Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ



Στις 27 Απριλίου συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ανιδιοτελούς εργάτη του Θρύλου και πατέρα του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Στην μνήμη του αναδημοσιεύουμε μία συνέντευξή του στο ''ΦΩΣ'' σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον Ολυμπιακό, τον Απρίλιο του 1976. Η ομάδα μας αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω της αποχώρησης ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, οι παίκτες ήταν απλήρωτοι και είχαμε ''ομορφιές του ποδοσφαίρου'', όπως το περιβόητο 0-4 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη στις 4 Ιανουαρίου 1976. Φυσικά ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ έφερε το Μιλτιάδη Μαρινάκη στον Θρύλο το 1971 κι αυτό δεν γινόταν να το προσπεράσει ο ίδιος όποτε μιλούσε στον Τύπο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-4-1976
 

 

 

 

 

 

 

 

 
27 Απριλίου του 1999 έφυγε από τη ζωή ο Μιλτιάδης Μαρινάκης. Το πρώτο εντός έδρας ματς του Θρύλου για το πρωτάθλημα της σεζόν 1998-99, όπου θα μπορούσαμε να τιμήσουμε την μνήμη του στην τότε έδρα μας, το ΟΑΚΑ, ήταν το ματς με τα βαζέλια στις 9 Μαίου. Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο για εμάς, αφού είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, αλλά τα βαζέλια καίγονταν για τους βαθμούς, αφού κυνηγούσαν τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ και το άλλο εισιτήριο για το Champions League. 4 μέρες πριν από αυτό το ματς, είχαμε τον θρυλικό τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, όπου κερδίσαμε 2-0 τον ΠΑΟ, αν και παίζαμε για περισσότερα από 60 αγωνιστικά λεπτά με 10 παίκτες. Μετά τον τελικό προέκυψε το εξπρές του μεσονυχτίου με το Γιάννη Ηλιόπουλο στο ρόλο του Billy Hayes. Έτσι, τα βαζέλια αποφάσισαν να εκδικηθούν για τις απανωτές φάπες εντός και εκτός ΟΑΚΑ στο ματς πρωταθλήματος. Ο τρόπος που το έκαναν, είναι ο κλασικός ΑΝΑΝΔΡΟΣ τρόπος που ξηγιούνται τα βαζέλια. Έβρισαν τους νεκρούς μας την ώρα της σιγής ενός λεπτού στην μνήμη του πατέρα του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ.
 

 
Μέχρι και ο γνωστός αντιολυμπιακός δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής, που μετέδιδε το ματς για τη NOVA, εξανέστη με το ''unfair των οπαδών του ΠΑΟ'', όπως το χαρακτήρισε. Όπως φαίνεται και στο βίντεο την ώρα που γυρίζει η κάμερα προς την κερκίδα τους, ήταν 3 και ο κούκος. Κανά 2 ταξί γέμισαν και ήρθαν στο γήπεδο. Έτσι, η απάντησή μας λίγα λεπτά μετά ήταν
 
ΒΓΑΛΤΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ'ΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ
 
Πράσινα φορούσε ο Εδεσσαϊκός, πράσινα και τα ελάχιστα βαζέλια, που η εικόνα τους εκείνη την ημέρα ήταν λες και κάνανε εκδρομή κάποιοι από την επαρχία. Άσχετα πάντως με τη σιχαμάρα που μας προκαλούν οι άνανδροι και θρασύδειλοι λαγοί, αυτό που ευχόμαστε προς τον άνθρωπο που σίγουρα καμαρώνει πλέον από ψηλά το γιο του στο τιμόνι της μεγάλης του αγάπης, είναι
 
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
 
Υ.Γ. Για όσους δεν το ξέρουν, οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν φυλακή για όσα έγιναν με τον Ηλιόπουλο.
 

 
Aντίθετα, ο Ηλιόπουλος δεν πήγε ποτέ φυλακή, για όσα προσπάθησε να κάνει.
 

 
ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΙ

 

 

 

 

Σχόλια

Εικόνα john

Έψαχνα πολύ καιρο να βρω ρεπορτάζ του site για την περίπτωση του Ηλιοπουλου. Επιφυλάσσομαι να πάρω ξεκάθαρη θέση γιατι αυτο ειναι ευαίσθητο θέμα ,αλλα με βάση το οτι αυτός ο αχρείος πήγε να κάψει το πούλμαν και πετούσε πέτρες προς ανθρώπους μόνο και με μόνο γιατι θόλωσε απο το αποτέλεσμα του ντέρμπι λεω μόνο το εξής.

ΗΛΙΟΠΟΥΛΕ ΜΠΙΝΕ ...... Και ολοι ξέρουμε πως συνεχίζει το cult αυτο σύνθημα....

Εικόνα vagio

Δεν μπορουσαν να ανεβασουν καμια 50αρια στο λεωφορειο..?