ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΔΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ



Συνεχίζουμε από εδώ την ιστορία της παρ'ολίγον μεταγραφής του Κούδα στον Ολυμπιακό το 1966. Σήμερα θα παρουσιάσουμε το χρονικό της προσέγγισης του παίκτη από παράγοντες του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού, μέσα από κάποια χαρακτηριστικά άρθρα της ''Ηχούς'' που περιέχουν και ημερομηνίες. Αφορμή ήταν το πανί που κρέμασαν κάποιοι στην Εθνική Οδό, με τις γνωστές δηλώσεις του Κούδα στο ''ΦΩΣ'' τον Ιούνιο του 1967, ώστε να το δουν οι Παοκτζήδες που κατέβαιναν για τον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.
 
 
Ξαναλέμε, μιλάμε για κείμενα της ''Ηχούς'' και όχι του ''ΦΩΤΟΣ'', τα οποία περιέχουν ημερομηνίες, άρα το παραμύθι ''τα λένε οι γαύροι αυτά'' πάει περίπατο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-8-1966
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-9-1966
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-10-1966
 
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-10-1966
 
 
 
 
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-10-1966
 
 
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-10-1966
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-10-1966
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Συνοψίζουμε.
 
- Ο πρώτος παράγοντας αθηναϊκής ομάδος που προσέγγισε τον Κούδα, ώστε να τον πάρει από τον ΠΑΟΚ, ήταν ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης του ΠΑΟ, αλλά ο πατέρας του παίκτη, Γιάννης Κούδας, αρνήθηκε να προδώσει τον ΠΑΟΚ.
 
- Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ έταξαν οικονομική βοήθεια στην οικογένεια Κούδα, ώστε να ανοίξουν ένα ουζερί και να αποκατασταθούν επαγγελματικά, αλλά αθέτησαν τις υποσχέσεις τους. Αυτή ήταν η αιτία που ο πατέρας του παίκτη δεν ήθελε να ακούει για ΠΑΟΚ και έκανε τα πάντα για να πάει ο γιος του στον Θρύλο, που τον βοήθησε οικονομικά.
 
- Στην υπόθεση ενεπλάκησαν και παράγοντες άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάθε άλλο παρά φιλική στάση προς τον ΠΑΟΚ κράτησαν. Όποιος διαβάσει προσεκτικά τα αρχικά αποκόμματα, ειδικά αυτά στα οποία παραθέτει την άποψή του ο τότε αντιπρόεδρος του Ηρακλή, θα καταλάβει πολλά για το πώς ο ΠΑΟΚ απομυζούσε τα υπόλοιπα σωματεία της Θεσσαλονίκης εκείνη την εποχή (Σεραφείδης, Κλάγκας, Οικονόμου, Μπούσιος, είναι ονόματα που θα δούμε στο μέλλον εδώ μέσα, αφού οι υποθέσεις τους είναι ενδεικτικές του τι θα πει ''μονά ζυγά μονόζυγα'' για τα παοκάκια που μιλούσαν για ''ανήθικη προσέγγιση του Κούδα εκ μέρους του Ολυμπιακού, οι γαύροι θέλουν να διαλύσουν όλες τις άλλες ομάδες με τα λεφτά τους''), αλλά και το δικτατορικό τρόπο με τον οποίον αντιλαμβανόταν τα αθλητικά πράγματα της Μακεδονίας ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, ο πασίγνωστος Παντελάκης.
 
- Κανένας ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ δεν ενεπλάκη στην ιστορία, φέρνοντας τον Κούδα με τα λεφτά του στον Πειραιά, όπως διέδιδαν ευφάνταστοι μυθιστοριογράφοι σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης εκείνα τα χρόνια. Ο Μολφέτας του Ολυμπιακού ήταν αυτός που φιλοξενούσε στη βίλα του τον Κούδα, όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ.
 
Εφόσον τελειώσαμε με τα παραμύθια των αντιολυμπιακών, είμαστε έτοιμοι να δούμε ολοκληρωμένα την ιστορία, στην επόμενη σχετική ανάρτηση.

Σχόλια

Εικόνα R-OMEN

.....ΑΜΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΩΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΔΥΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΟΥΣΑΜΕ :)

Εικόνα savvas gridlock

Xαχα, ωραίος ρε μάγκα. Κρατήστε τα για την επόμενη κάθοδο των μπουγατσόβλαχων...

Εικόνα R-OMEN

.......ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΨΑΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΣΤΡΙΜΟΧΝΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΡΙΚΑ.....ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ :)

Εικόνα el trick

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
To δελτίο γράφει έτος γεννήσεως το 1946.
Φέρει δε έτος εκδωσης του δελτίου 196... με αδιευκρίνιστο για μένα το ακριβές έτος.
Αν ισχύουν τα ανωτέρω τότε ο Κόυδας δεν υπέγραψε το δελτίο σε ηλικία 11 ετών αλλά μεγαλυτερος. (από 14 και ανω)

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, είναι ένα θέμα αυτό που λες. Πιθανόν να έχει κάνει λάθος η ''Ηχώ'', αν και δεν ξέρουμε τους τότε κανονισμούς για την έκδοση δελτίων.