ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ



Ξεκινάμε σήμερα τα αφιερώματα στους μεγάλους χορηγούς του Θρύλου, στους ανθρώπους που ξόδευαν περιουσίες ολόκληρες για να γεμίζουν τα τμήματα του Ολυμπιακού με αθλητές. Ανιδιοτελείς, με μεγάλη αγάπη για τον Θρύλο, δεν τους ενδιέφερε να γίνονται γνωστές οι χορηγίες τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να έχουν περάσει στην αφάνεια. Πολύ πριν το ΜΑΡΙΝΑΚΗ, τους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ, το ΣΩΚΡΑΤΗ και το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, υπήρχαν πολλοί ''λεφτάδες'' που συντηρούσαν τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Θρύλος είχε πάντοτε χορηγούς, από τη δεκαετία του '30 ακόμη. Πρώτος εξ αυτών, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ, την ιστορία του οποίου διαβάζουμε στο ''Αθλητικόν Φως'', την εφημερίδα-πρόδρομο του σημερινού ''ΦΩΤΟΣ'', στο φύλλο της 26ης Απριλίου 1955, σαν σήμερα δηλαδή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΝ ΦΩΣ 26-4-1955
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Συνοψίζουμε.
 
- Βέρος Αθηναίος ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ, έμενε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είχε μαγαζί στην οδό Αθηνάς, στο κέντρο της Αθήνας.
 
- Με δικές του ενέργειες ήρθαν στον Θρύλο ο Δεπούντης, ο Μαλεύρης, ο Μηρμηρίδης, ο Ρεμούνδος, ο Κατσίγιαννης, ο ήρωας του Θρύλου ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΣ, ο Μπέμπης, ο Δαρίβας, ο Δρόσος, ο Γκιόκας και πολλοί άλλοι.
 
- Με δικές του ενέργειες πολλοί παίκτες του Θρύλου τακτοποιήθηκαν στην τότε ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας τα προς το ζην.
 
- Ίδρυσε το 1936 τον Ολυμπιακό Πετραλώνων, δίνοντας στην ομάδα του το όνομα της μεγάλης του αγάπης, της Ολυμπιακάρας.

- Με δικές του ενέργειες, σε συνεργασία με τον αείμνηστο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΧΕΛΜΗ, επανιδρύθηκε επί Κατοχής ο Θρύλος, όπως έχουμε δει κι εδώ. Διότι ο Θρύλος δεν υπήρχε την περίοδο Οκτώβριος 1940-καλοκαίρι του 1943. Είχε αναστείλει την δράση του.
 
- Τα παιδιά του υπήρξαν αθλητές του Θρύλου.
 
Ας δούμε και μία φωτογραφία της Ολυμπιακάρας του 1945, μέσα στον Εμφύλιο, μιας ομάδος που υπήρχε κατά κύριο λόγο εξ αιτίας του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΜΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-10-1945
 

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ, Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Συνώνυμο της ανιδιοτελούς αφοσίωσης στον Θρύλο το όνομα ΔΟΥΜΑΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ. ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ, ΛΕΞΗ: ΑΘΑΝΑΤΟΣ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ...