ΤΟ ''ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ'' ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ



Έχουμε δει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδος στις αρχές της δεκαετίας του '50, Νικόλαος Πλαστήρας, υπήρξε επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΟ. Σήμερα θα δούμε πιο αναλυτικά το λόγο που τον τίμησαν με αυτόν τον τρόπο τα βαζέλια.
 
Το Σεπτέμβριο του 1950 ανακοινώνεται πως ο ΠΑΟ εξασφάλισε δάνειο 900 εκ. δραχμών από την Κτηματική Τράπεζα, για έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου. Δεν μιλάμε για το Σεπτέμβριο του 2000, όταν και οι τράπεζες δάνειζαν αβέρτα τον κόσμο. Μιλάμε για το 1950, για μία περίοδο δηλαδή που αν ήθελες να πάρεις δάνειο από τράπεζα, έφτυνες αίμα. Ο λόγος που ο ΠΑΟ εξασφάλισε αυτό το δάνειο ήταν η μεσολάβηση του πρωθυπουργού Πλαστήρα, έπειτα από ενέργειες του ''εξ απορρήτων'' του Ιωάννη Μοάτσου, ο οποίος Μοάτσος ήταν ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος του ΠΑΟ. Το 1950 ένα φύλλο της Αθλητικής Ηχούς κόστιζε 1000 δραχμές, για όποιον θέλει να αντιληφθεί το μέγεθος του δανείου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-9-1950
 

 

 

 

 
Την επομένη ο Πλαστήρας ανακηρύχθηκε ευεργέτης του ΠΑΟ,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-9-1950
 

 
ενώ 3 μήνες αργότερα οι τότε διοικούντες τον ΠΑΟ προσέφεραν το ''χρυσό τριφύλλι'' στον (τέως εκείνη την ημερομηνία, αλλά μετά από λίγους μήνες εκ νέου εν ενεργεία) πρωθυπουργό της Ελλάδος Νικόλαο Πλαστήρα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-12-1950
 

 
Υπεύθυνος γι'αυτές τις αβάντες ο πρόεδρος του ΠΑΟ την περίοδο 1951-1961 (τα προηγούμενα χρόνια ήταν αντιπρόεδρός του), Ιωάννης Μοάτσος, άμεσος συνεργάτης του Πλαστήρα και αργότερα υποψήφιος βουλευτής με την ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-1-1952
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-12-1951
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-12-1950
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-10-1961
 

 
Φανταστείτε τώρα τον Θρύλο να έχει πρόεδρο τον νούμερο ένα συνεργάτη του πρωθυπουργού της χώρας, να εξασφαλίζει ένα τεράστιο ποσό ως δάνειο με ενέργειες του πρωθυπουργού της χώρας, να ανακηρύσσει τον πρωθυπουργό της χώρας ευεργέτη του Ολυμπιακού και να προσφέρουν οι διοικούντες την ομάδα μας τον ''χρυσό δαφνοστεφανωμένο έφηβο'' στον πρωθυπουργό της χώρας. Τον εν ενεργεία πρωθυπουργό της χώρας, όχι τον υποψήφιο. Φανταστήκατε; Γυρίστε πλευρό τώρα γιατί
 
ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ, ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ-ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.