ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΚΟΥΔΑ: ''ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ''



Έχουμε δει πως ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο ΓΓΑ της χούντας Ασλανίδης, ήταν να ακυρώσει τη μεταγραφή του Κούδα στον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-6-1967
 

 
Μετά το καλοκαίρι του 1967, ο Κούδας που υπηρετούσε τη θητεία του στο Λιμενικό και βρισκόταν στον Πειραιά, συνάντησε τον Ασλανίδη. Για μία ακόμη φορά, ο χουντικός ηγέτης του αθλητισμού ήταν ξεκάθαρος. ''ΠΑΟΚ ή σπίτι σου, ξέχνα το γαύρο''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-9-1967
 

 
Δύο μέρες αργότερα βγήκε η μετάθεσή του για τη Θεσσαλονίκη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-9-1967
 

 
Ο Κούδας ούρλιαζε πως δεν θέλει να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, αλλά οι κραυγές του ήταν μάταιες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-10-1967
 

 

 
Το Νοέμβριο του 1967 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του καφέ-σνακ μπαρ-ζαχαροπλαστείου του Κούδα στο Πασαλιμάνι, αλλά ο Ασλανίδης για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε πως ο παίκτης ανήκει στον ΠΑΟΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-11-1967
 

 
Αφού είδε κι απόειδε ο Ασλάνας πως δεν μπορούσε να πείσει τον παίκτη να παρατήσει τον Πειραιά, έδιωξε τη διοίκηση ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, όπως φυσικά και τον ΜΠΟΥΚΟΒΙ που δεν άντεξε τα όσα έβλεπε να κάνουν διάφοροι παίκτες στα παιχνίδια. Στις 7 Δεκεμβρίου 1967 διορίστηκε νέα διοίκηση στον Ολυμπιακό, με πρόεδρο το Μακεδόνα Μπουζάκη, που ήταν Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης και έφορο-γενικό κουμανταδόρο το διοικητή της Α' Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Παπαποστόλου. Στις 8 Δεκεμβρίου 1967, μία μέρα μετά, έστειλε την επιστολή για την οριστική του παραίτηση ο Μπούκοβι, για να πάει περίπατο το παραμύθι πως τον έφαγε η διοίκηση ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Το πρώτο πράγμα που δήλωσε ο Παπαποστόλου, με το που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ήταν πως ''ο Ολυμπιακός εγκαταλείπει την υπόθεση Κούδα''. Ο παίκτης συνέχιζε να φωνάζει πως δεν θέλει να παίξει στον ΠΑΟΚ,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-12-1967
 

 
ο πατέρας του έδινε συνεντεύξεις ζητώντας να αφήσουν το παιδί του να παίξει μπάλα στον Θρύλο,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-12-1967
 

 

 

 

 

 

 

 

 
αλλά ο Ασλάνας ξεκαθάριζε πως η υπόθεση Κούδα δεν έχει σχέση με άλλες αντίστοιχες παικτών που ήθελαν να αλλάξουν σύλλογο και είχαν δικαιωθεί δικαστικά. Για τη χούντα ο Κούδας έπρεπε να παίξει στον ΠΑΟΚ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-12-1967
 

 
Με το ''έτσι θέλω'' ο παίκτης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο του 1968...

Σχόλια

Εικόνα vagio

Λες για τον Μπουκοβι:
...που δεν άντεξε να βλεπει όσα έκαναν διάφοροι παίχτες στα παιχνίδια..
Τι εννοείς? Διαφωτισε μας.

Εικόνα savvas gridlock

Mεγάλο θέμα. Θα κάνουμε αρκετές αναρτήσεις επ'αυτού, όχι μόνο μία. Αρκετοί παίκτες βρίσκονταν σε συναεργασία με τη χούντα (και με ορισμένα στελέχη της διοίκησης Ανδριανόπουλου, που ξερογλείφονταν με τη χούντα) και πριόνιζαν την καρέκλα του Μπούκοβι. Θα τους σεντράρουμε από εδώ, να είσαι σίγουρος.

Εικόνα nmavronas

ΑΥΤΉ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 1980 Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Ο ΝΤΑΊΦΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 12ΕΤΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ...ΟΡΦΑΝΟ!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς. Θα παρουσιάσουμε και αυτό το θέμα σε επόμενη ανάρτηση.

Εικόνα red apple

Κι έτσι παραχάραξαν, για άλλη μια φορά, την ιστορία... Από τις μέρες εκείνες οδηγήθηκαμε στην προτομή του Κούδα στο μαυσωλείο της Τούμπας

Εικόνα apostolos gaganis

Επειδη, κοκκινο μηλο, έμενα στην πολυκατοικια διπλα ακριβως απ΄το ζαχαροπλαστειακι του μπαμπα Κουδα και παιρναμε τακτικα γλυκα απ΄τον κυρ Γιαννη, τον θυμαμαι πολυ καλα... Ηταν ευγενεστατος, προθυμος, ευγνωμων, σεμνος και με μια πικρα που σουβλιζε βυθια, στριφτα και αδιαλειπτα την ψυχουλα του, μια πικρα που του΄δινε εκεινο το μελαγχολικο βλεμμα και τοκανε ν΄αναρωτιεται συνεχως με καυμο, γιατι ο γυιοκας του δεν επαιξε ποτε μπαλλα στη ΜΑΚΡΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ....