Φιέστα και τα κεφάλια μέσα



Προψές γιορτάσαμε το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας μας, έπειτα από τον αγώνα με τον Απόλλωνα όπου κερδίσαμε με 1-0. Ο αγώνας δεν ήταν για να πούμε πολλά. Αυτό που μας μένει, δυστυχώς, είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Πέρεζ. Είναι πραγματικά κρίμα σε μια τόσο επιβαρυμένη αγωνιστικά χρονιά να μετράμε τους μυϊκούς τραυματισμούς στα δάχτυλα του ενός χεριού και να χάνουμε παίκτες με τέτοιους τρόπους. Κατά τα άλλα ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι που η ομάδα ήταν ζωηρή από την αρχή, ήθελε να κερδίσει για τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ νωρίτερα. Ο Απόλλωνας και σε σχέση με το σκορ που υπήρχε στην Βέροια θα έπεφτε ούτως ή άλλως άρα δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο Θρύλος για τον υποβιβασμό τους (γαμώ την τύχη μου). Το γκολ στο τέλος ήταν περισσότερο "και τις μπάλες μέσα".
 
Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή από νωρίς το μεσημέρι, με έντονο στοιχείο την πιτσιρικαρία που τριγυρνούσε πέριξ του γηπέδου φορώντας ερυθρόλευκα. Το παιχνίδι τελείωσε, τα φώτα έσβησαν και από κείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησαν ομοβροντίες ανατριχίλας με κύριο εκφραστή τους τον Χούλιο Λοσάντα, όπου η εικόνα του να ανεμίζει την φανέλα του Ολυμπιακού όπως και εμείς το κασκόλ μας στις κερκίδες, μας έστειλε αδιάβαστους. Κάτι τέτοιες εικόνες είναι που σε κάνουν να παραμιλάς και να μονολογείς "Αυτό, είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" πολλές φορές σε άσχετα μέρη, σε άσχετες στιγμές, με τους γύρω σου να σε κοιτάνε με την απορία αν σου έχει σαλέψει. Το σημείο που βγαίνει ο Ολαϊτάν από τη φυσούνα και τους ποδοσφαιριστές που ήδη είχαν ανέβει στην εξέδρα να τον προσκυνούν με την χαρακτηριστική κίνηση των χεριών που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε. Αυτό, είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΄Ενας τύπος γύρω στα 60, δυο σειρές πιο κάτω κατά τη διάρκεια της αντίστροφης μέτρησης για να σηκωθεί η κούπα στον αέρα, είχε σε έκταση τα χέρια του, τα μάτια του κλειστά με την όψη του στραμμένη προς τον ουρανό, περίμενε τη στιγμή. Το ζει κάθε χρόνο σαν να είναι το τελευταίο του. Αυτό, και αν είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται τον Ολυμπιακό διαφορετικά, είτε λίγο, είτε πολύ διαφορετικά. Τέτοιες μέρες σαν την προχτεσινή, είχε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για όλους, ακόμα και για τους πιο παράξενους.
 
Με το τέλος της φιέστας επιβάλλεται η ομάδα μας να έχει ήδη μπει ξανά σε φάση διεκδίκησης τίτλου, αυτού του κυπέλλου. Όχι γιατί πρέπει αυτή η ομάδα να αποδείξει κάτι σχετικά με την αξία της, είναι μακράν η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας για φέτος. Ούτε επειδή θα μας την λένε μετά οι αλλόθρησκοι, αυτά είναι αστεία. Όποιος δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων, με αυτά που γίνονται, τότε δεν φταίει η ομάδα, μάλλον φταίει ο ίδιος. Πρόκειται για τίτλο, ο Θρύλος είναι ταυτισμένος με την δόξα, οπότε άλλος δρόμος από την πρόκριση δεν υπάρχει. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δω κατεβασμένα χέρια, αλματάκια προς αποφυγή τάκλιν, όπως πολλές φορές παρατηρήσαμε ειδικά μετά τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ. Προσωπικά το αυριανό παιχνίδι με προβληματίζει και μακάρι να αποδειχτώ λάθος. Η ομάδα μοιάζει να πηγαίνει με μια συγκεκριμένη ταχύτητα και δεν λέει να αλλάξει για κανένα λόγο. Ναι, φρεσκάρισμα και αποφόρτιση, ναι, συντήρηση και τσίτωμα την κατάλληλη στιγμή αλλά βλέπω μια νιρβάνα (να την πω;), μια απάθεια (;), για αδυναμία δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, που με κάνει να πιστεύω ότι θα ζοριστεί για να σπριντάρει την δεδομένη στιγμή και αύριο ουσιαστικά έχουμε πόλεμο. Ξαναλέω, μακάρι να αποδειχτώ λάθος και να έχουν υπολογισθεί όλα όπως πρέπει, έναν απλό προβληματισμό εκφράζω. 
 
Η ανακοίνωση που έβγαλε ο Ιβάν ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπούσε. Η υποκρισία βαράει τιλτ, έχουν ακουστεί τα απίστευτα (και) από την μεριά τους όλη τη χρονιά ενώ η αβάντα που απολαμβάνουν είναι παροιμιώδης, μην τα ξαναλέμε, 
οι δηλώσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στα τοπικά ράδια της Μπουγατσούπολης ακόμη και τώρα περιορίζεται στο "50-50 μόνο με Κάκο" και την ίδια στιγμή έρχονται και λένε "έλα να παρακολουθήσουμε τον αγώνα μαζί". Τι φίδια κολοβά που είστε ρε ΔΕΚΟ του Βορρά, από πουθενά δεν πιάνεστε. Θα σας δούμε και του χρόνου, όταν από τις πρώτες αγωνιστικες θα βλέπετε την πλάτη μας τι θα λέτε.

 
Υ.Γ. Καλή τύχη στην αρμάδα μας απόψε με την Ρεάλ στο μπάσκετ. 

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΝ ΑΝΤΕΞΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.ΛΙΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΩ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΑΗΔΙΑ ΔΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΝΙΩΣΕΙ ΕΥΤΧΩΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΟ 57 ΓΤ ΑΛΛΙΩΣ 8Α ΕΣΠΑΓΑ ΚΑΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞ?ΤΟΣΟ?ΤΟΣΟΣ ΦΘΟΝΟΣ?ΚΑΙ ΝΑ Σ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΕΤΕ 1000 ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ.ΠΗΓΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΣΦΑΓΗ.ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΦΟΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΝΑ ΝΑ ΝΑ.ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΦΙΣΟΥΝΑ.ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΗ(ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΡΑΞΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ)ΠΟΥ ΓΑΜΗΣΑΝ ΤΟΘΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ.ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΡΚ.
ΥΓ.ΤΥΧΑΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΙ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ.ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ @@ΜΑΣ ΟΙ ΑΡΔ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Εικόνα μαουνιέρης

Ο εορτασμός για την κατάκτηση του 41ου τίτλου πρωταθλήματος ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Για πρώτη φορά υπήρξε τόσο καλή και τόσο σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, χωρίς χαζοχαρουμενισμούς και περιφερόμενα ξέκωλα. Όπως πρέπει, ολυμπιακοπρεπώς! Και σε άλλα, σύγγαυροι.

Εικόνα Kerveros

Να΄σαι καλά σύγγαυρε Γιώργο, να είμαστε καλά να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χαρές με τον Θρύλο.