Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟ 1930



Συνεχίζουμε από εδώ τις αναρτήσεις σχετικά με το βαζελο-παραμύθι ''μέχρι να φτιαχτεί η Α' Εθνική το 1959 και να παίζουν όλοι με όλους, παίρνατε πρωταθλήματα επειδή παίζατε με τα χωριά του Πειραιά ρε γαύροι''. Μεταφερόμαστε στο 1930, όταν και πάρθηκε για πρώτη φορά η απόφαση να ιδρυθεί Εθνική Κατηγορία και να παίζουν όλοι με όλους. Μιλάμε για τους τότε ''όλους'', για τις ομάδες που τότε υπήρχαν. Οι 3 ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ, Αθηνών-Πειραιά-Μακεδονίας, έστειλαν τους εκπροσώπους τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη με 8 ομάδες σε 14 αγωνιστικές. Από την Αθήνα πήρανε μέρος οι ΠΑΟ-ΑΕΚ-Απόλλων, από τον Πειραιά οι Ολυμπιακός-Εθνικός και από τη Μακεδονία οι ΠΑΟΚ-Άρης-Ηρακλής. Παίξανε όλοι με όλους μέσα-έξω, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιος πάλεψε όμως ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο το καλοκαίρι του 1930;
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 22-8-1930
 

 

 
Φυσικά το πρωτάθλημα της περιόδου 1930-31 το κατέκτησε ο Θρύλος. Πού να ξέρανε όμως οι τότε παράγοντες της Πανάθας, που πάλεψαν να μην ιδρυθεί η Εθνική Κατηγορία, ότι 70 και 80 χρόνια αργότερα, κάποιοι ''φωστήρες-ερευνητές'' επίγονοί τους θα διέστρεφαν την ιστορία, παρουσιάζοντάς τους ως ''πρωτοπόρους'' και θεμελιωτές της σημερινής Α' Εθνικής-Superleague...

Σχόλια

Εικόνα xristoforas

ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΩΘΩΝΙΑ...ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΑΕK: 11 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,14 ΚΥΠΕΛΛΑ
EΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:0 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,1 ΚΥΠΕΛΛΟ

ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ''ΕΥΚΟΛΟ'' ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΠΑΟ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ,ΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ!!!

ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ...Η ΑΕΚ ΠΗΡΕ 4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ)

ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ Π. ΚΑΙ Η ΑΕΚ...
ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΞΥΠΝΙΤΖΗΔΕΣ,ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΕΝΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΤΑΝ ΑΠΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ? (ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ..ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ 2 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΑ)

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έχω κάποιες απορίες Σάββα σχετικά με τη δομή των τότε πρωταθλημάτων και σε παρακαλώ, αν θες , να μου τη λύσεις. Όπως γνωρίζουμε, το 1959 συστάθηκε η Α' εθνική κατηγορία, όπου συμμετείχαν όλες οι ομάδες. Πιο πριν υπήρξε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σ' αυτά τα πανελλήνια πρωταθλήματα συμμετείχαν όλες οι ομάδες; Απ' ό,τι καταλαβαίνω συμμετείχαν οι δύο πρώτες ομάδες των Αθηνών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, κατόπιν δικών τους "μίνι" πρωταθλημάτων. Αν είναι έτσι, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πόσες φορές συμμετείχε ο Ολυμπιακός στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος, πόσες ο βάζελος και γενικά πόσες φορές συμμετείχαν όλες οι ομάδες. Αν, δηλαδή, από το 1929 μέχρι το 1959 έγιναν περίπου 25 πανελλήνια πρωταθλήματα, πόσες από αυτές τις φορές συμμετείχαν οι ομάδες. Αν ο βάζελος συμμετείχε τις 23 φορές π.χ. και ο Ολυμπιακός 25, τότε πάει περίπατο η προπαγάνδα τους περί ευκολίας των τότε πρωταθλημάτων κ.λπ. Γιατί αν ήταν μάγκες ας μας κέρδιζαν και ας τα 'παιρναν αυτοί.

Απ' ό,τι είδα, όμως, στο παρών άρθρο σου, στο πρωτάθλημα του 1930 συμμετείχαν όλες οι ομάδες. Αν κατάλαβα καλά...

Εικόνα savvas gridlock

Yπήρχε άλλο σύστημα διεξαγωγής πριν το 1959. Για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνονταν πρώτα τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων και από αυτά προκρίνονταν στο Πανελλήνιο όσες ομάδες έκρινε η ΕΠΟ πως έπρεπε να πάρουν το εισιτήριο ανά περιφέρεια. Τη δεκαετία του '50 υπήρχε κανονικά Εθνική Κατηγορία, πριν το 1959. Για τα μεταξύ μας με τους λαγούς, παντού περάσαμε από πάνω τους για να βγούμε πρωταθλητές Ελλάδος και πριν το 1959. Τα καραγκιοζιλίκια ''δεν μετράμε τα πρωταθλήματα πριν το 1959'', την ώρα που αξιώνουν να τους μετρήσουμε πανελλήνια πρωταθλήματα ΣΕΓΑΣ του ΠΟΑ το...1909, είναι μόνο για τους φωστήρες-ερευνητές, που'χουν βγάλει στη βίζιτα τη μάνα τους...

Εικόνα xristoforas

λενε οι παναθηναικοι οτι παιζαμε με τα χωρια....
ας δουμε με ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ χωρια παιζαμε στον Πειραια πριν τον πολεμο του 1940!!

16 ΦΟΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΦΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΧΩΡΙΑ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ 13 ΜΕ 14 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ...ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΟΛΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΑ 15...ΑΛΛΩΣΤΕ ''ΧΩΡΙΑ'' ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!!!)

ΟΜΩΣ,ΠΟΣΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ???
ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 9 (1925,1926,1927,1930,1931,1934,1937,1938,1940)!!!!
ΧΩΡΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ Ε? ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ Ο ΘΡΥΛΟΣ Ε ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ? ΜΕ ΜΟΝΟ 9 ΣΤΑ 15? ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΙΑ!!!

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 6 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ?
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ (ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΑ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ? Α ΡΕ ΛΑΓΟΠΟΥΣΤΕΣ ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ...)

ΠΗΡΕ ΛΟΙΠΟΝ 2 Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (1928,1939),1 Η ΑΜΥΝΑ ΝΙΚΑΙΑΣ(1932),1 Ο ΘΗΣΕΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ(1936) ΚΑΙ 1 Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (1933)
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ (1929) ΔΙΟΤΙ ΙΣΟΒΑΘΜΗΣΑΝ (ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΙ ΕΚΕΙ ΛΟΓΩ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ!!!)

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΥΠΕΡΣΚΕΛΙΣΑΝ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ε? Α ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ....ΑΑΑ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΡΙΕΣ ΓΑΜΩ ΤΗ ΦΑΡΑ ΣΑΣ !

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1940.....ΓΙΝΑΝ 16 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ 9 ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
1925, 1926, 1927, 1929, 1930, 1931, 1934, 1937, 1939

9/16 Ο ΠΑΟ (ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 1940 ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΑΕΚ)
9/15 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....

ΙΔΙΟΣ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΩΛΟΠΟΥΣΤΕΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΑΡΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ''ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ'? ΕΕ???

ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ...ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΡΟΠΟ...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ 1929-30...
Αγωνίστηκαν σε έναν όμιλο δύο γύρων (10 αγωνιστικές). Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ που είχε επίθεση "φωτιά" με 58 γκολ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ....5,8 ΤΕΡΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ...''ΔΥΣΚΟΛΟ'' ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ...

ΚΙ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΣΤΕΛΩΝΕ ΜΕ 6 ΓΚΟΛ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ)
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ.....ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ(ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΒΑΖΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ) ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...
Ο ''ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ'' ΒΑΖΕΛΟΣ (58 ΓΚΟΛ ΣΕ 10 ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ) ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 8-2!!!!!

ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες Χριστόφορε και για τα πολύ ωραία πράγματα που λες. Απ' ό,τι βλέπουμε μέχρι το 1940 έχουμε τις ίδιες συμμετοχές στα πρωταθλήματα οπότε ό,τι και να λένε θα τρώνε φάπα. Τι γίνεται Χριστόφορε μέχρι το 1959; Εκεί τι ισχύει; Επίσης, σε πόσα πρωταθλήματα από το 1929 μέχρι το 1959 συμμετείχαν μόνο οι πρώτοι των Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και σε πόσα οι πρώτοι δύο;

Εικόνα xristoforas

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ...ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΜΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η Α' ΕΘΝΙΚΗ 1959-60
ΓΙΝΑΝΕ 12 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ....ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ 9!!
2 ΠΗΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ Ο ΑΡΗΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΡΗΣ (1946)

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (1947)...ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ 2 ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΟΙ 2 ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΗΛΑΔΗ 6 ΟΜΑΔΕΣ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΑΕΚ,ΗΡΑΚΛΗΣ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

Η ΙΣΧΥΡΗ ''ΑΘΗΝΑΙΚΗ'' ΟΜΑΔΑ,ΑΕΚ,ΤΙ ΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 'Η ΕΣΤΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ?
ΚΙ ΟΜΩΣ......ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ''ΙΣΧΥΡΗ'' ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ....

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΑΕΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ
ΚΑΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΤΗΝ ΑΕΚ

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ''ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ / ΟΜΑΣ-ΚΑΦΕΝΕΙΟ'' Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΑΕΚ.....ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ???????

ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΡΙΧΝΑΝΕ (ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ) ΤΑ ΠΕΙΡΑΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ?

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ....ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΝΩΣΗΣ...
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ(ΣΜΥΡΝΗΣ) , Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ....
ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ....
ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΗ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ...
ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΤΑΝ (ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ..Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ) ΠΑΛΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΡΑΝΗ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ (ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ (ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ?) ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!!
ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕΣΑ-ΕΞΩ...ΕΞΩ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ..ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ 0-3!!!

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 1950-51 (1951)
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ....ΣΤΟ ΝΗΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
1. Ολυμπιακός 10 26-5 27
2. Εθνικός 10 21-7 26
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΣ...ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΡΕΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
1 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 26 β. 20-9
2 ΑΕΚ 22 β. 12-8

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ....ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΡ (1-4,4-1) ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓ.ΠΕΡΙΟΔΟΥ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ (ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΑ ΕΞΩ)
ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΝΤΑΣ (ΜΕ 4 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 4 ΑΓΩΝΕΣ) ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

ΤΕΛΟΣ...ΓΙΑ ΤΑ 6 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΜΕ ΘΡΥΛΟΣ...ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ...ΑΠΟ ΤΟ 1930 ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΡΥΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ....
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 10 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟ 1954 (ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΣΦΠ,ΠΑΟ,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ,ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ)
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 10 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟ 1955 (ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΣΦΠ,ΠΑΟ,ΠΑΟΚ,ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ.,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ,ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)
1956:META TA TOΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ!!! ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ.....ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ (ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 3 ΟΜΙΛΩΝ...ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ (ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΟ,ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ.,ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ,ΦΩΣΤΗΡΑΣ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ)...ΒΟΡΕΙΟΥ (ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΡΗΣ,ΠΑΟΚ,ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ,ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ)
ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ( ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΕΘΝΙΚΟΣ,ΟΦΗ,ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ)
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1955-56 (1956) ΕΓΙΝΕ ΣΕ 3 ΣΤΑΔΙΑ...ΤΟΠΙΚΑ,ΟΜΙΛΟΙ,ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ!!!
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΒΑΖΕΛΙΑ,ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑΣ) !!!!

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ....(ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ!!! ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ) :
1. Ολυμπιακός 10 4 5 1 13–9 +4 23
2. Εθνικός 10 4 4 2 15–11 +4 22
3. Παναθηναϊκός 10 5 2 3 12–8 +4 22
4. ΠΑΟΚ 10 3 4 3 13–13 0 20
5. Απόλλων Αθ. 10 4 2 4 16–17 –1 20
6. Άρης 10 0 3 7 9–20 –11 13

ΧΩΡΙΟ O EΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ? Ε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΒΑΖΕΛΟΙ?

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1956-57 (1957-ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΟΜΑΔΟΣ)

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ???????? ΕΥΝΟΙΑ???????????????? 3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ?

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΕΥΝΟΗΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,ΘΕΣΜΩΝ ΒΑΖΕΛΙΑ? ΠΩΣ ΚΙ ΕΤΣΙ????

ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΥΡΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ε? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ..ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΡΙΝΟΤΑΝ Ε? ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ..ΑΝ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΤΡΙΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ...ΜΑΑΑΛΙΣΤΑ....ΓΙΑΤΙ ? ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ???

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ? ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ?

Ε ΛΟΙΠΟΝ..ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ 18 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ!!!!!!!!
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ 4 ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3.....ΟΙ 2 ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΝΑΝΕ? ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!!
ΑΛΛΑ...ΞΕΡΩ ''ΡΕ ΓΑΥΡΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΖΑΤΕ ΜΕ ΧΩΡΙΑ''....ΧΩΡΙΟ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΤΣΙ?? ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΑΖΩΣΕ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ??

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 1957...ΕΙΧΑΜΕ....ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ....ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ..ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 18 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ...
ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ...ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ....ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ...ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

ΜΙΛΑΜΕ.....ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΑΚΙ..ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΡΕΣ-ΦΩΣΤΗΡΑΡΕΣ??????
ΜΑΑΑΑΛΙΣΤΑ...

ΚΑΙ.....Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

1958 >>> ΠΕΜΠΤΟ ΣΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΕΜΠΗ ΘΑΝΑΣΗ!!!

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 4 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης

4 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?????????????????????? ΓΙΑΤΙ 4 ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ?

ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 22 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ...ΜΙΛΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ...ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΟ ΣΕΡΙ ΕΠΙ ΚΟΚΚΑΛΑΡΑ?

Ε ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΥΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ

1. Ολυμπιακός 22 14 5 3 40–14 +26 55
2. ΑΕΚ 22 11 9 2 39–19 +20 53
3. Παναθηναϊκός 22 12 7 3 35–19 +16 53
....
12. ΟΦΗ 22 1 4 17 20–63 –43 28

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΡΑ ΕΓΙΝΕ....!!!!
ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ???????? ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΑΜΕ???????
ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ????

ΚΙ ΟΜΩΣ...ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ!!!
ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 0-1 ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΑΣ ΦΕΡΑΤΕ Χ-ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!!
ΑΠΛΑ.....ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ....

ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ?
ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΤΟ ''ΧΩΡΙΟ'') ΕΦΕΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2-2)...ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΣΥΝΑΜΑ????

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ...

1958-59 (ΕΚΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΟΜΑΔΟΣ)

ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΕΣΑ ΕΞΩ...ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ...18 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΗΤΑΝ Η ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕΣ ΑΕΚΟΥΛΑ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)...
ΚΙ ΟΝΤΩΣ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΩΣ..ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ (ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ 3 ΕΞΑΡΕΣ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΚΕΦΑΛΟΣ) ΠΡΟΠΟΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ...

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστω και΄γω συγγαυρε Χριστοφορα για τον κοπο σου να συλλεξεις και να μας δωσεις ολες αυτες τις αποστομωτικες για τους κωλοβαζελους πληροφοριες. Καθησα και τις διαβασα με προσοχη. Μιλαμε για δυο εντελως διαφορετικους κοσμους, αδελφε. Το ξερουμε καλα. Γαυρος και Βαζελος. Ημερα με τη νυχτα οι διαφορες μας στο χαρακτηρα. Ημουνα τυχερος κι εζησα τα 6 συνεχομενα, απ΄το΄54 μεχρι το ΄59. Πρωι-πρωι ( πηγαινα τ΄απογεματα σχολειο ) να τρεχω να διαβασω και να << ρουφηξω >> στο περιπτερο το πρωτοσελιδο της ΦΩΝΗΣ/ΗΧΟΥΣ και αργοτερα του ΦΩΤΟΣ...Καλα, δεν ΥΠΗΡΧΕ ( και κατα τη γνωμη μου, δεν εχει υπαρξει ΑΚΟΜΑ ) ομαδα σαν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ εκεινης της εποχης...Μπορει, επειδη ημουνα παιδι, να ταβλεπα κι αλλιως τοτε, μπορει ομως και οχι. Τί να΄πω; Οι εικονες διαδεχονται στο νου μου, η μια την αλλη: Καραισκακη... απο την μπουκα των αποδυτηριων πεταγεται πρωτα με δυναμη μια μπαλλα ψηλα στον αερα...ο κοσμος βγαζει εκεινο τον γνωστο χαμηλοτονο βρυχηθμο της εναγωνιας αναμονης των ευτυχισμενων στιγμων που θ΄ακολουθησουν αμεσως...και να! Ξεπροβαλλει το κεφαλι του Ρωσιδη... Τα ουρλιαχτα της υποδοχης τωρα πια φτανουν στα ουρανια...ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ! Μπαινει ο Σουλης, ο Σαβας, ο Κοτριδης, ο Υφαντης, ο τρισμεγιστος Θανασης Μπεμπης ο... ο..

Σας ευχαριστω Σαβα και Χριστοφορα...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να 'σαι καλά ρε Χριστόφορε. Σε ευχαριστώ για όσα με πληροφόρησες. Και αναρωτιέμαι: τι άλλο θα σκαρφιστούν οι πούστηδες για να απαξιώσουν αυτό που δε φτάνουν; Τον Θρύλο μας! Είμαστε Θρύλος και είναι πούστηδες, τόσο απλά!