 9 παίκτες την ''αδικημένη'' ομάδα της Τρίπολης. Δεν ξέρουμε αν αυτή η φάση φάνηκε αστεία στον κύριο Ζησόπουλο, τον αστειάτορα, το χωρατατζή. Το αν θα την δούμε να μνημονεύεται απ'τους ''αντικειμενικούς'' ΑΡΔ, ας το αφήσουμε καλύτερα. Ήδη το πάρτυ για ''το σπρώξιμο του γαύρου, που για μία ακόμη φορά δεν κερδίζει στα ίσια, μόνο έτσι ξέρουν να κερδάνε αυτοί'' έχει ξεκινήσει στο Internet και στα ραδιόφωνα και θα συνεχιστεί σε λίγες ώρες, λογικά και στις φυλλάδες.
 
Με παίκτη παραπάνω, θα περίμενε κανείς η ομαδάρα του Μίτσελ και του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ να κατεβάσει ταχύτητα. Όχι. Στο ίδιο τέμπο, έβαλε άλλα δύο μπαλάκια στο δεύτερο ημίχρονο. Προηγήθηκε η αλλαγή του Σιόβα με τον Μπονγκ στην ανάπαυλα, αφού ο Δραμινός αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και προφυλάχθηκε (δεν υπήρχε λόγος να ζοριστεί εξ άλλου). Με την μπάλα κάτω και έπειτα από γρήγορες εναλλαγές της έξω και μέσα στην περιοχή του Ερνάντεζ, ο Μανιάτης που πάτησε περιοχή όπως οφείλει να κάνει το 8άρι μιας ομάδας που προσπαθεί να παίξει ala Primera Division, γύρισε παράλληλα την μπάλα και ο Μπονγκ σε κενή εστία έκανε το 3-0. Το 4-0 έγινε μετά από λάθος του Ερνάντεζ, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και σε κενή εστία ο Ολαϊτάν έβαλε το γκολ. Αμέσως μετά, μπήκε ο Μασάντο στη θέση του Μανιάτη και λίγο αργότερα είδαμε τον Πελέ αντί του Τσόρι. Χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες, με τον Ολαϊτάν και το Χολέμπα, ενώ κάθε κατεβασιά μας μύριζε γκολ. Το τελικό 4-0 δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα, που ήταν για 6-0 τουλάχιστον.
 
ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
 
ΜΕΓΙΕΡΙ Έκανε μία καλή επέμβαση σε σουτ του Κοντοέ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με το σκορ 2-0. Δεν απειλήθηκε καθόλου και δεν χρειάστηκε να επέμβει, για να δούμε αν είναι σε καλή κατάσταση λόγω της μη συμμετοχής του σε επίσημους αγώνες.
 
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Προβλήματα ιδιαίτερα δεν είχε και δεν θα γινόταν να είχε αμυντικά, με τον Κάφα απέναντί του (τι σαπάκι είναι αυτό ρε. Πού τους βρίσκετε εκεί στην Τρίπολη ρε, με τα καράβια τους φέρνετε;). Mπροστά είχε κάποιες καλές προωθήσεις, αλλά οι σέντρες του δεν είχαν αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές έπαιξε όπως και όσο μπορούσε και η εμφάνισή του ήταν καλή.
 
ΧΟΛΕΜΠΑΣ Όταν έχει διάθεση, χαίρεσαι να τον βλέπεις. Αθλητικός, με διάθεση να κυνηγήσει όλες τις μπάλες και να κινηθεί στην πλάτη του αντιπάλου μπακ, είναι ικανός να σμπαραλιάσει την αντίπαλη δεξιά πτέρυγα, παίρνοντας κούρσα δυο και τρεις αντιπάλους. Όταν τον πιάνουν τα υπαρξιακά του μέσα στο ματς, είναι να τον κοπανάς με το τηγανόψωμο. Στα καλά του, το πληρέστερο αριστερό μπακ που είχαμε ποτέ (προκαλώ τώρα λίγο τους λάτρεις του Γεωργάτου, αλλά εγώ αυτό πιστεύω). Σήμερα ήταν μία από τις καλές του μέρες. Αν καταφέρει και αποκτήσει διάρκεια, θα κάνει και το άλμα-έξω που γουστάρει και ψάχνεται γι'αυτό, έστω κι αν δεν είναι πιτσιρικάς πια. Δύσκολο στην ηλικία που είναι, αλλά στον Θρύλο δουλεύει με τους καλύτερους που είχε ποτέ και προπονείται σε υψηλό επίπεδο, ώστε να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για κάτι τέτοιο.
 
ΣΙΟΒΑΣ Με έχει κάνει να καταπιώ την γλώσσα μου. Τρομερή βελτίωση. Διαβάζει εντυπωσιακά το παιχνίδι, τοποθετείται σωστά και καθαρίζει φάσεις με το μυαλό του. Ταχύτητα δεν έχει, αλλά ξέρει μπάλα, την μοιράζει σωστά, ενώ αρχίζει πια και μπαίνει δυνατά στις φάσεις στην περιοχή του, βγάζοντας μία εικόνα ''εγώ κάνω κουμάντο εδώ''. Μπράβο ρε Σιόβαρε γίγαντα. Φυσικά έχει κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία και δουλεύει σκληρά, οπότε το μπράβο είναι διπλό και τριπλό.
 
ΜΑΝΩΛΑΣ Δουλειά δεν είχε σήμερα, αλλά σε 1-2 φάσεις που πήγανε να βγούνε γρήγορα στην κόντρα οι Κάφες και οι Ουρτάδοι, τους κατάπιε. Έλληνας αμυντικός με τέτοια πληρότητα, ταχύτητα-άλμα-τοποθετήσεις και στοιχειώδη τεχνική, δηλαδή καλός ή έστω υποφερτός παντού, σε όλους τους τομείς, υπήρξε μόνο ο Παπασταθόπουλος. Αν είναι κι αυτός. Στο χέρι του είναι να δουλέψει κι άλλο και να μην εμφανίσει ξανά την εικόνα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, όπου με το ζόρι έβγαζε τις ασκήσεις (και κάποιες δεν τις έβγαζε κιόλας), για να πάει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.
 
ΕΝΤΙΝΓΚΑ Τα βασικά της θέσης του κόφτη τα ξέρει. Θα γίνει τρίτο στόπερ όταν αμύνεται η ομάδα, θα στραφεί στην αδύνατη πλευρά της γραμμής, όταν δει το ακραίο μπακ να προωθείται, ώστε να δημιουργηθεί ισορροπία στην άμυνα, δεν θα παρατήσει τη θέση του με προωθήσεις, προσπαθώντας να κουβαλήσει την μπάλα και θα πουλήσει ελάχιστες φορές την μπάλα. Αυτά όμως δεν αρκούν όταν πας να παίξεις σαν ισπανική ομάδα. Πρέπει όλα τα χαφ άξονα να κουβαλάνε μπάλα και να πλησιάζουν την αντίπαλη περιοχή, ώστε να μένουν κοντά οι γραμμές, αφού κινούνται όλοι μαζί κατά κάποιον τρόπο. Σε παραγωγή παιχνιδιού, δεν μπορεί να βοηθήσει ο Εντινγκά. Δεν είναι λοιπόν σαπάκι. Πέρυσι επί Ζαρντίμ θα φαινόταν άρχοντας και θα προκαλούσε διθυραμβικά σχόλια. Φέτος όμως φαίνεται παράταιρος. Τις απαιτήσεις τις καθορίζει ο προπονητής, όχι η κερκίδα. Σήμερα κατάπιε για πλάκα το Μουνάφο, που έμοιαζε γατάκι, αλλά με τον τρόπο που θέλει να παίζουμε ο Μίτσελ, στο Champions Legaue, δύσκολα να βοηθήσει. Είναι και δανεικός, οπότε...
 
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Το να έχει δίπλα του τον ευάλωτο, σχετικά, Σάμαρη και να μένει πίσω, το καταλαβαίνω. Το να έχει τον Εντινγκά και να μην πλησιάζει τον Τσόρι, πατώντας στην αντίπαλη περιοχή, δεν το καταλαβαίνω. Μεγάλη μπάλα δεν ξέρει, ούτε ήξερε ποτέ, αλλά την στοιχειώδη μπάλα να βγάλει σωστές πάσες στα 4-5 μέτρα την ξέρει. Τι φοβάται και δεν ανεβαίνει ψηλά, την ώρα που βλέπει τα αντίπαλα χαφ να κουτουλάνε μονάχα τους; Στο δεύτερο ημίχρονο, στα 18 λεπτά που έπαιξε, φάνηκε να το καταλαβαίνει καλύτερα από τα πρώτα 45'. Κατά τα άλλα, παραμένει ο μοναδικός μας παίκτης που μπορεί να μαρκάρει σε έκταση τον αντίπαλο μπουκαδόρο. Όταν δηλαδή πάει κάποιος χαφ ή επιθετικός να κάνει μπούκα στην περιοχή μας απ'τον άξονα, δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ μας να τον ακολουθήσει με σπριντ και να τον κόψει, ή έστω να τον ζορίσει. Το κάνει και ο Φουστέρ, αλλά φέτος παίζει στα άκρα και ο άξονας είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί να φαίνεται δευτερεύον για ματς στην Ελλάδα, αλλά στο Champions League θα το βρούμε μπροστά μας, γιατί εκεί τρέχουν και ξέρουν μπάλα αυτοί που τρέχουν...
 
ΤΣΟΡΙ Αρχηγός στη Ρίβερ όταν έπεσε στη Β' Εθνική. Παίκτης με παρουσία σε Primera. Οργανωτής και ηγέτης όπου κι αν έπαιξε. Είναι δυνατόν να μασήσει απέναντι στους Εντό και τους Ζησόπουλους; Σαν γατάκια τους βλέπει. Το θέμα με δαύτον, μια ζωή στην καριέρα του, ήταν να γουστάρει να παίζει. Να τον κάνει η ομάδα να χαίρεται το παιχνίδι. Τώρα εδώ κάποιος μπορεί να ξινίσει τη μούρη του, ''επαγγελματίας είναι και παίρνει κατομμύργια, τι μας λες μωρέ μαλάκα;'', αλλά όποιος Σύλλογος μπει σε αυτό το τριπάκι, θα χάσει έναν παικταρά. Όπως φαίνεται, γουστάρει που είναι μαζί μας και μας τιμάει αυτό, όλους εμάς που μας νοιάζουν αρκετά περισσότερα πράγματα από μία ασίστ ή ένα γκολ, γύρω από τον Θρύλο μας. Μακράν ο MVP του ματς, στα δικά μου μάτια.
 
ΚΑΜΠΕΛ Ως γνωστόν, αν και αριστεροπόδαρος, γουστάρει να παίζει δεξί χαφ-εξτρέμ, για να βολεύεται στο σουτ. Σήμερα είχε αντίπαλο αριστερό μπακ τον Κοντοέ. Την μπάλα σωστά την μοίραζε και κινούνταν στο χώρο, αλλά να πούμε πως μας κάνει; Τον Κοντοέ έχεις απέναντι ρε Κάμπελ. Στην Άρσεναλ θες να παίξεις. Πέρνα τον τον πούστη. ΟΚ, τακτικά πειθαρχημένος, καλά τρεξίματα με και χωρίς την μπάλα, αλλά πέρνα τον καριόλη τον Κοντοέ. Τόσο δύσκολο είναι να του σκάσεις 3-4 ντρίμπλες σε 90 λεπτά;
 
ΒΑΙΣ Αυτός έχει το ανάποδο πρόβλημα απ'τον Κάμπελ. Ενώ μπορεί να περάσει τους πάντες με την μπάλα στα πόδια, δίχως αυτήν μοιάζει ανύπαρκτος. Φτιάχνει αυτό; Εδώ δεν το έφτιαξε σε Αγγλίες και Ιταλίες, θα το φτιάξει εδώ; ΟΚ, μοιάζει καλύτερος από το καλοκαίρι σε αυτόν τον τομέα, που φαινόταν παρταλάκος και αυτό πιστώνεται στο Μίτσελ, αλλά σε κάποιες φάσεις, η εμμονή του να δίνει την μπάλα και να μην κινείται αμέσως στο χώρο μπροστά να την ξαναπάρει, θυμίζει Φετφατζίδη. Τα προσόντα του κανείς δεν τα αμφισβητεί. Τη διάθεσή του να παίξει για την ομάδα και όχι για πάρτη του αμφισβητούμε κάποιες φορές, που μοιάζει να ενδιαφέρεται για το σκυλάκι του, το άρρωστο...
 
ΟΛΑΪΤΑΝ Έχει πολλά πράγματα να μάθει στις κινήσεις χωρίς την μπάλα, αλλά και προσόντα δυσεύρετα, τουλάχιστον για παίκτη ελληνικής ομάδας. Σουτ σε κίνηση, έκρηξη και πολύ καλή ταχύτητα σε λίγα μέτρα και καλούτσικη τεχνική. Το μυαλό του δεν ξέρω αν στρώνει, αφού θυμίζει λίγο Οφορίκουε. Είναι σίγουρα πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το πώς μας ήρθε και δεν είναι παράλογο να περιμένουμε πως αν συνεχίσει έτσι, θα αφήσει εποχή ή θα φέρει πολλά λεφτά στα ταμεία της ομάδας.
 
ΜΠΟΝΓΚ Αμυντικά είναι επικίνδυνος. Ο τρόπος που βάζει το σώμα του σε κάποιες μπάλες που δεν υπάρχει κάλυψη από στόπερ ή χαφ άξονα, άρα κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι άμεσα σε φάση για γκολ του αντιπάλου, θυμίζει παίκτη ερασιτεχνικής κατηγορίας. Αθλητικά όμως έχει προσόντα. Βγάζει καλά και γεμάτα τρεξίματα σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ ξέρει πού και πώς να τρέξει δίχως την μπάλα. Τακτική παιδεία έχει, άρα κολλάει το μυαλό του ή βαριέται και πάει χαλαρά στις φάσεις που εκτίθεται. Νομίζω πως λίγα γαμωσταυρίδια στις προπονήσεις θα βοηθούσαν την κατάσταση, αν και για να στρώσει τελείως, χλωμό. Του πεταματού πάντως δεν τον λες, αφού σήμερα μας έδειξε πως στην Ελλάδα μπορεί να σταθεί και ως στόπερ, όπως διαβάζαμε όταν μας ήρθε το καλοκαίρι. Δεν στέκεται άνετα, αλλά στην Ελλάδα κουτσο-στέκεται.
 
ΜΑΣΑΝΤΟ Ο τύπος είναι 8άρι και μάλιστα κλασικό 8άρι. Αργήσαμε, αλλά το καταλάβαμε όλοι μας, διοίκηση-προπονητής-οπαδοί. Το θέμα είναι πως στα ματς που θα έχουμε πίεση στα χαφ άξονα, δεν μπορεί να σταθεί άνετα δίπλα στο Σάμαρη. Χρειάζεται κάποιος περισσότερο αμυντικογενής παίκτης εκεί. Κατά τα άλλα, μοιράζει σωστά το παιχνίδι, έχει καλές κοντινές πάσες, μαρκάρει, κινείται στο χώρο και σουτάρει. Ολοκληρωμένος παίκτης. Δεν είναι παίκτης που τα έχει όλα σε βαθμό 8 με άριστα το 10, τα έχει όμως όλα σε βαθμό 6, πάνω από τη βάση. Με το Μανιάτη κάνουν ιδανικό δίδυμο στη θέση ''8'' για εμάς, αναλόγως τον κόφτη που θα παίζει δίπλα τους. Στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος βέβαια, είτε παίξει ο Σάμαρης, είτε ο Πελέ, είτε ο Σιόβας ακόμη ακόμη κόφτης, πρόβλημα δεν θα υπάρξει με το Μασάντο στο ''8''. Αν υπάρξει, μόνο στην Ευρώπη θα υπάρξει, με τις κάθετες μπούκες των αντιπάλων χαφ άξονα.
 
ΠΕΛΕ Να που τον είδαμε τον Πελέ. Κάτι οι απουσίες στην αποστολή μας, κάτι το ότι έμεινε με 10 ο Αστέρας για ένα ημίχρονο, βοήθησαν όλα μαζί και έκανε το ντεμπούτο του. Το ότι έχει μία ποιότητα, το ξέραμε και φάνηκε και σήμερα. Έχει το σουτ, κάτι που λείπει παραδοσιακά στον Θρύλο, με εξαίρεση την περίοδο Ριβάλντο. Την μπάλα μπορεί να την κουβαλήσει κάθετα. Μένει να μας αποδείξει πως είναι τακτικά πειθαρχημένος και ξέρει να τρέξει σωστά χωρίς την μπάλα. Βιογραφικό έχει καλό, αλλά μυαλό δεν φαίνεται να έχει. Για να δούμε, θα μας βγει Πίνο ή καλός Τζιμπούρ;
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ακούγαμε και διαβάζαμε για ''την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Στάικος Βεργέτης, ο νεαρός προπονητής της ομάδος της Τρίπολης''. Σε τι ακριβώς δουλεύει ο κύριος Βεργέτης; Οι γραμμές του Αστέρα σήμερα θύμιζαν ομάδα που βγήκε να απλώσει τραχανά. Η τριπλέτα των χαφ άξονα είναι επιπέδου Β' Εθνικής. Ο Εντό έχει δυνάμεις μόνο για 2-3 άσκοπα και ανούσια κουβαλήματα μπάλας στον άξονα, όπου είναι σίγουρο πως θα την χάσει. Για να τρέξει χωρίς την μπάλα, να γίνει τρίτος στόπερ ή να ντουμπλάρει στο πλάι, ούτε λόγος. Ο Ουσέρο που ξέρουμε πως μπορεί να τα κάνει αυτά τα παραπάνω, μοιάζει ξεπλυμένος και δεν έχει φρεσκάδα, ενώ ο Μουνάφο, που ξέραμε μέχρι πέρυσι πως για 30 λεπτά φαίνεται παικταράς και καλός οργανωτής, έχει χάσει και αυτά τα 30 λεπτά φέτος. Η τριπλέτα μπροστά, Κάφα-Ουρτάδο-Μπαράλες, είναι πραγματικά για λύπηση. ΟΚ, ο πολύ καλός Ντε Μπλάσις έλειπε σήμερα, ήταν τραυματίας. Ο Καράσκο και ο Χουάνμα, που δεν ξεκίνησαν, είναι χειρότεροι δηλαδή από τους Κάφες; Αυτός ο Κάφα ειδικά, μου θύμισε έναν τύπο πέρυσι στο γήπεδο, που σύμφωνα με τον clark gheibol, το γάτο μας, γύρισε σε ανύποπτο χρόνο, την ώρα που έπαιζε μπάλα ο Θρύλος στο Καραϊσκάκη και του είπε ''πω ρε φίλε, έβγαλε λεφτά απ'το ποδόσφαιρο ο Φέισας. Πόσο κορόιδα είμαστε ρε''. Δηλαδή βγάζει λεφτά απ'το ποδόσφαιρο τώρα αυτός ο Κάφα; Εγώ πιστεύω πως αν τον βάλεις να περάσει με την μπάλα στα πόδια 5 κώνους στη σειρά, μια από δεξιά-μια από αριστερά, την κλασική άσκηση ποδοσφαίρου, θα λιποθυμήσει. Δεν φτάνει που δεν έχουν όμως παίκτες. Είναι και αγύμναστοι τελείως. Βοήθειες μέσων στους αμυντικούς έρχονται με αίτηση, τρεξίματα σε αντεπιθέσεις που έβγαζε πέρυσι σωστά ως ομάδα ο Αστέρας αγνοούνται, αφού οι παίκτες μοιάζουν έτοιμοι να λιποθυμήσουν όποτε γράφουν 40άρια σπριντ, οπότε τι μένει; Οι βλαχομαγκιές του Κοντοέ και τα γελάκια του κυρίου Ζησόπουλου. Ήρθε τώρα ο Κοντοές, απ'το Sugar της Νέας Σμύρνης, να κλοτσάει εκτός φάσης και να πατάει αγκωνιές στα μουλωχτά στο Καραϊσκάκη. Μπρρρ γίδια. ''Ένα κοπάδι είσαστε'', που τους φωνάζαμε και στον τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ...
 
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες, ολοένα και αποκρυσταλλώνεται μέσα μας το συμπέρασμα πως παρακολουθούμε τον καλύτερο Ολυμπιακό όλων των εποχών. Αυτή η ομάδα που έχουμε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθούμε, είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα όλων των εποχών. Όχι ''βαφτισμένη'', από ευφάνταστους μυθιστοριογράφους αντιολυμπιακούς ΑΡΔ. Καλογυμνασμένη, με την μπάλα συνέχεια κάτω, μοιάζει μια ταχύτητα πάνω από όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες. Κι αν κάποιος πει ''ε αφού έχει τους καλύτερους παίκτες, τι περίμενες να γίνει;'', θα του πούμε πως και άλλες χρονιές, κάθε χρόνο σχεδόν, είχαμε τους καλύτερους παίκτες. Τέτοια συντριπτική ανωτερότητα δεν είχαμε ποτέ. Αυτό πιστώνεται στο Μίτσελ, που δουλεύει σωστά και μεθοδικά, αλλά και στη διοίκηση και στο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ. Όλα από εκεί ξεκινούν κι εκεί καταλήγουν. Το μόνο που μένει είναι να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ στην Ελλάδα και να δοκιμάσουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε και αντέχουμε φέτος στο Champions League. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Γιουνάιτεντ θα υποφέρει, μα κι αν δεν γίνει αυτό...
 
Υ.Γ. 1 Για το Μάνταλο τα είπαμε, όπως και για το ανύπαρκτο πέναλτυ που μας έδωσε και δεν χρειαζόμασταν. Όποιος όμως σταθεί εκεί και αγνοήσει όχι μόνο αυτό που δεν έδωσε μετά, που θα'ταν και αποβολή, αλλά κυρίως τη συνολική εικόνα, τη συντριπτική ανωτερότητα του Θρύλου, θα'ναι καραγκιόζης. Καλύτερα να βρούμε συνώνυμο του καραγκιόζη. ''Αντικειμενικός'' ΑΡΔ.
 
Υ.Γ. 2 Λείπω εκτός Πειραιά (όχι Αθηνών) και δεν πήγα γήπεδο σήμερα. Έμαθα για κάποιες γηπεδικές καταστάσεις, αλλά ξεκάθαρη εικόνα δεν έχω. Όταν ενημερωθώ πλήρως και όπως θέλω, θα τα πούμε κι αυτά. Από εδώ τίποτε δεν θα αφήσουμε να πέσει χάμω. Θα συζητάμε τα πάντα όλα που μας αφορούν, ως ομάδα, λαό, κερκίδα, ιστορία και και και...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Σάββα μου, με έστειλες! (Εκτός και αν κάνεις πλάκα...) ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ! Να είσαι καλά!

Εικόνα red apple

Στο έγραψα και στο FB μας... Η καλύτερη ανάλυση αγώνα που έχεις κάνει.Μακράν! Εκτός από τη φάση με το πέναλτι που διαφωνώ, καθότι για μένα ήταν πεντακάθαρο, ξεχάσαμε και τη φάση με το Ζησόπουλο, στην αρχή, με το δολοφονικό τάκλιν με τις τάπες εκεί στο κόρνερ... Φάση που στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν άμεση αποβολή και εδώ, ο Μάνταλος την πέρασε αβρόχοις ποσί. Κοντολογίες, έχουμε μάνι-μάνι, ένα πέναλτι που ΔΕΝ έδωσε και μια αποβολή... Συνηθισμένα πράματα, δηλαδή...

Εικόνα clark gheibol

Ήρθε η ώρα να μάθεις ότι την ανάλυση την έγραψε ο Σάββας. Εγώ δε συμφωνώ ότι ο Σάββας γράφει καλύτερα από τον Ντόνο πάντως, γράφουν απλά διαφορετικά. Ο Σάββας γράφει ό,τι περιμένει να δει από τους παίχτες με βάση τα χαρακτηριστικά τους (άσχετα με το τι παίζει στο γήπεδο), ενώ ο Ντόνο γράφει αυτό που βλέπει και ακούει γιατί γύρω του κάθονται μεγάλοι αναλυταί, ενώ ο Σάββας παρακολουθάει με τα ακουστικά

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα κλαίω από τα γέλια. Ρε τι μαλαξ είναι τούτος ρε..... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααχαχα

Εικόνα red apple

Τί; έγραψα "Χρήστο"; Κεκτημένη ταχύτητα!

Εικόνα savvas gridlock

O μεγάλος αναλυτής είσαι εσύ ή η ΚΥΠ; ΟΞΩ ΡΕ.

Εικόνα clark gheibol

είναι η Κυπ, είναι ο Χανκ και είναι και η αφεντομουτσουνάρα μου. Μετά έχω δίπλα μου δυο πραγματικούς στοχαστές που όλο μαλώνουν και καταφέρνουν ενώ διαφωνούν να λένε και οι δγυο μαλακίες.
Πολύ καλύτερα από το να παπαγαλίζεις ό,τι ακούς στο σπορ φμ

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

χαχαχααχχαχααχαχχαχαχαχαχαχαχαα

Εικόνα ASTERIX

Με φώναξε κανείς;

Εικόνα red apple

ουαχααααααααααααααααααααα!!!

Εικόνα nikos michalopoylos

Τριζει η καρεκλα του μιτσελ μωρη προπονηταρα τι αναλυση ηταν αυτη? Για το πεναλτι θα συμφωνησω με τους γιγαντες πιο κατω οτι ηταν καθαρο! Το μονο που με ξενερωσε ηταν που σταματησαν οι δικοι μας ενω επρεπε να ριξουν αλλα 4 στους γιδογαμηδες που χουν χαλασει το στοματακι τους για τον ΘΡΥΛΟ! Υ.Γ Περιμενω εξηγησεις για το Υ.Γ 2 γιατι δεν πηρα χαμπαρι

Εικόνα apostolos gaganis

Χαιρομαι ειλικρινα γιατι ενσωματωνομαι σε μια παρεα απο ευφυεις γαυρους, που διακρινονται για τα πολυ καλα ελληνικα τους, την ελεφαντισια μνημη τους, το αστειρευτο χιουμορ τους, το παθος τους για την αψογα τεκμηριωμενη αληθεια, μα πανω απ΄ολα για τη λατρεια τους σ΄αυτο τον ασπροκοκκινο θεο, τη μονη αρρωστια πουναι τοσο επιθυμητη και απαραιτητη σαν το οξυγονο, το ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ!

Πιστευω να τα λεμε καλα, σταρατα και αποστομωτικα για καθε αλλοθρησκο...

Ειμαι στα 70 μου.... Εχω ζησει απο Μουρατη. Ρωσιδη, Δαριβα, Υφαντη ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΕΜΠΗ, μεχρι τους σημερινους ασους του Μιτσελ και βεβαια του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ... Η αδρεναλινη ομως περισσευει μεσα μου... Και μαζι με τη δικια σας, ατιθαση και νεανικη, θελω να φτιαχνουν κλιμα! Ενα κλιμα που ουτως ή αλλως υπαρχει εντονο σε τουτο τον ιστοτοπο και που ηταν αλλωστε το στοιχειο εκεινο που με τραβηξε κοντα σας..

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΑΥΡΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ!!!

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Καλωσόρισες Απόστολε!
Μην μασάς για την ηλικία σου. Άλλωστε έχουμε και συνομήλικο σου στην παρέα εδώ στο σαιτ μας, που αρθρογραφεί απίστευτα. Είναι, όπως πιθανά να κατάλαβες, ο Μητσαρας!
Δεν ξέρω κιόλας αν είναι και μεγαλύτερος.
Κλαρκ , Σαββα ξέρετε την πραγματική του ηλικία?

Εικόνα savvas gridlock

Mεγάλη μας τιμή Απόστολε, να'σαι γερός να καμαρώνεις τον Θρύλο μας που θα σηκώσει τα ευρωπαϊκά, το ένα μετά το άλλο...

Εικόνα red apple

Καλώς μας ήρθατε Ζωντανή Μνήμη του Θρύλου μας!

Εικόνα Leandro o megaloprephs

Καλημέρα αδερφέ. Θα συμφωνήσω στο 99% των όσων γράφεις, διαφωνώντας μόνο στη φάση του πέναλτυ το οποίο κατά τη γνώμη μου ήτανε πεντακάθαρο. Κατα τ'αλλα η ομάδα δεν καταλαβαίνει απο αλλαγές και βλέπουμε πολλές ομορφιές πάνω στο χορτάρι. Πραγματικά κρίμα να μη παίζει αυτή η ομάδα σε ένα γήπεδο με 30000 κόσμο.
Στο υγ2 μιλάς για τα βαρελάκια γύρω στο 80 που για κάνα 10λεπτο είχανε καλύψει όλο το πέταλο;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κι' εγώ θα συμφωνήσω για το πέναλτι. Ήταν καθαρό. Του έφυγε ο Βάις και τον σταμάτησε μόνο με τα χέρια. Κατά τ' άλλα σωστά τα λέει ο Σάββας.

Απ' ότι βλέπω σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί ένα μπάχαλο για τα βαρελάκια. Βλέπω ξανά για "υπάλληλους" "πόσα παίρνετε από τον χοντρό" κτλ. Ο Χάρος έχει διαβάσει τα μύρια σήμερα. Για το αν φώναζε αυτός στο μικρόφωνο και άλλα πολλά...

Εικόνα red apple

Συμφωνώ μαζί σου. Ήταν πεντακάθαρο πέναλτι... Τον έχει πιάσει με τα δυό χέρια και τον απωθεί. Αυτό μετα βαρελάκια πρέπει να κοπεί μαχαίρι

Εικόνα savvas gridlock

Όχι τόσο για τα βαρελάκια Leandro. Το τελευταίο είναι αυτό. Όταν σιγουρευτώ, θα τα πούμε όλα.

Εικόνα Mhtsaras

Άσταδγιάλα κι εσύ ρε Μίτσελε με το σερφετό σου !
Έχεις κολλήσει κι εσύ εκεί σένα σκοράκιον...4-0, 4-0 ,4-0....μας έχεις σπάσει ταρχίδγια πγια ρε μαλάκα άμπαλε !
Είτε παίζωνε οι βασκοί, είτε οι αναπλερωτές ούλο το ίδγιο σκοράκιον !Ούλοι την ίδγια μπάλα πάιζωνε ρε...Είτε έρχονται από το μπάγκο είτε από ταπογδετήργια, είτε από το εκσέντρα...
Μας έχεις γαμέπσει πγια !
Χονδρέ δγιώχτονα !Με 4-0 δε μπάμε πουθενα στο στοίχεμα ρε...Να δίδει το 2-1 25, το 3-1 30 και το 4-0 10 ;Κατάντγια ρε πούστη μου !Ούτε για να ντο στήσωμε δε μας αφήνωνε...
Το μπούλο Μίτσελε !
Αφράτε πούλα !
Γιομώσαμε άμπαλες !

Εικόνα jimakos

χαχαχαχαχαχαχα κλαίω είσαι ΘΕΟΣ Mhtsara. Μαζί σου κι εγώ.