ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΑΡΤΕΑΓΚΑ;



Πριν λίγο διαβάσαμε την παρακάτω είδηση.
 

 
Παραθέτουμε και το link από τη Marca.
 

 

 
Σε τρεις τελικούς διαιτήτευσε ο Αρτεάγκα. ΠΑΟ-Κίντερ Μπολόνια το 2002, ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2009 στο Βερολίνο και Γαλλία-Λιθουανία στο πρόσφατο Eurobasket του 2013. Σε ποιο από τα 3 ματς αναφέρεται; Ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει και ποια σχέση είχε με μία από τις παραπάνω ομάδες; Δεν ξέρουμε, απλώς θυμίζουμε την παρακάτω ιστορία, ύστερα από το ευρωπαϊκό του ΠΑΟ στο Βερολίνο,
 

 
με τον ΠΑΟ μάλιστα να ζητάει επισήμως τη διαγραφή του διαιτητή μετά από αυτό το παιχνίδι, στοχοποιώντας για μία ακόμη φορά το Ρήγα.
 
''Ομορφιές''...

Σχόλια

Εικόνα yiage

Μαγκες ειναι απλα τα πραματα. <<Οποιος εχει την μυγα...ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ>> και στην μΠρασινη εφημεριδα ο τρακης μαρτυραει μονος του

http://resources.sport-fm.gr/sportfm/newspapers/14/03/27/prasini.jpg

Ισως να εχουμε στο μελλον κι αλλες τετοιες μαρτυριες σαν του Αρτεαγκα και για αλλες πουστιες τους στα ευρωπαικα τους παιχνιδια. Ειμαι σιγουρος οτι αυτη δεν ηταν η πρωτη τους αποπειρα δωροδοκιας γιατι για να το κανεις αυτο πριν απο εναν τελικο πρεπει να εχεις ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ τουλαχιστον μια φορα ηδη ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ σε αγωνα μη τελικο.
Δεν μπορεις ετσι ξαφνικα να ξεκινησεις και να πας να δωροκησεις εναν διαιτητη που θα σε σφυριξει στον τελικο ευρωπαικης διοργανωσης εαν δεν εχεις προτερη εμπειρια δωροδοκιας με θετικη καταληξη.
Ειναι ευκολονοητο οτι εχει ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΙ η ιστορια που εβγαλε προς τα εξω ο Αρτεαγκα και θα αρχισουν να το ψαχνουν οι μεγαλοι ευρωπαικοι συλλογοι μαζι με τους ιθυνοντες των διεθνων μπασκετικων οργανισμων.
Αναρωτιεμαι -δεν γνωριζω πολλα- με το φτωχο μου το μυαλο αν ο χρονος που επελεξε να το μαρτυρησει ο Αρτεαγκα εχει να κανει με αντιστροφη μετρηση για την καθαιρεση Βαζεβλακοπουλου.

Εννοειται οτι εντος Ελλαδας οι δοσοληψιες με τα κορακια που εχουν οι τρακηδες τους εχουν δωσει και τον ΑΕΡΑ να τις επιχειρουν και στα ευρωπαικα παιχνιδια.

Εικόνα figurered

Α, και κάτι ακόμα.

Αν ήμουν Μπερτομέου και με ενοχλούσε μια μύγα - ξέρω γω μου τα έχωνε μέσω οπαδικής εφημερίδας - θα φρόντιζα ο μισητός της αντίπαλος να φτάσει να έχει περισσότερες κούπες από τη σιχαμένη μύγα.

Θα τους τελείωνα μια και καλή. Και μετά θα περίμενα τους ανθρώπους της νύχτας που ο εν λόγω κύριος επιστρατεύει όποτε δεν τον συμφέρει κάτι να μου τινάξουν και εμένα το σπίτι στην ... Ισπανία, αχαχα!

Θα κανόνιζα και έναν τελικό μεταξύ τους όπου ο ένας θα σφαζόταν με ΌΛΟΥΣ τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, ξέργω θα έλεγα στον τάδε Λο "περπάτα από το κέντρο του γηπέδου ως το καλάθι τους, δε θα δοθούν βήματα" ή στον τάδε Πρίντεζη "κοπάνα τον στο κέντρο του γηπέδου στην τελευταία επίθεση, δεν θα δοθεί " κλπ.

Αλλά αυτά συμβαίνουν στη δική μου αχαλίνωτη φαντασία...

Εικόνα figurered

Τι θυμήθηκα.

Ένας φίλος μου βάζελος λέει συνέχεια για την υπέρτατη μαγκιά του θανάση του γιαννακόπουλου να κατέβει μετά τον τελικό και να πετάει χαρτονομίσματα στο Μπερτομέου νομίζω - τεσπά σε κάποιον υπεύθυνο της ευρωλίγκα.

Ε, μετά το ΤΣΣΚΑ - Βάζελος πρέπει να ήταν, κολλάει. Του πετάει στην ουσία τα φράγκα που δεν πήρε ο Αρτεάγκα.

Βάλε τώρα τα γενόσημα υπόθετα εκεί που ξέρεις μεγάλε γιατί έρχεται τέτοιος Έφηβος από πίσω σου που ούτε που ούτε που φαντάζεσαι πώς θα νιώσεις.

Εικόνα Hank

Στον Αρτεάγκα τα πέταγε τα 50ευρα

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) Η συνέντευξη του Αρτεάγκα είναι αδιαμφισβήτητα έγκυρη. Η marca αποτελεί εγγύηση γι' αυτό. Τα λόγια, λοιπόν, αυτά ειπώθηκαν 100%.

2) Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι η αξιοπιστία του Αρτεάγκα. Αυτό είναι κάτι το οποίο δε γνωρίζουμε, αλλά δεν έχουμε λόγο να είμαστε καχύποπτοι χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη. Άλλωστε, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν για όσα είπε και ποτέ δεν ακούστηκε κάτι κακό για τον εν λόγω κύριο.

3) Η αξιοπιστία των όσων δήλωσε ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχει κανένα μα κανένα συμφέρον να δηλώσει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι' αν μπορούσε να έχει συμφέρον από μία τέτοια δήλωση (με την έννοια ότι δείχνει στον κόσμο την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, μέσα στον βούρκο της κοινωνίας) δε θα το έκανε έτσι. Λέγοντας δηλαδή ότι πλησιάστηκε πριν από κάποιον ευρωπαϊκό τελικό, όταν έχει σφυρίξει μόνο τρεις τέτοιους -με τον ένα (Γαλλία-Λιθουανία να είναι υπεράνω υποψίας)- στη ζωή του. Θα έκανε μια δήλωση του τύπου "με πλησίασαν πριν από έναν αγώνα με σκοπό να με δωροδοκήσουν κι' εγώ αρνήθηκα". Θα έβγαζε εκτός την πληροφορία του τελικού ευρωπαϊκού αγώνα. Δεν το έκανε διότι ΣΥΝΕΒΗ.

4) Προφανώς, αν δεν τον καλέσει κάποιος εισαγγελέας δε θα μάθουμε ποτέ σε ποια ομάδα αναφερόταν, παρά μόνο θα κάνουμε εικασίες. Να πω τη δική μου εικασία όπως φαντάζει πιο λογική στο δικό μου μυαλό; Τον πλησίασε ο βάζελος πριν τον τελικό με την ΤΣΚΚΑ το 2009 και αυτός, αφού αρνήθηκε, σφύριξε στον τελικό όπως επίτασσε η ευθιξία του και η περηφάνια του. Δεν έσφαξε σε καμία περίπτωση τον βάζελο, όπως ευαγγελίζονται όλοι οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι (αυτοί που δεν ασχολούνται με τη διαιτησία στα εντός συνόρων, αφού στην Ελλάδα κερδίζει ο καλύτερος), απλώς η ομάδα που βρισκόταν 20 πόντους πίσω στο ημίχρονο και 23 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και λέγεται ΤΣΚΚΑ είναι φυσικότατο να πάρει κανά δυο σφυρίγματα. Πάει η σφυρίχτρα από μόνη της. Έτσι δικαιολογείται και η αντίδραση του φαρμακοτρίφτη στον Αρτεάγκα. Δε δέχτηκε τα χρήματά σου ρε λαμόγιο.

5) Τώρα, πώς αυτή τη σημερινή είδηση θα τη μετατρέψουν σε σημαία τους οι βάζελοι τα επόμενα χρόνια θα περιμένω να το διδαχθώ σε σεμινάριο.

6) Προς το παρόν, δε διαφαίνονται αποδείξεις και κλήσεις από εισαγγελέα, οπότε η ιστορία θα μείνει μάλλον εδώ. Εμένα μου αρκεί για να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Βάζελε, είσαι η ντροπή του αθλητισμού. Το μεγαλύτερο σίχαμα του κόσμου. Αηδιάζω και μόνο που σε σκέφτομαι.

Εικόνα RedNorth

Απο παντου φαινετε η βρωμα του βαζελου σε ολα τα αθληματα δεν θα κατσω να αναλυσω αλλα θα πω ενα πραγμα που ταιριαζει εδω...''ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...''

Εικόνα clark gheibol

Είναι φανερό ότι την απόπειρα την έκαμε ο βάζελος. Αυτό που ανακάλυψα διαβάζοντας αυτό το άρθρο είναι ότι το προσωνύμιο του Θανάση Γιαννακόπουλου είναι "τυφώνας". Πρέπει να είχε και γαμώ τα χιούμορ αυτός που τον ονομάτισε έτσι.

Εικόνα MakTheBet

Συνήθως οι διαιτητές σφάζουν, ή τουλάχιστον παίζουν 35-65 κατά της ομάδας που έχει προσπαθήσει να τους δωροδοκήσει σαν τιμωρία για την απόπειρα δωροδοκίας τους -άρα και την υποτίμηση προς το πρόσωπο και την ηθική τους...
Η μόνη ομάδα που εξέφρασε παράπονα μετά απο ματς του Αρτεαγκα ήταν το 2009, ο Παναθηναικος, ο οποιος μαλιστα ζητησε και τη διαγραφή του.

Με λίγα λόγια:
1) Ο Παναθηναικος ισως αποπειραθηκε να λαδωσει τον Αρτεαγκα για να εχει ευνοικη διαιτησια, αρα και ενα συμμαχο παραπάνω για την κατάκτηση του ευρωπαικού τροπαίου και ίσως γι αυτό ο διαιτητής να τον έπαιξε ανάποδα
2) Ο Παναθηναικος ζήτησε τη διαγραφή του διαιτητή ίσως για να ... βγάλει από τη μέση έναν άνθρωπο ο οποίος δε λαδώνεται

Ποιος ξερει, ποιος ξερει...