ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΤΕΛΕΑΝΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟ 1931



Γυρίζουμε πολύ πίσω στον χρόνο. Μάρτιος του 1931 και το πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας βρίσκεται περίπου στη μέση του, με τα πάντα να είναι ρευστά όσον αφορά το πού θα καταλήξει ο τίτλος. Ο ΠΑΟ ανακοινώνει την απόκτηση ενός Ρουμάνου αμυντικού, του Ντελεάνου, ο οποίος ανήκε στη Γιουβέντους Βουκουρεστίου και επειδή οι γονείς του βρέθηκαν στην Αθήνα, τους ακολούθησε και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του σε μία ελληνική ομάδα. Γόνος πλούσιας οικογένειας και σε καλή ηλικία ο Ντελάνου, δεν δυσκολεύτηκε να έρθει γρήγορα σε συμφωνία με τον ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 4-3-1931
 

 

 

 
Την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα του ΠΑΟ την είχε στο ντέρμπυ της 12ης Απριλίου 1931 με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, όπου ο Θρύλος κέρδισε με 3-2.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-4-1931
 

 
Λίγες μέρες μετά, ξεσπάει το σκάνδαλο. Μαθαίνουμε πως με βάση τους τότε ισχύοντες κανονισμούς της ΕΠΟ, ένας παίκτης που προερχόταν από το εξωτερικό δεν μπορούσε να παίξει αμέσως με τα χρώματα ελληνικής ομάδος. Έπρεπε να συμπληρωθεί τρίμηνο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 29-4-1931
 

 
Μασάει όμως ο ΠΑΟ; Παρά την απόφαση της ΕΠΟ, συνεχίζει να χρησιμοποιεί παρανόμως τον παίκτη. Το θέμα ξαναφτάνει σε συμβούλιο της ΕΠΟ, όπου μαθαίνουμε πως υπάρχει και έγγραφο της Ρουμανικής Ομοσπονδίας που απαγορεύει την χρησιμοποίησή του σε ελληνική ομάδα, αφού χρωστάει χρήματα στον προηγούμενο σύλλογό του, τη Γιουβέντους Βουκουρεστίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 14-5-1931
 

 
Η ΕΠΟ όπως βλέπουμε, κατά παράβασιν των κανονισμών επιτρέπει τη συμμετοχή του παίκτη σε επίσημα παιχνίδια, αλλά αποφασίζει να αποστείλει τηλεγράφημα στη Ρουμάνικη Ομοσπονδία για να φανεί αν όντως ο Ντελεάνου κατέβαλε το χρηματικό αντίτιμο στη Γιουβέντους Βουκουρεστίου, ώστε να του επιτραπεί να παίξει στον ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός και ο Άρης καταθέτουν ένσταση, αφού η χρησιμοποίηση του Ντελεάνου στα παιχνίδια τους με τον ΠΑΟ είναι καθ'όλα παράνομη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 3-6-1931
 

 
Πράγματι, η Ρουμάνικη Ομοσπονδία στέλνει απάντηση και κατακεραυνώνει τη βαζελοκρατούμενη ΕΠΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-6-1931
 

 
Είπαμε όμως, μασάει ο ΠΑΟ; Στη βαζελοκρατούμενη ΕΠΟ αλώνιζαν οι Πανουργιάδες και οι ''Δαλάι Λάμες''-Απόστολοι Νικολαϊδηδες. Μια χαρά χρησιμοποιήθηκε παράνομα σε 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της περιόδου 1930-31 και έβαλε και γκολ μάλιστα με πέναλτυ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 24-7-1931
 

 

 

 
Το σκάνδαλο αυτό δεν ήταν το μόνο για το καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού που λέγεται Παναθηναϊκούλης. Υπήρξε κι άλλη ''ομορφιά'' εκείνη την περίοδο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 3-6-1931
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 15-6-1931
 

 
Κι αυτό το θέμα στη διερεύνηση έμεινε. Βεβαίως, για να περάσεις τέτοιες σκανδαλώδεις αποφάσεις από την ΕΠΟ, όσο βαζελοκρατούμενη κι αν είναι, πρέπει οι διοικούντες τον Ολυμπιακό να πετάνε χαρταετό. Πρόεδρος στον Θρύλο εκείνη την περίοδο ήταν ο Θανάσης Μέρμηγκας, ένας άνθρωπος που μια ζωή τα είχε καλά με τα βαζέλια, για να καταφέρνει να εκλέγεται σε διοικητικές θέσεις Ομοσπονδιών. Η ενδοτικότητά του είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που αποφάσισε παρασκηνιακά, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΠΑΟ, να μην χρησιμοποιηθεί ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο ντέρμπυ με το βάζελο εκείνη τη σεζόν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μίνι εξέγερση και με παρέμβαση του αρχηγού της ποδοσφαιρικής μας ομάδος ΓΙΩΡΓΟΥ ''ΠΟΔΑΡΑ'' ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ να παίξει στο ματς ο αδερφός του, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ''ΣΤΡΑΒΟΣΟΥΓΙΑΣ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 8-5-1931
 

 
Αυτά συνέβαιναν τότε που ''όλα ήταν αγνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο''. Και δεν ήταν τα μόνα, όπως θα δούμε σε μελλοντικές αναρτήσεις. Όποιος πιστεύει ότι υπήρξε κάποια εποχή που ο βάζελος δεν έκλεβε στο παρασκήνιο, ας κουνήσει το κεφάλι του.
 
ΒΑΖΕΛΟΣ=ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Σχόλια

Εικόνα yiage

Σαββα η ερωτηση που γενναται με τους σιχαμενους..

-Υπαρχει αραγε μια χρονια χωρις πουστιες και βρωμιες?

Εικόνα savvas gridlock

Όχι

Εικόνα red apple

Έλα ρε σεις, υπερβολές του Σάββα και των ΑΡΔιτών της εποχής. Άλλωστε, ο Ντελεάνου είχε δηλώσει σαφώς, οτι ήρθε στην ομάδα της καρδιάς του -ή της νεφραμιάς του, δεν το θυμάμαι καλά.

Κατά τα άλλα, το γνωστό γαϊτανάκι

Η ΠΟΥΣΤΙΑ του ακατονόμαστου σωματεμπορείου αποτυπώνεται σε κάθε έκφανση του αθλητισμού και όχι μόνο

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Σάββα, έφτασες στα μισά ή όχι ακόμα; Ένας Αθηναίος ρωτάει...

Εικόνα savvas gridlock

Όχι, θέλω ακόμη καμιά 100 αναρτήσεις πριν μπούμε στην τελική ευθεία για να αρχίσουμε...

Εικόνα nikos michalopoylos

ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ!