ΓΑΥΡΟΙ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΤΟ 1985



Με αφορμή το σκηνικό με την ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου μας, που επειδή διεσύρθη στο Μιλάνο και είπαμε πέντε κουβέντες πάνω στα νεύρα μας, πέσανε κάποιοι ντροπιασμένοι μπασκετικοί γαύροι να μας φάνε, ας θυμηθούμε μία ιστορία από τα παλιά. Από τη ΘΥΡΑ 7 στα ντουζένια της, όταν δεν άφηνε τίποτε να πέσει χάμω και οι παίκτες φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν μετά από ήττες.
 
Σεζόν 1984-85 και ο Ολυμπιακός δεν πάει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. H χρονιά είναι ιστορική για τη ''λαλαδούπολη'' Θεσσαλονίκη και όλοι έχουμε καταλάβει πως το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ με κυβερνητική εντολή του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Θαθανδρέου, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν γίνεται να το ανεχτεί αυτό. Τις ημέρες των γιορτών, ο Θρύλος χάνει στην Δράμα από την τοπική Δόξα με σκορ 1-0. Στο καπάκι έρχεται ισόπαλος με σκορ 1-1 για το Κύπελλο με την Αναγέννηση Άρτας εκτός έδρας και προπαραμονή Πρωτοχρονιάς χάνει εντός έδρας στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με σκορ 1-0. Οι γαύροι είναι στα κάγκελα και τα μηνύματα στου Ρέντη ''κανονίστε να κερδίσετε την επόμενη αγωνιστική στην Καλαμαριά'' δίνουν και παίρνουν. Ο τότε προπονητής Κέσλερ και οι παίκτες μας, με μπροστάρηδες το Βαμβακούλα και τους Αναστόπουλο-Μητρόπουλο, παίζουν με τα νεύρα του κόσμου και μετά την νέα ήττα με σκορ 2-0 στη Θεσσαλονίκη, τρίτη σερί για το πρωτάθλημα, θα πιάσει δυνατή βροχή στου Ρέντη. Από πέτρες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-1-1985
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Φανταστείτε να γινόταν τίποτε τέτοιο σήμερα. Θα γεμίζαμε αηδιασμένους Ολυμπιακούς, που θα ξίνιζαν τις μούρες τους για την ''αλητεία ορισμένων γαύρων, με τους οποίους δεν έχουμε σχέση'' και φυσικά θα πλημμυρίζαμε από μιμητές της Τζενάρας Μπαλατσινού, ''ντρέπομαι που είμαι Ολυμπιακός''. Και τότε, το 1985, όλοι αυτοί οι ''γνήσιοι φίλαθλοι'' αποκαλούσαν ''υπαλλήλους'' αυτούς τους ''ταραξίες''. Βεβαίως, για να μην πάμε και στο άλλο άκρο, η νέα γενιά Ολυμπιακών είναι γεμάτη με παιδιά που είναι όπως πρέπει και δεν υπάρχουν μόνο ντροπιασμένοι και αποτριχωμένοι ανάμεσά τους. Ταυτόχρονα δίπλα τους στις επάλξεις είναι και όλοι οι παλιοί μάχιμοι. Αν χρειαστεί λοιπόν, σε οποιοδήποτε τμήμα θα έχουμε τα ίδια. Προειδοποιούμε τους αηδιασμένους γαύρους, με λίγα λόγια, πως την ώρα που αυτοί φαρδαίνουν τους κώλους τους στον καναπέ και ασχολούνται με αναλύσεις αγώνων ποδοσφαίρου και το hands off στο μπάσκετ, άλλοι υπερασπίζονται τον Θρύλο όπως οφείλουν όλοι οι γαύροι να κάνουν. Όσο για τις πέτρες που φάγανε τότε ο τυχάρπαστος Κέσλερ, ο Βαμβακούλας, ο Σαργκάνης και το δίδυμο ''ψηλού-κοντού'', Αναστόπουλου-Μητρόπουλου, ΟΚ, εμείς δεν υιοθετούμε, μόνο καταγράφουμε, αλλά
 
ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΗΤΑΝ. ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ.
 
Ο κόσμος του Θρύλου αυτός είναι μια ζωή. Οι γνήσιοι γαύροι την αποτυχία δεν την αντέχουν και πάνω από όλα δεν αντέχουν το να μην προσπαθεί κάποιος αθλητής ενός τμήματός μας και να παρατάει ένα παιχνίδι. Κι όπως έχει πει και ο γίγαντας ΣΩΚΡΑΤΗΣ πριν το final 4 μπάσκετ στη Σαραγόσα το 1995, αυτούς τους οπαδούς έχουμε και ούτε μπορούμε, αλλά ούτε και θέλουμε να τους αλλάξουμε.

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

επειδη μιλαμε για ΘΡΥΛΟ, οι τιτλοι του τμηματος ειναι εξαιρετικα δυσαναλογοι σε σχεση με τα υπολοιπα. Για να λεμε την αληθεια το τμημα σταθηκε στα ποδια του επι Σωκρατη Κοκκαλη. Τα αδελφια Αγγελοπουλοι εποτέλεσαν εξαρχης μια τεραστια ελπίδα για το κοσμο του ΘΡΥΛΟΥ. Η πιθανότητα δημιουργία μιας ερυθρολευκης αυτοκρατορίας και στο μπασκετ, φανταζε εξαιρετικά πιθανή. Θα ρωτήσει κάποιος... Μα τα ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ είναι μικρή υπόθεση?
Η γνώμη μου είναι ότι αποτελεί ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΜΠΗ για το τμήμα γιατί κάτι τέτοιο δε μπόρεσαν να πετύχουν οι μασώνοι με σχεδόν 15ετή κυριαρχία και απιστευτα κόζια και στην Ευρώπη. ΟΜΩΣ! το ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα στην Ελλάδα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Τι να λέμε τώρα?
Το παράπονό μας? Η ελάχιστη αντίδραση στη πρασινη βρωμια....

Εικόνα figurered

Καλή χρονιά μάγκες.

Δυστυχώς - ή ευτυχώς - δεν είχα ίντερνετ στις διακοπές οπότε τώρα κοιτάζω όσα γράφατε για το μπασκετικό Ολυμπιακό.

Εμένα η αίσθησή μου είναι ότι οι "μπασκετικοί Ολυμπιακοί" (τους λέω έτσι γιατί φαντάζομαι ακόμη και το Γαύροι τους ενοχλεί ως ελιτιστές που είναι αχαχα), πόσοι είναι τελοσπάντων 2 χιλιάρικα, 3; είναι πρώτα από όλα οπαδοί της σπυριάρας και μετά Ολυμπιακοί. Ίσως μάλιστα κατά βάθος να ενοχλούνται που ΕΤΥΧΕ να είναι Ολυμπιακοί και όχι λ.χ. οπαδοί του Τράκη για να πανηγυρίζουν τις επιτυχίες της βαζέλας - ένα περίεργο ψυχολογικό φαινόμενο άραγε;

Είναι οι πρώτοι που όταν γίνει μια μανούρα π.χ. στο μπάσκετ θα στραφούν εναντίον της Θύρας 7 - έχω δει άπειρα σχόλια διαμάντια ακόμη ακόμη ανάμεσα σε άλλα και το "Να κλείσουν εντελώς την 7" μετά το banner με το totenkopf ! - γιατί το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι η 7 δεν τους αφήνει να εντρυφήσουν στο αγαπημένο τους pick n roll, να μιλήσουν για τους seven footers και γενικότερα να επιδείξουν τις γνώσεις τους στο klein mein.

Έχω πάντως μια απορία που θα ήθελα κάποιος αν γνωρίζει καλύτερα να με διαφωτίσει : η 7 είναι κοντά στο μπάσκετ; - το λέω όχι να πηγαίνει σε μεμονωμένα παιχνίδια αλλά να είναι σώμα και ψυχή με το τμήμα. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια απόσταση, να το θέσω έτσι κομψά.

Το ότι ο μπασκετικός δε Ολυμπιακός έχει γίνει το άλλοθι στην μιξοπράσινη ανυπαρξία εν γένει ας προβληματίσει αυτούς που πρέπει - αν και φυσικά ουδέποτε πρόκειται να συμβεί αυτό.

Εικόνα savvas gridlock

Η ΘΥΡΑ 7 στηρίζει όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού. Το ότι κάποιοι ξενερώνουν με όσα βλέπουν, ή δεν βλέπουν, από τη διοίκηση της ΚΑΕ που δεν προστατεύει την ομάδα, δεν σημαίνει πως απέχουν. Τη σήμερον ημέρα, έχοντας δύο παιχνίδια ανά εβδομάδα, πολλοί κάνουν επιλογή για το πού θα πάνε και οι λόγοι είναι οικονομικοί. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει.