ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ...ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ



Στο χθεσινοβραδυνό πρώτο τελικό είδαμε ένα ακόμα «παραγωγικό χαμηλό» από πλευράς Ολυμπιακού.  Αφού για ακόμα μια φορά περάσαμε μετά βίας τους 50 πόντους, τελειώνοντας το παιχνίδι με ένα σκορ που περισσότερο σε γυναικείο μπάσκετ παρέπεμπε ...κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του αντιπάλου μας. Αν υπάρχει κάτι διαφορετικό που παρατήρησα σε σχέση με τις άλλες κακές μας εμφανίσεις ΟΑΚΑ φέτος,  αυτό είναι πως από τον χθεσινό Ολυμπιακό δεν διασώζεται ΚΑΝΕΙΣ. Είτε εμπιστευθούμε τους αριθμούς είτε τα μάτια μας το συμπέρασμα είναι ίδιο. Ο Ολυμπιακός του πρώτου τελικού έχει ...πλεόνασμα αρνητικών πρωταγωνιστών! Παίκτες που στα δύσκολα σήκωναν με επιτυχία το παραγωγικό μας βάρος από την αρχή της σεζόν όπως ο Σλούκας ή και ο Λοτζέσκι εχθές σίγησαν. Με  τον πρώτο να είναι αρνητικός τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στην άμυνα. Ο Σπανούλης κινήθηκε για ακόμη μια φορά σε ρηχά νερά μέσα στο ΟΑΚΑ ...μόνο που αυτή την φορά δεν εμφανίστηκε κανείς ικανός να μπαλαντσάρει την μέτρια εμφάνιση του αρχηγού. Τον Ντάνστον που είχαμε συνηθίσει να τον κατατάσσουμε στους δασωθέντες του ΟΑΚΑ, εχθές τον είδαμε σε άλλο γήπεδο, να τα  κάνει όλα λάθος σε άμυνα και επίθεση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ανύπαρκτη ήταν και όλη η υπόλοιπη front line μας. Ο Περπέρογλου που έδειχνε να ξέρει τον τρόπο να μας κρατάει όρθιους εκεί μέσα, έκανε και αυτός καθοριστικά λάθη όταν η μπάλα έκαιγε. Ακόμα και ο "οικονομικός" Μάντζαρης κατάφερε να γίνει αρνητικός και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και στην άμυνα. Αν πρέπει να διαλέξω το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της στατιστικής που επιβεβαιώνει την χθεσινή αποκαρδιωτική μας είκονα αυτό δεν είναι άλλο από το 40% ...που δεν καταφέραμε να περάσουμε στις βολές.  Αν έπρεπε με το πιστόλι στον κρόταφο  να διαλέξω τους δυο παίκτες που με απογοήτευσαν λιγότερο, ο ένας από τους δυο θα ήταν ο Κόλλινς! Μάλιστα ο Κόλλινς ...καλύτερο κι από ανέκδοτο για ξανθιές! Είναι επόμενο λοιπόν να μην περιμένεις να κερδίσεις ένα εκτός έδρας ντέρμπυ εφόσον παρουσιάζεις τέτοια εικόνα...

Κι όμως ο χθεσινός Ολυμπιακός που κινήθηκε πολύ μακριά από τον  "ετήσιο μέσο όρο" του στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ο άνευρος που δεν κατάφερε να τρέξει και να πιέσει, ο Ολυμπιακός που έχασε περισσότερες από τις μισές βολές που σούταρε, ο Ολυμπιακός που σημείωσε 25% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, ο Ολυμπιακός των λαθών και των άστοχων λέι-απ ...έχασε τον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ στις λεπτομέρειες. Αυτός ο Ολυμπιακός ο ανύπαρκτος, έφθασε μια ανάσα από το να γυρίσει και τελικώς να κερδίσει ένα παιχνίδι, σε  μεγάλο μέρος του οποίου υπολειπόταν με διψήφιο αριθμό πόντων ...με τρεις περιόδους χειμερίας νάρκης.

Όσοι πιστεύουν πως αυτή  η ομάδα που παρόλες τις ατυχίες, τις αστοχίες και τους τραυματισμούς έφθασε ένα βήμα από το φάιναλ φορ έδειξε εχθές το πραγματικό της πρόσωπο ...όσοι πιστεύουν πως οι παίκτες που αποθέωναν από την αρχή της χρονιάς μας έδειξαν εχθές πρώτη φορά τι παίκτες είναι, ας θεωρήσουν αυτό το πρωτάθλημα χαμένο! Οι υπόλοιποι  αφού αγνοήσουμε τα κραχτά διαιτητικά "λάθη" που έγιναν σε βάρος μας και -βάσει της πορείας του αγώνα - ξεκάθαρα διαμόρφωσαν αποτέλεσμα ...καλούμαστε να σκεφθούμε πως με τέσσερις ακόμα εύστοχες βολές θα κερδίζαμε διαιτητές και βάζελο! 
 
Η σειρά θέλει ακόμα τέσσερα παιχνίδια για να ολοκληρωθεί. Δυο από αυτά πρέπει να τα κερδίσουμε στην έδρα μας! Δυο λεπτά συγκέντρωσης παραπάνω σε σχέση με εχθές μας φθάνουν για να τους κερδίσουμε και εκεί μέσα! Αυτό φάνηκε στον πρώτο τελικό. Μετά, θα'χουμε ένα γεμάτο καλοκαίρι να αφιερωθούμε σε κριτική και απόδοση των όποιων ευθυνών! 
 
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ,
 
 
DRAZA

Σχόλια

Εικόνα yiage

Ευκολα το 89-64. Κι ομως η διαφορα ποιοτητας θα ανταποκρινοταν με ενα σκορ 40ποντων υπερ του Ολυμπιακου.

Σε φιλους αλλοθρησκους απο προχτες τους ελεγα για 40αρα και το σπασιμο του ρεκορ της 35αρας.
Αποδειχτηκε οτι δεν ηταν μακρυα να βγει αληθινο. Αλλα θελω να γραψω εδω οτι αυτο το σπασιμο του ρεκορ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Και ΜΟΝΟ απο τον Ολυμπιακο.
Μεσα στο οκανα αν μπουν οι παιχτες μας ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ θα τους ριξουν μια 20αρα στο κεφαλι. Αν μπουν "παμε και βλεπουμε πως θα κυλησει" δηλαδη ψιλοχαλαρα θα ειναι παιχνιδι που θα κριθει στο ποντο. Ναι, εννοω εχουμε τετοια διαφορα ποιοτητας που εμεις χαλαρα και αυτοι στα καλα τους ειναι ακομα αμφιρροπο το αποτελεσμα.
Στο πρωτο παιχνιδι οταν η διαφορα ηταν στους 15-16 ποντους, ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οι περισσοτεροι απο εμας το ΞΕΡΑΜΕ οτι θα το γυρισουμε το σκορ αλλα συναμα οχι και το ιδιο σιγουροι για την τελικη επικρατηση. (προσωπικα πιστευα και στην επικρατηση μας αλλα τελικα επιβεβαιωθηκαν φιλοι συγγαυροι που ειπαν "παλι κατι θα γινει και θα στραβωσει")

Κατα βαθος το ΞΕΡΟΥΝ και οι ιδιοι οι βαζελοι οτι η ομαδα τους φετος (ιδιαιτερα φετος) ειναι για τα μπαζα.

υγ. Η ΤΣΣΚΑ κοντρα στις ζελες εκανε πολυ ασχημα παιχνιδια με αναριθμητα και τραγικα λαθη οποτε μην ξεγελιεστε. Δεν εδειξε το πραγματικο αναστημα της η ομαδα του φαρμακοτριφτη. Αυτο που συνεβη ηταν να ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ η ΤΣΣΚΑ και να της ΚΩΛΟΤΡΙΒΕΤΑΙ ο ποα λιγο παραπανω απο το αναμενομενο.

υγ.2 Ο Ολυμπιακος ομως ΕΔΕΙΞΕ τα ΑΡΧΙΔΙΑ του στην μουρη της πουτανοΡεαλ (και με κοντρα διαιτησιες) που οντως οι Ισπανοι ειχαν ΚΑΙ ομαδαρα.

Εικόνα yiage

Να διευκρινησω σχετικα με το "χαλαρα". Η Διαφορα Ποιοτητας θα επετρεπε στον Ολυμπιακο ακομα και χαλαρα να διεκδικησει την νικη μεσα στο μπουρδελο τους. Η πραγματικοτητα ομως εμπεριεχει και ΚΟΡΑΚΙΑ τα οποια για να υπερΠΗΔΗΞΕΙ ο Ολυμπιακος μαζι και την ομαδα του τρακη χρειαζεται να εχει και την σχετικη ΨΥΧΩΣΗ.

Εικόνα DRAZA

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

ΕΔΕΙΞΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΟΥ...

ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕ!

Εικόνα clark gheibol

Αναγνώστη PHANTOM7, ειλικρινά μας τά 'χεις κάνει κάπως τσουρέκια. Είπες την άποψή σου, άρχισες να ξεφεύγεις κάπως και στους χαρακτηριζμούς, φτάνει. Μην καταχράσαι το χώρο που σου δίνεται για να πεις την άποψή σου. Το γράφω αυτό για να ξέρεις ότι αν αρχίσεις να λες πάλι τα ίδια, θα θεωρήσουμε σπαμ το ποστ και θα το διαγράψουμε.
Από τη διαχείριση του σάιτ.

Εικόνα PHANTOM7

DEN APOKALESA KANENA SYNEIDHTO PSEFTH PAROTI DIAFONOUSA ME THN OPTIKH TOY.OYTE EIRONEFTIKA ME SXOLIAKIA TOY STYL "PAO EPOP STON EVRO" KAI KATI TETOIA PROSVLHTIKA,OYTE EKMAIEYSA DIAFORA SIMPERASMATA.FISIKA OTAN SE APOKALOUN PSEFTI APANTAS OPOS KAI THA KANES KAI ESY STHN THESI MOY.AN H KRITIKH KAI O POLYSKELHS DIALOGOS THEOROYNTAI SPAM.TOTE SE LATHOS SAIT POSTARA.KAI EPEIDH OI SYNTELESTES TOY SAIT THEOROYN OTI TOYS SPAO TA ARXIDIA KAI KATAXRAZOMAI TO SAIT THA SE PARAKALOUSA NA DIAGRAPSEIS TO LOGARIASMO MOU....

Εικόνα savvas gridlock

Ξεκόλλα ρε. Πες ό,τι θες. Κανείς δεν θα σε διαγράψει. Το site άνοιξε για να μιλάμε με γαύρους, ακόμη κι αν διαφωνούμε.

Εικόνα PHANTOM7

RE SAVVA ME ESENA DIAFONISA SE 500 POST.SE POLLA MPOREI NA MAI LATHOS SE ALLA SOSTOS.PSEFTH DEN ME EIPES OMOS.

Εικόνα savvas gridlock

Eλα εντάξει, μην τρελαινομαστε. Καμια φορά κουβεντα στην κουβεντα ξεφευγει το σκηνικο και ο ενας κατηγορει τον αλλονε. Ολοι γαυροι ειμαστε, συνεχιζουμε. Πες ο,τι γουσταρεις για οποιον γουσταρεις, δεν παιζει θεμα εδω μεσα.

Εικόνα PHANTOM7

TESPA PAME PARAKATO..H ALITHEIA EINAI OTI OI GAVROI META APO HTTES ME TON VAZELO DEN EIMASTAN POTE KAI TA KALYTERA PROTYPA PSYXRAIMIAS..PREPEI NA GAMHSOUME THN OMADA TON POUSTHDON.MAS FTAINE OLA OTAN DEN GINETAI AFTO(TA FANARIA,O KAIROS,EXEI FASARIA H GEITONIA) TREMOUN TA XERIA MAS APO TA NEVRA..KOLLAEI TO KEFALI MAS.GAMHSTE TON PANATHINAIKO KAI FERTE TO PROTATHLIMA MAS

Εικόνα DRAZA

ΤΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ "ΠΑΩ ΕΠΟΠ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ" ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤ'ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥΣΚΕΛΗ. ΗΘΕΛΕΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ! ΣΠΑΜΜΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ...ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΔΗ ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΠΑΛΙ ΕΣΥ ...ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΠΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ). ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΑΪΤ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΟΣΤΑΡΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ "ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΪΤ" ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΟΣΤΑΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ.

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ:
01:20 | 25-05-2014 από DRAZA
Ναι άθροισε και το 2012 που δεν σε συμφέρει και πες μας αν είναι μοιρασμένα η αν βλέπεις κάτι συντριπτικό υπέρ του βάζελου.
Καλή σου νύχτα.

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΥΤΟ:
02:49 | 25-05-2014 από PHANTOM7
A OXI FILARAKO.PROTA MOU LES NA MHN VAZO TOY 2012 POU DEN TA VALA.EVALA MONO TA FETINA KAI PERSINA SIMFONA ME TA LEGOMENA SOU.ME LENE RIZO KAI OPOS THELO TA GYRIZO.

ΤΟΤΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΕΧΘΕΙΣ ΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ...ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ!

Εικόνα PHANTOM7

TO EPOP STON EVRO PHGAINE STO EKSHS SXOLIO..

Ο ΜΑΣΩΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΗ.

Ο ΓΚΑΛΗΣ ...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΙΤΛΟΣ. ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!

ΥΠΟΨΙΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΑΡΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ.

"Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ"

ΟΚ, ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΘΩ ΜΙΑ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΩΡΑ "ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΕΠΟΠ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ"
SOY PARETHESA STOIXEIA,XRONIES KAI AN ESY AFTO DEN TO THEOREIS DIALOGO TOTE EXOYME ALLH ERMHNEIA.ALLOS ARXISE TIS EIRONEIES "GIA PIESOMETRA" KAI META DEN HKSERE NA APANTHSEI. ALLOS EKMAIEFSE AFTO

Εδώ θα είμαστε να δούμε και τι θα πάρουμε και ποιος θα πάρει πούλο!

Πάντως αυτοί που σκέφτονταν σαν εσένα την χρονιά της Κων/πολης εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα!

Δεν υπάρχει κανένας που να χάνει από τον βάζελο και να το απολαμβάνει! Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι!

Για να μπορούμε σαν κόσμος όμως να έχουμε απαιτήσεις θα πρέπει να βάλουμε πλάτη την ώρα που όλα παίζονται!

Είναι ανεκδιήγητο να περιμένουμε στην γωνία μια ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια μας έχει διαψεύσει ουκ ολίγες φορές!
OTAN DEN EKRINA POTE EKINH THN XRONIA KAI APANTHSA ETSI:
POS EISAI SIGOUROS OTI THN XRONIA THS KOSTANTINOUPOLHS SKEFTOMOYN ETSI?ISA ISA THN EPOXH EKEINH EPEIDH KATI KAINOYRGIO ME POLLA NEA PAIDIA EDHMIOYRGHTO O GRAFON PRAGMATIKA DEN EIXE KAMMIA APAITHSH APO KEINH THN OMADA KAI TON ANTAMEIPSE ME TON PIO OMORFO TROPO.APO THN FETINH EIXA,TORA DEN EXO GIATI THN THEORO LIGH.OXI PAIXTIKA(TO GRAFO KAI SE ALLO POST,PANO KATO TA IDIA SKATA ME TON VAZELO KANEI)ALLA SE OLA TA ALLA THEMATA.YPOTITHETAI OTI APO TO 11-12 VELTIONESAI ALLA GIA MENA O FETINOS OLYMPIAKOS APODYNAMOTHIKE.KAI FISIKA OI EFTHINES KAI TOY KOOYTS EINAI TERASTIES.
ALLOS ARXISE TA KALHNYXTA KAI PARETHETE STOIXEIA MISA APO WIKIPEDIA STA OPOIA APANTISA.EN TELEI GIA NA MHN TO KOURAZOYME...TA POST MOU AS TA KRATHSETE.KANENA PROVLHMA.OYTE THA STRENAXORHTHO EGO OYTE ESY(LES KAI HMASTE 12XRONA KAI DEN SE PAIZO)DIALOGOS POY KSEFEVGEI APO TO KLIMA TOY "OLA KALA STON MPASKETIKO OLYMPIAKO" SE ENOXLEI KAI EINAI EMFANES..AFOU GIA SENA OLA KALA KANENA PROVLHMA.GIA MENA IPARXEI PROVLHMA(KAI MEGALO FETOS) KAI AFOY DEN THA SIMFONHSOYME GAMA TO.OSON AFORA TO LOGARIASMO MOY AS KANETE OTI THELETE. EGRAPSES EPISHS AFTO:
ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΠΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ)..AN THES NA YPONOHSEIS KATI TO LES STA ISA METAKSY OLYMPIAKON..

Εικόνα DRAZA

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟ ΕΙΠΑ.

"ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ" ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΝ ΜΕΣΩ PLAY-OFF ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ...ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΤΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.

ΕΤΣΙ ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Εικόνα DRAZA

ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ*

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.

Εικόνα DRAZA

Κόσμιος!

Δεν κάναμε μόνο εγώ και ο Σάββας υπέρβαση!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θέλω να εκφράσω τα συλλυπήτηριά μου για τον Παναγιώτη Ποικιλίδη που έφυγε από κοντά μας. Ένας άνθρωπος για τον οποίο είχα νιώσει δέος όταν μου έσφιξε το χέρι κάποτε. Στα πρώτα βήματά μου στο άθλημα της πάλης, σε ηλικία 14 χρονών περίπου, μού τον γνώρισε ο προπονητής μου. Μου έσφιξε διακριτικά το χέρι και ένιωσα ένα μυρμήγκι στο σύμπαν. Πάλεψα αρκετές φορές με τον ανηψιό του, τον Αλέξανδρο, στην προπόνηση στον Β.Α.Ο.. Ο ίδιος ο Παναγιώτης ήταν Ολυμπιονίκης, όπως και ο αδερφός του ο Γιώργος. Τα οπαδικά δεν παίζουν κανένα ρόλο σε τέτοιες στιγμές. Άλλωστε, δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε κάτι πέρα από την αγάπη του για τον Π.Α.Ο.Κ. Καλή σου ανάπαυση Παναγιώτη.

Εικόνα DRAZA

Kαλή του ανάπαυση...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δυστυχώς, αυτή η ομάδα πληρώνει τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αν τα παιχνίδια των τελευταίων δύο χρόνων γινόντουσαν πριν από 7 χρόνια δε θα υπήρχε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο Ολυμπιακός θα έχανε το πρωτάθλημα επειδή δε θα είχε μπορέσει να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Η ήττα στο ΟΑΚΑ θα έρχονταν φυσιολογικά. Ο κόσμος ήταν πιο εξημερωμένος με την ήττα. Τώρα, έχουν προηγηθεί πολλά και καλούμαστε να τα λάβουμε υπ' όψιν. Από τη σεζόν 2006-07 που είμαστε ανταγωνιστικοί προς τον τίτλο, έχουμε χάσει πολλά ματς στο ΟΑΚΑ. Κάποια από αυτά δικαιούμασταν να τα πάρουμε. Ο τρίτος τελικός του 2007 έπρεπε να παρθεί και δεν πάρθηκε εξαιτίας των διαιτητών κατά 95%. Ο κόσμος θυμάται το non call του Πηλοΐδη, αλλά σε αυτό το παιχνίδι προηγήθηκαν πολλά. Θυμάμαι μία φάση χαρακτηριστική. Παίχτης του βάζελου (δε θυμάμαι ποιος, ας πούμε ο Χατζηβρέττας) επιχειρεί μπάσιμο. Τρώει τάπα από παίχτη του Ολυμπιακού (επίσης δε θυμάμαι, ας πούμε τον Άκερ) και ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ. Η τάπα ήταν καθαρή. Όμως η φάση δεν σταματάει εδώ. Οι διαιτητές αποφασίζουν ότι η μπάλα είχε βρει στο ταμπλό πριν την τάπα και δίνουν καλάθι και φάουλ. Ούτε εδώ σταματάει όμως. Η τεχνική ποινή για ένα λοξοκοίταγμα του Γκέρσον δίνεται αμέσως και έτσι μία καθαρή αμυντική προσπάθεια του Θρύλου καταλήγει σε οχτώ πόντους για τον βάζελο (έβαλε τρίποντο στην επαναφορά από την τεχνική ποινή). Η φάση αυτή είχε γίνει στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν πλέον ο Ολυμπιακός είχε πλησιάσει τον βάζελο. Τέτοιες φάσεις έχω δει άπειρες στο ΟΑΚΑ. Όταν μας ένιωθαν απειλητικούς μας έσφαζαν ανεπιφύλακτα. Κάποιες φορές η ομάδα ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δε χρειάζονταν κανένας διαιτητής. Το 2010 έγινε η μεγαλύτερη σφαγή (μαζί με του 2004 στη Γλυφάδα, ίσως και του 1996 στον Πανιώνιο του Ίβκοβιτς) στο μπάσκετ. Τότε δεν τους απειλήσαμε απλά. Θα τους ξεφτιλίζαμε. Έγιναν τα όργια των οργίων. Ο Παναθηναϊκός από το 2006 και έπειτα έφτιαξε μια υπερομάδα ασύλληπτη. Οι παίχτες που είχε προκαλούσαν δέος. Αν σκεφτεί κανείς μόνο ότι το 2008 η περιφέρεια των πρασίνων αποτελούνταν από τους Σπανούλη, Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους και κατά δεύτερο λόγο είχε τον Μπετσίροβιτς κ.α. σε πιάνει τρόμος. Παρ' όλα αυτά, πολλές φορές φανήκαμε ανταγωνιστικοί εκεί μέσα. Διεκδικήσαμε πολλά παιχνίδια και θα τα παίρναμε αν δεν ήταν οι διαιτητές. Ήταν άθλος τότε. Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι είχαμε τέτοια ομάδα που έπρεπε να κερδίζουμε όλα τα ματς εκεί μέσα. Τότε πάω πάσο. Μέχρι τότε, λοιπόν, πηγαίναμε στο ΟΑΚΑ χωρίς τους σημερινούς φόβους για τη διαιτησία. Τότε διαμορφώνονταν το σημερινό κλίμα. Υπήρχε η αίσθηση, αλλά σε καμία περίπτωση το σημερινό. Δημιουργήθηκαν συμπλέγματα δύσκολα. Το 2011, με φοβερά κόντρα διαιτησία και με φοβερές παθογένειες στην ομάδα καταφέραμε να νικήσουμε στο ΣΕΦ στο τρίτο παιχνίδι μόνο με τον κόσμο. Όποιος ήταν μέσα στο γήπεδο μπορεί να καταλάβει τι εννοώ. Πήγαμε στο ΟΑΚΑ για μία και μόνο ευκαιρία. Και παρουσιάσθηκε αυτή η ευκαιρία. Τότε ο Παπαλουκάς δήλωσε ότι έτρεμαν τα πόδια του (0/2 βολές) και ο Μαυροκεφαλίδης έχασε μία από τις δύο βολές. Αν έμπαινε μία από τις τρεις χαμένες θα πηγαίναμε παράταση. Αν έμπαιναν 2 από τις 3 θα κερδίζαμε. Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων με κύριο εκφραστή της ανανδρείας τον Παπαλουκά. Το 2012 το πήραμε με μπροστάρη τον Σπανούλη και νομίσαμε ότι ξεμπερδέψαμε. Αμ δε. Πέρυσι, ο βάζελος σκαρφίστηκε ένα σωρό πουστιές για να επηρεάσει το μυαλό του Ολυμπιακού και το κατάφερε. Φέτος δεν τέλειωσε η σειρά. Έγινε το 1-0 από τον βάζελο.

Και ρωτάω εγώ: αξίζει να πληρώσει αυτή η ομάδα, αυτοί οι παίχτες, αυτός ο προπονητής τα παλαιότερα δικά μας συμπλέγματα; Αυτοί οι παίχτες, αυτή η ομάδα, αυτός ο προπονητής φέρανε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια τα τελευταία δύο χρόνια. Φέρανε και ένα πρωτάθλημα αντρίκειο. Έχασαν έναν τελικό κυπέλλου στο σουτ και με διαιτησία "2010" και έναν φέτος σε παιχνίδι νοκ άουτ στο ΟΑΚΑ (κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν σε αντίστοιχο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Μάλλον, όλοι ξέρουμε...) και τώρα παίζει τους τελικούς χωρίς κανείς να ξέρει τη συνέχεια. Τι θα γίνει ρε μάγκες; Θα τη λιθοβολήσουμε; Δηλαδή θα πληρώσει ο Μαντζαράκος τη φλωριά του Παπαλουκά; Μα είμαστε τόσο μαλάκες επιτέλους; Ποιος μας φούσκωσε τα μυαλά και νομίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με τον ΚΑΟΔ; Ποιοι είμαστε εμείς στην τελική; Παρεμφερή μπάτζετ έχουμε με τον ακατανόμαστο. Βλέπουμε κάποια υπεροχή εκ μέρους μας, αλλά στα μεταξύ μας παιχνίδια δε μετράνε αυτά. Ο αθλητικός εγωισμός είναι μεγάλη υπόθεση και ο βάζελος τον έχει. Φέτος έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και τα χτυπήσαμε και τα τέσσερα. Θα παίξουμε άλλα δύο. Προς τι η απογοήτευση λοιπόν; Ένα θα το πάρουμε! Αρκεί να το πιστέψουμε οι ίδιοι. Γιατί πρέπει οι τωρινοί παίχτες να κουβαλάνε τόσο βάρος; Γιατί να κουβαλάνε το βάρος που δημιούργησαν άλλοι; Πρώτα απ' όλα δεν το αξίζουν. Η δουλειά μας είναι να στηρίζουμε. Ούτε παίζουμε μπάλα ούτε τίποτα. Στηρίζουμε και φωνάζουμε. Μέχρι το τέλος. Όταν τελειώσουν όλα, τότε μπορούμε να τα αναλύσουμε όλα. Μέχρι τότε υπομονή και στήριξη.

Ο Σπανούλης το μόνο πράγμα που δεν κάνει είναι να βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Έχει αποδείξει το καλοκαίρι ότι έμεινε στην ομάδα που αγαπάει κι' ας πήρε κατά πολύ λιγότερα χρήματα από άλλες ομάδες. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Έμεινε στην ομάδα για να γαμάει τον βάζελο. Ούτε κότα δεν είναι όπως λένε κάποιοι. Αν ήταν κότα, ρε άνθρωποι, δε θα σουτάριζε από τα 9 μέτρα. Πόσο μάλλον όταν ξέρει ότι αν δεν το βάλει θα ακούσει πάλι χριστοπαναγίες. Σουτάρει γιατί το πιστεύει και γιατί είναι πρώτος μάγκας. Κότα θα ήταν αν ξεφορτωνόταν την μπάλα από τα χέρια. Τώρα, όμως, δεν είναι. Απλώς, πρέπει να καταλάβει ότι ο τρόπος που προσπαθεί να κερδίσει τον βάζελο εκεί μέσα δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Υπάρχει προπονητής και καλό θα είναι να του το εξηγήσει. Επίσης, βαρόμετρο για την απόδοσή του είναι η απόδοση του Σλούκα και του Μάντζαρη. Χθες δεν είχε ούτε μία βοήθεια. Τι να κάνει κι' αυτός;

Όλοι όσοι πάνε στο ΣΕΦ στήριξη μέχρι τέλους.

Εικόνα Hank

Θωμά, η προβολή που κάνεις λαθών η καταστάσεων του παρελθόντος που δημιούργησαν τα "συμπλέγματα" όπως τα θέτεις, στο σημερα, νομίζω ότι είναι λάθος.

Ο κάθε Μαντζαράκος πρέπει πριν απ όλα, να λύσει και να ξεπεράσει τα συμπλέγματα με το βάζελο, που δημιουργήθηκαν (ειναι αδιαμφισβήτητο πια αυτο) όσο παιζει αυτός στην ομάδα. Κυρίως απ τους περσυνους τελικους και μετα. Και ύστερα βλέπουμε αν και πόσο φταίνε γι αυτά οι χαμένες βολές του Παπαλουκά η του Μαυροκεφαλίδη.

Το ματς προχτές, δεν το χασες γιατί σκαρφίστηκαν τα απιστευτα οι Τανατζήδες κλπ. Κατα πάσα πιθανότητα να σκαρφίζονταν ο,τι χρειαζονταν για να νικήσει ο ζελές.
Ομως, αυτο που συνέβη, πριν απ τις πιθανες εφευρέσεις των γκρι, ειναι οτι για άλλη μια φορά ολοι, εκεί που έπρεπε να κάνουν απλά πράγματα -για να μην πω αυτονόητα- και να φυγουν με το πρωτάθλημα στο τσεπάκι φάνηκαν πάλι πολύ λίγοι, για να το πω κομψά.

Ας πάμε τωρα να πάρουμε το πρωτάθλημα, και θα τα πούμε όλα μετα. Και για το Σπανουλη και για όλους.
Τωρα, το να σουτάρεις απ τα 9 μέτρα, ναι, όντως δε σε κάνει κότα. Κι αμα το κάνεις κιόλας κατα συρροή, τοτε εισαι λιγότερο κότα απ τον οποιονδηποτε. Αλλα δεν βλέπω τη χρησιμότητα που έχε αυτό για την ομάδα και το σκοπο της.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δε βλέπω να διαφωνούμε κάπου. Αντιλαμβάνομαι τις ατομικές ευθύνες των φετινών και των περσινών αποτυχιών της ομάδας. Κυρίως τις μοιράζω στον προπονητή και σε κάποιους παίχτες. Όμως ο θυμός είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερος από τον πρέπων διότι λειτουργεί αθροιστικά. Ο θυμός δεν ξεκίνησε πέρυσι από το μηδέν. Προϋπήρχε και ήταν ήδη σε τεράστιο βαθμό. Αν π.χ. ήμασταν πρωταθλητές Ελλάδας από το 2006 μέχρι το 2012 και ερχόταν η περσινή αποτυχία και το φετινό... 0-1, τότε όλα θα ήταν πολύ πιο ήρεμα. Φέτος, καλώς ή κακώς, οι παίχτες μας θα πληρώσουν πολλά σπασμένα παλαιότερων χρόνων. Τι θα δηλαδή, που τα πληρώνουν ήδη. Δε νομίζω να διαφωνείς σ' αυτό. Όλοι έχουμε θυμό μέσα μας, όλοι ανυπομονούμε για κούπα, αλλά πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την οπαδική μας ταυτότητα. Πρέπει να γίνει διακριτός ο ρόλος μας. Δεν είναι ο ρόλος μας η άκρατη και αλόγιστη επιθετικότητα, αλλά η στήριξη μέχρι τέλους. Αν λειτουργούσαμε όλοι σαν τον φαντομά τότε θα χάναμε με κατεβασμένα τα χέρια σε κάθε ματς. Ο Σπανούλης θα έπαιζε στη Μπαρτσελόνα και στον πάγκο μας θα καθόταν ένας Τρινκιέρι ας πούμε. Φυσικά, πρέπει οι τωρινοί παίχτες να διαχειριστούν όλη την κατάσταση και να μπορέσουν να ανατρέψουν το μειονέκτημα. Ή θα γίνουν μάγκες ή θα μπουν στην ίδια πρόταση με τον Παπαλουκά κάποιοι.

Ο Σπανούλης δεν είναι κότα, αλλά -συμφωνώ μαζί σου και το είπα και στη δική μου δημοσίευση- πρέπει να καταλάβει ότι το παιχνίδι είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και όχι Σπανούλης-Παναθηναϊκός... Οφείλει να ξεθολώσει.

Εικόνα Hank

Θωμά, διαφωνούμε στο εξής: Οτι ο θυμός που ενδέχεται να έχει ο κόσμος για την ομάδα μπάσκετ, λειτουργεί αθροιστικά, κι αυτη τη στιγμή έχει συσωρευτεί όλος οσος θα μπορούσε να υπάρξει απ το 2006 ας πούμε μέχρι σήμερα. Δεν νομιζω οτι ισχύει αυτό.
Κατ' αρχάς, το τελευταίο πρωτάθλημα και οι δυο ευρωλίγκες απορρόφησαν σχεδόν όλο το θυμό (απογοήτευση θα λεγα καλύτερα, και όχι γι αυτη καθαυτή την ομάδα) για ό,τι είχε συμβεί απο κεινο το σημείο και πριν, ας πουμε απ το 2012 και πριν.
Και θυμός για την ομάδα, το αγωνιστικό της τμήμα ας το πουμε ετσι, δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ. Υπήρξε για την διοικηση (την απραξία της και την μοιρολατρική μάλλον διάθεσή της απεναντι στο γαμημένο συστημα της ζέλας και του σωλήνα) και θυμός και οργή γι το ιδιο αυτο το γαμημένο σύστημα.
Και θυμίζω οτι κάθε φορά, η ομάδα αγωνιστικά πάλευε και πολέμαγε όσο μπορούσε μεσα στο παρκέ, έναν πολύ καλύτερο απ το σημερινό βάζελο, και φυσικά τους γαμημένους τους διαιτητές που τοτε, πολλές φορές χρειάστηκε να ξεπεράσουν κάθε όριο της φαντασίας τους -και της δικιας μας- για το τι μπορεί να σφυρίξουνε σε ένα ματς κατα του Θρυλου και υπερ της ζελας.

Τωρα, μετα το '12 μάλλον, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Και γιατί στον κόσμο έγινε πεποιθηση οτι είναι αδύνατον να παλέψεις με το πιο βρωμικο συστημα που έχει υπάρξει ποτέ στον παγκόσμιο αθλητισμο (κι αυτη η πεποιθηση βοηθησε να αποδεχτουμε περισσότεροι τους Αγγελόπουλους χωρις να τους χρεωνουμε ως αδυναμία την αρνησή τους να συνδιαλλαγουν με τη βρωμια) και γιατί όλη τη χαρά και την περηφάνεια μας τη διοχετεύσαμε στις μεγαλειώδεις στιγμές μας στην ευρωλίγκα.

Με όλα αυτά, δεν νομίζω ότι χρέωσε κανείς κάτι στην ομάδα για τη σκουπα απ το βάζελο περσυ. Και αν υπήρξαν και καποιοι που θα ηθελαν να το κάνουν, νομιζω οτι τις φωνές αυτες τις πλάκωσε το επικό της δεύτερης συνεχόμενης ευρωλίγκας.

Φετος όμως, είναι μια τελειώς διαφορετική κατάσταση. Αν υπάρχει αυτη τη στιγμη θυμός (και απαιτησεις) απ τον κόσμο, ειναι αυτος που έχει σωρευτει αθροιστικά απο πέρσυ μετα την λήξη των τελικών, και μέχρι προχτες, και αφορά αποκλειστικά στα ματς με το βάζελο.
Δεν νομίζω ότι έγιναν και λίγα μέσα στη χρονιά, ουτε τετοια που μπορει ο καθε φιλαθλος να τα προσπεράσει εύκολα.
ΚΑι την κάθε απαίτηση, έρχεται και την κάνει πιο έντονη, η πεποιθηση οτι εχουμε απέναντι τον χειρότερο βάζελο της τελευταίας 20ετίας.
Αυτη η ομάδα, έχει εθυνες, κι αυτες πρέπει να πάρει, για τα συνεχιζόμενα -σχεδόν πανομοιότυπα- στραπάτσα απ το ζελε φέτος. Για τιποτε αλλο.
Και η άποψή μου, είναι ότι πρέπει να τις πάρει. Αυτο κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Το χαιδεμα των αυτιών δε βοηθάει, κι αν πει κανεις και μια κουβεντα παραπανω κατω απ τις συνθηκες όπως διαμορφώθηκαν και το πάρει τοις μετρητοις η ομάδα, θα είναι λάθος της ομάδας.
Αυτο βεβαια δε σημαίνει πως πρεπει να στησουμε την ομάδα στα 5 μέτρα. Οχι.
Αλλα η ομάδα πρέπει να πάρει τις ευθύνες της, πριν απ ολα απέναντι στον εαυτλο της.
Γιατι ειναι καλή ομάδα, γιατί ειναι καλοί παιχτες, και δε γίνεται να έχει γαμησει ολη την ευρωπή και να παραδιδεται ετσι στο ζελε.
Κι επισης, γιατι και αυτη, ειναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έχουμε φτάσει σε μία μεγάλη εμβάθυνση αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να αναλύσουμε από πού προήλθαν τα συναισθήματα οργής και απελπισίας του κόσμου. Το "ιατρικό" αυτό πόρισμα δεν είναι προϊόν μαθηματικού αποτελέσματος, αλλά υποκειμενικών παρακειμένων που αθροίζονται και δημιουργούν μία κρίση που φτάνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αλήθεια. Είναι δύσκολο εγχείρημα. Πρέπει να σκεφτούμε πώς σκέφτονται όλοι οι γαύροι. Ας το κάνουμε.

Ξέρουμε όλοι και δε χρήζει και μεγάλης ανάλυσης, το πώς ένιωθε ο μέσος γαύρος μέχρι το πρωτάθλημα του 2012. Αποδίδονταν ευθύνες σε διαιτησία, παίχτες δικούς μας, όργανα λήψης αποφάσεων, Βασιλακόπουλο, "δημοσιογράφους" κ.λπ. Οι οπαδοί ήταν θύματα ενός καλοστημένου αποστήματος και εν μέρει προδομένοι από κάποιους "δικούς" μας στρατιώτες (βλ. Παπαλουκά). Κάπου εκεί φτάσαμε στο σωτήριο έτος 2012. Μία από τις μεγαλύτερες, ου μην η μεγαλύτερη, επιτυχίες του συλλόγου μας διαχρονικά. Το ευρωπαϊκό ήταν μία ουτοπία, μία ονείρωξη που έγινε πραγματικότητα. Βασικά, ούτε καν ονείρωξη δεν ήταν, αφού κανείς δεν το πίστεψε εκείνη τη χρονιά. Το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια ήταν το κερασάκι στην τούρτα που έκλεισε μια περίοδο μακράς ανομβρίας. Έπειτα, είχαμε φοβερές ανακατατάξεις στην ομάδα μας και στον βάζελο. Εμείς αποδυναμωθήκαμε στον πάγκο, αλλά αποκτήσαμε καλύτερο παικτικό υλικό. Ο βάζελος έγινε μία άλλη ομάδα, χωρίς Ομπράντοβιτς και με μία εντελώς καινούρια σύνθεση. Μέχρι και η διοίκηση άλλαξε. Ο Τράκης ήταν μαύρο πρόβατο μέχρι τότε για τους οργανωμένους. Πιστέψαμε όλοι ότι αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους πούστηδες. Στην αρχή της χρονιάς κάποιοι, βλακωδώς βέβαια, μιλούσαν για σπάσιμο της 35άρας κ.λπ. Μπορεί να χάσαμε το κύπελλο, αλλά ο τρόπος που χάθηκε (με φοβερά κακή διαιτησία, σε έναν ακόμη τελικό-παρωδία) δεν άφηνε περιθώρια για πισογυρίσματα. Πήραμε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό και όλοι μας χύσαμε από ικανοποίηση. Το πρωτάθλημα πλέον θεωρούνταν δεδομένο από όλους. Τότε, ανακαλύψαμε πως τα όπλα του εχθρού είναι ανεξάντλητα. Το παιχνίδι μυαλού που έπαιξε πέρυσι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια πλύσης εγκεφάλων. Παρ' όλα αυτά, οι παίχτες μας και ο προπονητής είναι μεγάλα παιδιά και έπρεπε να διαχειριστούν μερικά πράγματα πιο έξυπνα. Πήγαν σαν τσοπάνηδες και την πάτησαν. Αδικαιολόγητοι. Και μετά από αυτό το ντροπιαστικό 0-3, είχαμε τη συνέχεια φέτος. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια μέχρι στιγμής στο ΟΑΚΑ και δεν καταφέραμε να πάρουμε κανένα, αν και μπορούσαμε να τα πάρουμε όλα. Και όλα αυτά όντας ο βάζελος στη χειρότερη κατάσταση που τον θυμάμαι όσο παρακολουθώ. Μόνο με τη σεζόν 1996-97 συγκρίνεται. Εμείς, όμως, έχουμε καλή ομάδα και το ξέρουμε.

Τι κρατάμε, λοιπόν, από τα παραπάνω; Ότι στη φάση που η ομάδα ήταν έτοιμη να βγάλει οριστικά τον βάζελο από το θρόνο, πέταξε τη μεγάλη αυτή ευκαιρία με το χειρότερο τρόπο. Ο κόσμος είδε ένα τεράστιο πισογύρισμα. Του ήρθαν εικόνες 2010 στο μυαλό. Μείναμε με την ψωλή στο χέρι. Η απογοήτευση της περσινής αποτυχίας ήταν μεγαλύτερη από αυτή του 2007 ή του 2008 ας πούμε. Τότε ο βάζελος είχε μία dream team για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Παρ' όλα αυτά, παλεύαμε όλα τα παιχνίδια σχεδόν χωρίς να έχουμε τους σημερινούς παίχτες. Μόνο ο Σπανούλης που έχουμε τώρα αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Αν είχαμε σερί πρωταθλημάτων από το 2006 μέχρι το 2012, η περσινή απώλεια θα ήταν μία κακή και πρόσκαιρη παρένθεση. Ο κόσμος θα ήταν σίγουρος γι' αυτό. Αν το καλοσκεφτούμε λίγο, ξεκινήσαμε τη χρονιά όντες σε μειονεκτική θέση όσον αφορά το πρωτάθλημα. Το μειονέκτημα έδρας ήταν λίγο έως πολύ σίγουρο. Ενδεχόμενη απώλεια του φετινού πρωταθλήματος θα αντιμετωπιζόταν πιο ήπια από ποτέ. Όμως ήρθε το κύπελλο, ήρθε και η ευρωλίγκα για να μας γειώσει ως προς την αποτελεσματικότητά μας μέσα στο ΟΑΚΑ. Είναι μία μεγάλη χρόνια πληγή που κρατάει χρόνια.

Εν τέλει, πιστεύω ότι ο κόσμος δεν άντεξε το πισογύρισμα της ομάδας μετά το 2012 και είναι κοντά στο να ξεσπάσει στους σημερινούς μας παίχτες για παλιότερες αμαρτίες. Ο συμψηφισμός, η ισοπέδωση και ο παραλληλισμός που έχει να πέσει δε λέγεται. Σαν να τους ακούω (ίσως -ελπίζω όχι- σαν να με ακούω) "ο Γιαννάκης-υπομονή ήταν καλύτερος από τον Μπαρτζώκα", "ο Σπανούλης δεν κάνει ούτε για τη Λάρισα", "ο Διαμαντίδης είναι τελικά ο μόνος ηγέτης", "το ΟΑΚΑ είναι έδρα..." κ.λπ. Και να σου πω και την αλήθεια, δεν ξέρω τι μου γίνεται. Πες ότι χάνουμε το πρωτάθλημα. Τι συμπεράσματα να βγάλω; Ξέρω, από τη μία, ότι ο Σλούκας με τον Μάντζαρη είναι το μέλλον μας. Από την άλλη, αν συνεχίσουν έτσι θα έχουν κλείσει μία διετία που θα είναι τα πουτανάκια του βάζελου, ενός Ούκιτς και ενός Κάρι... Ξέρω μεν ότι ο Σπανούλης είναι αρχιδαράς και τον παραδέχεται όλη η Ευρώπη, βλέπω δε μία άνευ προηγουμένου θολούρα απέναντι στον βάζελο που τον καθιστά ανύπαρκτο και ζημιογόνο. Τι πρέπει να γίνει; Ξέρω ότι οι Αγγελόπουλοι έχουν βάλει ένα κάρο χρήματα όλα αυτά τα χρόνια (140 εκ. ευρώ για να μην ξεχνιόμαστε), ξέρω επίσης ότι επιδεικνύουν μία αδυναμία να προστατεύσουν την ομάδα. Και όσο κι' αν προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα, αυτό δε γίνεται μέσα σ' αυτά πλαίσια. Είναι σαν να βάλουμε το Κ.Κ.Ε. στην κυβέρνηση και να πάει να διαπραγματευτεί το χρέος με την Τρόικα. Ή αλλάζουν όλα (σύνθεση ΚΕΔ, πρόεδρος ΕΟΚ, πρόεδρος ΕΣΑΚΕ -αυτός που πανηγύριζε για τη νίκη του ΚΑΟΔ εναντίον μας) ή θα παλεύουμε κάθε χρόνο απέναντι στα πάντα.

Κλείνοντας, θα εκφράσω την αντίρρηση για αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτός ο διάλογος είναι ανώφελος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είμαστε εν μέσω πολέμου και εμείς συζητάμε για "ηθικολογίες" (μεταφορικά το λέω) και θεωρίες. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι στηρίξουμε την ομάδα σε όλα τα μέτωπα, είτε είναι το γήπεδο -το πιο βασικό- είτε σε συζητήσεις είτε σε δημόσιες συζητήσεις του ίντερνετ όπως εδώ κ.ο.κ. Δυστυχώς, μπήκαμε σ' αυτό το λούκι επειδή δεν καταλαβαίνουν όλοι τα αυτονόητα. Ο άλλος κρίνει ότι εν μέσω τελικών και χωρίς να έχει κριθεί τίποτα, είναι σκόπιμο να βρίσει τον Σπανούλη. Ε, σάλτα και γαμήσου ρε μαλάκα! Είμαστε φρούραρχοι, όχι πολέμιοι. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε εσένα HANK.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΓΚΕΣ. ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Εικόνα Hank

Οτι είναι ανωφελος ο διαλογος η ο,τι ειναι αυτό, δεν ειμαι και τόσο σίγουρος, παρόλο που πριν διαβάσω την προτροπή σου στο τέλος, για διαφορους λόγους, θεώρησα και γω ότι κάπου πρέπει να το σταματήσουμε.
Ξεκίνησα αυτή την κουβέντα, γιατι θεωρώ οτι κάποιες φορές, καποιου είδους "δημιουργική πίεση" -κατα το δημιουργικό αγχος που λένε- πρέπει να υπάρχει. Και γιατι φυσικά διαφωνω για το μέγεθος και την ενταση αυτης της πιεσης όπως το έθεσες αρχικά.

Προσωπικές εμπειρίες καταθέτουμε πάντα, και προσπαθωντας να συνοψίσω καπως την ολη διαφωνία, οι δικές μου μου λένε οτι αυτο

Η απογοήτευση της περσινής αποτυχίας ήταν μεγαλύτερη από αυτή του 2007 ή του 2008 ας πούμε.

δεν ισχύει.
Κανείς δεν την πειραξε την ομάδα περσυ.
Ακόμα και οι περιφημοι και ηρωικοί "300" (σε πραγματικα νουμερα, καμια κατοστη μαγκες ήταν και δεχτηκαν μετα όλο το μένος των φανατικών του smart bra) γι άλλους λόγους ύψωσαν το γαυρικο αναστημά τους μεσα στο ΣΕΦ, και όχι γιατί θυμωσαν, η απογοητεύτηκαν με την ομάδα.

Εικόνα DRAZA

ΟΙ 300 ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΩΛΗΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΗΜΑΝΕ(καλό;) ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ". ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΣΟΙ ΛΙΓΟΙ. ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΤΟ 2010 ΕΙΧΑ ΒΓΕΙ ...ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ(ΚΑΙ ΤΟ '10 ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ).

ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ PRETTY BRA ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ...ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΔΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΪΔΕΥΟΝΤΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Η ΔΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ" ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ...ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ "ΛΕΒΕΝΤΕΣ" ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΕ ΠΟΥΝΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ, ΝΕΥΡΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΗΑΝΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΚΡΙΝΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΚΑΛΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ" ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

Εικόνα Hank

Λοιπον, παμε να γαμησουμε σήμερα τις ζέλες, και ολα τ άλλα θα τα βρουμε.

pretty bra ε; εμενα για καποιο περίεργο λόγο μου κόλλησε "οπαδοί του smart bra"

http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/hi-tech-bra-only-opens-woman-306...

Εικόνα DRAZA

ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΨΩΛΑΡΑ.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι είναι παιδιά. Και για να γυρίσουμε στα αμιγώς αγωνιστικά, αν απόψε νικήσουμε πειστικά τον πουσταρά, στο ΟΑΚΑ θα έχουμε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε. Μην τη χαραμίσουμε μόνο. Έχουμε δύο ευκαιρίες για νίκη στο ΟΑΚΑ. Αν φανούμε σοβαροί και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Εικόνα DRAZA

Καλύτερος τρόπος για να πιστέψουν στην ανατροπή εκεί μέσα, από μια ξεκάθαρη νίκη μέσα στο ΣΕΦ με τον κόσμο όπως πρέπει δεν υπάρχει.

Εικόνα DRAZA

Όσον αφορά τις τελευταίες φράσεις της τελευταίας παραγράφου σου ...το πιάσαμε το υπονοούμενο!

"ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΓΚΕΣ. ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ."
Ακριβώς έτσι. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αν πρέπει να λυθούν λέει! Φυσικά και πρέπει! Σε άλλες βάσεις να συζητιούνται και όλα καλά θα είναι. Γιατί όταν μου ξεκινάει ο άλλος και βρίζει τον Σπανούλη ως γνήσιος βάζελος, ε εκεί κάπου φορτώνω κι' εγώ. Να λύσουμε θέματα ναι. Αλλά όχι τα αυτονόητα. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ούτε αυτά.

HANK, όταν μίλησα για ανώφελο διάλογο δεν εννοούσα ακριβώς αυτό που εμείς κάνουμε. Εννοούσα τον λόγο για τον οποίο εμείς μπήκαμε σ' αυτή τη διαδικασία συζήτησης. Καλό είναι να θέτονται οι προβληματισμοί και οι απογοητεύσεις, αλλά παράλληλα να στηρίζεται μέχρι τέλους η προσπάθεια. Αυτό κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν.

Όσον αφορά το βαθμό της πίεσης, ήμουν λίγο ακραίος. Και δεν αλλάζω στάση διότι πιστεύω ότι οι παίχτες έχουν ένα είδους κόμπλεξ απέναντι στη νίκη επί του βάζελου. Ίσως το στρίμωγμα στη γωνία τους αναγκάσει για "γενική έξοδο". Ίσως αν νιώσουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, όντες καμένα χαρτιά, να λειτουργήσουν καλύτερα. Ίσως, δεν ξέρω. Κι' εγώ εικασίες κάνω. Δεν είναι ευδιάκριτες οι αποστάσεις μεταξύ δημιουργικής και αγχώδους πίεσης. Εδώ, οι μεγαλύτεροι προπονητές γι' αυτό παλεύουν. Εκεί διαφέρουν οι μεγάλοι προπονητές από τους υπόλοιπους.

Κανείς δεν πείραξε την ομάδα πέρυσι, αλλά και κανείς δεν την πείραξε παλαιότερα. Υπήρχαν στιγμές έντασης στο ΣΕΦ και παλαιότερα, αλλά ποτέ δε διεκόπηκε αγώνας. Το 2010 που είχαμε μία πρωτοφανή διαιτητική κλοπή έγιναν πολλά στο ΣΕΦ, αλλά όχι σε βάρος των παιχτών. Το 2011 δεν πειράχτηκε η ομάδα του Παπαλουκά και του Τεόντοσιτς. Ούτε το 2009 που είχαμε πλεονέκτημα και πιστέψαμε στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, πέρυσι τελείωσε ο αγώνας εκτός των τεσσάρων γραμμών. Δεν το κατακρίνω, απλώς το καταγράφω για να καταδείξω τον μεγάλο θυμό. Δεν αντέχαμε να ξαναδούμε τα ίδια που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός αν θεωρείς ότι όσοι μείνανε στο ΣΕΦ το κάνανε για να "επιτεθούν" στους παίχτες του Ολυμπιακού. Γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πέρυσι ο κόσμος έμεινε μέσα για να στείλει το δικό του μήνυμα: αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα.

Εικόνα Hank

Αφού στο λέω παραπάνω για τους ηρωες γαυρους που μεινανε μεσα στο ΣΕΦ περσυ. Δε νομιζω να αφηνω καμια υποψία οτι μπορεί και να το κάνανε για διαφορετικούς λόγους απ αυτους που λές κι εσυ. Και είναι σαφές οτι το επικροτώ με θερμη αυτο που κάνανε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μαζί σου.

Εικόνα DRAZA

Στην τελευταία παράγραφο μέχρι το "Τεόντοσιτς" δεν ισχύουν απολύτως αυτά που λες ως προς το ποιος πειράχθηκε. Ξέρω τι σου λέω.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πάω πάσο.

Εικόνα DRAZA

Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα συμφωνούσαμε Θωμά!

Τα έγραψα άλλωστε και κάτω από τον φίλο τον chief.

Eλπίζω ο Φαντομάς να μην αποθαρρύνθηκε από το σεντόνι και να σε διάβασε ...και να κατάλαβε και κάτι.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να τα είχα γράψει κι εγώ ο ίδιος.

Δεν περίμενα ο κόσμος μας όμως, που έχει ήδη πάρει από αυτά τα παιδιά περισσότερα από όσα περίμενε αντί να βάζει πλάτη και να δείχνει τσίπα να χρειάζεται "στράτα-στρατούλα".

Κάποιοι έχουν μείνει στην εποχή του Κλέιζα και του Τσίλντρες με τα παχυλά συμβόλαια και την άπλα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι, καλώς ή κακώς αυτές οι εποχές τελείωσαν. Όποιος δεν το καταλαβαίνει περαστικά.

Κάτι αγωνιστικό. Ο Σλούκας και ο Μάντζαρης είναι η ώρα να δείξουν ότι θα είναι οι επόμενοι ηγέτες του Ολυμπιακού. Πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά απ' ό,τι είναι τώρα. Δεν πρέπει να μείνουν στάσιμοι. Σε δύο χρόνια θα παίζουν χωρίς τον Σπανούλη. Καλούνται να γίνουν οι νέοι Σπανούληδες. Λένε όλοι για την απόδοση του Σπανούλη και κανείς δε λέει ότι οι έτεροι Έλληνες είχαν στο σύνολο... 2 πόντους. Αν δεν παίζουν αυτοί καλά αυτόματα θα μειώνεται και η απόδοση της αρχηγάρας μας.

Εικόνα DRAZA

Και πάλι έχεις δίκιο ως προς τον συμπαραστάτη που δεν βρήκε ο Σπανούλης. Το έγραψα κιόλας.

Αν και δεν πιστεύω πως ο Σπανούλης θα μείνει μόνο δυο χρόνια ακόμα μαζί μας.

Εικόνα Chief Bromden

Ψυχολογία, ψυχολογία, ψυχολογία….
Για άλλη μια φορά στα κρίσιμα τελευταία λεπτά με όλες τις συγκυρίες της στιγμής με το μέρος μας εμφανίστηκε η γνωστή μαύρη ομίχλη στα μυαλά παιχτών και προπονητή, πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για σύμπτωση, οι επαναλήψεις είναι πλέον αρκετές…
Για την επιστροφή μας από το ναυάγιο του 1ου δεκαλέπτου ήμουνα σίγουρος και έκοβα και το χέρι μου, για το διπλό μετά και το 51-53 δεν ήμουν καθόλου σίγουρος αν και κατά πολύ καλύτεροι, με περισσότερη ενέργεια , με ένα βάζελο να παραπαίει και με εξέδρα βουβή και μισοάδεια, θεωρώ δεδομένο πως στην ίδια ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται και οι παίχτες με τον προπονητή όταν νιώθουν πως πλησιάζουν στο μεγάλο διπλό, τα χρόνια επαναλαμβανόμενα εγκλήματα του συστήματος έχουν ριζώσει μέσα μας και μας ακολουθούν ακόμα και τώρα, στα καλά μας χρόνια…
Τι να περνάει από το μυαλό παιχτών και προπονητή; Ότι περνάει και από το δικός μας, πως κάτι θα γίνει πάλι και θα χάσουμε, θες διαιτητικό, θες αγωνιστικό, θες μπούκες; θες θες θες και άγιος ο θεός…
Η ομίχλη δεν εμφανίζεται μόνο στο ΟΑΚΑ, ακόμα και στο ΣΕΦ αδυνατώ να θυμηθώ αγώνα που τον πήραμε αεράτα, πάντα ροντέο στο τελευταίο δεκάλεπτο, πόσες φορές ενώ χτίζαμε μεγάλες διαφορές εξανεμίζονταν με ευκολία;
Φυσικά δεν ευθύνεται μόνο η ψυχολογία, σίγουρα ρόλο παίζουν και η τακτική, η προετοιμασία, οι επιλογές μέσα στο παιχνίδι, αλλά μήπως η εφαρμογή τους δεν εξαρτάται από την ψυχολογία τη δεδομένη στιγμή; Πάρτο αυγό και κούρευτο με λίγα λόγια…
Το φάρμακο είναι ένα μεγάλο διπλό που θα δώσει τίτλο και μετά χτίσιμο
πάνω σε αυτή τη βάση για νέες νίκες για να αντιστραφεί η άσχημη ψυχολογία, να καθαρίσει το μυαλό και να λυθούν χέρια και πόδια…
Χάθηκε τεράστια ευκαιρία η θεραπεία να ξεκινήσει από χθες, δεν πειράζει, κοιτάμε το επόμενο εκτός (δεν συζητάω για ΣΕΦ) που πλέον θα είναι αρκετά πιο δύσκολο και με το σύστημα υποψιασμένο και θορυβημένο …
Αγωνιστικά θεωρώ πως έχουμε καλύτερη ομάδα την δεδομένη στιγμή και φυσικά κανονικό προπονητή , ο Μπαρτζώκας και οι παίχτες αδικούν τους εαυτούς τους, δεν είναι αυτές οι δυνατότητες τους , οπότε κάνουμε υπομονή ,γεμίζουμε το ΣΕΦ και στηρίζουμε και τα άλλα θα τα δούμε μετά…

Και προς θεού προσοχή! Η ομάδα αυτή απαρτίζεται πλέον από πολλά νέα παιδιά με τεράστιο ταλέντο, κεφάλαιο για το μέλλον, είναι κρίμα να καούν με αφορισμούς και αφόρητες πιέσεις, μην τους κόψουμε τα φτερά…

Εικόνα DRAZA

Φίλε από την περίοδο που έχουν αναλάβει οι Αγγελόπουλοι τον Ολυμπιακό θεωρώ πως αυτή η αίσθηση ότι κάτι θα στραβώσει στο τέλος στο ΟΑΚΑ, η αίσθηση πως οι παίκτες θα μπουνε μαγκωμένοι "έχοντας χάσει τον αέρα τους" αφορά περισσότερο ομάδες προηγούμενες ακριβότερες και με πιο βαρβάτα ονόματα αν θέλεις. Απλά έχουν γίνει τόσα μέσα εκεί αυτά τα χρόνια, τα περισσότερα όχι αμιγώς αγωνιστικά, που μοιραία το μυαλό του οπαδού τα συνδιάζει!

Αυτά τα παιδιά όπως λες κι εσύ είναι νέα και έχουν όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα παιδιά και πρωτάθλημα πήρανε και στο ΟΑΚΑ έχουν νικήσει και στην Ευρωλίγκα κατάφεραν το ακατόρθωτο. Πρέπει ο κόσμος να φανεί ψύχραιμος και να μην ακυρώσει τον πιο πετυχημένο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών τσάμπα και βερεσέ.

Αλλαγές πρέπει να γίνουν, προβλήματα και λάθη υπάρχουν και πρέπει να διορθωθούν ...αλλά δεν θα κουραστώ να το λέω "κάθε πράγμα στην ώρα του".

Εικόνα RED HELL

Γεια σας μαγκες.Οντας λιγο πιο ηρεμος απο χθες αρχικα θελω να διευκρινισω οτι παρα τις βρισιες που εριξα χθες εγω παντα θα ειμαι διπλα στην ομαδα σε ολα τα αθληματα.Ειδικα στο μπασκετ που αναμφισβητητα μας χαρισε οπως ειπε και ο Σαββας τη μεγαλυτερη χαρα με το ΠΙΟ ΑΡΧΙΔΑΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ στην Πολη δεν μπορω να το παρατησω.Εδω και 3 χρονια που τα πραγματα εχουν αλλαξει σαφως προς το καλυτερο συνεχως ερχομουν σε ρηξη με αυτους που με την παραμικρη αφορμη εκραζαν ΟΜΑΔΑ και ΔΙΟΙΚΗΣΗ.Οσον αφορα χθες ομως για εμενα δεν υπαρχουν δικαιολογιες.Επιτρεψε μου να διαφωνησω λιγο με το αρθρο.Δεν θεωρω το οτι το πηγαμε το ματς τοσο κοντα ειναι επιτυχια.Και εξηγω.Παιζαμε με εναν παο που πραγματικα ηταν για κλαματα.1/19 3ποντα χωρις προπονητη και σε μια εδρα εκκλησια.Επισης αυτοι επαιζαν μονο με ποσταρισμα του ματσιουλις και απο την αλλη ενω λασμε και μαυροκεφαλιδης ηταν φορτωμενοι με φαουλ αντι να παιξουμε στη ρακετα βαραγαμε 3ποντα απο τα 9 μετρα.Δυσκολα θα ξαναβρουμε τοσο ευνοικες συγκυριες.Παρολα αυτα ηττηθηκαμε επειδη οταν ειδαμε οτι παμε για νικη πραγματικα χασαμε τη γη κατω απο τα ποδια μας.Δεν γινεται ρε πουστη να νικαμε 2 φορες τη ρεαλ και να χανουμε απο αυτο το εκτρωμα.Πολλοι χθες βγηκαν απο τα ρουχα τους ακομη και ατομα που δεν εκραζαν μεχρι και σε ηχηρες σφαλιαρες.Και για μενα δικαιολογημενα καθως το κακο με το οακα εχει παραγινει.Δεν μπορουμε ρε γαμωτο να εχουμε πνευματικη διαυγεια και ψυχικη ηρεμια εκει μεσα?Τελος παντων εννοειται συσπειρωση τωρα και οπωσδηποτε νικη στο ΣΕΦ.Δυστυχως δεν θα μπορω να ειμαι γιατι εχω και τις κωλοπανελληνιες(τι αγχος και αυτο ρε πουστη).Καλη τυχη στην ομαδα μας και μακαρι η κολαση του ΣΕΦ να καψει τους λαγους.

Εικόνα savvas gridlock

Kαλή επιτυχία στις Πανελλήνιες φίλε.

Εικόνα DRAZA

Παρεμπιπτόντως το "καλή επιτυχία" είναι λάθος. Όλοι το ίδιο λάθος κάναμε. Θα τον κάψουμε τον άνθρωπο έτσι και είναι της θεωρητικής κατευθύνσεως!

Εικόνα RED HELL

Φιλε Ντραζα θεωρητικος ειμαι συγχωρα με αλλα δεν το επιασα αυτο με το καλη επιτυχια.Εξηγησε το μου αν εχεις την καλοσυνη.

Εικόνα DRAZA

Δεν υπάρχει και "κακή επιτυχία" για να ευχηθείς στον άλλον να έχει "καλή επιτυχία".

Η "επιτυχία" θα του ευχηθείς" ή "καλή τύχη".

Εικόνα RED HELL

Να'σαι καλα ρε Σαββα.

Εικόνα μαουνιέρης

Ευχές για καλή επιτυχία και από εμένα.

Εικόνα RED HELL

Σε ευχαριστω φιλε μαουνιερη.

Εικόνα DRAZA

Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες κιόλας αδερφέ ...να σκίσεις! Γάμησέ τα όλα! Γαύρος είσαι δεν μασάς τίποτα!

Εικόνα DRAZA

Θέλω να μου δείξεις που αναφέρω την λέξη "επιτυχία" αναφερόμενος στην χθεσινή μας εικόνα!

Ο Ολυμπιακός είχε 5 στις 13 ελεύθερες βολές. Πες μου εσύ τι είναι πιο εύκολο να μπει ...η βολή ή το τρίποντο;

Εγώ ή ο Παναθηναϊκός δικαιούμαι να μιλάω για αστοχία;

Το 25% για τα δικά μας δεδομένα είναι υψηλό ή χαμηλό ποσοστό; Εκτός από τον Περπε δεν μας έδωσε κανείς τρίποντο. Και η ομάδα έχει περισσότερους από έναν σουτέρ! Νομίζω;

Έχεις δίκιο να λες ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κακός εχθές και χάσαμε μια καλή ευκαιρία. Αλλά έχουμε κι εμείς κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναπαρουσιασθούμε έτσι!

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προβληματίζεται και να λέει ότι δεν θα βρει ξανά στο ΣΕΦ τον χθεσινό Ολυμπιακό.

Εικόνα RED HELL

Φιλε Ντραζα το εξεφρασα λαθος με τη λεξη επιτυχια.Αναφερομενος προφανως στο σημειο που λες για το οτι το φτασαμε τοσο κοντα εννοω οτι για μενα δεν ειναι ελαφρυντικο για το χθεσινο το γεγονος οτι πηγαμε το ματς τοσο κοντα.Εχεις δικιο για την αστοχια και τις βολες με το 3ποντο αλλα αυτο με κανει να τσαντιζομαι ακομη πιο πολυ με τη εννοια οτι ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ και μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΡΙΑ για μπρεικ που θα μας εδινε αναμφισβητητο πλεονεκτημα για τον τιτλο.Ρε πως γινεται τετοια αστοχια στις βολες.Και δεν ειναι μονο στο οακα.Και με τη ρεαλ τα ιδια ασχημα ποσοστα.Προφανως οι περισσοτεροι που αστοχουν οπως ο Σπανουλης δεν ειναι ασχετοι.Αλλα γονατιζουν απο το αγχος.Πηραμε 2 ευρωπαικα ρε γαμωτο και ακομη δεν μπορουμε να βαλουμε βολες?Βλεπεις τελικο ευρωλιγκας φετος με μολις 1 η 2 χαμενες βολες ρε πουστη.Αν θυμασαι και το 2ο ματς στη ρεαλ θα το ειχαμε παρει αν ειχαμε βαλει 3-4 βολες.Εγω ακομη πιστευω στο μπρεικ αλλα αν δεν παρουμε τιτλο φετος κατ εμε ειναι παταγωδης αποτυχια.Τελος θα ηθελα να σε ευχαριστησω για τα καλα σου λογια για τις πανελληνιες φιλε.Περα απο αυτες βεβαια αν και ξεκιναω τεταρτη σημασια εχει το ντερμπι στο ΣΕΦ τη δευτερα χεχε.

Εικόνα DRAZA

Kαταλαβαίνω το άγχος σου για τις Πανελλήνιες ...το είχα κι εγώ προ μιας δεκαετίας.

Καλά θα πάθεις πλάκα το Σεπτέμβριο δεν το συζητάμε. Θα πας να γραφτείς στην σχολή σου και θα σου φύγει η μαγκιά με το πρότυπο ιδρύματος που θα συναντήσεις. Πεντακάθαρο, οργανωμένο με καθηγητές που έχουν συνέπεια και σέβονται τον φοιτητή, που θα ξημεροβραδιάζονται εκτός των ωρών γραφείων τους για να σου λύσουν κάθε απορία ...με ανθρώπους που θα σχίζονται να σε εξυπηρετήσουν στην γραμματεία. Θα δεις φοιτητές από αγνό αλτρουισμό σε κάτι τραπεζάκια να θέλουν να σου δώσουν σημειώσεις , να θέλουν να σε βοηθήσουν με το πάσο και την εγγραφή σου ...να θέλουν να σου κλείσουν δωμάτιο στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις της Μυκόνου. Και να πεις ότι θέλουν κάτι από εσένα; Τίποτα φίλε ...όλα από την καρδιά τους την καλή θα τα κάνουν! Εκεί είναι που θα πεις "άξιζε και ο κόπος και το άγχος γιατί αμοίφθηκα εις πολλαπλούν".

Εγώ τουλάχιστον αυτά έχω να θυμάμαι από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο!