ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΩΣ ΤΟ 2016...ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ



Στα σημερινά ''ΝΕΑ'' διαβάζουμε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 9-5-2014
 

 
Ενα ακόμη... επεισόδιο στον τραγέλαφο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου αποτελεί η παραδοχή χθες από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα χρειαστούν μέχρι και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση συστημάτων εισροών-εκροών σε εταιρείες εμπορίας και διυλιστήρια.
Καλό 2016, δηλαδή, για ένα μέτρο που έχει ψηφιστεί στη Βουλή από τον Απρίλιο του 2012! Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου (4072/2012) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, ο οποίος προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών εκτός από τα πρατήρια όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί - αλλά υπολειτουργούν - και σε εταιρίες εμπορίας και διυλιστήρια, μόλις χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ανακοίνωσε ότι η υλοποίηση του μέτρου αυτού θα ολοκληρωθεί σταδιακά το... 2016!
Με λίγα λόγια, το μοναδικό μέτρο που έχει τεθεί σε εφαρμογή για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου από το 2012 μέχρι σήμερα είναι η εξίσωση των φόρων, που πάγωσε επί δύο χειμώνες την Ελλάδα χωρίς ούτε τα φορολογικά έσοδα να αυξηθούν ούτε το λαθρεμπόριο να καταπολεμηθεί.
Η κοινή υπουργική απόφαση (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Μεταφορών) για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών στις περίπου χίλιες δεξαμενές των εταιρειών και των διυλιστηρίων πανελλαδικά αποτελεί μέτρο που απαιτούσαν επίμονα οι πρατηριούχοι, καθώς έβλεπαν να περιορίζεται αποκλειστικά σε εκείνους η υποχρέωση αποστολής στοιχείων στη ΓΓΠΣ.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η απόφαση δίνει περιθώριο έως τις 7 Μαΐου 2015 προκειμένου το 40% των δεξαμενών των εταιρειών να έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα και να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στη ΓΓΠΣ, και έως το τέλος του 2016 για το υπόλοιπο 60%. Αντίθετα, όσες δεξαμενές τα έχουν ήδη εγκαταστήσει, τότε εντός 2 μηνών από την έκδοση της απόφασης υποχρεούνται να αρχίσουν να αποστέλλουν στοιχεία στη ΓΓΠΣ.
Το υπουργείο Ανάπτυξης, που συνυπογράφει την απόφαση, υποστηρίζει με ενημερωτικό του σημείωμα ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις έχουν ήδη εγκαταστήσει ηλεκτρονικά συστήματα εισροών-εκροών», και επομένως «σε δύο μήνες η ΓΓΠΣ θα λαμβάνει ηλεκτρονικά τα δεδομένα για τη συντριπτική πλειονότητα των εγκαταστάσεων διυλιστηρίων και εταιρειών».
Πιο κάτω ωστόσο στο ίδιο σημείωμα το υπουργείο διαψεύδει τον εαυτό του, καθώς αναφέρει ότι «τα συστήματα αυτά δεν είναι πάντοτε πλήρως συμβατά με τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η ΓΓΠΣ».
Την ίδια στιγμή, άφαντα συνεχίζουν να παραμένουν τα GPS σε βυτιοφόρα και πλοιάρια μεταφοράς καυσίμων. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το θέμα έχει κολλήσει στην πιστοποίηση των συστημάτων από το υπουργείο Μεταφορών που ψάχνει να βρει τρόπο να επιβάλει την εγκατάσταση των GPS και στα βυτιοφόρα με πινακίδες Βουλγαρίας, τα οποία  κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερα στους ελληνικούς δρόμους!
 
Θυμίζουμε ότι τα περισσότερα από 600 πρατήρια της Aegean Oil του Μελισσανίδη πωλούν περίπου το 10% της βενζίνης που διακινείται στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι προσφάτως καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο ο Μελισσανίδης, ενώ παλιότερα πήγε φυλακή γι'αυτόν το λόγο. Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών του κυρίου Στουρνάρα έδωσε τη δυνατότητα στο λαθρέμπορα τιγράκο των Φρίσκις να εξοφλήσει όποτε γουστάρει τα πρόστιμα ύψους 26 εκ. ευρώ του ΔΕΚΑ. Το ίδιο υπουργείο του ''σωτήρα'' της Ελλάδος Στουρνάρα αποφασίζει να τηρήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Ελλάδος που αφορούν την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης, δηλαδή αυτά που αφορούν το ''λαουτζίκο'', αλλά αφήνει περιθώριο 2 ετών τουλάχιστον για κερδοσκοπία στους διάφορους λαθρέμπορες τύπου Μελισσανίδη, αφού δεν θέλει να τους υποχρεώσει να τοποθετήσουν τα προβλεπόμενα συστήματα εισροών-εκροών.
 
Φυσικά, όλα αυτά γίνονται με πρωθυπουργική εντολή. Δεν είναι μόνο το ότι είναι 30 χρόνια φίλοι Μελισσανίδης-Σαμαράς. Είναι και οι υποσχέσεις που έλαβε ο Μελισσανίδης για το γήπεδο της ΑΕΚ, αν στήριζε το τσιράκι του και εκλεκτό του Σαμαρά, το Μιχαλολιάκο, για να βγει δήμαρχος εκ νέου στον Πειραιά.
 

 
Υποσχέσεις που έγιναν πράξη σε νομοσχέδιο για τα υδατορέματα, για να μην ξεχνιόμαστε. Μπούλη Σαμαρά, ψευτο-ολυμπιακέ του γλυκού νερού...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

http://www.koutipandoras.gr/article/katadiki-melissanidi-gia-hrei-pros-d...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
31 Μαρτίου 2014 23:05

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
31 Μαρτίου 2014 23:05

"Καταδίκη Μελισσανίδη για λαθρεμπόριο πετρελαίου

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο καθένας καταδικάστηκαν τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών(!!!) οι δύο επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Όμως αυτό δεν εμπόδισε το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ Τελωνείο Πειραιά.

Η παρούσα δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών "ανενεργής", καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή, ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά κ. Μύτης, πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Την πρόταση του Εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επιβάλοντας σε καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έτσι, με βάση τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, έγινε ένα πρώτο βήμα ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τα βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τους Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά έστω με καθυστέρηση 20 ετών."

http://directnews.gr/eidiseis/44270-poinh-fulakishs-pente-eton-ston-dhmh...

"Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον Δημήτρη Μελισσανίδη για χρέη προς το Δημόσιο

Του Βασίλη Τζήμτσου

Σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο καθένας καταδικάστηκαν τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και...

Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών(!!!) οι δύο επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα, καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ' Τελωνείο Πειραιά.

Η παρούσα δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών "ανενεργής", καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, κ. Μύτης, πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Την πρόταση του Εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επιβάλοντας σε καθένα από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έτσι, με βάση τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, έγινε ένα πρώτο βήμα, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τα βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τους Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά έστω με καθυστέρηση 20 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-3-2014 από directNEWS.gr"

Εικόνα nea7liosia

χαρά στο κουράγιο σου ρε σάββα που κάθεσαι και συζητάς με τον βαζελότουρκο γκασμά του περισσού που ήρθε να μας διδάξει και μαθήματα πολιτικής τρομάρα του...είναι πασιφανές ότι η σχέση του με τον πειραιά, το λιμάνι και τον ολυμπιακό εξαντλείται στα πληκτρολόγια και στα κηρύγματα του κουτσούμπα και των άλλων ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ρεμαλιών του περισσού που κατέστρεψαν επιμελώς ό,τι βιομηχανικό υπήρχε ή πήγε να γίνει σ' αυτή την έρημη τη χώρα!!!υπομονή όμως η νέμεσις έρχεται και για τις κουφάλες αυτές που από μπροστά πουλούσαν θεωρίες της πούτσας σαν τον "φιλαράκο-κουμουνάκο" εδώ πέρα κι από πίσω πρόδιδαν πάντοτε τον λαό αποτελώντας πάντοτε τη μεγαλύτερη και χρυσή εφεδρεία του συστήματος!!!!ο λαός όμως ξνύπνησε δυστυχώς γι' αυτούς και ετοιμάζεται να τους στείλει εκεί που έπρεπε να τους είχε στείλει δεκαετίες τώρα και που έχουν στείλει και όλοι οι άλλοι λαοί τους θλιβερούς συντρόφους τους εδώ και χρόνια:ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!αλήθεια νέμεσις δεν λεγόταν και το περιοδικό που εξέδιδε κάποτε η πατσαβούρα η κανέλλη;;;σαφώς και σε ενοχλεί φίλε μου αυτό που ξεκινάει ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ στον Πειραιά και που η επιτυχία του θα αποτελέσει εχέγγυο πραγματικού ανέμου αλλαγής σε ολόκληρη την χώρα!!αφού δεν έχει τις ευλογίες του πατερούλη σου στον περισσό...και πώς θα μπορούσε άλλωστε...μείνε μακρυά από τον πειραιά, όπως και είσαι βέβαια, και μην ξανατολμήσεις να πιάσεις στο βρωμόστομό σου τα παιδιά του porto leone ούτε κανενός συνδέσμου της θύρας 7.σίγουρα μια συνάντησή σου μαζί τους δεν θα σου ήταν καθόλου ευχάριστη φλωράκο αντικειμενικέ του πέους, του ιντερνετ και και facebook....δεν ξέρεις ούτε κατά που πέφτει ένας σύνδεσμος και έμαθες και ποίοι παίρνουνε μεροκάματο κι από ποιούς...και ένα τελευταίο:να βάλεις καλά στην κούτρα σου ΒΑΖΕΛΟΧΑΝΟΥΜΆΚΟ του ΠΕΡΙΣΣΟΥ ότι εμείς οι ΓΑΥΡΟΙ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ τον έχουμε πάνω από τα κόμματα!!!!κι αν ξέχασα και κάτι για τις υπόλοιπες μπούρδες που μας αράδιασες, όπως λέει κι ο μέγας σάββας: ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΓΑΜΥΟΛΑ!!!!!!!!

Εικόνα andysv

ρε συγαυρε...
επάνω που είχα αρχίσει να διασκεδάζω μου τον έδιωξες!!!!

Εικόνα vgls35

Ωραια ολα αυτα παιδια αλλα θα ηθελα να μου απαντησετε και εμενα σε μερικα ερωτηματα.Ο κυριος Μαρινακης που πολιτευεται κιολας,ποσα πλοια του εχει σε ελληνικη σημαια;0 μηπως;Ποσα πλοια του εφτιαξε σε ελληνικα ναυπηγεια που κανουν και εξαιρετικη δουλεια οπως φανηκε με τα πλοια Μηκονος και Χιος;Ποσα;0;
Εχετε ιδια για ποσα εκατομμυρια ευρω φοροδιαφυγη μιλαμε με τις ευλογιες του κρατους;Αλλα φαινεται οι δικες μας λαμογιες δεν ενοχλουν.Μονο των αλλων.Σωστα;

Εικόνα andysv

επειδή κάποιος εφοπλιστής έχει τα πλοία του κάτω απο ξένη σημαία (νόμιμα) τότε αυτό σημαίνει οτι ειναι "φοροφυγάς" και "λαμόγιο"...
μααααααλιστα!!!!
πάμε παρακάτω...

Εικόνα savvas gridlock

Από πού κι ως πού υπάρχει φοροδιαφυγή; Εφόσον έχει το δικαίωμα ΝΟΜΙΜΩΣ να βάλει όποια σημαία γουστάρει στα καράβια του, γλυτώνει φόρους ΝΟΜΙΜΩΣ. Αν χάσει αυτό το δικαίωμα με νόμο του Κράτους και συνεχίσει πραξικοπηματικά να έχει ξένες σημαίες, τότε ναι, θα υπάρχει σκάνδαλο. Αντίθετα, στον κύριο Μελισσανίδη έχουν επιδικαστεί πρόστιμα και ποινές για λαθρεμπόριο-φοροδιαφυγή, αλλά αρνείται να τα πληρώσει, με την κυβέρνηση να του κάνει και σκόντο. Επίσης, χαίρομαι που στέκεσαι στο ότι ο Μαρινάκης δεν κατασκευάζει εδώ τα καράβια του, άρα δεν έχει κανένα συμφέρον και καμιά ''καούρα'' για το τι γίνεται π.χ. στο Πέραμα. Πάρε δώσε με το Πέραμα άλλος εφοπλιστής έχει και αυτός μοίραζε μεροκάματα στους εκεί Χρυσαυγίτες. Φαντάζομαι να τον ξέρεις...

Εικόνα vgls35

Απο την μια κατεβαινει για δημοτικος συμβουλος πειραια,λεγοντας ψευδως οτι νοιαζεται για τον πειραια και τον τοπο,απο την αλλη εχει ολα του τα πλοια με ξενη σημαια και αλλοδαπο πληρωμα με αποτελεσμα να χανει το κρατος τεραστια ποσα φορους που δυστυχως θα τα πληρωσουμε εσυ και εγω και οι υπολοιποι.Κανε ρε ΒΑΓΓΕΛΑΡΕ που τον λετε ετσι πολλοι γαυροι και δεν ντρεπεστε κιολας,ελληνικα τα πλοια σου και εγω θα σε ψηφισω,κανε πληρωματα ελληνικα να δουλεψει ο ελληνας ναυτικος και να παρει και το κρατος χρηματα και απο την φορολογια την δικη σου αλλα και των ναυτικων.Φτιαξε πλοια στα ελληνικα ναυπηγεια να πανε τα λεφτα σε ελληνικα χερια και οχι σε ρουμανικα η κινεζικα που πανε τωρα μιας και φτιαχνεις εκει τα τανκερ σου,και θα σε ψηφισω.Επισης εχεις αποδειξεις οτι ο Μελισσανιδης κανει λαθρεμποριο;Η βασιζεσαι σε μια υποθεση που εγινε....22 χρονια πριν;
Για το οτι λες σωματεμπορα τον Σαββιδη που κατα δικη σου δηλωση "σεβεσαι γιατι επενδυει στο ελληνικο ποδοσφαιρο" εχεις αποδειξεις;Για το ποιος εδινε μεροκαμματα σε χ.α. ισως να πρεπει να ρωτησεις τα παιδια στο πορτο λεονε...θα ξερουν καλυτερα να σου απαντησουν,πιστεψε με.

Εικόνα andysv

μισό....μισό....για να καταλάβω!!!
επειδή έχει τα πλοία του με ξένη σημαία, χάνει το κράτος τεράστια ποσά σε φόρους που θα τα πληρώσουμε εσύ και εγώ και οι υπόλοιποι....
μάλιστα!!!!
δηλαδή το Ελληνικό κράτος ζητάει απο εσένα να πληρώσεις φόρο για κάτι που.... δεν υπάρχει!!!!
μάλιστα!!!!

Εικόνα andysv

πάμε παρακάτω....
ζητάς αποδείξεις για αυτα που λέμε για τον Σαββίδη (π.χ.)
εσυ έχεις αποδείξεις για αυτα που λές για τον Βαγγέλα?
φαντάζομαι πως...όχι....απλώς τα φαντάζεσαι (σαν αντικειμενικός που λές οτι είσαι)

Εικόνα savvas gridlock

Mε βάση τους διεθνείς νόμους και κανόνες, οι εφοπλιστές διαλέγουν όποια σημαία γουστάρουν. Αυτό δεν αλλάζει και δεν γίνεται να αλλάξει όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε, αφού προϋποθέτει μια διακρατική συμφωνία που ξεπερνά τα όρια της Ελλαδίτσας και μπλέκει στα γρανάζια των μεγάλων δυνάμεων της Γης. Αντί να κυνηγάμε ανεμόμυλους, βλέπουμε την πραγματικότητα και το τι μπορούμε να συζητάμε ρεαλιστικά. Από εκεί και πέρα, στις επιχειρήσεις του Βαγγέλαρου Έλληνες δουλεύουν. Μια χαρά δουλειές δίνει σε αρκετό κόσμο. Τίμιες δουλειές.

Ναι, έχω αποδείξεις για το λαθρεμπόριο του Μελισσανίδη. Δεν είναι μόνο τα παλιά, του 1996. Πρόσφατα καταδικάστηκε από το Πλημμελιοδικείο Πειραιά.

http://www.koutipandoras.gr/article/110494/katadiki-melissanidi-gia-lath...

Φαντάζομαι να σέβεσαι τις δικαστικές αποφάσεις και να δέχεσαι το ότι αν τα δικαστήρια κρίνουν κάποιον λαθρέμπορα, είναι λαθρέμπορας και μπορώ να τον λέω έτσι.

Το Σαββίδη τον σεβόμουν επειδή ήρθε κι έβαλε λεφτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ και λίγο καιρό όμως συμμάχησε με τον Ααλαφούζο και σπιλώνει συνεχώς τον Θρύλο. Δεν γίνεται να αφήνουμε αναπάντητη τη λάσπη του. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει επισήμως με ανακοίνωσή της να ελεγχθεί το ''πόθεν έσχες'' των κεφαλαίων που επενδύει ο Ρωσοπόντιος στην Ελλάδα. Από την στιγμή που καμία Αρχή δεν ευαισθητοποιείται, μπορώ να τον λέω κι εγώ νταβατζή που κουβαλάει Ρωσίδες στα κωλόμπαρα. Ειρωνικά τον αποκαλώ έτσι λοιπόν, στηλιτεύοντας την απροθυμία των ελληνικών Αρχών να κάνουν τη δουλειά τους, τηρώντας τους Νόμους. Τους Νόμους που υπάρχουν, όχι τους Νόμους όπως τους έχω εγώ στο κεφάλι μου.

Δεν χρειάζεται να ρωτήσω τα παιδιά στο Πόρτο. Τα ξέρω, όπως ξέρω και το τι γίνεται στο Λιμάνι γενικότερα. Πειραιώτης είμαι. Αυτό που γράφεις έχει τόση επαφή με την πραγματικότητα, όση επαφή έχει η ομάδα που υποστηρίζεις με τους τίτλους. Στο Λιμάνι άλλοι εφοπλιστές δραστηριοποιούνται. Ο Λαγός της Χρυσής Αυγής που σύχναζε στο Πέραμα κυνηγώντας το ΠΑΜΕ είναι οπαδός άλλης ομάδος. Φέιγ βολάν στην Κουμουνδούρου με τίτλο ''λαθρολάγνοι και τουρκολάγνοι του Συριζα κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ'' άλλοι πέταξαν, με εντολή ''τίγρη''. Τον Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ οπαδοί άλλης ομάδος τον κοπάνησαν στο ΟΑΚΑ. Κάθε τρεις και λίγο δίπλα και γύρω-τριγύρω από το Μελισσανίδη οπαδοί άλλης ομάδος είναι.

Για να τελειώνουμε και με τις εκλογές, εμείς εδώ δεν είπαμε σε κανέναν τι να ψηφίσει. Δεν θεωρούμε λιγότερο Ολυμπιακούς αυτούς τους Πειραιώτες που θα ψηφίσουν Μιχαλολιάκο-Δρίτσα-Bουράκη-Παντελάκη από αυτούς που θα ψηφίσουν Μώραλη. Το ''Βαγγέλαρος'' πάει στο τι κάνει ο μεγάλος μας πρόεδρος για τον Θρύλο, δεν πάει στο τι κάνει στις επιχειρήσεις του ή στην πολιτική του δράση. Πολύ ενδιαφέρον όμως βλέπω να έχεις για την κάθοδο Μαρινάκη στις δημοτικές εκλογές. Στον Πειραιά ψηφίζεις;

Εικόνα vgls35

Η συγκεκριμενη καταδικη ειναι για την υποθεση του 1993 για την οποια σκανδαλωδως (δεν θα κρυφτω πισω απο το δαχτυλο μου) εχει απαλαγει ο μελισσανιδης.Η ποινη ειναι για μη καταβολη χρεων και φορων προς το δημοσιο,και οχι για λαθρεμποριο μιας και το αδικημα αυτο εχει παραγραφει.Εχει ακομη ψωμι αυτη η υποθεση το αν καταβαλουν αυτα τα λεφτα τα 2 απατεωνακια καρρας μελισσανιδης. Αν οντως ξερεις τα παιδια του πορτο τοτε γνωριζεις για τι πραγμα μιλαω οποτε δεν χρειαζεται περαιτερω συζητηση.Με εκανες να γελασω,τι δουλεια εχει μια ποδοσφαιρικη ΠΑΕ να ζηταει ποθεν εσχες για οποιονδηποτε.Αν ειναι δυνατον ρε φιλε να εχει συμβει αυτο το πραγμα,και να μην εχουν γελασει και οι πετρες.Εκτος αν μιλας για μια αστεια ανακοινωση του καραπαπα,που ελεγε οτι θα παει τον παοκ στα δικαστηρια.Αν μιλας για αυτη την ανακοινωση ρε αδελφε αυτους θα επρεπε να τους εχετε πεταξει με τις κλωτσιες εξω απο τον Ολυμπιακο.Δεν σπιλωνει κανεις ρε φιλε οταν λεει την αληθεια για καποια πραγματα.Ενταξει ειπαμε να εισαι φανατικος ολυμπιακος,αυτο ειναι σεβαστο,αλλα οχι και να κοροιδευεις τον μεσο γαυρο γιατι δεν κοροιδευεται πλεον.Για αυτο και σε διαβαζουν ελαχιστοι πια πλην καποιων φανατικων.Δεν ειναι τυχαιο οτι ο μεγαλυτερος ογκος των γαυρων εχει διαλεξει να απεχει αηδιασμενος.Και μια συμβουλη,ασε τις προσωπολατρειες.να εισαι Ολυμπιακος και μονο.Ουτε Βαγγελαρος,ουτε Σωκραταρος ουτε τιποτα αλλο.Ολοι αυτοι οι μεγαλοκαρχαριες που μπαινουν στο ποδοσφαιρο μονο για τις ομαδες δεν μπαινουν.

Εικόνα andysv

παράγραφος 3 του άρθρου...
Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση καυσίμων στην εσωτερική αγορά....
δηλαδή....λαθρεμπόριο!!!!
επειδή παραγράφηκε το αδίκημα δεν σημαίνει οτι δεν το έκανε!!!!
άντε βρε, για χατίρι σου....αθώος ο Τίγρης!!!!
και επειδή είσαι καλό παιδί θα πω στον υπουργό οικονομικών να μην σε χρεώσει τους φόρους που έπρεπε να πληρώσει ο Τίγρης!!!
ο Βαγγελας όμως.... λαμόγιο έτσι? μη ξεχνιόμαστε!!!!
τα σπασμένα του αλήτη του Βαγγέλα θα τα πληρώσεις εσύ και εγώ και όλοι μας....ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός!!!!
πάμε παρακάτω!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Eίναι φανερό πως δεν θα συμφωνήσουμε σε αρκετά πράγματα όσο και να συζητάμε. Tα βλέπουμε διαφορετικά. Θα σταθώ στο τελευταίο που γράφεις. Μπορείς να μου πεις το γιατί αποφάσισε το 2010, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η Ελλάδα, να βγάλει από την τσέπη του 50 εκ. ευρώ, να τα βάλει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (και όχι στην τσέπη του Σωκράτη) και να καθαρίσει από χρέη τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης; Τι πιστεύεις; Σε τι αποσκοπούσε ένας άνθρωπος που δεν κάνει δουλειές με το Δημόσιο; Εγώ λέω ότι το έκανε επειδή είναι φανατικός Ολυμπιακός και ήταν το όνειρό του από μικρός, να γίνει πρόεδρος στον Θρύλο. Άλλο κίνητρο δεν βρίσκω. Εσύ τι λες;

Εικόνα vgls35

Τα κινητρα του τα βλεπουμε τωρα,και θα τα βλεπουμε και στην συνεχεια,ηδη εκανε το πρωτο βημα με το να ζηταει την ψηφο του πειραιωτη για τον κυριο μωραλη..Τον μιστερ αποτυχια σε οτι εχει ασχοληθει.Με αποκορυφωμα την σουπερ λιγκ.Εννοειται φιλε μου οτι δεν θα τα συμφωνησουμε γιατι τα βλεπεις εσυ με τα κοκκινα γυαλια σου εγω τα βλεπω τα πραγματα αντικειμενικα.Η κριση αρχισε απο το 12 και μετα,το 10 αν θυμασαι μας προειδοποιουσαν οτι θα υπαρξει κριση και καποιοι γελαγαν.Σε τι αποσκοπει αυτος ο ανθρωπος θα φανει στο μελλον.Προσωπικη μου αποψη οτι θελει να βαλει χερι στον ΟΛΠ.Το οτι αγαπαει τον πειραια και τις διαφορες μπουρδες που λεει,το ειδαμε οταν μεχρι τωρα δεν εχει φερει κανενα του πλοιο για επισκευη σε καποιες απο τις δεξαμενες του πειραια..

Εικόνα andysv

τελικά τα κίνητρα του Βαγγέλα τα βλέπεις απο τωρα ή θα περιμένεις να φανούν στο μέλλον!!!!
αποφάσισε!!!
παμε παρακάτω!!!!
δηλαδή, επειδή δεν φέρνει τα πλοία του στις δεξαμενές του Πειραιά, λέει μπούρδες!!!!
και δεν αγαπάει τον Πειραιά!!!!
μααααααλιστα!!!!
πάμε παρακάτω!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Άρα δέχεσαι ότι δεν έχει πάρε-δώσε με τον Πειραιά και το Λιμάνι μας ο Βαγγέλαρος. Τι συμφέρον έχει λοιπόν να διεκδικεί το Δήμο; Δέχτηκες, εμμέσως, πως δεν έχει πάρε-δώσε και με το Δημόσιο. Γιατί χώθηκε λοιπόν στο γαύρο το 2010, πετώντας 50 μύρια από την τσέπη του, από την στιγμή που δεν θα εξαργυρώσει με δημόσια έργα την παρουσία του στο γαύρο; Γιατί το ίδιο καλοκαίρι του 2010 οι βάζελοι έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κι ενώ ήταν μαζεμένοι Πατέρας-Βγενόπουλος-Γιαννακόπουλος-Τζίγκερ, με τα χίλια ζόρια έμασαν 9 μύρια; Για ποιο λόγο ο Μελισσανίδης δεν έσκασε κι αυτός 50 μύρια το καλοκαίρι του 2010, ή του 2011, ή του 2012, να σώσει την ΑΕΚ, να μην υποχρεωθεί να πέσει Γ' Εθνική και να κάνει άμεσα και πρωταθλητισμό; Μήπως πρέπει να δεις λίγο γύρω σου το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί κάποιος που θα βάλει τόσα λεφτά στο ποδόσφαιρο, επειδή ολοένα και μειώνονται στη χώρα μας αυτοί που έχουν τα ''πολλά λεφτά''; Mήπως πρέπει να εκτιμήσεις αυτόν που χώνει λεφτά και κάνει καλύτερο το πρωτάθλημα που βλέπουμε, έστω κι αν τα χώνει σε ομάδα που δεν συμπαθείς;

Εικόνα vgls35

Θα στο πω αν και εχω την εντυπωση οτι το ξερεις αλλα δεν θες να το παραδεχτεις.Θεμιτο αυτο,οπαδος εισαι.
Ο λογος ειναι ενας και λεγεται ΟΛΠ.Μην τρως σανο φιλε μου κανεις δεν πεταει λεφτα,ποσο μαλλον 50 εκ ευρω.
Λες να εχει χασει ο Μαρινακης και ο καθε Μαρινακης;Σοβαροι να ειμαστε.Το πρωταθλημα οχι μονο δεν ειναι καλυτερο αλλα εχει φτασει στα ορια της εξαθλιωσης.Τα βλεπεις και μονος σου.Ακομη και εσεις δεν πατε οπως πηγαινατε.Ειδαμε σε ημιτελικο κυπελλου ελλαδος να ειναι μισοαδειο το γηπεδο.Για τους βαζελους δεν με νοιαζει καθολου,για την ΑΕΚ οπως φαινεται μεχρι στιγμης η επιλογη ηταν σωστη.Η ΑΕΚ δεν ειχε ουτε παραγκες ουτε ατομα σε καιριες θεσεις για να την αναλαβει εκ του ασφαλους ο οποιοσδηποτε.Εγω θα τον εκτιμησω τον Μαρινακη οταν θα αφησει την μπαλιτσα να παιζεται στα ισια μπας και δουμε κανα σοβαρο πρωταθλημα γιατι αυτο που βλεπουμε τωρα ειναι ενα αισχος.Επισης ειπες οτι οταν βλεπεις κατι στραβο σε εσας το επισημαινεις αμεσως.Δεν σε ειδα ομως να εβαλες το απιστευτο αισχος να μετατραπει το "Ευ Αγωνιζεσθαι" σε προεκλογικη συγκεντρωση των κκ Μαρινακη Μωραλη και αναγκαζοντας τα παιδακια να φωναζουν πειραιας νικητης.

Εικόνα savvas gridlock

- Τι δουλειά έχει ο Βαγγέλαρος με τον ΟΛΠ δεν μου λες όμως. Συγκεκριμένα ρε παιδί μου. Εσύ δεν παραδέχτηκες πως κατασκευάζει τα καράβια του εκτός Ελλάδος και τα έχει με ξένες σημαίες; Πάρε-δώσε με τον ΟΛΠ δεν έχει. Σωστά;

- Φυσικά κι έχει χάσει ο Μαρινάκης. Αυτό λένε οι ορκωτοί λογιστές που υπογράφουν τους ισολογισμούς της ΠΑΕ Ολυμπιακός κάθε χρόνο. Αυτοί είναι αρμόδιοι να κρίνουν, όχι ο καθένας με λογαριασμούς από το μπακαλοτέφτερο του μυαλού του. Αυτοί μπαίνουν μέσα στην εταιρεία που λέγεται ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτοί βλέπουν παραστατικά-πληρωμές και ξέρουν την οικονομική κατάστασή της. Αυτοί παίρνουν και την ευθύνη με την υπογραφή τους, αν πούνε καμιά μούφα. Έβαλε 50 μύρια από την τσέπη του ο Βαγγέλαρος το 2010 και δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή πίσω. Αν κάνω λάθος, δείξε μου τα μερίσματα της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έχουν εκδωθεί από το 2010 και μετά. Απλά πράγματα. Αν δεν τα βρίσκεις, μάλλον κάτι λάθος λες ή σου είπανε και κακώς το υιοθέτησες...

- Εξήγησέ μου τι ακριβώς κάνει ο Βαγγέλαρος και δεν αφήνει το πρωτάθλημα να παιχτεί στα ίσια. Ο βάζελος έχει ευνοηθεί διαιτητικά σε καμιά δεκαριά ματς φέτος, ο ΠΑΟΚ σε 6-7 σίγουρα. Ο βάζελος δεν έπρεπε να κάνει μεταγραφές, αφού δεν πήρε άδεια από την ΟΥΕΦΑ, αλλά η ''κόκκινη'' ΕΠΟ του την έδωσε. Ο βάζελος κονομάει αφού το μισό αντίτιμο των εισιτηρίων στη Λαγοφλώρο πάει στα ταμεία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, με αποτέλεσμα να χάνει λεφτά το κράτος από φόρους, αφού αλλιώς φορολογείται το 50% του εισιτηρίου που πάει στην ΠΑΕ και αλλιώς το άλλο 50%, που πάει στα ταμεία ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου. Αυτό το επιτρέπει η ''κόκκινη'' Superleague και φυσικά η ''κόκκινη'' Πολιτεία. Αν πάμε παλιότερα, ο Βαγγέλαρος συναίνεσε το 2012 να αλλάξει ο κανονισμός και να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, για να ευνοηθεί η ΑΕΚ πρώτα και κύρια. Συγκεκριμένα λοιπόν, όσο συγκεκριμένα είναι αυτά που σου είπα, έχεις να μου αντιπαρατάξεις κάτι που να δείχνει έλεγχο του παρασκηνίου από το μεγάλο μας πρόεδρο, το Βαγγέλαρο;

- Έχω πει αρκετές φορές, μία εξ αυτών και σε εσένα, πως δεν θα πούμε τίποτε εδώ μέσα για τις εκλογές στο Δήμο Πειραιά, για να μην θεωρηθεί ότι πάμε να επηρεάσουμε τους ψηφοφόρους, στο μικρό έστω βαθμό που μπορούμε να το κάνουμε και περνάει αυτό από το χέρι μας. Ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει και δεν σημαίνει πως ένας Πειραιώτης γαύρος που θα ψηφίσει Μιχαλολιάκο-Δρίτσα-Βουράκη-Παντελάκη (ή θα ρίξει άκυρο-λευκό-δεν θα πάει να ψηφίσει καθόλου) θα είναι λιγότερο γαύρος από κάποιον που θα ψηφίσει Μώραλη. Σε ξαναρωτάω όμως, ως Πειραιώτης. Τι ζόρι τραβάς εσύ για το τι θα κάνουμε στο Δήμο μας; Ψηφίζεις στον Πειραιά; Μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση, όχι για βουλευτικές εκλογές. Γιατί σας έχει πιάσει εσένα και αρκετούς σαν εσένα τέτοια κωλοπιλάλα για το τι θα κάνουμε στην πόλη μας; Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό; Εμένα προσωπικά στα αρχίδια μου το τι θα γίνει στην πουτάνα την Αθήνα. Είδες να τρελαινόμαστε που οι οργανωμένοι βάζελοι έφτιαξαν κόμμα και διεκδικούν το Δήμο; Αν πας να μπεις στο site της Μπύρας 13, σου πετάνε ένα ''Καμίνη τελείωσες''. Στον κεντρικό τους σύνδεσμο, στο τριόροφο, σηκώνουν πανί ''ψήφο στο Παν.Κι.''. Πες μου, γι'αυτά γιατί δεν τρελαίνεσαι; Γιατί δεν τρελαίνονται οι ΑΡΔ που διαβάζεις; Για τις σχέσεις του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής του Αλαφούζου, που έχει παραδεχτεί πως δωροδοκούσε πολιτικούς, γιατί δεν διαβάζεις ούτε τα μισά από όσα γράφονται εναντίον του μεγάλου μας προέδρου, για την υποτιθέμενη σχέση του με τα Χρυσαύγουλα; Για τον πρόεδρό σου τον ''τιγράκο'' που κανόνισε να τσιμπήσει 20 μύρια κρατικά λεφτά για το γήπεδο της ΑΕΚ από τον Σγουρό, γιατί δεν διαβάζεις τους αντίστοιχους με το Βαγγέλαρο μύδρους από τα υποτιθέμενα ''κόκκινα'' ΜΜΕ;

Και κάτι γενικότερο. Πριν υιοθετήσεις κάτι, διπλο-τριπλο-τσέκαρέ το. Ούτε μάθημα σου κάνω, ούτε μυαλό πάω να σου βάλω. Από τον τρόπο που γράφεις όμως, φαίνεται πως ανακυκλώνεις όποια μαλακία κυκλοφορεί εναντίον μιας ομάδος που σιχαίνεσαι (και δικαίωμά σου αυτό, δεν σε κράζει κανείς εδώ μέσα επειδή είσαι αντιολυμπιακός), μόνο και μόνο για να΄χεις κάτι να της πεις, να την μειώσεις για όσα πετυχαίνει. Με αυτό το σκεπτικό μειώνεις τις όποιες μελλοντικές επιτυχίες της ομάδος σου. Εκτός αν είσαι σαν τα βαζελάκια που έβγαζαν τα πάντα όλα διεφθαρμένα, αλλά μόλις πήραν το φετινό Κύπελλο ως δια μαγείας καθάρισαν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Εικόνα clark gheibol

φίλε, κάνε μου τη χάρη να μη γκζαναμπείς στο σάιτ μας.
Το ότι είσαι αστοιχείωτος δε μπειράζει πολύ. Το ότι μιλάς προζβλητικά το ξεπερνάμε, είναι συνηθιζμένο στις μέρες μας, έχουμε πήξει στη γκαφρίλα. Αλλά το ότι πας να μας το παίξεις επιστήμονας, τη στιγμή που εμφανέστατα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το δεξί σου χέρι από μια κάλτσα, αυτό φίλε μας θίγει ως σκεπτόμενους ανθρώπους πρώτα και ως αρδικειμενικογαμιάδες περαιτέρω.
Φιλικά σ' το λέω, άμα θες να συνεχίσεις να θαυμάζεις τις ανοησίες σου αναρτημένες στο δικό μας σάιτ, σταμάτα τα σχόλια. Αλλιώς θα φύγουν όλα κι εσύ μαζί.

Εικόνα vgls35

Μπορεις να μου πεις φιλε μου τι ακριβως θεωρεις προσβλητικο;
Και δεν θεωρεις τα διαφορα σωματεμπορας,λαθρεμπορας,κουλα,μπαοκ,βουλγαροι;
Και λες εμενα καφρο;Ημαρτον.

Εικόνα savvas gridlock

Για να μην το κουράζουμε. Αν κάποιος καταδικαστεί από το δικαστήριο για λαθρεμπόριο, είναι λαθρέμπορας. Μπορεί να σε χαλάει αυτό, αλλά έτσι είναι. Αυτό ισχύει παντού, σε όλα τα κράτη της γης. Τα δικαστήρια αποφασίζουν κι εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις τους, άσχετα αν μας αρέσουν ή όχι. Ούτε τον κύκλο θα τετραγωνίσουμε, ούτε θα ανακαλύψουμε τον τροχό εδώ μέσα. Ο Μελισσανίδης καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο όχι μία, αλλά δύο φορές τουλάχιστον κι εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις εις βάρος του. Είναι λαθρέμπορας.

Εικόνα clark gheibol

όχι, δεν μπορώ να σου πω, δεν υπάρχει λόγος αν δεν μπορείς να το δεις μόνος σου.
Εμείς εδώ δεν απευθυνόμαστε σε όσους αποκαλούμε σωματεμπόρους, κούλες, μπάοκ, Βουλγάρους, μπουγάτσες κλπ. Εμείς απευθυνόμαστε σε γαύρους οπαδούς και θα μιλάμε όπως θέλουμε για τους άλλους.
Εσύ όμως, είσαι εδώ για να σχολιάσεις και απευθύνεσαι σ' εμάς. Για το λόγο αυτό πρέπει να προσέχεις πώς μιλάς καθώς εδώ δεν είναι το βαζελέτα να έχεις ασυλία. Εδώ είμαστε εμείς κι εμείς τυχαίνει να την έχουμε μεγάλη. Τεράστια. Γιγαντιαία. Τέτοια γομολάστιχα σαν τη δικιά μας δε θα βρεις πουθενά. Μπορεί να ζβήσει μέσα σε 5 λεπτά όσα έχουν ανέβει στο σάιτ από τη μέρα που ξεκίνησε.
Πρέπει να καταλάβεις ότι εξυπνάδα κι ανωτερότητα μπορείς να πουλάς μόνο στο βαζελέτα. Εδώ μπορείς να μπεις, να πεις τη γνώμη σου για ένα θέμα και τέλος. Τα χωρατά με τα σανά και τις αρδικειμενικότητες κράτα τα για τους κολλητούς σου, προζβάλλουν την αισθητική του σάιτ κι εγώ προσωπικά είμαι ο μπάτσος αισθητικής του σάιτ, μαζί με τον αείμνηστο Χένρι (Χανκ) Τσαρλς Μπουκόβσκι. Και να ξέρεις, είσαι τυχερός που πρόλαβα και τα είδα εγώ πρώτος, γιατί ο αοίδιμος Χανκ είναι σαν όλα τα λέσια, ανάβει σαν την ίσκα κι άμα πιάσει τη γομολάστιχα, χάνουμε τους μισούς αναγνώστες μας