ΤΖΙΟΒΑΝΙ, ''ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ''



Κυριακή, 4 Μαρτίου 2001. Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2000-01, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟ. Ο τίτλος είναι πολύ δύσκολο να χαθεί, αφού ο Θρύλος βρίσκεται 9 βαθμούς μπροστά από το δεύτερο ΠΑΟ στη βαθμολογία, αλλά όπως και να το κάνουμε, μία σύγκρουση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ήταν και είναι σύγκρουση γοήτρου. Aπό το πρώτο λεπτό ο Θρύλος του Λεμονή είχε βάλει κάτω τον ΠΑΟ και τον σφυροκοπούσε. Πέναλτυ χάθηκε, όπως και πολλές ακόμη καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Όλα αυτά μέχρι το 68'. Ο Άλβες έδωσε τη θέση του στον Τζιοβάνι, τον οποίο παρουσίαζε ως ''αμφίβολο για ιατρικούς λόγους'' το ρεπορτάζ πριν τον αγώνα, αλλά όλοι ξέραμε πως ο Λεμονής δεν είχε την καλύτερη γνώμη για την αξία του. Τα βαζέλια υποδέχονται την αλλαγή του με ρυθμικά ειρωνικά χειροκροτήματα, αλλά και με το σύνθημα ''μην σταματάς να περπατάς'', την ώρα που οι γαύροι ουρλιάζουν με το που τον βλέπουν έτοιμο να μπει. Ένα λεπτό μετά, περνάει δύο παίκτες στο χώρο του κέντρου και πετάει μία κάθετη μπαλιά στον Τζόρτζεβιτς, που κάνει το 1-0 και κλειδώνει τη νίκη και το πέμπτο σερί πρωτάθλημα του Θρύλου.
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ήταν ίσως το μοναδικό παιχνίδι με τον ΠΑΟ στα 6 χρόνια του Τζιοβάνι στον Θρύλο που κρίθηκε από τη δική του απόδοση. Και για να γίνει αυτό έπρεπε να προηγηθεί η κόντρα του με το Λεμονή, ο μίνι παραγκωνισμός του και τα ειρωνικά συνθήματα των απέναντι, ώστε να πεισμώσει και να κάνει τη διαφορά, παρατώντας αυτά που έκανε συνήθως. Τέτοιο οπαδικό ξεβράκωμα πάντως αμφιβάλλω αν έχει ξανασυμβεί στα μέρη μας. Να ειρωνεύεσαι έναν παίκτη του αντιπάλου και στο καπάκι αυτός να σε καρφώνει, είναι από τα βαζελο-άγραφα...

Σχόλια

Εικόνα vagio

Και 100 χρονια να περασουν, δεν τον χορταινει κανεις τον καλυτερο ξενο παικτη που περασε απο την Ελλαδα.. Μετα πηρε το 10 ο Νουνιες. Και τωρα ο Τσορι, ισως ο,τι πιο ποιοτικο εχουμε αυτη τη στιγμη στα χαφ με 2 σωστες πασες στις 10.

Εικόνα red apple

ΚΑΥΛΑ!

Εικόνα nmavronas

Πιστεύω Σάββα, ότι και το παιχνίδι της Ριζούπολης με ΠΑΟ κρίθηκε από το δικό του πάθος για την νίκη. Το πρώτο γκολ το ΄εβαλε πηδώντας μέχρι τον ... Θεό και μάλιστα τραυματίστηκε στο δεύτερο κυνηγάει σαν τρελός τον Κυριάκο και του κλέβει την μπάλα δίνοντας πάσα στον Τζόλε για την σέντρα του γκολ!

Εικόνα john

Εχεις δίκιο. Ο ζιοβανι της Ριζούπολης ηταν ο ζιοβανι ετσι οπως θα επρεπε να ειναι. Αλλα αυτόν τον παίκτη τον ειδα πολύ σπάνια μεσα στο γήπεδο στα 6 χρονια που έμεινε στον ολυμπιακο

Εικόνα red apple

Μη γίνεσαι υπερβολλικός

Εικόνα john

Για εμένα το καλυτερο παιχνιδι του ο Ζιο το εκανε με την Γαλατα στην Ριζούπολη. Εκει ναι ηταν καταπληκτικός. Απο εκει κι πέρα με επηρεάζουν ιδιαίτερα στις κρίσεις μου για αυτόν τον παίκτη οι πολύ άσχημες εμφανίσεις που εκανε σε ελλαδα αλλα κυρίως Ευρώπη τη διετία 2001-2003. Ειδικά στο έκτο συνεχόμενο ηταν σχεδόν αόρατος.

Ριζούπολη,Γαλατα,Ρεαλ άντε να βάλω και την καλη του εμφάνιση στα Φιλαδέλφεια στη νικη μας με 2-3. Απο εκει και πέρα ελάχιστα πράγματα..(δε βάζω ματς με Ηρακλή,Ακράτητο,Χερενφειν γιατι αναφέρομαι αποκλειστικά στο κατα ποσο καθοριστικός ηταν ο παίκτης στα κρίσιμα ματς)

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ, υπερβάλλει ο Γιάννης. Όχι και ''πολύ σπάνια''. Εγώ δεν τον είδα ποτέ.

Εικόνα red apple

μπου χααααααα αχααααα ήρθε κι έδεσε το καστανάκι τώρα... αχ ααααα

Εικόνα nmavronas

Πιστεύω Σάββα, ότι και το παιχνίδι της Ριζούπολης με ΠΑΟ κρίθηκε από το δικό του πάθος για την νίκη. Το πρώτο γκολ το ΄εβαλε πηδώντας μέχρι τον ... Θεό και μάλιστα τραυματίστηκε στο δεύτερο κυνηγάει σαν τρελός τον Κυριάκο και του κλέβει την μπάλα δίνοντας πάσα στον Τζόλε για την σέντρα του γκολ!