Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΟ 1992



Σάββατο 18 Ιανουαρίου 1992, ώρα 18:30, Αλεξάνδρειο Θεσσαλονίκης. Για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 της σεζόν 1991-92, ο Γιάννης Ιωαννίδης επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Άρη σε ένα γήπεδο όπου έζησε αμέτρητες στιγμές χαράς και δοξάστηκε όσο κανείς άλλος προπονητής. Αυτήν τη φορά βεβαίως βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν πουληθεί από την Πέμπτη, 2 μέρες πριν, ενώ ο Ολυμπιακός, σε μία κίνηση καλής θέλησης, δεν παίρνει τα 700 εισιτήρια που εδικαιούτο για το ματς. Η συμμετοχή του Ζάρκο για εμάς είναι αμφίβολη, αφού έχει πυρετό τις ημέρες πριν το παιχνίδι, ενώ την ίδια ώρα τα βλέμματα στρέφονται και στο ΣΕΦ, όπου ο ισχυρός Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 18-1-1992
 

 

 
Ο Άρης, με το Λάζαρο Λέσιτς στον πάγκο του, θα παραταχθεί δίχως τους Γιαννάκη, Λυπηρίδη, Αγγελίδη, Μπέρι, Ιωάννου και Τζόουνς στο ματς, οι οποίοι απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Γιαννάκης ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρχαν και τραυματίες. Ο Γκάλης με 24 πόντους και ο Σούμποτιτς με 14 θα βάλουν κάτω το Ζάρκο, ο οποίος έπαιζε μόνος του και παρά το ότι ήταν άρρωστος πριν το ματς, πέτυχε 31 πόντους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-1-1992
 

 

 

 

 

 

 
Από την ώρα που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο παρκέ του Αλεξάνδρειου, μέχρι να φύγει από το γήπεδο μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ιωαννίδης άκουγε μπινελίκια. Υπάρχει και βίντεο από το παιχνίδι στο youtube, της ιστοσελίδας superbasket.gr, όπου βλέπουμε το ρεπορτάζ που έκανε για το MEGA ο νεαρός τότε ρεπόρτερ της Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θωμαϊδης.
 

 
''Όποιος δεν σέβεται το παρελθόν και δεν εκτιμάει το παρόν, δεν έχει μέλλον'', μας έλεγε ο κύριος Ιωαννίδης. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να συγκρίνει τα παραπάνω με τη δική μας υποδοχή στον κύριο Ιωαννίδη, όταν ήρθε για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Θρύλου στο ΣΕΦ, το Νοέμβριο του 1996, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ανοιχτές εκκρεμότητες από το καλοκαίρι του 1996, με λεπτομέρειες που δεν είχαν γίνει γνωστές στον πολύ κόσμο. Ο κύριος Ιωαννίδης, που δήλωνε γαύρος από το 1968, σε συνεντεύξεις του στο ΦΩΣ, έζησε έναν εφιάλτη στο Αλεξάνδρειο και ούρλιαζε μετά στη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος δήλωνε το 1995, μετά το final 4 στη Σαραγόσα, πως αυτά που έζησε στον Ολυμπιακό, δεν τα έχει ξαναζήσει. Σήμερα βέβαια όλα αυτά τα έχει ξεχάσει και ζητιανεύει ψηφαλάκια από τους αρειανούς, σέρνοντας τον Ολυμπιακό στα δικαστήρια και βλάπτοντάς τον ως υφυπουργός Αθλητισμού, ζητώντας από το ΕΣΚΑΝ να παρανομήσει στους περυσινούς τελικούς των play off. Αποδεικνύει λοιπόν συχνά με την στάση του το ποιος ΔΕΝ σέβεται το παρελθόν. Το ότι είναι κωλοτούμπας και σούργελο, δεν περιμέναμε τα περυσινά γεγονότα για να το καταλάβουμε. Απλώς αναρωτιόμαστε αν θα βρει πάτο στην κατρακύλα του. Πόσο θα ξεφτιλιστεί ακόμη;

Σχόλια

Εικόνα vagio

Απο τις μεγαλυτερες απογοητευσεις χωρις πολλα λογια.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Kρίμας...