ΠΑΝΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ, ΜΟΝΟ ΡΙΓΩΤΗ...ΤΟ 1950



Γυρίζουμε στο 1950 για να δούμε μία ιστορία που αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο την τρέλα των οπαδών του Θρύλου να βλέπουν την ομάδα τους να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη-ριγωτή φανέλα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-11-1950
 

 

 
64 χρόνια πριν, κάποιοι καμαρώτοι έκοψαν ένα μέρος από το μισθό τους και δώρισαν 16 φανέλες στον Ολυμπιακό, για να μην χαθεί η παράδοση της ερυθρόλευκης-ριγωτής που είχε πάει περίπατο στα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου, με τους παίκτες μας να φορούν ό,τι βρίσκουν, αφού λεφτά δεν υπήρχαν. Το σύνθημα λοιπόν δεν είναι τυχαίο, ούτε πρόσφατο. Βγαίνει από τα βάθη της ιστορίας μας.
 
ΠΑΝΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ, ΜΟΝΟ ΡΙΓΩΤΗ.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

ΠΑΝΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ, ΜΟΝΟ ΡΙΓΩΤΗ.

Εικόνα xristoforas

ετσι ειναι Σαββα
οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ φανελες του Ολυμπιακου Σ.Φ.Π.-1925 ειναι οι ερυθρολευκες (με λεπτες ριγες) αλλα και η εμφανιση του μουρατη με τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΦΗΒΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της φανελας ηταν φοβερη!!!
ο Ολυμπιακος σταπρωτα του βηματα φορουσε.... ΑΣΠΡΟ σορτσακι , ΜΑΥΡΗ καλτσα και ΕΡΥΘΕΟΛΕΥΚΗ φανελα ΡΙΓΩΤΗ !!!!

το φαουλ της σεζον που περιεγραψε ο φιλος ηταν ΜΟΝΟ το μαυρο σορτσακι...ΔΙΟΤΙ ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΤΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ!!!!
ηταν και η ασπρη καλτσα βεβαια...αλλα και η μαυρη για οσους γνωριζουν.....

σορτσακι συμφωνω...ΠΑΝΤΑ ΛΕΥΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!

η διοικηση πρεπει να επαναφερει κατα τη γνωμη μου την μαυρη καλτσα...απο πανω το λευκο παντελονακι (σορτσακι)...και πανω....ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ!!! ΣΤΗ ΡΙΓΩΤΗ ΕΡΥΘΡΟ-ΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΕΝΝΟΩ!!!!

Ο ΓΙΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Ε

Εικόνα Chief Bromden

Θρύλε ολε θρύλε ολε να είχαμε έναν ναργιλέ να τα βλέπαμε όλα κόκκινα και άσπρα και ριγέ...

Η πρώτη εμφάνιση πάντα ερυθρόλευκη και ριγωτή!Τιμάμε την παράδοση και την ιστορία! Με την ρίγα στις σωστές διαστάσεις , έχουμε δει και παραλλαγές μοντέρνες αλλά ξένες προς εμάς:
1994-95 μετά το μουντιάλ με τον γίγαντα τον Γιεκινί λάνσαρε η ομάδα το σχέδιο με τις τρεις χοντρές ρίγες, θύμιζε πριμέρα βέβαια αλλά εδώ είναι λιμάνι...
Επίσης ως μια από τις χειρότερες θεωρώ και την εμφάνιση την χρονιά του χαμένου Δούρειου πρωταθλήματος 2003-04 ,χοντρή ρίγα που σχημάτιζε σταυρό μπροστά.
Για όποιον θυμάται με είχε ενοχλήσει πολύ και το μαύρο σορτσάκι που συνδυάζαμε μαζί με την ερυθρόλευκη ριγωτή σε κάποια παιχνίδια προς το τέλος της σαιζόν το 2001 την εποχή του 1-4, φυσικά αναφέρομαι στη Λεωφόρο, όχι στο άρθρο 1-1-4 του συντάγματος (μην ξύσουμε άλλες πληγές αρκετά πονέσαμε τους βάζελους αυτές τις μέρες).

Προσωπικά στις ωραιότερες της σύγχρονης εποχής κατατάσσω την ριγωτή από 97 έως 99, απλή αλλά ωραία, και την ριγωτή της πρώτης χρονιάς στο νέο Καραΐσκάκη με την πολύ λεπτή ρίγα.

Οι πειραματισμοί να γίνονται στις δεύτερες και τις τρίτες εμφανίσεις που για εμπορικούς λόγους και μόνο θεωρώ πως είναι θεμιτό.