ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0



Δεύτερη απώλεια βαθμών για τον Θρύλο στο φετινό πρωτάθλημα και πάλι με το ίδιο σκορ, 0-0 στο Περιστέρι όπως και στο Αγρίνιο. Αυτήν τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλύτερος από τον αντίπαλό του, είχε πολύ περισσότερες και καθαρότερες ευκαιρίες για γκολ και αδικείται από το αποτέλεσμα.
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Θρύλο να παρατάσσεται με τερματοφύλακα το Ρομπέρτο, δεξί μπακ το Σαλίνο, αριστερά στην άμυνα το Χολέμπας, δίδυμο στόπερ Μπονγκ-Μανωλά, χαφ άξονα τους Εντινγκά-Μανιάτη-Τσόρι, εξτρέμ τους Κάμπελ-Φουστέρ και κορυφή στην επίθεση τον Ολαϊτάν. Ο Ατρόμητος από την άλλη κατέβηκε με τερματοφύλακα τον Τσενάμο, δεξιά στην άμυνα το Νάστο, αριστερά το Γιαννούλη, στόπερ τους Ταυλαρίδη-Λαζαρίδη, χαφ άξονα Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία-Ούμπιντες, εξτρέμ τους Καραμάνο και Δημούτσο (αν και στην πορεία ο Δημούτσος ερχόταν πιο κεντρικά και ο Ούμπιντες πήγαινε στο πλάι) και κορυφή το Δημήτρη Παπαδόπουλο. Η ομάδα του Περιστερίου φέτος συνηθίζει να κάνει πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο και το επιβεβαίωσε και χθες. Με την πίεση που άσκησε και τις κόντρες που προσπάθησε να βγάλει, έβγαλε εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό. Το κεντρικό μας αμυντικό δίδυμο και ιδίως ο Μπονγκ εμφανίζονταν ασταθείς, ενώ κάτι ο κακός αγωνιστικός χώρος, κάτι η επιπολαιότητα σε προσπάθειες και καθοριστικές πάσες στην ανάπτυξή μας, δεν επέτρεψαν στον Θρύλο να απειλήσει. Η καλύτερη στιγμή του ήταν ένα μακρινό σουτ του Τσόρι στο τέλος του ημιχρόνου. Από την άλλη, ο Ατρόμητος ναι μεν πατούσε καλύτερα, αλλά ευκαιρία για γκολ δεν έβγαλε. Δημούτσος και Καραμάνος επιτηρούσαν τις προωθήσεις Σαλίνο και Χολέμπας, ενώ ο συνήθως ασταθής και παρταλάκος Πίτου Γκαρσία, έβγαλε περιέργως καλά τρεξίματα δίχως την μπάλα και στήριζε τον Ιγκλέσιας, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται να γυρίσει μπροστά από την άμυνά μας αρκετές φορές ο Τσόρι, για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι. Σε αυτό συνέβαλαν η κακή πρώτη πάσα από τον Μπονγκ, αλλά και η μυστήρια επιμονή του Εντινγκά να σηκώνει την μπάλα για να την φέρει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο στα μάτια όλων μας το γιατί επιμένει στο Σάμαρη ο Μίτσελ. Ο Φουστέρ προσπαθούσε να πατήσει περιοχή, αλλά το ματς φώναζε πως χρειαζόταν παίκτης ''μπουκαδόρος'' και ''ανακατωσούρας'' στο πλάι, αφού όσα έβγαζε με τα καλά τρεξίματά του ο Νταβίνταρος, τα έχανε είτε με τα λάθος κοντρόλ, είτε με τις λάθος πάσες του (λόγω αγωνιστικού χώρου και έλλειψης τεχνικής). Ο Κάμπελ πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό και πάλευε να περάσει μισή φορά το Γιαννούλη, ενώ ο Ολαϊτάν που είχε ταχύτητα να ταλαιπωρήσει τα βαριά σέντερ μπακ του Ατρομήτου, έμοιαζε απομονωμένος.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάσταση άλλαξε. Κάτι η κούραση από το τρέξιμο των παικτών του Ατρομήτου, κάτι το ότι ανέβασαν την απόδοσή τους αρκετοί παίκτες μας και άρχισαν να πλησιάζουν την αντίπαλη περιοχή, ο Θρύλος έβγαλε αρκετές φάσεις για γκολ. Ο Δημούτσος άρχισε να χάνει το Χολέμπας και ο Παράσχος έφερε τον Ούμπιντες στην άκρη για να τον επιτηρεί, επιλογή που αποδείχτηκε αποτυχημένη, αφού χάθηκαν οι καλές πάσες του Αργεντίνου στον άξονα. Στο ανέβασμα του Θρύλου βοήθησαν και οι αλλαγές. Μπήκε ο Μήτρογλου αντί του Φουστέρ για μισή ώρα, ενώ ο κουρασμένος Τσόρι πέρασε στον πάγκο για να μπει ο Σαβιόλα. Ο Μίτσελ απέδειξε πως θέλει τη νίκη. Μήτρογλου και Σαβιόλα είχαν από μία καθαρή φάση για γκολ (κεφαλιά από κόρνερ ανενόχλητος στη μικρή περιοχή ο Μήτρογλου, σουτ με τη μία από καλή θέση του Σαβιόλα μετά από γύρισμα του Χολέμπας από αριστερά), αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν με το Μανιάτη μετά από φάουλ του Χολέμπας, όταν και μόνος του στη μικρή περιοχή έπιασε σκαστή κεφαλιά που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Κάτι η επιπολαιότητα στην τελική πάσα, κάτι τα μέτρια τελειώματα, δεν μας επέτρεψαν να βγάλουμε πολλές καθαρές φάσεις για γκολ, αλλά φάσεις βγήκαν. Από την άλλη, ο Ατρόμητος μία ευκαιρία έκανε κι αυτή ήταν οφσάιντ, σε γυριστή κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά από φάουλ του Ούμπιντες. Το 0-0 είναι άδικο, αλλά επιβράβευσε την καλή συμπεριφορά ως προς την τακτική των παικτών του Παράσχου. Για εμάς δεν τρέχει κάτι, αφού είμαστε πολύ μπροστά στη βαθμολογία και ήταν η δεύτερη απώλεια βαθμών, δίχως ήττα, σε 19 ματς και μάλιστα σε ματς που ήμασταν σίγουρα καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και δεν εμφανίσαμε σημάδια διάλυσης στο χορτάρι. Συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο και δεν είναι να τα βάφουμε μαύρα, ούτε να φέρνουμε την καταστροφή στην πρώτη ψιλοστραβή, όπως ας πούμε κάνει το σημερινό ''ΦΩΣ'' δίχως κάποιον ιδιαίτερο λόγο.
 
ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Μία φορά χρειάστηκε να επέμβει και έδειξε τα αντανακλαστικά του, στη γυριστή κεφαλιά του Παπαδόπουλου. 6 εκ. ευρώ έδωσε το καλοκαίρι του 2013 η Ατλέτικο στη Σαραγόσα για να τον αγοράσει. Πόσα να ζητήσει φέτος για να μας τον αφήσει; 7 μύρια; 8 μύρια; Kι αυτά τα λέμε αν κι εφόσον μείνει ο Κουρτουά στην Ατλέτικο και δεν τον πάρει πίσω ο Μουρίνιο στην Τσέλσι. Δύσκολο, αλλά αν πουληθεί στην τιμή που ακούμε ο Μήτρογλου το καλοκαίρι, όχι ακατόρθωτο. Αξίζει τα λεφτά του πάντως ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
 
ΣΑΛΙΝΟ Μέτρια εμφάνιση και στα δύο ημίχρονα. Από τη μία η επιμονή του Καραμάνου να συγκλίνει για να στηρίξει τον Παπαδόπουλο τον υποχρέωνε να κάνει κάτι που ''δεν έχει'', τη διαγώνια κάλυψη. Από την άλλη, φαινόταν να μην έχει δυνάμεις να βγάλει τα καλά τρεξίματά του και δεν έβγαλε και τις καλές σέντρες που μας συνηθίζει. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο μέρος, καθώς στο πρώτο ο Καραμάνος και πιο πίσω ο Πίτου Γκαρσία ήλεγχαν τις προωθήσεις του.
 
ΧΟΛΕΜΠΑΣ Στο πρώτο μέρος είχε βδέλλα πάνω του το Δημούτσο. Στο δεύτερο, είτε επειδή είναι πιο ποιοτικός παίκτης από τον πρώην βάζελο Δημούτσο, είτε επειδή είναι πολύ καλύτερα γυμνασμένος από αυτόν, τον άφηνε πολλά μέτρα πίσω και αλώνιζε από αριστερά. Κατά κύριο λόγο σε αυτόν βασίστηκε η ανάπτυξη της ομάδας μας και το περιβόητο πλάτος που ζητάει ο Μίτσελ και κάθε Ισπανός προπονητής.
 
ΜΑΝΩΛΑΣ Στην αρχή τσαντίστηκε από κάποια σκληρά μαρκαρίσματα του Παπαδόπουλου και άρχισε να παραπατάει. Αυτό πρέπει να το κόψει, αφού τον έχουν πάρει γραμμή οι αντίπαλοι πως σκαλώνει και τσιτώνει και κοιτάζουν να τον εκνευρίσουν, για να αρχίσει να κουτουλάει. Στην πορεία όμως βρήκε τα πατήματά του και κατάπιε τους Παπαδόπουλους και τους Καραμάνους, όποτε τολμούσαν να μπλεχτούν στα πόδια του. Η κλάση του αδιαμφισβήτητη.
 
ΜΠΟΝΓΚ Όταν παίζεις αριστερό μπακ, το να ανέβεις ψηλά και να πουλήσεις την μπάλα, είναι αρνητικό, αλλά διορθώνεται από αρκετούς παίκτες πίσω σου. Αν όμως πουλήσεις την μπάλα ως στόπερ έξω από την περιοχή σου και στο καπάκι κάνεις και φάουλ στον χ,ψ Παπαδόπουλο, που θα φέρει κόσμο στη δική σου περιοχή, είναι έγκλημα. Τα πουλήματα μπάλας δεν γίνεται να τα προσπεράσουμε, αλλά όσο παίζει τη θέση μοιάζει κάπως καλύτερος. Στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με άλλο παίκτη σε σχέση με το πρώτο. Μακάρι να βελτιωθεί και να μας βγει εσωτερική μεταγραφή, τώρα που λείπει ο Σιόβας, αν και η ενίσχυση με μεταγραφή σε αυτήν τη θέση είναι αναγκαία εν όψει Γιουνάιτεντ, όπως και να το κάνουμε.
 
ΕΝΤΙΝΓΚΑ Στο πρώτο ημίχρονο, που έβλεπα τον Ούμπιντες να αλωνίζει στον άξονα, μπορώ να πω ότι αισθανόμουν ασφάλεια ξέροντας πως αντί του Σάμαρη έχουμε μέσα τον Εντινγκά. Έπεφτε σωστά πάνω του, γινόταν τρίτο στόπερ και βοηθούσε τον ασταθή Μπονγκ και κάλυπτε μέχρι και το Σαλίνο κάποιες φορές. Στο δεύτερο μέρος που ανεβήκαμε και έπρεπε να βάλουμε την μπάλα κάτω, άρχισε να την σηκώνει χωρίς λόγο και έδειξε την παραγωγική του ανεπάρκεια. Μοιάζει όμως κι αυτός να βελτιώνεται με τα σερί ματς, αφού πούλησε λιγότερες φορές την μπάλα στο κέντρο, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.
 
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Βλέπεις ότι δίπλα σου είναι ο Εντινγκά, που δεν παρατάει τη θέση του. Βλέπεις ότι τα δύο αντίπαλα κεντρικά χαφ, πίσω από τον οργανωτή Ούμπιντες, παίζουν ουσιαστικά έξω από την περιοχή τους. Γιατί ρε Μανιάτη δεν ανεβαίνεις πιο ψηλά και υποχρεώνεις τον Τσόρι να γυρίσει 20 μέτρα πίσω να πάρει την μπάλα; Στο δεύτερο ημίχρονο που το κατάλαβε, άρχισε να πατάει περιοχή και λίγο έλειψε να κάνει το γκολ, αφού έβγαινε ως έξτρα παίκτης από πίσω και τον έχαναν στα μαρκαρίσματα οι παίκτες του Ατρομήτου. Αν μάλιστα ο Σαβιόλα, στην τελευταία φάση που κάναμε στο ματς στις καθυστερήσεις, επέλεγε να τροφοδοτήσει το Μανιάτη που ήταν φάτσα με τον Τσενάμο και όχι τον Κάμπελ αριστερά, ίσως να έκρινε και το ματς με την εμφάνισή του. Τα χαφ άξονα σε ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο Primera Division οφείλουν να πατάνε περιοχή. Κατά τα άλλα, σε κάποιες κούρσες του Δημούτσου και του Πίτου Γκαρσία, έμοιαζε ο μόνος παίκτης μας που μπορούσε να τους μαρκάρει με σπριντ και να τους ζορίσει, ώστε να μην κατεβάσουν την μπάλα ανενόχλητοι. Αν αποφασίσει να γίνει πιο δραστήριος παραγωγικά, θα αφήσει εποχή στον Θρύλο με την τακτική του προσήλωση και τις καλές προπονήσεις που κάνει.
 
ΤΣΟΡΙ Τζάμπα και βερεσέ χαραμίστηκε χθες το μεγάλο μας όπλο. Γλύκαινε και πάλι το παιχνίδι μας με τις πάσες του, αλλά δεν είναι Ιμπαγάσα ο Τσόρι. Είναι περισσότερο Καραπιάλης. Αν δεν τον βάλεις πίσω από το φορ και τον υποχρεώσεις να γυρίζει μπροστά από τον κόφτη να πάρει μπάλα, τον αχρηστεύεις. Στο δεύτερο μέρος που κατάλαβε ο Μανιάτης τι πρέπει να κάνει, είχε κουραστεί ο Τσόρι και σωστά αντικαταστάθηκε.
 
ΚΑΜΠΕΛ Μάθαμε πριν λίγες μέρες τη ρήτρα του από την Άρσεναλ. 8 εκ. ευρώ. ΟΚ, τα έχουμε πει για τα προσόντα του. Πολύ καλά τρεξίματα, πειθαρχία στην τακτική, δεν παρατάει τη θέση του, ακολουθεί το αντίπαλο μπακ στα ανεβάσματά του, κινείται στην πλάτη του και μοιάζει να έχει μάθει πολύ καλά γενικότερα το κομμάτι ''κίνηση χωρίς την μπάλα''. Ρε Κάμπελ όμως, στην Άρσεναλ θες να παίξεις. ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Δεν ζητάω να περάσεις το Μάξουελ της Παρί ή το Σικουέιρα της Μπενφίκα, που κανονικά ένας παίκτης επιπέδου Άρσεναλ θα έπρεπε να εκθέτει και αυτούς. ΤΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΡΕ; Μία ντρίμπλα έκανε στο ματς κι αυτή ήταν στο δεύτερο μέρος απέναντι στο βαρύ Νάστο, όταν πήγε από εκεί αλλάζοντας πλευρά. Για'μένα, αν η τιμή του είναι αυτή, 8 εκ. ευρώ, δεν αξίζει τα λεφτά του. Με τα μισά ΟΚ, ας μείνει, γιατί όντως έχει αρκετά προσόντα.
 
ΦΟΥΣΤΕΡ Μπήκε στο ματς ως αριστερό χαφ-εξτρέμ, για να στηρίζει τον Ολαϊτάν στην επίθεση και να γεμίζει την περιοχή. Το γεγονός όμως πως ο Τσόρι αναγκαζόταν να γυρίζει πίσω για να οργανώσει το παιχνίδι, τον φόρτωσε με παραγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν είναι το φόρτε του, αφού μπάλα ιδιαίτερη δεν ξέρει. Οι απότομες αλλαγές κατεύθυνσής του, που ανακατεύουν την αντίπαλη άμυνα, ακυρώνονταν από τον κακό αγωνιστικό χώρο, με την μπάλα να κάνει γκελ ακόμη και σε συρτές πάσες, οπότε μάλλον άργησε να αντικατασταθεί. Το ματς ήθελε πλαγιοκοπήσεις, για να ανοίξει η άμυνα του Ατρομήτου, όχι τακτική και αυταπάρνηση, όσο κι αν πέρυσι ο Φουστέρ με δικό του γκολ στο Περιστέρι μας έδωσε τη νίκη.
 
ΟΛΑΪΤΑΝ Απομονωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δίχως κενούς χώρους για να εκθέσει με την ταχύτητά του τους Ταυλαρίδη-Λαζαρίδη, δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Μία φορά ξέφυγε και έβγαινε τετ α τετ, αλλά τον έκοψε με γελοίο οφσάιντ ο βοηθός Απτόσογλου.
 
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ Μπήκε για μισή ώρα στο ματς και δεν φάνηκε. Η απουσία του από τα παιχνίδια ήταν εμφανής, ειδικά στη φάση που σηκώθηκε ανενόχλητος για κεφαλιά στην περιοχή του Ατρομήτου και δεν βρήκε εστία. Τα προσόντα του, δηλαδή τα πολύ καλά τελειώματα στην αντίπαλη περιοχή, είναι τέτοια που δεν ακυρώνονται από την απραξία. Γρήγορα θα τα ξαναβρεί και θα φορτώσει με πολλά γκολ τις αντίπαλες εστίες.

ΣΑΒΙΟΛΑ Μπήκε ως αλλαγή αντί του Φουστέρ για να χτυπήσει ο Μίτσελ το ματς, γεμίζοντας την αντίπαλη περιοχή. Είχε μία καλή ευκαιρία και μία παρ'ολίγον ασίστ στον Κάμπελ στο τέλος. Αρκούν αυτά για παίκτη που παίρνει 2 εκ. ευρώ καθαρά τον χρόνο; Η συνολική του παρουσία στον Θρύλο ως τώρα, είναι σίγουρα επιτυχημένη, με πολλά και καθοριστικά γκολ σε κρίσιμα ματς (Άντερλεχτ αλλά και διψήφιος αριθμός γκολ στο πρωτάθλημα). Αρκούν αυτά για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της χώρας και έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους στην Ελλάδα της κρίσης, εν έτει 2014; Εγώ λέω ΟΧΙ. Η εικόνα του ώρες ώρες μέσα στο ματς, με το πώς βάζει το σώμα του για να τρέξει, θυμίζει παλαίμαχο. Θα πει τώρα κάποιος ''αν δεν ήταν ξεζουμισμένος, θα ερχόταν Ελλάδα;''. Εγώ πιστεύω πως με 2 εκ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο (εννοώ με μπόνους-πριμ, τα πάντα όλα μέσα), υπάρχουν παίκτες στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά που θα έκαναν περισσότερα από το Σαβιόλα. Δεν λέω να φύγει, αλλά φαντάζομαι πως είναι κατανοητό το ότι αυτός που παίρνει τα περισσότερα λεφτά, έχει και τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Από αυτόν που χρυσοπληρώνεις απαιτείς τα περισσότερα, όχι από άλλους που σκίζονται στο γήπεδο με τα μισά λεφτά και ακόμη ακόμη και με το 1/3 των χρημάτων του Σαβιόλα. Σωστά;
 
ΒΑΙΣ Όταν τον είδα να μπαίνει και να πέφτει πάνω στο βαρύ και κουρασμένο Νάστο, είπα από μέσα μου ''θα τον ξεκωλιάσει''. Διαψεύστηκα. Μία ντρίμπλα έκανε και τέρμα. Έπαιξε λίγο και δεν βρήκε ρυθμό, αλλά έπρεπε να μπει πιο δυνατά στις φάσεις, αφού το ματς πλησίζε στο τέλος του και ψάχναμε άμεσα το γκολ. Για να πούμε την αλήθεια, ο Νάστος τον έπαιξε σωστά και έβγαλε ποιότητα που δεν περίμενα εγώ τουλάχιστον, βγαίνοντας με τσαμπουκά πρώτος στην μπάλα και κόβοντάς του τον αέρα.
 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
 
Πολύ καλό ματς τακτικά στο ανασταλτικό κομμάτι για την ομάδα του Παράσχου. Δούλεψε τα άκρα του, κράτησε πίσω τον Πίτου Γκαρσία δίπλα στον Ιγκλέσιας για να στηρίξει τα στόπερ του και όσο μπορούσε, έκλεισε τους χώρους σωστά. Παραγωγικά, όσο είχε δυνάμεις ο πολύ καλός παίκτης Ούμπιντες, προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα, αν και απείλησε μόνο με στημένες μπάλες. Η τετράδα της αμυνας κράτησε στην πίεση του Ολυμπιακού, ενώ ο Καραμάνος έδειξε πως αν έπαιρνε περισσότερες μπάλες στην περιοχή μας, θα δημιουργούσε προβλήματα, αφού έχει κινήσεις φορ και ο Σαλίνο τον έχανε. Με εντυπωσίασαν Πίτου Γκαρσία και Νάστος, όπως έγραψα πιο πάνω, όχι επειδή έκριναν το παιχνίδι με την εμφάνισή τους, αλλά περισσότερο με την προσήλωσή τους στο πλάνο του προπονητή, την οποία δεν περίμενα, ειδικά από τον πρώτο. Από την άλλη, τα καραγκιοζιλίκια του Δημήτρη Παπαδόπουλου ήταν αναμενόμενα. ΟΚ, μετά τη φυγή του από το βάζελο και με τους τραυματισμούς που πέρασε, λογικό είναι να προσπαθεί να αποδείξει πράγματα κόντρα στην κορυφαία ελληνική ομάδα. Ο τύπος έφτασε να παίρνει 1.500 ευρώ το μήνα στον Πανθρακικό και μπράβο του γι'αυτό, γιατί πήγε στα χαμηλά και άντεξε να ξανασηκωθεί. Από εκεί και πέρα όμως, είναι γνωστή η ιστορία του την περίοδο που έπαιζε στην Μπέρνλι, πριν τον πάρει ο Ακράτητος του Παπακώστα κι από εκεί ο βάζελος, όταν και κοιμόταν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μάλλον άχτι έχει που δεν έβαλε τα ερυθρόλευκα, εξ ου και το κόμπλεξ.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
 
Απώλεια μέσα στο πρόγραμμα. Κάπου θα χάναμε βαθμούς, δεν παίζουμε μόνοι μας, παρά το ότι σύμφωνα με το vazeletta και τα αντιολυμπιακά ΜΜΕ ''το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γεμάτο γαυροπαραρτήματα''. Ο Μίτσελ δεν κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με βάση τις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά γρήγορα διόρθωσε με τις γνωστές πινελιές του τα λάθη του, αποδεικνύοντας πως στην ανάγνωση του αγώνα, είναι ο κορυφαίος προπονητής που έχει δουλέψει στα μέρη μας. Είχε και τις απώλειες Σιόβα και Σάμαρη, που έχει κουραστεί μάλλον από τα σερί παιχνίδια και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που διαβάζουμε στις εφημερίδες, δεν βγάζει την καλύτερη δυνατή εικόνα στου Ρέντη αυτήν την περίοδο. Λογικό, αφού πριν λίγους μήνες έπαιζε στον Πανιώνιο με τον Αραβίδη και τώρα παίζει Κυριακή-Τετάρτη απέναντι στον Ιμπραϊμοβιτς και στον Καρντόσο. Όταν είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο και δεν κερδίζουμε, για'μένα τουλάχιστον δεν τρέχει κάτι, ειδικά εφόσον έχουμε διαφορά ασφαλείας από το δεύτερο ΠΑΟΚ. Ποιον ΠΑΟΚ; Αυτόν που αγκομαχά να κερδίσει τον Παναιτωλικό των 2-3 τετ α τετ στην Τούμπα και κατά τα άλλα φυλλάδες και οπαδοί του βγάζουν γλώσσα για πρωτάθλημα. Όχι για ''του χρόνου''. Για φέτος. Και για να΄χουμε καλό ερώτημα, αν χθες κοβόταν παίκτης του ΠΑΟ ή του ΠΑΟΚ με οφσάιντ σαν κι αυτό που ανακάλυψε ο Απτόσογλου στον Ολαϊτάν,
 

 
σε φάση μισό γκολ μάλιστα, με τον Ολαϊτάν να βγαίνει τετ α τετ με τον Τσενάμο από το κέντρο του γηπέδου, τι θα διαβάζαμε στα διάφορα vazeletta.gr και αποχωρητήρια της Δαβάκη; Αν η μοναδική φάση που έκανε ο Ολυμπιακός και όχι ο Ατρόμητος στο ματς ήταν οφσάιντ σε στημένη μπάλα, με το βοηθό να οφείλει να έχει την ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό και να απαγορεύεται να χάσει τη φάση (αυτό τους μαθαίνουν στις Σχολές, από τότε που υπάρχει διαιτησία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τουλάχιστον), αλλά τελικά να την χάνει,
 

 
τι θα διαβάζαμε; Μήπως θα άρχιζε η γνωστή κασέτα των ''αντικειμενικών'', για ''την αμφιβολία που πάει πάντοτε υπέρ του Ολυμπιακού, για να μην αδικηθεί ποτέ ο ισχυρός''; Φυσικά αυτά θα ξεχαστούν στο πρώτο ανύπαρκτο πέναλτυ που θα πάρει ο Ολυμπιακός και θα αρχίσουν πάλι οι διάφοροι Γεωργίου και Χελάκηδες να σκούζουν, για να το παίξουν αμερόληπτοι.
 
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 103 ΓΚΟΛ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 12 ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ.

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ,ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ...ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ο ΕΦΗΒΟΣ,ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ,ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ...ΜΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ,ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΒΙΕΡ ΓΙΑ ΤΑΙΡΙ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΚΑΕΝΝΙΑ.....ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ,ΣΤΑ ΤΕΡΕΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΔΡΩΝ
ΜΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ...ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ,Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μία μπασκετική παρένθεση. Δε βαριέσαι ποτέ να παρακολουθείς παιχνίδι του βάζελου. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα έπιασε το μάτι μου ένα αυτοκόλλητο στον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας -νομίζω- το οποίο έγραφε: anti-antifa συνοδευόμενο από ένα σύμβολο σαν αυτό http://www.google.gr/imgres?sa=X&espv=210&es_sm=93&biw=1280&bih=709&tbm=...

Εικόνα savvas gridlock

Για δώσε λεπτομέρειες Θωμά. Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ενώ κέρδισε τεχνική ποινή ο Απόλλωνας, για διαμαρτυρία της Δέσπως, πήγε η κάμερα στους πάγκους των δύο ομάδων. Στον πάγκο του Απόλλωνα, ο οποίος είναι από τη μεριά των "φανατικών", υπήρχε κολλημένο στο πλαστικό ένα αυτοκόλλητο που έγραφε anti-antifa και είχε πάνω το εθνικιστικό σύμβολο που ανέβασα, αυτό με τον σταυρό στο κέντρο ενός κύκλου. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν στον πάγκο του Απόλλωνα ή του Παναθηναϊκού, όπως επίσης δεν είμαι απολύτως σίγουρος αν το είδα ακριβώς τη χρονική στιγμή που ανέφερα. Μικρή σημασία έχουν και τα δύο, βέβαια, αφού η ουσία μένει ίδια. Οι βάζελοι, οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές, φανερώθηκαν για ακόμα μία φορά.

Λογικά, θα ανέβει το βίντεο από τη δημόσια τηλεόραση, οπότε θα μπορέσουμε να διευκρινίσουμε ακριβώς το πότε και πού ήταν κολλημένο. Ωστόσο το ξαναλέω, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πότε και το πού. Σημασία έχει ότι το ΟΑΚΑ, μετά το πανό για τους δολοφονηθέντες της Χρυσής Αυγής, μετά το πανό για την Ustaze, έχουμε άλλη μία έκρηξη δημοκρατισμού.

Εικόνα nikos michalopoylos

Πιστευω φιλε Σαββα οτι ο μιτσελ κατεβηκε μ αυτη την 11αδα γιατι φοβηθηκε τα στημενα,επειδη οι ατρομηταιοι ειναι ψηλα κορμια! Κατα τ αλλα τι ψαρι τρως ρε φιλε και κοζαρεις τοσο καλα το ματς?

Εικόνα savvas gridlock

Εννοείς το Φουστέρ, γιατί ο Ολαϊτάν ναι μεν είναι πιο ψηλός σε σχέση με το Σαβιόλα, αλλά όχι πως συμμετέχει ιδιαίτερα στις στημένες μπάλες. Αν ήταν έτσι όμως, γιατί προτιμήθηκε ο Μπονγκ αντί του Παπάζογλου; Το επιχείρημα ''θέλει αριστεροπόδαρο στόπερ'' δεν στέκει, εφόσον σε πολλά ματς έχουμε δει φέτος δίδυμο Αβραάμ-Μανωλά. Τέλος πάντων, ίσως να παραψειρίζουμε τη μαϊμού. Ό,τι έγινε έγινε και ο Μίτσελ έδειξε και σε αυτό το ματς αυτό που έχουμε καταλάβει από την πρώτη μέρα. Τα λάθη του τα συζητάει δημοσίως και πάνω από όλα τα διορθώνει επί τόπου, μέσα στο ματς. Μπάγεβιτς δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

"ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ." Πόσο δίκιο έχεις;

Προσυπογράφω για τη διαιτησία, όπως και για τους στόχους στο πρωτάθλημα.

ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα V0R4D0R

"Απώλεια μέσα στο πρόγραμμα. Κάπου θα χάναμε βαθμούς, δεν παίζουμε μόνοι μας": Τα ΄πες όλα. Συνολικά άψογη κριτική και επί της ουσίας. Κάπου έχει αρχίσει να μου δίνει στα νεύρα η παραφιλολογία από τους προβεβλημένους επαγγελματίες της πένας, ένθεν και εκείθεν. Απορώ αν ξέρουν καθόλου μπάλλα ορισμένοι. Το πράγμα είναι απλό: δύσκολη έξοδος, φτιαγμένοι -και καλά στημένοι- αντίπαλοι, αστοχία στις λίγες φάσεις κλειδί, βάλε και το οφσάιντ του Ολαιτάν και έκατσε το Χ φυσιολογικά (αν και όχι δίκαια, αφού ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος). Ήταν λογικά το πιο δύσκολο ματς ως το τέλος της σαιζόν (βάσει της τωρινής εικόνας του ΠΑΟΚ), οπότε συνεχίζουμε στην ίδια ράγα με πριν.

ΥΓ. Εκείνος ο Οτσαλάν έχει κάνει καλή δουλειά, δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Που διάολο είδε όμως ότι είχαν καλύτερες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό, δεν το καταλαβαίνω. Χώρια που αν είχαν δοθεί οι φάσεις με τα οφσάιντ ανάποδα, ακόμα θα παραληρούσε.

ΥΓ2. Αλήθεια, γιατί τόσο ενθουσιασμό οι Περιστεριώτες οπαδοί χθες?

Εικόνα savvas gridlock

Eίχανε έρθει τα αδερφάκια τους -εδώ και κάνα δίμηνο- της St Pauli και την είδανε γαμίκοι οι Fenta-green, τα βαζελάκια του Περιστερίου. Ανάψανε και βαρελάκια. Μιλάμε για αλήτες χουλιγκάνους. Εγώ ντράπηκα για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου με όσα είδα. Μπορεί να πίνανε και Milko οι αλήτες στο πέταλο...