ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ 1961 ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ



Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω. Καλοκαίρι του 1961 και το πρωτάθλημα Ελλάδος μόλις έχει τελειώσει. Νικητής της διοργάνωσης ήταν ο ΠΑΟ. Πόσο καθαρή όμως υπήρξε αυτή η διοργάνωση; Ας μας το εξηγήσει ο τότε παράγοντας της ΕΠΟ, στο επίσημο περιοδικό της Ομοσπονδίας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 19-7-1961
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 26-7-1961
 

 

 
Μικρές ομάδες, λέει, παίρνανε εισπράξεις αγώνων από μεγαλύτερες και ''διέφθειραν συνειδήσεις παικτών''. Αυτές οι καταγγελίες από παράγοντα της ΕΠΟ θα έπρεπε να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση, αλλά φυσικά τίποτε δεν έγινε. Ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης, αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟ, οργίαζε και στην ΕΠΟ φρόντιζαν να δίνουν παράνομα δάνεια στην Πανάθα, για έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 26-7-1961
 

 
Ο κύριος Λώτος, όπως διαβάζουμε, εισηγήθηκε την κατάργηση των μεταγραφών. Οι μεταγραφές με διετή αποκλεισμό είχαν καταργηθεί προ καιρού, αλλά οι ελεύθερες μεταγραφές, όπου ένα σωματείο έπαιρνε λεφτά για να αποδεσμεύσει έναν παίκτη του, ήταν η σημαντικότερη αιτία της ''διαφθοράς των συνειδήσεων'', σύμφωνα με τον παράγοντα της ΕΠΟ. Αυτά τα κρατάμε, ως εισαγωγή στη μεταγραφή Λουκανίδη από τη Δόξα Δράμας στον ΠΑΟ, που θα παρουσιάσουμε σε λίγες μέρες.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Σα να μην πέρασε μια μέρα...Έργα και Πολιτεία Βάζελων... Ψέμμα, Διαφθορά, Παραχάραξη

Εικόνα jimakos

Δίκαιο έχεις σύγγαυρε Αδάμ για την ιστορία των βάζελων.Αυτή ήταν,είναι και θα είναι όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Αυτά να τα βλέπουν και να τα διαβάζουν οι όψιμοι Ολυμπιακάρες του fb που ντρέπονται για τον
Σωκράτη και τον Βαγγέλα. Παίρνουμε ένα ανάποδο αράουτ και αρχίζουν οι ντροπές. Δηλαδή ρε λαλάκες αν εσείς ντρέπεστε, οι βάζελοι τι πρέπει να κάνουν; Ομαδικές αυτοκτονίες;
Είμαι 46 ετών και τόσα χρόνια δεν θυμήθηκα ΕΝΑΝ πούστη λαγό να πει, να ψελλίσει, την λέξη ντροπή. Ούτε στο ποδόσφαιρο,ούτε στο μπάσκετ ούτε πουθενά.
Γιαυτό μου αρέσει το RATM, γιατί τα γράφει όλα αυτά και μπορούμε να τους βουλώνουμε τα στόματα. Πρώτα στα δικά μας τα ¨ντροπιασμένα¨ (γιατί τα κάστρα πέφτουν από μέσα) και έπειτα στους αλλόθρησκους.
Συνεχίστε παιδιά την ωραία δουλειά που κάνετε εδώ,ειδικά ο Σάββας, όσο αντέχετε και αφήστε τους άλλους να σκούζουν.
Εγώ πάντως δεν ντράπηκα ΠΟΤΕ που είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και σ΄όποιον δεν αρέσει ας βλέπει ξένα πρωταθλήματα όταν παίζει ο ΘΡΥΛΟΣ γιατί όλα αυτά είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. Για τα επόμενα 50 χρόνια θα έχει ΓΛΕΝΤΙ.