ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ''Ο ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ''



Με αφορμή ένα σχόλιο του φίλου του site Σπύρου για τα πέτρινα χρόνια σε προηγούμενη ανάρτηση, ας θυμηθούμε μία ιστορία από το παρελθόν, για να μάθουν και οι νεότεροι το τι εστί Χαρλαβάνης.
 
Σεζόν 1994-95 και στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟ του Ρότσα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ του Άρι Χάαν στο ΟΑΚΑ. Τελικό σκορ 3-0 και νίκη για τον ΠΑΟ, με ένα απερίγραπτο διαιτητικό όργιο του Χαρλαβάνη.
 
 
Το πρώτο γκολ του ΠΑΟ είναι άκυρο με βάση τους τότε κανονισμούς διαιτησίας. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε αυτό που λέμε ''παθητικό offside''. Αν σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου βρισκόταν εκτεθειμένος παίκτης, μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της αντίπαλης ομάδος, υπήρχε offside ανεξαρτήτως του αν συμμετείχε στη φάση. Πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του ο Μαραγκός, δύο τουλάχιστον παίκτες του ΠΑΟ είναι offside. Το καλύτερο όμως είναι μετά. Το διάστημα 00:46-01:16 του βίντεο είναι όλα τα λεφτά. Ο Γιουκούδης του ΠΑΟΚ κόβει καθαρά την μπάλα, ο Αλεξούδης του βάζελου σωριάζεται στο έδαφος και ο Χαρλαβάνης δίνει πέναλτυ. Μέχρι και ο Μαμουζέλος που μεταδίδει τα στιγμιότυπα κράζει ανοιχτά το Χαρλαβάνη για αυτήν του τη γελοία απόφαση. Ας δούμε το ρεπορτάζ του ΦΩΤΟΣ την επομένη (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα για να διαβαστούν πιο άνετα οι φωτογραφίες).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 31-10-1994
 

 
Σύμφωνα με τον έφορα του ΠΑΟΚ Βουζούκο, ο sir Manos Mavrokoukoulakis του ΠΑΟ του είπε πως ντρέπεται όταν δίνονται τέτοια πέναλτυ υπέρ της ομάδος του. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Βουλινός σκέφτηκε να πάρει την ομάδα και να φύγει από το γήπεδο, όπως έκανε δύο χρόνια πριν, αλλά το μετάνιωσε αναλογιζόμενος τις συνέπειες. Παρ'όλα αυτά δήλωσε πως ο Χαρλαβάνης βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ακόμη και ο Καρκινογιάννης δυσανασχέτησε, λέει, με αυτό το πέναλτυ. Την άλλη μέρα, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ έκανε τις παρακάτω ιστορικές δηλώσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-11-1994
 

 

 

 
Μέχρι και ο ίδιος ο Χαρλαβάνης ομολόγησε την σφαγή του ΠΑΟΚ.
 
Αυτά συνέβαιναν στα αγνά χρόνια του βαρδινογιαννισμού, που δεν υπήρχε ο κακός ΚΟΚΚΑΛΗΣ, να διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις βρωμιές του.
 
Y.Γ. Θα παραθέσουμε άλλη μία ιστορία με το διαβόητο Χαρλαβάνη από την Εύβοια, η οποία αφορά το ματς Κυπέλλου του Φεβρουαρίου 1994 του ΠΑΟ με τον Ιωνικό στη Νεάπολη για το Κύπελλο. Ο ΠΑΟ του Όσιμ πήρε την πρόκριση και λίγους μήνες μετά κατέκτησε το Κύπελλο. Κριτική στο Χαρλαβάνη κάνει ο δημοσιογράφος-οπαδός του ΠΑΟ Μανώλης Σαριδάκης στα ''αντικειμενικά'' ΝΕΑ. Δεν μιλάει κάποιος γαύρος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 3-2-1994
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε προσεχή ανάρτηση θα δούμε αναλυτικότερα το ρεπορτάζ αυτού του παιχνιδιού. Απλώς κρατάμε το ότι επί βαρδινογιαννισμού όλα ήταν αγνά και ''ακόμη κι αν υπήρχε βρωμιά, δεν πλησιάζει καν τα επίπεδα του γαύρου επί Κόκκαλη και Μαρινάκη''. Ξεφτιλισμένα λαγουδάκια και ''αντικειμενικοί'' του κώλου ΑΡΔ, μαλωμένοι με τα παντελόνια και υπάλληλοι του βάζελου, ξεστραβωθείτε. Παραχαράκτες της ιστορίας...

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

O χαρλαβάνης ήταν η κορυφή μιας ομάδας ενδόξων αντρών της εποχής εκείνης! υπήρχαν και άλλα παιδιά τηλεοπτικά τώρα όπως ο Βασιλάκης., ο Μιντιούρης και ένα σωρό άλλοι... GO ON!

Εικόνα Spiros Legend

Και ο Σωτηράκης ο Βοργιάς,απ τους πλέον αδίστακτους χειρουργούς με πριόνι της αγνής αυτής εποχής του ποδοσφαίρου μας...Και να τον έχεις να σου παριστάνει και τον εξυγιαντή από τη Δίκη του Αλαφούζου,απίστευτα πράγματα...Σάββα,μου φαίνεται σου ανοίξαμε δουλειές,Βίος και Πολιτεία Τηλεδιαιτητών,για να φρίξει όλος ο κόσμος και να γελάσει ο κάθε πικραμένος αντιολυμπιακός!

Εικόνα μαουνιέρης

Χαρλαβάνης - μια εποχή μόνος του!

Σάββα, συνέχισε να δημοσιεύεις αυτά τα ατράνταχτα ντοκουμέντα. Είναι Θρυλάρεστο έργο.

Εικόνα savvas gridlock

To ματς του Θρύλου το 1988 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη παράσταση του Χαρλαβάνη.