Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ



Σήμερα, λίγες ώρες πριν, ανέβηκε στο indymedia το παρακάτω κείμενο.
 

 
Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε για να τοποθετηθούμε πάνω στα γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον οπαδικό χώρο του Παναθηναϊκού. Μέσα από αυτό το κείμενο θέλουμε να εξηγήσουμε σε αυτούς που δεν κατάλαβαν ή  που... «δεν κατάλαβαν» το τί πραγματικά σημαίνει η αποχή μάς αλλά και να εκθέσουμε τις προτάσεις μας για τη συνέχεια. Επιλέξαμε το τέλος της σεζόν για το γράψιμο αυτού του κειμένου ώστε να υπάρχει μια, κριτικά και εμπειρικά, πιο ολοκληρωμένη εικόνα πάνω στα ζητήματα που μας αφορούν και θα αναλύσουμε παρακάτω.
Ύστερα από την αποφασιστική παρεμπόδιση ανάρτησης πανό ναζιστικού περιεχομένου με “ss” στην Θύρα 13 (κατά τη διάρκεια του φετινού ντέρμπι, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ στη Λεωφόρο) ένα, μικρό μεν αλλά περίεργο δε, συνονθύλευμα φασιστών, μπάτσων, σεκιουριτάδων και λοιπών παρατρεχάμενων εξαπέλυσαν έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον μας, με αστείες δικαιολογίες περι No Politica (αλήθεια, πόσο «Νo Politica» ήταν το πανό που ανέβασαν οι υπάλληλοι - οπαδοί (security) για τα γεννόσημα υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του αφεντικού τους, κου Γιαννακόπουλου;!).
Το συνονθύλευμα αυτό που προαναφέραμε δεν έμεινε απλά εκεί. Ακολούθησαν συνεχείς τραμπουκισμοί, μαζέματα, «επισκέψεις» σε σπίτια μας, ψαξίματα κτλ. συνθέτοντας ένα οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης όσων αντιδρούν και αντιστέκονται. Όλα αυτά κάτω από τη σιωπηλή ανοχή της επίσημης Θύρας 13 που προτίμησε και προτιμά να εθελοτυφλεί και να ασχολείται με θέματα τύπου «βράβευση Γιαννακόπουλου»! (άραγε τόσο μεγάλη ήταν η χορηγία του στον, υπό οικονομική κατάρρευση, Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό που του άξιζε κάτι τέτοιο? ). Πρόκειται για άτομα πού έχουν χτυπήσει επανειλημμένα Παναθηναϊκούς, που τρομοκρατούν, που  πουλάνε πνεύμα και ειρωνία, που πάνε σε γήπεδα μόνο όταν παίζει το «μεροκάματο» του εκάστοτε αφεντικού. Πρόκειται για τύπους που κάποιοι από αυτούς  δουλεύουν στη Χρύση Αυγή και που είναι μπράβοι και μπάτσοι!...
Για μας, προφανώς δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με οπαδούς. Αντίθετα θυμίζουν καταστάσεις που οι οπαδοί μας ανέκαθεν χλευάζανε όταν τα έβλεπαν να διαδραματίζονται σε οπαδούς άλλων ομάδων. Οι οπαδοί δεν είναι ουτε υπάλληλοι των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, ούτε μπάτσοι, ούτε ναζί. Εμείς που δηλώνουμε περήφανα αντιφασίστες και δεν ντρεπόμαστε να το λέμε όπως κάποιοι άλλοι, πήραμε την απόφαση να απέχουμε συνειδητά από την κερκίδα. Μία απόφαση που πάρθηκε, πρώτα απʼ όλα, για να σπάσουμε την ένοχη σιώπη που κυριαρχεί στην Θύρα 13 που λειτουρχεί σαν «μην ξέρει και να μην άκουσε» τίποτα γύρω από το ζήτημα της ύπαρξης οπαδών – υπαλλήλων, αστυνομικών, νεοναζί και μπράβων στη κερκίδα μας.
Την απόφαση αυτήν την πήραμε γιατί μας αρέσει όταν τραγουδάμε συνθήματα ενάντια στην αστυνομία να τα εννοούμε.
Γιατί μας αρέσει να φωνάζουμε το «υπάληλοι και γύφτοι» όπως παλιά, δυνατά και με αξιοπρέπεια.
Γιατί ξενερώνουμε να βλέπουμε τα security να κοπανάνε Παναθηναϊκους για 50 ευρώ μεροκάματο λες και είναι πορτιέρηδες σε νυχτερινά μαγαζιά.
Για αυτούς τους λόγους κάνουμε αποχή. Ούτε αποσυρόμαστε, ούτε κάνουμε πίσω, ούτε αλλάξαμε ομάδα – όπως προσπάθησαν, ανεύθυνα, να μας χρεώσουνε κάποιοι γραφικοί που νομίζουν οτι είναι πιο Παναθηναϊκοί από μας.
Ο σκοπός μας με αυτό το κείμενο είναι να υπερασπιστούμε τις επιλογές μας και να καλέσουμε όλους τους υγιείς οπαδούς του Παναθηναϊκού, και όχι μόνο, να συμπράξουμε για να αποβάλλουμε τους νταβατζήδες και τους κάθε λογής καιροσκόπους απ τους χώρους μας, αλλά και για να μετατρέψουμε τις κερκίδες ξανά σε πυρήνες ζωντάνιας και αντίστασης. Οι κερκίδες ανήκουν σε εμάς. Σε αυτούς που στέκονται με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια. Σε όσους με τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους έχουν αποδείξει ή έχουν σκοπό να αποδείξουν πως είναι οπαδοί γιατί πιστεύουν στην αξιοπρέπεια και οχι στα φράγκα. Είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει θέση. Άμεσα. Ο χρόνος κυλάει και οι υπάλληλοι εδραιώνουν την κυριαρχία τους στις πλάτες της Θύρας 13. Οι δικαιολογίες για αναβολή τελείωσαν όπως και η υπομονή μας.
Τα πράγματα είναι απλά...
 Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Ή ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ
 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ
«1η Μαϊου, 2014»
Πρωτοβουλία Οπαδών του Παναθηναϊκου που συμμετέχουν στην αποχή.
 
Διαβάστε τα και χωνέψ'τε το τι συμβαίνει αλλού και το τι δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ στη ΘΥΡΑ 7. Πέρα από όσα γράφουν διάφοροι παρατρεχάμενοι ΑΡΔ της σχολής vazeletta και ορισμένοι, οι πιο αφελείς και άσχετοι με τα των συνδέσμων, τα μηρυκάζετε, υπάρχει η πραγματικότητα.
 
Υ.Γ. Τι λέει εδώ η Θύρα 13 Πάτρας, στο επίσημο περιοδικό της Θύρας 13 ρε παιδιά;
 
 
ΚΑΛΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...

Σχόλια

Εικόνα figurered

Πού τα πουλάτε αυτά ρε προπαγανδιστές;

Αν δεν πάρει θέση ο Μπέλλος δεν πιστεύουμε τίποτα!

- Άσε που θα έχουν την ευκαιρία να ενωθούν πάλι τα αηδόνια, απ' ό,τι διάβασα θα πάρει εισιτήρια ο παοκ; -

Εικόνα figurered

http://www.balladoros.com/nea.php?news=3944

Πάνε να γιορτάσουν μαζί τον τίτλο.