ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΤΟ 1946



Συνεχίζουμε από εδώ τις αναφορές μας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σήμερα θα γυρίσουμε αρκετά πίσω στον χρόνο. 1946 και η Ελλάδα σπαράσσεται από τον Εμφύλιο Πόλεμο. Στην ''Αθλητική Ηχώ'' διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-12-1946
 

 

 
Τι τόλμησε να ψελλίσει ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, κύριος Στουπάθης; ''Ρε παιδιά, το γήπεδο ανήκει στο Δήμο. Το εκμεταλλεύεται όμως ο ΠΑΟ κι εμείς ως Δήμος δεν κερδίζουμε τίποτε. Γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε εμείς και να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα ως Δήμος;''. Φυσικά τα λαγουδάκια πέσανε να τον φάνε. 22 χρόνια πριν, το 1924, ο τότε δήμαρχος Αθηναίων και παράγοντας του ΠΑΟ, κύριος Τσόχας, παραχώρησε την χρήση του γηπέδου στον ΠΑΟ, έπειτα από πιέσεις του πρίγκηπα Νικολάου (έχουμε δει τον ίδιο τον Καλαφάτη να το ομολογεί).
 
90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
 
Αυτό είναι το κρατικοδίαιτο μπουρδέλο του Παναθηναϊκούλη, οι ευνοούμενοι όλων των πολιτευμάτων και καθεστώτων, απόγονοι δωσιλόγων...