ΤΜΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟ 1949



Στα πλαίσια των αφιερωμάτων μας στα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου μας, θα παρουσιάσουμε σήμερα την ιστορία του τμήματος της κωπηλασίας, το οποίο επανιδρύθηκε το 1948.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-9-1949
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Συγχαρητηρια πολλα γιαυτες τις αναρτησεις. Δεν ειναι απο τις λεγομενες ΄΄πιασαρικες΄΄, εχουν ομως μεγαλη σημασια οταν καταγραφεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ την ιστορια αυτου του ΕΝΔΟΞΟΥ συλλογου, οπως κανει συστηματικα - και μπραβο του - αυτος ο ιστοτοπος. Γιατι αληθεια: Ποιος αλλος αναφερεται ή εχει αναφερθει εδω και πολλα χρονια στο ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ τμημα του Ολυμπιακου; Κανεις. Να γιατι περιποιει τιμη σ΄εμενα, να σχολιαζω τετοια κειμενα, τιμη για την οποια ευχαριστω.

Γυρναω 57 χρονια πισω...Παιδι, κολυμβητης του Θρυλου, με προπονητη τοτε τον μεγαλο διεθνη τερματοφυλακα της ομαδας μας στο πολο, Αλεκο Μοναστηριωτη. Οι προπονησεις γινοντουσαν στην ιστορικη Λεσχη, σε πενηνταρα αποσταση με διαδρομες, διπλα στο υπαιθριο γηπεδο του μπασκετ και μπροστα ακριβως απ΄τη μεγαλη πορτα, απ΄οπου ξεμπουκαρανε οι κωπηλατικες λεμβοι του ομωνυμου τμηματος...Ήμασταν δίπλα - δίπλα...Βγαινανε οι κωπηλατες μας. Σωματαρες...Τους εβλεπα με δεος... Σοβαροι, βουταγανε τις λεμβους, δενοντουσαν, τοποθετουσαν τα κουπια στη θεση τους και ξεκιναγανε για την απογευματινη τους προπονηση. Ολοκληρη ιεροτελεστια...Εμεις, οι κολυμβητες, αρχιζαμε τα ΄΄ μετρα ΄΄... Καθε φορα, μαζι...Να σημειωσω οτι πριν γινει αυτη η θαλασσια ΄΄ πισινα΄΄ με τους βατηρες, τις διαδρομες κ.λ.π., καναμε τα μετρα μας ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ το ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ απ΄τη Λεσχη μεχρι το Ρολοϊ απεναντι στο ΄΄Αυγο΄΄και ξαναγυρνωντας παλι στη Λεσχη... ΄΄Φοραω΄΄ τωρα τα παιδικα μου ματια, καθως πληκτρολογω...Η θαλασσα ηταν και τοτε βρωμικη. Οχι ομως οσο τωρα. Ειχε ακομα σπαρους, ειδικα εκει που ειναι σημερα η συγχρονη Λεσχη του Συλλογου, κατω απ΄την πλατεια Αλεξανδρας...Τους ψαρευα, ειτε με καλαμι ειτε με καθετη απο βαρκα...

Οι μαχες των κωπηλατων μας, κυριως με τον γειτονικο Ομιλο Ερετων ( 150 μετρα αποσταση ), συχνες και σκληρες...Πολυ δυνατος Ομιλος. Παρακολουθουσε κοσμος και κοσμος στο Πασαλιμανι και στη Φρεαττυδα αυτες τις μεγαλες κοντρες. Φωναζαμε απ΄τη στερια, παροτρυναμε με την ψυχη μας τους δικους μας για τη νικη, που ποτε την κατακτουσαμε ΄μεις και ποτε αυτοι...Ποσο γρηγορα και δυνατα τραβιοντουσαν περνωντας μεσ΄απο τη θαλασσα τα κουπια...Και ποσο δυνατα, μεχρι τη στερια, ακουγοντουσαν οι ρυθμικες καυγες των πηδαλιουχων...

Τωρα ζω, καπως μακρια απ΄το μπλε της πρωτης νιοτης μου... Οι κωπηλατες του Θρυλου ομως, εκεινης της τοσο ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ εποχης, ειναι παντα ΜΕΣΑ ΜΟΥ...Ευγε Σαββα γι΄αυτες τις αναρτησεις...

Εικόνα savvas gridlock

Ρε τα βαζελάκια του Ομίλου Ερετών. Κοίτα εδώ Απόστολε απόκομμα της ''Ηχούς'', φύλλο 30-8-1951.

http://tinypic.com/view.php?pic=352n22x&s=8#.U4ZxM3J_t-o

Εικόνα Hank

Αμα οι αναρτήσεις του Σαββα Απόστολε γίνονται αιτία για να γράφεις εσύ σχόλια σαν αυτα, και να ανασάινουμε και μεις λιγο απ το Θρύλο μιας αλλης εποχής, τοτε θα τον δέσουμε πανω απ τον υπολογιστή, να ανεβάζει ολη μερα κι ολη νυχτα άρθρα.
Αντε γιατί ολη μερα ψειρίζει τη μαιμου, 2-3 αρθρα την ημέρα ανεβάζει.

Εικόνα yiage

Hank συμφωνω μαζι σου..Ειμαστε κι ολοι εμεις οι υπολοιποι με την σειρα μας τυχεροι που εχουμε απο την μια μερια Σαββα και απο την αλλη Αποστολο Γκαγκανη!

υγ. Προς θεου να συμπληρωσω και ολοι οι υπολοιποι αρθρογραφοι εδω. Δεν παλευεστε!
υγ. Νικος Γοδας, Chief, Μαυρωνας και τοσοι αλλοι ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ εδω σε αυτον τον ιστοτοπο που ΧΑΙΡΟΜΑΙ πραγματικα να διαβαζω.

Εικόνα apostolos gaganis

Σας ευχαριστω ολους. Θελω ομως να τονισω οτι εδω, σ΄αυτον τον ιστοτοπο, υπαρχουν πολλοι δυνατοι τοσο αρθρογραφοι οσο και σχολιογραφοι. Δεν χρειαζεται να τους αναφερω. ΞΕΡΟΥΝ αυτοι, ΠΟΣΟ τους εκτιμω. Μερικοι μ΄εχουν καταπληξει. Με τις γνωσεις τους, τη συστηματικοτητα, το χιουμορ τους, το ιδιαιτερο υφος τους, την ευαισθησια, το παθος τους για την αληθεια...ΟΛΟΙ ομως, ανεξαιρετως ολοι οι συμμετεχοντες, συμβαλλουν ο καθενας με την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του στο συνεχες χτισιμο και την παραπερα εδραιωση αυτου του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΩΣΑΪΚΟΥ πληροφοριων, αναλυσεων, ιστορικων αναδρομων και κυριως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ. ΄΄Παρελαυνουν΄΄ εξαιρετοι χαρακτηρες, καθημερινα, απ΄το RATM. Γι΄αυτο κι ειναι πραγματικη απολαυση ν΄αποτελει καποιος μελος μιας ΤΕΤΟΙΑΣ παρεας, που Ευχαριστει, ΄΄Ζεσταινει΄΄, Διασκεδαζει, Ανεβαζει την αδρεναλινη αλλα και Ηρεμει, Αποσπα ευεργετικα, Πληροφορει, Γεμιζει κενα...

Υ.Γ. Ρε, παιδες; Φαινεται πολυ οτι πασχω απο ΡΑΤΜΕΞΑΡΤΗΣΗ;...

Εικόνα yiage

Αν φαινεται?... Κανει ΜΠΑΜ απο χιλιομετρα Αποστολε.

Δεν εισαι ομως μονο εσυ. Ειναι και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που μονο διαβαζουν το ΡΑΤΜ.

Εσυ Αποστολε Γιατρε μου που μπορεις να βγαλεις διαγνωση... Τωρα ΡΑΤΜΕΘΙΣΜΟΣ η ΡΑΤΜΕΞΑΡΤΗΣΗ ειναι εσυ γνωριζεις.
Αν δεν παρω την ΡΑΤΜΟΔΟΣΗ μου αρχιζουν στο μυαλο μου οι εμμονες,οι ενοχες, οι ανησυχιες, οι καρδιακες αρρυθμιες, ανεβοκατεβασματα της πιεσης μου, αυτοματη σπιτοκεντρικη συμπεριφορα και πορεια οταν βρισκομαι για ενα διαστημα 3 ωρων μακρυα απο την κατοικια μου με σκοπο την χρηση του λαπιτοπιου για την ΡΑΤΜΟΔΟΣΗ μου, καθως επισης πολλες αλλες παρενεργεις και αντιδρασεις.
Πες μου Γιατρε μου.....Ειμαι πολυ χαλια?

Εικόνα apostolos gaganis

Ευρισκεσθε προ απελπιστικης καταστασεως, αγαπητε μου...