H ''AΡΙΣΤΕΡΗ'' ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ



Διαβάσαμε στην προχθεσινή ''Εφημερίδα των Συντακτών'' τα παρακάτω.
 
Το γήπεδο και το Αλσος
 
Αγαπητέ κ. Διευθυντά,
 
Mε την παρούσα επιστολή θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τον αντιδεοντολογικό τρόπο που καλύπτει το θέμα του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και του γηπέδου της ΑΕΚ ο κ. Τάσος Τσατάλης.
 
Είναι γνωστό πως ο εν λόγω συντάκτης αρθρογραφεί και σε αθλητική (διάβαζε «οπαδική») εφημερίδα. Κανένα πρόβλημα με αυτό!
 
Υπάρχει όμως τεράστιο πρόβλημα όταν γράφονται ανακρίβειες.
 
Ανακρίβεια πρώτη: «Εφ.Συν.» 22, 23/2/2014, «Το Αλσος και οι “σκουπιδιάρες”…», όπου ο κ. Τσατάλης γράφει ότι το σχέδιο Μελισσανίδη θέλει 3 ακόμη στρέμματα από το Αλσος, ενώ στην πραγματικότητα θέλει 6! Είχα τότε επικοινωνήσει με τον κ. Τσατάλη τηλεφωνικά και του εξήγησα το λάθος του. Εις μάτην.
 
Ανακρίβεια δεύτερη: «Εφ.Συν.» 14/5/2014, «Η κάλπη που “καίει” την ΑΕΚ», όπου ο κ. Τσατάλης αναφέρει «τελευταία και… καταϊδρωμένη επιλογή ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Αρη Βασιλόπουλο, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο των πιο χτυπητών περιπτώσεων από την τοπική κοινωνία που εκφράζουν έντονες ενστάσεις και για το σημερινό σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι η εξήγηση γι’ αυτό».
 
Ερωτώ τον κ. Τσατάλη και εσάς: γιατί είμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι; Ποιοι είναι οι συμπολίτες μου στη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι «χτυπητές περιπτώσεις»;
 
Επίσης, το σχέδιο Μελισσανίδη προβλέπει πολύ λίγες θέσεις στάθμευσης, ενώ η UEFA ορίζει 2.000 θέσεις πάρκινγκ για γήπεδο 30.000 θέσεων. Πώς θα πάρει αδειοδότηση από την UEFA το νέο γήπεδο χωρίς να έχει 2.000 θέσεις πάρκινγκ;
 
Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να γίνει ακριβές ρεπορτάζ που να δίνει όλες τις αθλητικές αλλά και περιβαλλοντικές διαστάσεις του σχεδίου Μελισσανίδη και να αναφερθούν επώνυμα αυτές οι «κτυπητές περιπτώσεις» του ψηφοδελτίου μας και ποιες είναι οι θέσεις μας για το Αλσος, το ύψος του νέου γηπέδου, το κυκλοφοριακό κ.λπ.
 
Τέτοιο ρεπορτάζ δεν έχει γίνει, κ. Διευθυντά, από κανέναν συντάκτη της έγκριτης εφημερίδας σας και πολύ λυπάμαι γι’ αυτό.
 
Προσωπικά, εκτίθεμαι σε αυτές τις εκλογές με τη «Δύναμη Πολιτών» και επικεφαλής τον κ. Βασιλόπουλο και πιστεύω ακράδαντα πως η ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις εντός των 26,6 στρεμμάτων που της έχουν παραχωρηθεί, εγκαταστάσεις όμως που θα καλύπτουν όλα τα τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ (μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος, πυγμαχία) και όχι μόνο ποδόσφαιρο!
 
Ως (παλαίμαχος πια) αθλητής του τμήματος στίβου της ΑΕΚ, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να ζητώ αυτό που ορίζει το αρχικό παραχωρητήριο του κράτους προς την ερασιτεχνική ΑΕΚ!
 
Με εκτίμηση,
Γιάννης Ζαμπετάκης
επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων ΕΚΠΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με τη «Δύναμη Πολιτών»
 
……………………………………..
Απάντηση
 
Αφήνω ασχολίαστο το «σεμινάριο» δημοσιογραφικής δεοντολογίας του κ. Ζαμπετάκη. Οσο για την αιχμή για την ιδιότητά μου ως διευθυντή σύνταξης της «οπαδικής» «Ωρας των Σπορ», το μόνο που έχω να πω, πέρα από το ότι… επιβεβαιώνω πως είμαι και φίλος της ΑΕΚ, είναι πως αν θέλουμε να πάμε εκεί την κουβέντα, τότε θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στην ιδιότητα του κ. Ζαμπετάκη ως ένθερμου οπαδού του Ολυμπιακού, γνωστού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κουβέντες για μικρά παιδιά δηλαδή.
 
Με λίγα λόγια λοιπόν… Στην επικοινωνία μας για το θέμα των 3 ή 6 στρεμμάτων, επισήμανα στον κ. Ζαμπετάκη ότι το σχέδιο της ΑΕΚ προβλέπει ευρεία δενδροφύτευση. Εις μάτην…
 
Ο όρος «τελευταία και καταϊδρωμένη» σχετικά με τη «Δύναμη Πολιτών» δεν ήταν προεκλογική πρόβλεψη, αλλά κατάταξη στη λίστα των προτιμήσεων της διοίκησης της ΑΕΚ για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως ξεκάθαρα αναφέρω στο κείμενο. Είναι όμως απαραίτητο να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις…
 
Για τις «χτυπητές περιπτώσεις». Η ιστοσελίδα του συνδυασμού περιλαμβάνει επώνυμα άρθρα που καλούν τους δημότες να αντιδράσουν δυναμικά στον νέο νόμο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Σχετικές αναφορές έκανα σε σχετικό μου άρθρο στην «Εφ.Συν.». Μην επαναλαμβανόμαστε.
 
Για το πάρκινγκ. Η ΑΕΚ θα την πάρει την άδεια, ας μην ανησυχεί ο κ. Ζαμπετάκης. Φρόντισε να αγοράσει όμορες του γηπέδου εκτάσεις με τις οποίες θα καλυφθούν οι απαιτήσεις της UEFA.
 
Τέλος, για να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Στα 26,6 στρέμματα, εγκαταστάσεις σαν αυτές που περιγράφει ο κ. Ζαμπετάκης δεν γίνονται. Το σημερινό σχέδιο ανταποκρίνεται πλήρως στο εφικτό και στο συμφέρον και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Αυτή είναι η άποψή μου, όπως την έχω διατυπώσει πρόσφατα και σε σχετικό άρθρο στην «Εφ.Συν.».
 
T. Τσατάλης
 
Δεν μπαίνουμε καθόλου στην ουσία της αντιπαράθεσης. Ο κύριος Ζαμπετάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλκηδόνας-Φιλαδέλφειας με το συνδυασμό του Άρη Βασιλόπουλου ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στέλνει επιστολή στην ''αριστερή'' ''Εφημερίδα των Συντακτών'', την εφημερίδα που άνοιξαν αρκετοί πρώην εργαζόμενοι της παλιάς ''Ελευθεροτυπίας''. Οι ''αριστεροί'' της ''Εφημερίδας των Συντακτών'' πληρώνουν στην εφημερίδα τους ως ρεπόρτερ της ΑΕΚ τον Τάσο Τσατάλη, διευθυντή της ''Ώρας για Σπορ'', που στηρίζει το Μελισσανίδη. Ο Τάσος Τσατάλης λοιπόν απαντάει στον κύριο Ζαμπετάκη, υπερασπιζόμενος πλήρως το Μελισσανίδη και προπαγανδίζοντας υπέρ του συνδυασμού του Λύσσανδρου Γεωργαμλή.
 
Αυτά γίνονται σε μία ''αριστερή'' εφημερίδα, η οποία λίγους μήνες πριν αφιέρωνε πύρινα άρθρα για τους ''φασίστες Misfits''. Σε μία ''αριστερή'' εφημερίδα που λίγες μέρες πριν, μέσω του ''Ιού'', ανακύκλωνε όλα τα βαζελο-παραμύθια περί Χούντας, Μπαρμπή της ΠΕΦΟ και Ασλανίδη, αλλά προχωρούσε και σε συμπεράσματα όπως Η ηγεσία του Ολυμπιακού ως επιχείρηση έχει σαφές πολιτικό πρόσημο. Και μάλιστα το χρώμα αυτής της πολιτική προτίμησης δεν είναι κόκκινο, είναι βαθύ μπλε, τόσο βαθύ που δύσκολα ξεχωρίζει από το μαύρο, πράγματα που μόνον κάποιοι ''τρομοκράτες'' ισχυρίζονται, παρέα με τον κύριο Αλαβάνο. Σε μία ''αριστερή'' εφημερίδα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να περνάει γενές 14 το Μαρινάκη, ο οποίος ''ποδοσφαιροποιεί την πολιτική ζωή του τόπου'' επειδή κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Μώραλη, αλλά δεν κάνει το ίδιο για το συνδυασμό του Λύσσανδρου Γεωργαμλή στα Φιλαδέλφεια, ο οποίος μάλιστα πέρασε και στο δεύτερο γύρο. Προφανώς οι ''αριστεροί'' της ''Εφημερίδας των Συντακτών'' θεωρούν πως ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής αποφάσισε να κατέβει μόνος του στις εκλογές, δίχως την στήριξη κανενός (μάλιστα πέρασε στο δεύτερο γύρο ως δεύτερος, με 39 ψήφους διαφορά από τον τρίτο...). Η '''Ψ-Ώρα για Σπορ'' που στηρίζει το Μελισσανίδη, στηρίζει ανοιχτά το Γεωργαμλή,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ 21-5-2014
 

 
και η ''αριστερή'' ''Εφημερίδα των Συντακτών'' όχι μόνο δεν ενοχλείται από κάτι τέτοιο, αλλά προσλαμβάνει και ως ρεπόρτερ ΑΕΚ το διευθυντή της Ψ-Ώρας, υιοθετώντας την επίσημη γραμμή Μελισσανίδη για το γηπεδικό. Η ''αριστερή'' ''Εφημερίδα των Συντακτών'' περνάει γενεές 14 τους κακούς εφοπλιστές, που θέλουν να κυριαρχήσουν στο Λιμάνι (μπηχτές για το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ), αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα που ο Μελισσανίδης κατεβάζει δικούς του υποψηφίους στα Φιλαδέλφεια, για να κάνει ό,τι γουστάρει στο θέμα του γηπέδου της ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη. Φαίνεται ότι οι ''αριστεροί'' της ''Εφημερίδας των Συντακτών'' έχουν πρόβλημα με τους εφοπλιστές μόνον αν αυτοί λέγονται ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Αν λέγονται Μελισσανίδης, όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα, αλλά τους στηρίζουν και μάλιστα απέναντι σε αριστερούς υποψηφίους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες των ''αριστερών'' της ''Εφημερίδας των Συντακτών'', όπως και των διαφόρων ''αριστερών'' του stokokkino, του left.gr και λοιπών παρατρεχάμενων, από τους οποίους ακόμη περιμένουμε να καταδικάσουν αυτά και αυτά, είναι χαρακτηριστικές της ''αριστεροφροσύνης'' τους και των πραγματικών τους κινήτρων. Είτε αρέσει αυτό σε κάποιους, είτε δεν αρέσει, όλους αυτούς τους πονάνε αυτοί οι δύο
 

 
και βέβαια ο Ολυμπιακός. Όποιος διάβαζε την παλιά ''Ελευθεροτυπία'' θα θυμάται δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά χαφιεδισμού με τον ασύγκριτο ΚΟΚΚΑΛΗ. Εμείς από εδώ σας ευχόμαστε περαστικά, ροζ αριστεροί του κώλου...
 
Υ.Γ. 1 Για να μην μείνουν σκιές, ο μέγας ανιδιοτελής εργάτης του Θρύλου και ιδρυτής της ΠΕΦΟ, Κωνσταντίνος Μπαρμπής, απάντησε στο άρθρο του ''Ιού''. Ας κρίνουν οι αναγνώστες το ποιος έχει επιχειρήματα και ποιος πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.
 
Υ.Γ. 2 Επειδή πάλι κάποιοι θα βιαστούν να χαρακτηρίσουν, τον κύριο Μπαρμπή δεν τον υπερασπιζόμαστε για τα φρονήματά του, αλλά για την αφοσίωσή του στον Θρύλο. Το τι πιστεύω εγώ, ο γράφων, για τη Χούντα π.χ., μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας ρίχνοντας μια ματιά στις περισσότερες από 100 σχετικές αναρτήσεις. Στην πράξη, όχι με το στόμα και με τσιτάτα που'ναι για λεζάντα στο fb. Εκτός αν τρέχει η ''αριστεροφροσύνη'' απ'τα μπατζάκια του, οπότε μπορεί να με βαφτίσει κι εμένα ''φασίστα''. Ενημερωτικά πάντως, παλιότερα όταν άκουγα κάποιον να με λέει ''υπάλληλο'', μου σηκωνόταν. Πλέον μου σηκώνεται κι όταν με λένε ''φασίστα''.
 
Υ.Γ. 3 Ας περάσουν οι εκλογές και θα ασχοληθούμε αναλυτικά και με τους άλλους ''μεγαλοδημοσιογράφους'', τους κρατικοδίαιτους κυρίους Βαξεβάνη και Κούλογλου, που για μία ακόμη φορά μασκαρεύουν το κόμπλεξ τους διυλίζοντας τον ολυμπιακό κώνωπα και καταπίνοντας την αντιολυμπαική κάμηλο.
 
Υ.Γ. 4 Για πολλοστή φορά λέμε πως ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οι Πειραιώτες γαύροι που θα ψηφίσουν Μιχαλολιάκο (ή θα απέχουν, ή θα ρίξουν λευκό/άκυρο στην κάλπη), δεν είναι για εμάς λιγότερο γαύροι από αυτούς που θα ψηφίσουν Μώραλη. Ούτε για τη ΘΥΡΑ 7 είναι. Άλλοι καίγονται για τις εκλογές στην πόλη μας και λερώνουν το στόμα τους, πλάθοντας σενάρια συνωμοσίας μέσα από το PC τους, ενώ δεν είναι Πειραιώτες. Εμείς που είμαστε Πειραιώτες, σιωπούμε και αφήνουμε να μιλήσει για εμάς το κάθε τσουτσέκι που ξέρει μόνο το ''Μικρολίμανο'', το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή. Να είστε σίγουροι όμως πως μετά τις εκλογές θα μιλήσουμε αναλυτικά...

Σχόλια

Εικόνα el trick

ΠΟΤΕ οι θέσεις της παλαιάς "ελευθεροτυπίας" δεν εξυπηρέτησαν τα ΓΝΗΣΙΑ "αριστερά" συμφέροντα. Δηλαδή τα συμφέροντα του ΜΕΡΚΑΜΑΤΙΑΡΗ εργάτη. Ποτέ επίσης δεν εξυπηρέτησαν και τον ΘΡΥΛΟ.
Προφανώς το ίδιο συνεχίζεται και σήμερα με τις "αριστερές" συνέχειές της.

Υ.Γ. Γιατί οι θέσεις της "καλής εφημερίδας" που θυμίζουν έντονα τη θέση ότι η κουλίτσα δεν κάνει ποτέ ενστάσεεις εκτός αν είναι να κλέψει κάτι που το έχασε ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.

Εικόνα el trick

*ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ*

Εικόνα el trick

Το "Παπουτσέλειο" ήταν πέναλτι κατά την κρίση του τότε ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ Κύπρου. Αυτός ήταν που έδωσε πρώτος τότε την έκφραση "παρατεταμένο φάουλ" για τη φάση που ξεκίνησε λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή και συνεχίστηκε ΕΝΤΟΣ άρα πέναλτι.

Εικόνα xristoforas

Σαββα μακαρι να βρεθουνε οι εκπομπες του κυριου Μπαρμπη....εννοω να ανεβουνε στο youtube...
αυτες που εκανε στο Ματζικ....
ειχε αποδειξει κιολας οτι το πελαλτυ ΟΡΘΩΣ το εδωσε ο ΠΑΠΟΥΤΣΕΛΗΣ...μιλουσε για πατατεταμενο φαουλ..που συνεχιστηκε και εντος περιοχης..τα ελεγε με επιστημονικο τροπο...το χε αποδειξει παντως..στο λογο μου!