ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ



Γυρίζουμε 46 χρόνια πίσω. Φεβρουάριος του 1968 και ο ΠΑΟ, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1967-68, υποδέχεται στη Λεωφόρο τον ουραγό της βαθμολογίας Ολυμπιακό Βόλου. Το ματς φαίνεται εύκολο, αλλά θα αποδειχθεί αρκετά ζόρικο για τα βαζέλια, που θα κερδίσουν 1-0 με γκολ του Σακελλαρίδη κάπου μεταξύ 89'-93'. Οι Βολιώτες ουρλιάζουν για τη διαιτησία, ενώ οι λαγοί ως συνήθως πάνε να βγουν από πάνω, μέσω του φίλα προσκείμενου σε αυτούς Τύπου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-2-1968
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Όπως βλέπουμε, ο Καμάρας του ΠΑΟ απεβλήθη στο 53'. Η λογική και οι κανονισμοί έλεγαν πως τουλάχιστον στο επόμενο ματς δεν έπρεπε να αγωνιστεί, ως τιμωρημένος. Έλα όμως που το επόμενο ματς ήταν το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Θα άφηνε ο Ασλάνας τον ΠΑΟ να αγωνιστεί μέσα στον Πειραιά δίχως τον στυλοβάτη της άμυνάς του; Ούτε για αστείο κάτι τέτοιο. Την επομένη του αγώνα, ήταν προγραμματισμένος ο χορός του ΠΑΟ στο ''Χίλτον''. Εκεί μάθαμε πως ο Μακαρέζος έδωσε 2 εκ. δραχμές από τα ταμεία του Υπουργείου Συντονισμού στην αγαπημένη του ομάδα και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΟ, ενώ ο Ασλανίδης, επιχειρώντας να πλειοδοτήσει σε παναθηναϊκοφροσύνη, έδωσε εκτάκτως 2 μύρια από τα ταμεία της ΓΓΑ στην Πανάθα. Μάθαμε όμως και κάτι άλλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-2-1968
 

 

 
Κι άλλες φορές η Χούντα ανέστειλε ποινές ποδοσφαιριστών, αλλά ποτέ μεμονωμένα. Έπαιρνε π.χ. πίσω την ποινή του Γιούτσου, αλλά ταυτόχρονα ανακαλούσε την ποινή του Δομάζου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Ασλάνας ξεπέρασε τον εαυτό του. Έχουμε δει να ''ξετιμωρείται'' κάποιος παίκτης που έφαγε π.χ. ποινή 3 αγωνιστικών, εξέτισε τις 2 και πάει στο βρόντο η τελευταία ημέρα τιμωρίας του, ώστε να παίξει σε ένα ντέρμπυ. Μόνο στη βαζελο-Χούντα όμως είδαμε να τρώει κόκκινη κάρτα ένας παίκτης και την επομένη με εντολή Ασλάνα να ''γειώνεται'' η ποινή. Φυσικά αυτός ο παίκτης ήταν πράσινος και αγωνίστηκε κανονικότατα στο Καραϊσκάκη, στη νίκη του Θρύλου με σκορ 1-0.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-3-1968
 

 
Τι να πεις και τι να αφήσεις για τη βαζελο-''Επανάσταση'', που ''έβαλε τάξη στον τόπο''...